- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sebestyen93 #27404 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy a WiFi teljesítményét nem méterben, vagy négyzetméterben mérik, hanem mW-ban, vagy dBm-ben, és a kettő nem átváltható! Én sem tudom garantálni Neked, hogy az említett eszköz képes lesz beszórni a kívánt területet, és ezt más sem fogja megtenni, vagy ha mégis, akkor az felelőtlenül teszi ezt! Amit mondtam, azt továbbra is fenntartom, hogy általában ezekkel érhető el a jobb eredmény, de semmi több!
De 20k-ból esetlegesen már futja két ilyen eszközre is, amiket kábellel összekötve már két AP-d lenne, és így egy lényegesen nagyobb területet lehetne lefedni, jobb jelerősséggel! Akár még a kertet is, ha úgy el tudod helyezni az eszközöket... Bár az összeköttetés elvileg WiFi-n is megoldható, de az sebességcsökkenéssel jár, és mindig csak a szopás van vele!
-
válasz
sebestyen93 #27402 üzenetére
Hát, a három falon keresztül 80 méterig, az szerintem eleve felejtős! Ezen kívül javaslom mondjuk az ASUS RT-N12 D1-et, vagy egyéb más olyan modelleket, amin 2x5dBi antenna van! Tapasztalatok szerint ezekkel lehet a legnagyobb lefedettséget elérni, általában hatékonyabbak mint a 3x3dBi kiépítés!
Ha Te TP-LINK-ben gondolkodsz, akkor 841ND (lehetőleg v8) esetleg 842ND, bár én nem szeretem ezt a gyártót, de ha Te bízol benne, hajrá!
Nagyon dicsérik az ASUS RT-N66U WiFi-jét, de gondolom 35k-t nem akarsz rákölteni!
-
válasz
sebestyen93 #27400 üzenetére
Hi!
Ebbe azért nagyon ne éld bele magad, mert nem ezen múlik! Egy fórumtárs nem régen vett a TL-WDR4300 routerére e-Bay-ről 16dBi-s antennákat, valami 38cm(?) hosszúkat, és semmivel se lett jobb, sőt még rosszabb lett, mint a gyári volt!
Esetleg próbáltál már csatornát váltani, inSSIDer-el körülnézni, stb...?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest