- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
válasz
Tompika777 #93821 üzenetére
77eft. Az szép.
Máshonnan rendelve nem lenne olcsóbb? Mert nem találtam. -
szalas
csendes tag
válasz
Tompika777 #93793 üzenetére
Thx.
-
zozy84
senior tag
válasz
Tompika777 #93760 üzenetére
Akkor az 5G-s az gondolom 100k felett van még ami SIM-es.
-
zozy84
senior tag
válasz
Tompika777 #93736 üzenetére
Milyen márka melyik típusait nézzem?
Nem hinném, hogy ez a TP-Link kategóriaSajnos itt nincs más lehetőség. Kb 2 utcával arrébb van Digi gigás net olcsóbban mint itt a 60as
(Nem megyek bele miért nincs más szolgáltató és kinek az érdekeltsége)
Egyik barátom 100k felett vett Synology routert. Azért az nem fér bele nekem de 50eftnál lehet több.
-
Fall-N
veterán
válasz
Tompika777 #93652 üzenetére
Nekem átmenetileg 30 Mbit/s net volt, streamingre még az is elég volt, 100 Mbit meg 4K-ra is bőven. Inkább a letöltés miatt akar mindenki Gigabites vagy nagyobb internetet. De oda is minek WiFi? PC-re vezetékesen jobb ilyenkor bekötni. Persze elérhető áron vannak már a csomagok, így nem hátrány a nagy sávszélesség.
-
st6969
őstag
válasz
Tompika777 #93620 üzenetére
Bizony, az AP mód miatt nem látja
Visszaállítottam "sorba kötött" routerként. Így be tudtam lépni a MiWifi appal, és be tudtam kapcsolni a vendég hálózatot. Csak éppen nem vagyok vele előrébb: miután ismét visszatettem AP módba, bár megjelenik a vendég hálózat, lehet is rá csatlakozni, de nem ad internetet
Elképzelhető, hogy a vendég hálózat csak akkor működik megfelelően, ha normál módban megy a router, és nem pedig AP módban?
Mert akkor ez így egy nagy rakás...Azt még elfogadom, hogy a MiWifi appal nem tudok rájelentkezni. De böngészőből a fix ip címén keresztül elérem a routert, és a számomra lényeges beállításokat így is el tudom végezni. Na de ez a vendég hálózat...
-
válasz
Tompika777 #93578 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #93421 üzenetére
Szerintem engedd el, elméletileg a szabvány része az ac w2 óta. Egy 2x2-es wifinél nem fog sokat osztani vagy szorozni. Pl. pont az ax73-asokra panaszkodnak, hogy nem működik az esetükben.
-
Tompika777
senior tag
válasz
Tompika777 #93416 üzenetére
Lehet, hogy igazából nem számít, de az AX 55-nél nem megnyugtató választ találnom a mumimo-val kapcsolatban.A vicc az, hogy letöltöttem két "elvileg" egyforma használati utasítást, és az egyikben volt róla szó, a másikban meg ugyanazon a helyen egy szó sem.
Lehet, hogy verzió függő ez is, mert bár a használati nem jelöli, de van elvileg v1 és v2. -
PeterPH
senior tag
válasz
Tompika777 #93414 üzenetére
Valójában az AX73 a régebbí (és papíron erősebb) típus. Fene sem lát bele a gyártók üzletpolitikájába, de a tp-link-nél és az asus-nál is megjelentek hasonló, butított altípusok, lehet hogy chip-hiány miatt gyártanak többféle terméket, abból ami éppen elérhető.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Tompika777 #93414 üzenetére
tudtommal az AX55-ben és az AX72-ben ugyanaz a qualcomm chip van, csak az AX72-ben +2 5GHz-es antenna van.
-
Fall-N
veterán
válasz
Tompika777 #93401 üzenetére
A Mercusys MR70X-et ezer helyen tesztelték és mindenhol ajánlották. Én is azon gondolkodom, mivel nekem a netem gagyi (max ami itt Invitel/Digi vonalon elérhető az max 150 Mbps), így bőven elég lenne nekem. Viszont az összes WiFi 6 előnyt tudja, gyors és stabil. Nekem ez fontosabb.
Egyébként egy TP-Link AX23 kicsit olcsóbb változata. Nincs hozzá dedikált alkalmazás, amivel lehet állítani (mint a Tp-Link Tether), nincs rajta USB és 3 LAN port van "csak" rajta. Ha neked elég akkor én ajánlom. Teszteken simán vitte az 5 GHz sávon a 950 Mbps-t vezeték nélkül, ami nem rossz!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Tompika777 #93403 üzenetére
igen, az asus "marketingelt sebesség/ár" kategóriában rosszabbul teljesít mint pl a TP link, de amennyire én látom, nem csak a márkanévért, hanem a jobb szoftveres háttérért is fizetsz (pl rendszeres firmware update-ek).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Tompika777 #93401 üzenetére
nekem az AX50-el volt problémám, ha azon a vonalon indulsz el, és dobsz rá még, akkor meg se állj az AX55-ig vagy AX72-ig.
nekem előtte kínai AX1800 volt, a teljesítménye nagyon rendben volt, de az általad is említett adatbiztonsági aggályok miatt szántam rá magam a váltásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest