- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Szerényebb panelt kap a OnePlus 15
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Filléres telefonok érkeztek a ZTE-től
- Magisk
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem írtad, hogy mekkora területet kell majd lefednie a hálózatodnak vezeték nélkül.
AZ a Qnap router ugyan jó darab, de én még nem tudok róla, hogy lenne más olyan eszközük házon/márkán belül, amivel lehetne tovább bővíteni a wifis hálózatot.Ill. mennyire elvárás egyből a 10Gigás otthoni LAN? Tudja mindegyik eszköz, ami vezetéken fog kapcsolódni? Ha igen, akkor OK, ha nem, akkor én olyan switch-et néznék, amin van pár 10 gigás csatlakozó, a többi gigabites.
A switch, amit írtál, az egy full SFP+-os switch, ha ezt akarod használni, akkor nem átlagos kiegészítőkkel (SFP+ modulokkal) és optikai összeköttetést kell használnod, vagy DAC-kábeleket, amik szintén nem átlagos dolgok.
Én azt javasolnám, hogy nézz szét a vezérelt, komponensekből álló hálózati megoldások terén, pl. Ubiquiti Unifi, vagy TP-Link Omada, stb.
Azért írtam ezt a kettőt, mert átlagembernek az ő rendszereik kb. a még megfizethető kategória (így sem olcsók), ezek mellett/felett már csak a vállalati, üzleti megoldások vannak.Másik lehetséges út, hogy konzumer cuccokból építkezel, de akkor szintén valamelyik gyártó megoldását kell mindenhol használnod, mert nem kompatibilisek egymással.
-
- Szolgáltató eszköz bridge módban vagy Router elé egy fiber to RJ45 media konverter?
Bridge módba kell tenni a szolgáltatói eszközt.- Mesh/AP témakör teljesen idegen nekem, annak megoldására milyen javaslatot tudtok adni? Ahogy fent írtam, ennek további eszközöket is ki kellene szolgálni.
Asus AiMesh hálózatban lenne érdemes gondolkodni, rugalmasan bővíthető igény szerint, kezdésnek AX1800U megfelelő lehet.- Ha esetleg gondolkodnék másodlagos internet betápon ami mondjuk mobil alapú, akkor milyen másik router jöhetne szóba?
A jelenlegi is tud dual WAN-t így nem szükséges lecserélni a jövőben sem, csak egy kültéri mobilnet modemet kell rákötni kábelesen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XPEnology
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Végre elkezdődik a DGX Spark gépek szállítása
- Battlefield 6
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Blabok nyakrögzítő M méret
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest