- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
válasz
verybigboy #37195 üzenetére
En R7000rol valtottam AC68U-ra.
A valtas oka az volt, hogy PPPOE halozatnal pl DIGI Netnel a plafon atvitel a gyari firmware-el kb 400 megabit ami nem tudta kiszolgalni a gigabites elofizetesemet.
Amiben SZERINTEM az AC68U jobb mint az R7000
Gyorsabb WAN PPPOE-n is (935 megabit volt az eddigi legjobb eredmenyem)
Attekinthetobb menurendszer
Van benne torrent kliens
Kissebb meret, kevesebb helyet foglal
Tetszetosebb design
Olcsobb ar
A lenti eszkoznel stabilabb mukodes
Gyorsabb boot idoAmiben az R7000 jobb
Papiron nagyobb teljesitmenyu hardver mely teljesitmenyt nem tud a gyakorlatba atultetni.
A smallnetbuilderen en is olvastam a tesztet az R7000-rol, ezert is vettem meg ezek utan, de sajnos az ott talalhato eredmenyeket nem tudtam otthon reprodukalni, de azt azert megemlitem , hogy a teszt ota mindket eszkoz firmware-e frissult.
Az egyik baratomnak jelenleg is R7000 van es sajnos a PPPOE problema nem oldodott meg a frissitessel.
Egyebkent a topicban tobben is valtottak R7000-rol.
100 megabites nethez valoban mindketto tulzas, de talan valtani szeretnel majd masra... -
Benőke
őstag
válasz
verybigboy #37198 üzenetére
Nem tudom mennyi kliens lenne a routerre lógatva de biztos, hogy soho eszközt szeretnél céges felhasználásra?
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy #37200 üzenetére
100 Mb/s netsebességhez miért akarsz R7000-et vagy AC68-at venni? Nem érzed túlzásnak?
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy #37198 üzenetére
DIGI csomag
Na jó, de melyik -
Yllgrim
őstag
válasz
A FW-t kicserelem DD WRT-re, egy Linksys 1200-at sutottem meg tegnap, az neha elhagyta az agyat, dobalt lefele, kicsereltem a firmwaret, aztan ratettem egy nem kompatibilset uh annak reszeltek ugy nez ki.
Olyasmi kellene ami eros jelet ad, nem dobalgat lefele, DD WRT kompatibilis, nincs benne gyari hardveres kiskapu, vpn kapcsolat lesz rajta kifele, ezert jo ha van jo tuzfala. Ennyi
-
Multibit
nagyúr
válasz
Még mindig céges routernek kell? Mekkora internet csomaghoz? Ha céges, akkor - gondolom - elsősorban vezetékes kapcsolat lesz, igaz? Az R7000-nek vannak/voltak gondjai WAN-LAN áteresztőképesség tekintetében. Olvass vissza itt a topicban! Egyébként R7000-et még nem használtam, az AC68 wifi-ben butított változatával rendelkezem (AC56).
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy #37097 üzenetére
Önmagában a 3-5 felhasználó nem jelent gondot egy AC68-nak (de még az AC56-nak sem). Inkább az a kérdés, hogy ezek a felhasználók mekkora adatforgalommal terhelik a routert? Mekkora a legnagyobb sávszél, amit routolni kell? A jövőt tekintve meg figyelembe kell venni, hogy pl. bővül-e a cég? Az a véleményem, hogy ha valahol a terhelés miatt megrogy egy AC68U, akkor oda már nem a SOHO kategóriából kell routert választani.
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy #37092 üzenetére
Tőled is megkérdezem: milyen felhasználási terület az, ahol az Asus RT-AC68U kevés, de az Asus RT-AC87U már elég? ( Feltételezve azt, hogy tudatos vásárló vagy
)
-
Sigurd
tag
válasz
verybigboy #37092 üzenetére
Érdekes, okos jószág.
Viszont nem találom a a specifikációt.
A gyártói oldalon nem találok olyan adatokat, mint a nyereség, teljesítmény. Pedig 80k-nál megnézi az ember mire adja ki. -
zoltan6
addikt
válasz
verybigboy #36509 üzenetére
igen pld.surfeasy vpn-nel,privátba küldöm a linket,így én is kapok plusz 500mb-ot.
infó róla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged