Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LakiGeri
csendes tag
Sziasztok!
Új kecóba költöztem és gigabites Tcom bekötése után észrevettem, hogy az általuk adott router enyhén szólva se elfogadható wifi szempontból (kábelen minden flottul megy), ezért szeretnék routerre beruházni, a Tcom eszközét meg modem módba kapcsolni.
Olvastam más topikokat is, munkatársakat is kérdeztem, azonban szeretném a ti véleményeteket is kikérni.
Alapból kiindultam a TP-Link Archer AX20-ból, de aztán szembejött, hogy jobban megéri (ár értékbe) egy TP-Link Archer AX50. Aztán eszembe jutott egy régi kellemetlen emlék, hogy az TP-link ac 1200 (remélem jól emlékszem a típusra) szeretett random újraindulni ami kellemetlen pillanatokat okozott. Így elkezdtem asus felé kacsingatni, először a Asus AX55
de sok helyen olvastam nagyon jókat a nagyobb tesóiról pl a Asus AX58U-ról. Viszont mikor eljutottam a 40k szintre, elbizonytalanodtam hogy biztosan kell nekem ilyen drága router? Nem szolgálja ki az igényeimet a kisebb router is?
Néztem a mesh rendszert is (Deco M4) azonban, az eszközöket nem tudom kábellel összekötni..
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
76 nm téglafalú egyszintes lakásról van szó, viszonylag (lakótelepi szinthez mérve kevés wifi szűrődik be). Jó lenne ha két válasz falon azért átmenne a jel olyan szinten hogy a telefonon egy video lejátszása menjen. A modem a nappaliban található, ahol a PC és a TV is található.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1 TV (UTP),
3-4 mobil eszköz (wifi),
1 Laptop (wifi),
1 PC (UTP)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nagyon max 45k
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
ax
gigabit wan + lan
min. 3 lan port
Válaszokat előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- New World - az új Amazon MMORPG
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alig pár hónapos Rotel a8 erősítő eladó
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10c/16t) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX