-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Resist_
csendes tag
Sziasztok!
Hetekkel ezelőtt router vásárlásba fogtam, fel is tettem itt a kérdésem, hogy melyik routert válasszam.
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim, hátha másnak hasznára lesz a dolog.
Szóval TP-Link-ben gondolkodtam csak (mind kiderült rosszul döntöttem), két router volt az amik között hezitáltam.
TP-Link Archer C5 és C1200.
Itt is azt a választ kaptam, hogy inkább a C5 lenne jobb választás mert a C1200 még új dolog, stb stb, nincs tapasztalat.
Nah de én belevágtam, csak az Archer C1200-ast választottam, mert mégis csak ac-s router és 1200 mb/s, stb stb. Vonzó ajánlat volt. A megvásárlás után nem is volt gond a beállítással és a működéssel sem. A kellő csatornaszám beállítása után még panelban is jól húzta az igát, a falakkal sem volt gond.
De.... van otthon egy Androidos mediaboxom, amihez egy külső vinyó van kötve, azon filmek. Kollegámnak másoltam volna át filmeket routeren keresztül laptopba dugott pendrivera, ftp-n.... És itt jöttek a problémák.
Adatmásolást és netezést nem bírta, kb három perc után leállt az egész, megszakadt a netkapcsolat és a wifi kapcsolat sem működött. Többszöri próbálkozás után is generálta ezt a hibát. Megnézve a router házát elég magas hőmérsékletet tapasztaltam, szóval szerintem ennek a típusnak melegedési problémái lesznek, ill. vannak. De ez csak a személyes véleményem.
Szerencsére e-digitalnál rendesek voltak és a szerviz helyett ment a csere Asus RT-N18U-ra, amivel persze semmi gond nincs...
Szóval TP-Link Archer C1200-ast NE VEGYETEK!
20 ropi, és szart sem ér....
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged