-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Azt a 16 ezres c5-öst leinformálnám, hogy tényleg az és nem c1200-as. Mindenképpen van elállási jogod, de ez macera és addig sincs routered.
Ha érdekel cfw, akkor a d-link dir-860l b1-es fér még bele esetleg a költségvetésbe. Mindkét nagy webáruház b1-est küldött eddig és ott megúszhatod a postaköltséget.
Ha otthon vagy külföldi rendelésekben, egyre olcsóbb a xiaomi 3g, már találni 10e környékén is. -
kezo0
addikt
Nekem a T csak digitális telefonszolgáltatásra akarja cserélni a hamarosan megszűnő analóg vonalast, és pusztán emiatt is egy wifis HGW-t hoztak magukkal a szakik (egy fehér színű, két antennás Huawei volt egyébként). Más kérdés, hogy végül nem kértem a bekötést, mert a fél lakást körbe kéne kábelcsatornázni miatta, és IP alapú telefonom már van a UPC által nyújtott szolgáltatáscsomagban is, csak mindeddig nem használtam.
-
-
A leírt eszközök lennének a megfelelőek vagyis fő router-nek:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2
5 GHz-s wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
Másodlagos eszköznek Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND.
Ennél olcsóbban sajnos nem lehet megúszni a beszerzést, max ha használt eszközöket vásárolsz. -
fogtunder
nagyúr
szerintem a router elhelyezés a beltéri lefedettség szempontjából jó, az Ytong szerencsére nem árnyékol sokat. a kültéri dolog másik tészta, nekem ilyen távolságban az ASUS RT-N12 D1, aminek nem gyengék az antennái, már olyan gyenge jelet produkál, ami zene streamelésre sem igazán alkalmas, de ez csak helyszíni próba után fog kiderülni. nekem az lett a vége, hogy vettem egy kültéri irányított acces pointot, amit felszereltem kintre, így most normális lefedettség van az egész kertben.
a 20K két normális routerre azért elég karcsú, két ASUS RT N12 D1 pont kijön belőle, de ez már nem elég a 100Mbites kapcsolat mellé, tehát legalább az egyik eszköznek valamivel erősebbnek kellene lennie. esetleg egy TP-Link WR1043ND v2 routernek és egy WR 841 access pointnak a másik emeletre kijön ennyiből, nekem egy ASUS RT-N15U és egy N12 D1 van hasonló konfigurációban, beltéren tök jó a lefedettség mindkét szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- Apple Watch
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged