Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ismét összefogott az Xplora és a HMD
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Akciófigyelő: Ilyen kedvezmények járnak a Poco F8 sorozatra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nem semmi: két Nothing kapott egy nagy frissítést
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Máris érkezik a RugKing Pro új generációja
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem írtad, hogy mekkora területet kell majd lefednie a hálózatodnak vezeték nélkül.
AZ a Qnap router ugyan jó darab, de én még nem tudok róla, hogy lenne más olyan eszközük házon/márkán belül, amivel lehetne tovább bővíteni a wifis hálózatot.Ill. mennyire elvárás egyből a 10Gigás otthoni LAN? Tudja mindegyik eszköz, ami vezetéken fog kapcsolódni? Ha igen, akkor OK, ha nem, akkor én olyan switch-et néznék, amin van pár 10 gigás csatlakozó, a többi gigabites.
A switch, amit írtál, az egy full SFP+-os switch, ha ezt akarod használni, akkor nem átlagos kiegészítőkkel (SFP+ modulokkal) és optikai összeköttetést kell használnod, vagy DAC-kábeleket, amik szintén nem átlagos dolgok.
Én azt javasolnám, hogy nézz szét a vezérelt, komponensekből álló hálózati megoldások terén, pl. Ubiquiti Unifi, vagy TP-Link Omada, stb.
Azért írtam ezt a kettőt, mert átlagembernek az ő rendszereik kb. a még megfizethető kategória (így sem olcsók), ezek mellett/felett már csak a vállalati, üzleti megoldások vannak.Másik lehetséges út, hogy konzumer cuccokból építkezel, de akkor szintén valamelyik gyártó megoldását kell mindenhol használnod, mert nem kompatibilisek egymással.
-
- Szolgáltató eszköz bridge módban vagy Router elé egy fiber to RJ45 media konverter?
Bridge módba kell tenni a szolgáltatói eszközt.- Mesh/AP témakör teljesen idegen nekem, annak megoldására milyen javaslatot tudtok adni? Ahogy fent írtam, ennek további eszközöket is ki kellene szolgálni.
Asus AiMesh hálózatban lenne érdemes gondolkodni, rugalmasan bővíthető igény szerint, kezdésnek AX1800U megfelelő lehet.- Ha esetleg gondolkodnék másodlagos internet betápon ami mondjuk mobil alapú, akkor milyen másik router jöhetne szóba?
A jelenlegi is tud dual WAN-t így nem szükséges lecserélni a jövőben sem, csak egy kültéri mobilnet modemet kell rákötni kábelesen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple Airpods Pro 2 (USB-C, Magsafe) kifogástalan állapotban eladó!
- Sapphire Radeon RX 6950 XT Nitro+ 16Gb dobozában minden tartozékával eladó!
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo ThinkCentre M700 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végi
- iPhone 15 128GB gyári független mint az új 2025.03.31. Apple jótállás
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX