- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs_t
tag
-
fixi0n
csendes tag
Végignézegetted az IC-ket leszedett deklivel, nagy terhelésen, hogy
mennyire melegszenek? Azt is el tudom képzelni, hogy esetleg a
betáp rész melegszik túl és mondjuk instabillá válik a tápfesz.
Vagy lehet valami szoftveres gond, pl. valami memory/resource
leak. Tudsz memória foglaltságot csekkolni valahogy? -
törölt tag
milyen modem van előtte? ismerősnél volt rá példa, h sokszor dobta el magát az új wifis rúter. régivel semmi baj nem volt, a modemre közvetlenül semmi. pár hét múlva betojt a 360r, kapott asszem egy 380t-t, azzal meg nem csinálta. h köze volt-e hozzá, vagy csak sikerült jóra piszkálni...
-
Brogyi
őstag
Sajnos nalam ADSL van. Ha 150-es kapcsolat fole megyek szakadas. Alatt full gazzal jon.
Kliensre is erzekeny volt.Az utorrentet birja.Igaz ,hogy most rutorrent hasit, de annak is be van allitva ez az alacsony kapcsolatszam.A routeren proba keppen lattam 625-os kapcsolatot, de nem stabil. Nem tudom en se eldonteni , hogy router vagy ADSL hiba.
Nalam bevalt ez a keves kapcsolatszam.Bp-n lakom, de vazeg csak Tre ADSL erheto el.
Keress egy havert digi nettel ,es nala probalj. -
Brogyi
őstag
-
ecaddict
senior tag
Nem ajánlottam, csak arra volt példa, hogy ugyanaz a chip ami a zyxel-ben van miben van még.
Egyébként ajánlgatni csak Asus RT-N16-ot szoktam. -
törölt tag
szia,
milyen sávszél, milyen használat, főleg netes, mikor megdöglik?
a log miket ír ki?
nálam ezzel volt tele anno:
192.168.1.xx exceeds the max. number of session per host
Router reply ICMP packet: ICMP(type:3, code:3)
Firewall session time out, sent TCP RST: TCP
Exceed MAX incomplete, sent TCP RST: TCP
akkor szerintem ua. mint nálam volt. a tcp kapcsolatok kezelése hosszútávon szar.
ha még nem csináltad, nézz utána a telnet alatti beállításoknak és telnetelj be pl. az AbsoluteTelnet-tel. nézd meg mennyire van maximalizálva, aztán csökkentsd az értéket.
de én a helyedben megszabadulnék tőle... 200 megabit wan/lan? fúrtál egy alagutat a hugó viktor utzába?inkább kisebb sebesség, de stabilan.
asus rt-n16, vagy netgear 3700, egyelőre ezekre nem olvasni kígyót-békát. -
ecaddict
senior tag
Neked tényleg kell a 400 Mbit WAN/LAN?
Mondjuk érdekes az a lista amit linkeltél.
Az Asus WL-500 sorozatból nem találtam egyet sem rajta ami 50 Mbit felett lett volna.Itt meg az egyik fórumozó 60 Mbit felett mért Digin. Neki hiszek.
RT-N13/15/N16 rajta sincs. TP-Link-et sem találtam rajta.
Megnéztem a WL-500 LAN-LAN sebességét. Nevetséges. Kb 20%-al többet mértem WL-500-ra iperf-el (RT-N16 méréséhez nem volt két elég erős gépem).Ha ez a lista alapján választottál nem csodálom, hogy azt kaptad amit kaptál.
Ezen a listán a nálunk (de szerintem európában) kapható routerek többsége rajta sincs, ami rajta van az meg teljesen fals adatokat tartalmaz (legalábbis azokból amit ismerek).Nekem az Asus WL-500gP/RT-N16 eddig akkor indult újra ha firmware-t cseréltem vagy ha áramszünet volt. És ez simán hónapokban mérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- PlayStation 5
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Revolut
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest