Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blade148
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék. A masinát főleg játékra használnám majd, amibe most memóriát kellene választani. Valamint kérdésem lenne még, hogy 8 v 16 GB ram lenne a jobb, vagy bőven elég a 8 GB ram is.
Ami eddig megvan:
Alaplap: MSI Z87-G45 Gaming
CPU: INTEL Core i5-4670K 3.40GHz 1150
HDD: WD 1TB Black 7200rpm 64MB SATA3
Memóriában pedig 1600 v 13333MHz között vacillálok. Gyártónak meg a Corsair-t néztem ki.A válaszokat előre is köszi.

-
johnywalker
őstag
Érdemes a memória piacon jól körűlnézni.
Az utóbbi napokban jó pár memória ára kicsit csökkent, jó ideje nem volt ilyen. -
válasz
PainKiller13
üzenetére
Pontosan milyen típus lenne ami nem DDR3L -es ?
/itt van sok-sok sima DDR3-1600MHz SO-DIMM vagy DDR3L -es (1600MHz SO-DIMM) nem is drágán..nézz szét, hátha/
/Kingston nagyon kedvelt RAM a notik számára, akár Samu mellé berakva is !/
Max 2x4GB = 8GB a notidba beépíthető RAM mennyiség , (de ezt gondolom tudod is) "PC3-12800 1600Mhz DDR3 SDRAM SO DIMM 204-pin"L
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PainKiller13
üzenetére
Tehetsz.
Nem biztos sajnos... Így próba nélkül nem mondható 100%-ra hogy menni fog DC-ben.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok, vettem egy Lenovo Z510-et, ebben Samsung DDR3L memória van (1,35v 1600mhz cl11), az lenne a kérdésem, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező memóriát ami nem DDR3L tehetek mellé? Dualban fog menni?
-
-
vampire17
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, en is ugy erzem... 50 bol kijon egy uj alaplap (990fx) , amibe meg a mostani procim is belemegy (imadlak AMD, hogy visszafele kompatibilis vagy! ) meg 8 gb ddr3 memoria... Par honap utan meg dobnek bele egy ugyanolyat es meglenne a Dual 16gb...
Ez volt amugy az eredeti terv, de gondoltam, hatha kihuzom meg egy darabig... de sajna nem jott ossze...
-
-
vampire17
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Huhh hat ez nem lesz egyszeru...

Max egy 20-at adnek ilyen hasznalt memoriakert, de 50 alatt nincs is olyan, ami jo lenne... abbol meg mar kijonne egy uj alaplap meg DDR3 memoria...
Azt hittem olcsobb lesz a hasznamt memo...
-
Montesantos
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, megnézem őket.
-
vampire17
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
koszi valaszt!
Mi a helyzet ezzel a "registered" dologgal?
Sok Ebay es aukcion irjak, h ne vagyek ECC-s, registered memoriat desktop-os gepbe, mert nem fog menni... Az ECC ok hogy tudja a lapom, de a "registered" memoriat fogja vinni?
-
válasz
vampire17
üzenetére
Itt a lényeg a laphoz:
"2 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066/800/667/533 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
*Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU for one DIMM per channel only.
*Refer to www.asus.com for the memory QVL (Qualified Vendors List)"Magyarul 2x4GB mehet bele max. ECC és nOn-ECC is , de neked ECC kell így megnézném a Kompatibilitási listát és vennék bele ott található RAM-ot (ECC) használtba..pl. (Magyarország /apró(k)/ vagy pl. eBay -röl (Free P&P -st) akár. ott jó áron kapható - én is onnan szoktam beszerezni, de ha itt aprón is szétnézel, találhatsz jó áron kompatibilis memót ami ECC-s ha ennyire ragaszkodsz hozzá - (nézd meg a kompatibilitási listát is gyártói weboldalon)
(#17188) vampire17: csak a sima "ECC" a jó neked, mert Reqistered ECC az Server-be való (főként termék specifikus RAM-ok..)
L
-
vampire17
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sziasztok!
Picit tuningolnam a vasam, ami mar nem mai darab..
Vennek bele egy 2x4 gb-os ECC-s memoriamodult, (valami server memoriat, mert azok emberibb arban vannak)
Az alaplapom:
Asus M3N78-AM
Ezeket tamogatja:
2 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066/800/667/533 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architectureMire kell figyelnem vasarlasnal? Az ECC-t ok hogy tudja, de mi lehet meg a buktato?
Elore is kosz a segitseget!
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Van CL9 -es is ha az kellene (drágább is "4 ezer+"), Árgép , és gyártói oldal: CML16GX3M2A1600C9 (LP)
L
-
válasz
Montesantos
üzenetére
Esetleg ezt a Corsair Vengeance LP -t tudom ajánlani (2x8GB-1600MHz 1.5v) CML16GX3M2A1600C10 , Aqua pl. vagy Árgép árai.
L
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok
Rossz topikban tettem fel a kérdést, de közben megtaláltam a megfelelőt.
Memória vásárlás előtt állok alaplap: MSI Z87 G45 Gaming és van egy BE QUIET! Dark Rock Pro 3 proci hűtő. Alacsony magasságú ram fér el alatta. 2 db 8 gigás ramot szeretnék. Azt nem tudom hogy pontosan milyet?
Corsair Vengenace-t ajánlották de abból is találtam elég sokat..... -
DISZKOSZL
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ehhez az alaplaphoz Gigabyte B85M-D3H és processzorhoz Intel Pentium G3420 (netezős gép lenne külön videókártyát nem akaork) jó lesz ez a memória:

PC3-12800 1600MHz C8 & C9 EVO ONE TRIPLE CHANNEL
DDR3 1600MHz CAS8 & CAS9 Triple Channel
- Available in 3GB(1GBx3) & 6GB(2GBx3) & 12Gb(4GBx3) Triple Channel Package
- Available CAS & Model Number sku:
8-8-8-28: GE33GB1600C8TC | GE36GB1600C8TC
9-9-9-28: GE33GB1600C9TC | GE36GB1600C9TC | GE312GB1600C9TC
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage: 1.6V
- Heat Spreader:EVO ONE heat-spreader with MTCD Technology
- DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
- Lifetime Warranty
Szóval sokat költeni nem akarok rá és gyanúsan jó az ára. Egy darabig fejlesztenem sem kéne.
Érdekes, hogy az alaplap kézikönyvében a RAM foglalatokra 1,5 V-ot ír, de a tesztelt memóriák között szerepel 1,65 V-os Kinsgston is.A lényeg, hogy annyiba kerülne kb., mint mondjuk ez:
Kingston 1x4GB DDR3 1866MHz KHX1866C9D3/4G (igaz az alaplap nem kezeli csak az 1600-t, de ez 1,5 V-os)
vagy ez Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9B memória.Köszi :
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Igen, mehet csak a ram feszt ne emeled 1,6V fölé.
-
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Szerintem nézz 1.5v -os Kingstont vagy bármely más általad kedvelt gyártó kínálatából 1.5v -os KIT -et (ez amit írtál 1.65v -on megy) , de 1333MHz -hez csak 1.5v -ot kér...
1600 és 1866 -hoz már 1.65v -ot kér...
Amennyiben csak időleges használatra kell, akkor megfelelő és 1333MHz -n járatva 1.5v -on !

/nincs nagy különbség az 1333 és 1600 vagy 1866MHz közt.. ha pl. Játékra kell, de ha komoly munkára akkor van már különbség..pl./ "DDR3 az DDR3" Gamera az 1333-as is tökéletes / megfelelőL
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Ez a RAM: 8GB 1866HMz DDR3 RAM Kingston HyperX XMP Beast Series (2x4GB) (KHX18C9T3K2/8X) CL9 működne egy ASRock H61M-HVS alaplapban Core i3 2120 - CPU mellet?
(Csak ideiglenesen lenne ezzel a lappal és cpu-val a lényeg, hogy addig míg nem lesz másik addig mennyen.) -
h1mpi
félisten
Kingston’s HyperX® Plug and Play (PnP) is designed to improve the performance of your desktop, notebook or DIY system. Increase speed without manually changing system settings — PnP is preset for maximum speeds and easy to install. It’s compatible with Generation 2 and 3 Core i5 and i7 processors and the latest Intel® Sandy Bridge and Ivy Bridge notebooks. HyperX PnP is backed by a lifetime warranty, free technical support and legendary Kingston® reliability.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni RAM-ot választani?? Néztem párat, de sajna nem tudok dönteni....
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8GX
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9B
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9BEzeket nézegettem, de nem tudom mi a különbség közöttük! Továbbá ajánlottak nekem Team Group márkájú RAM-ot is, ami egy szinten van a G.Skill-el (gondolom vmi hasonlóval) de azt abszolút nem ismerem, így maradnék inkább az ismertebb/bevált márkáknál...
Esetleg tudnátok javasolni vmi jót ~20k környékén? 8GB 1600MHz-es RAM-ra volna szükségem, egy lB85M-D3H lapba menne, egy i5 4570, R9 270X mellé!
Előre is köszönöm!!!
-
jeni
félisten
válasz
lemusz
üzenetére
Felvennél más-más gyártótól fele más típusú és színű cipőt?
Gondolj bele,a két memória eltérő paraméterekre van legyártva és az időzítésük sem lesz azonos!
Az nem csak fura elgondolás lenne,hanem technikailag meggondolatlan lépés.
Akár folyamatos kék halál lépne fel sőt az sem kizárt,hogy el se indulna a géped.
El kell döntened,hogy AMD vagy Intelhez veszed,mert mindkét esetben más-más a szitu. Az Intelnél 1,5V az ideális,és a javasolt.
Amúgy a BIOS-ban nem tudsz állítani,hogy az A1 és az A3 slotban eltérő beállításokkal menjen a memória. -
-
lemusz
addikt
- Várható az elkövetkező 1-2 hónapban, hogy jelentősen csökkennek majd a memória árak (pl 10ről -> 6-7 ezerre) vagy továbbra is 9-10 ezer felett maradnak? (ddr3, 1600mhz, 4 gigára gondolok)
- Ha a jelenlegim mellé egy másik félét vennék (pl.: Kingmax, vagy nem 1.5 voltost, hanem 1.65osat, vagy más időzítésű, stb), akkor is működnének együtt? Ha igen, akkor kellene manuálisan állítani voltot, időzítést uefiben? Vagy magától belőné mindkettőt ugyan olyanra?
-
válasz
Novics
üzenetére
Teljesen megfelelő (MHz -t / timinget ugyis manual kell megadni, vagy XMP -t betölteni..)

/az ára nagyon megéri, csapj le rá míg lehet !/
Viszont 1.65v -on volt tesztelve a 2000MHz (ezt vedd figyelembe) Corsair amit korábban említettünk / nekem is van, az 1.5v -on tudja , megy 2133MHz -t
[link] /AMD -nek mind1/L
-
Novics
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
És egy ilyen? Aprón is szétnéztem most.

Nagyon láma vagyok, nagyjából eddig az jött le, hogy a CL9 jobb mint a CL11.
Amúgy nagyon köszönöm az eddigi segítséget is.
-
janor
csendes tag
Komolyabb tuning csak a nyár közepe/vége felé várható, ha lesz egy kis szabadidőm. Vizsgaidőszak, családi nyaralás, baratnős nyaralás stb után, sajnos addig el vagyok havazva

Egyelőre a NOCTUA NH-D14 elég lesz neki szerintem, szépen csendben el lesz vele, aztán majd meglátom
Köszi mindent

-
janor
csendes tag
Igen, rájöttem

Köszi szépen, sajnos a márkák tekintetében elég szűk látókörű vagyok, nem szívesen kísérletezek újakkal, ha valami bevált korábban. Őszintén megmondva csak Kingston ramokat néztem, köszönöm a fejbekoppintást.Ha van egy kis szabad időd, [link]-el kapcsolatban is szívesen meghallgatnám a tanácsodat. Köszi

-
janor
csendes tag
Köszi a gyors választ. Új config összeállítása előtt vagyok, a gép Iponból lenne rendelve, bennük még nem csalódtam, pár K különbség pedig nem vág földhöz. Intel-es gépről lenne szó. Corsair-ről tudom hogy ajánlott márka, viszont nincs tapasztalatom velük kapcsolatban, mindig is Kingston ramjaim voltak és semmi gond nem volt velük soha. Ahogy nézem ár/érték arányban jobb az általad ajánlott, köszi

Jeni - Használtat eszem ágában sincsen venni, megtehetem hogy újat vegyek. Mindenféleképpen kitet keresek, azért köszi

-
janor
csendes tag
-
theooracy
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez is a terv....... -
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kösz mindenkinek.

-
-
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igazatok van és mivel a 8GB Crucial kit-hez viszonylag jó árban (17ezer) tudnék hozzájutni és a kinézett lappal is kompatibilis, így valszeg ez lesz: [link]
-
jeni
félisten
válasz
NoOne1976
üzenetére
alapból biztosan kompatibilis vele
de inkább választ ebből ha tutira akarsz menni
esetleg kérdezd meg a bolti eladót ahol a lapot vetted,mit tud javasolni,még véletlenül se tudjál mellé lőni a kevésbé elterjedt márkájú ramokkal.
amit bejelöltél az 2x2GB vagyis KIT-ben 4GB (CL7?)luimapeiz
a drágább Corsair Dominator GT memóriákat nem én javasoltam neki,nekem édes mindegy melyiket veszi meg a kérdező. -
Véleményem szerint a legjobb ár/érték arányba a (CML8GX3M2A1866C9B) árgép
/én is ezt használom és sok a személyes tapasztalat ami mind "positive"/

L
-
NoOne1976
őstag
Egy Asrock 970 Extreme 4 + FX-4100 pároshoz jó volna az alábbi Patriots PVS34G1600LLKN ram?
-
jeni
félisten
ha hajlandó kifizetni 45000 Ft-t
és magas házas memória KIT kell neki akkor tényleg a tied a jobb,ez nem is vitás 
ha jól tudom 25000 Ft-ig keresett memória KIT-t
korábban írtam,hogy az alacsony időzítésű ramok magasabb frekivel majdnem a 2x-s áron kapható. -
h1mpi
félisten
Már bocs, de ez a ram nem egy ajánlható kategória... 1.5V-on csak CL11

Ha elfér Neki a Corsair Dominator GT 2133 mhz 1.5V és CL9-es
Ez egy nagyon jó ram, nekem volt csak eladtam, mert nem fért el a borda miatt, de aztán H110 lett szval sírok miatta... 
-
jeni
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
korábban olvastam,hogy a fehér házas Corsair LP az ami kevesebb fesztre van belőve
a spec szerint a táblázatban nem szerepel a ház színe.The Special Edition Arctic White Vengeance Low Profile memory modules operate at the ultra-low voltage of 1.35V, for ultra-quiet systems and other low-voltage applications.
gyakorlatban az tudja megerősíteni AKINEK FEHÉR HÁZAS LP memória kit-t vett.
Nekem két változatban a piros 1866Mhz (8GB) és a fekete 1600Mhz (16GB) van
-
Novics
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez mekkora faszság!
Köszi a felhomályosítást.
Lassan azért felfogom. 
(#17137) jeni Nem ugyanilyet linkeltem?

-
jeni
félisten
válasz
Novics
üzenetére
jobb vétel,főleg ha fehérben kapod meg
mivel azok 1,35V mennek,arra van belőve -
válasz
Novics
üzenetére
mind1 , mert célnak megfelelő.
az 1866-os CL9 -en megy 2133 -at és az eleve 2133 -as (gyári általad linkelt) CL11 -es pl.
mindenképp áll. kell timinget / frequencyt (gyárilag, alapba összerakott konfignál ha memót raksz bele, mind1 milyen (1600/1866/2133...stb) 1333MHz -n megy gyárilag.. ) RAMfüggő, hogy mit bír... kb.L
-
jeni
félisten
válasz
lorcsi
üzenetére
Asus,MSi,Gigabyte lapokban nem szokott problémás lenne a Corsair ramok
Asrock lapom sose volt
nekem is ilyen van egy MSi lapban
egy KIT-ben gyárilag azonosak,tehát nincs gond vele nem is volna szabad!
akkor lehet gond ha nem egy évjáratúak és simán szólóban veszed single módbanNovics
szerintem egy 1866Mhz LP Corsair nagyon elegendő lenne
2133MHz csak lassabb időzítéssel megy majd ha mégis CL8/CL9-s változatban kell akkor azok jóval drágábbak.
azok kaphatóak gyárilag olyanok,majdnem a 2x árban -
Novics
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Aham. De ha egy 1866-ost hogyan tudok 2133-on kergetni? Nem érdemesebb eleve 2133-as venni?
-
-
lorcsi
veterán
és pl erről mi a véleményetek?
lp, 2x4..és 1600-as
gondolom összeválogatva is, hogy jól menjenek dc-ben
asszem árban sem rossznekem b85 lapba kellene, G3220-as intel procihoz
-
Novics
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
OC?
OverClock? Nem vágom a rövidítéseket. Nem vagyok egy buherakirály.
Igazából nem is nagyon szeretném piszkálni, mert általában csak elrontom. 
A 2400-as csak azért lett, mert a 2133, 2400 kategóriában ez volt a legkedveltebb. -
válasz
Novics
üzenetére
Corsair Vengeance LP

1.5v -on tudja a 2133MHz -t az 1866-os pl. (jobb tuningpotenciál mint a Kingston...)
általad nézett RAM (KHX24C11T3K2/8X) 1333MHz -t tudja csak 1.5v -on pl. , de ez mind1 is AMD esetén , LP-t ajánlom, mert az mindenhova megfelelő !
rakhatsz rá komoly hűtést és húzhatod a CPU-t is ! + a lapod a 2400MHz -t csak "OC" -zve tudja... alapba 2133MHz -t ír."4 x DIMM, Max. 64GB, DDR3 2400(O.C.)/2250(O.C.)/2200(O.C.)/2133/1866/1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory "
K
-
jeni
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Pontosan

inkább 1x4GB mint2x2GB
ki venne később vagy ma 2x2GB RAM-t?
a tendencia,hogy inkább adnak el aprón ilyeneket,hogy 2x4GB-re bővítsék a gépüket
amúgy minél több a gépben a RAM "NAGYSÁGA" annál jobban hálás lesz,illetve jobb időzésűeket érdemes venni,bár az rendszerint jó pár ezer Ft-al megnyomja az árakat-
Novics
magas felépítésű a ram,milyen CPU hűtő lesz ott?
-
Novics
senior tag
Ahojj totyiklakók!
A csillagok jelen állása szerint egy ASUS A88XM-PLUS lapon egy AMD A10-6800K proci méltó párját keresem. Mivel nem lesz dVGA, ezért magas órajelű RAM kell. Amit kinéztem az egy Kingston HyperX Beast. 22-ért még meg is venném. Van ennél jobb?
-
Mondanám, hogy nem ajánlom a 2x2GB KIT -et (ár/érték arány nuLLa) , mert eléggé elavult és nehezen eladható (mint korábban a koléga is említette) ha veszel akkor 1x4GB -ba vedd és az könnyen bövíthető / eladható... (bövítés esetén +4GB (=8GB) és csak 2 DIMM -et foglal és mehet Dualba) pl. , majd ha kijön DDR4 akkor a 2x4GB -ot jobban veszik majd mint a 2x2GB-ot (már most így van...) /am. a Corsair egy megfelelő választás/

L
-
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kösz! Aztán végül is úgy gondoltam elég lesz 2*2GB kit is (anyósomék új gépébe kell, alap dolgokra), így ez lesz valószínűleg:
Corsair Vengeance Low Profile Blue — 4GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML4GX3M2A1600C9B)
[link] -
-
h1mpi
félisten
válasz
ambatenator
üzenetére
Szia! Nincs gond a Kingstonnal se, de az fontos, hogy a CL9 1600-ot 1.5V fesszel tudja. A Corsair ramok, pedig általában mind 1.5V-osak 90%-ban

Ez a Kingston volt, nagyon jó választás, ha nem akarod tuningolni!
És ezt a Corsairt ajánlom még! Talán ez azért jobb, mert XMP profilos is.
A mostani ramod add el, mert az nem intel kompatibilis, a 1.5 v-ot csak CL11-ben tudja

-
ambatenator
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben egy Kingston HyperX KHX1600C9D3/4G van. (Az AIDA64 KHX1600C9D3/4GX-et ír.) Mivel nem volt pénzem kettőt venni egyszerre, most tervezek mégegyet venni belőle. De időközben elkezdtem ezt a topikot is olvasni és elbizonytalanodtam, lehet választhattam volna jobban is. Fentebb olvastam, hogy Intel procihoz inkább Corsair Vengeance-t ajánlotok. Intel Core i5-4670 procim mellé azért jó választás volt a Kingston, vagy inkább gyűjtsek Corsair-re? -
gg72
veterán
Asrock B85M Pro4 1150-es lapba alap felhsználásra melyik RAM-ot ajánlanátok? A stabilitás a legfontosabb.
- DDR3 8GB/1600Mhz CL9 Crucial Ballistix Sport XT KIT
vagy
- Kingston DDR-3 8GB /1600 HyperX Blu KIT (KHX1600C9D3B1K2/8GX) -
NoOne1976
őstag
10ezer alatt szinte semmilyen 4GbB-os ramnem kapható nálunk 12 ezer alatt van valamivel a HyperX.
A gariról meg annyit, hogy ki biztos abban, hogy az adott számtech. bolt 4-5 év múlva is meglesz még? (Sajnos ez Mo.) Ha jól tudom, a ramoknál talán a legkiseb az esély az elromlásra, mondjuk egy alaplap vagy vinyóhoz képest.
A fejlesztés meg már nem az én asztalom. Most is egy AM2-es lapról X2 6000+-os procival váltok. És látod, mire új gépem lesz, már a ram se jó. Lehet, hogy mire új alaplapot veszek, már ddr4 lesz

Az 5000Ft meg kb az a kategória, ha elromlik, akkor így jártam. Ha elmegy 1-2 évet, lehet hogy a most megspórolt árkülönbözetből újat veszek

-
jeni
félisten
válasz
NoOne1976
üzenetére
nem figyeltem,hogy nem vagy Pesti

természetesen fele annyiba kerül garancia nélkül.de nem mindegy hosszabb távon,hogy 2x2GB vagy 1x4GB ,illetve 2x4GB
ha elromlik akkor nem 5000 Ft lesz a károd,hanem több.
az sem kizárt,hogy ugyan az a Kingston memória más boltban olcsóbb,nézd meg a lakhelyed közelében levő pc boltban kapható-e vagy rendelhető?
a posta költség sajnos az felárral jár mindig,igaz 1x kell kifizetned
ez a te döntésed,hogy bevállalod a biztos garit első tulajként,ráadásként később könnyebben tudsz fejleszteni hardverileg. -
Bib
addikt
Esetleg erre valaki?
Köszi előre is. -
jeni
félisten
válasz
NoOne1976
üzenetére
ez benne van a listában-Kingston KHX1600C9D3K2/8G
Iponban kapható
szerintem nem érdemes megvenni gari nélkül 5000 Ft-ért ha a boltban 10000 Ft áron 5 év gyártói garisat kapni,bár a memóriák nem szoktak tönkre menni. -
NoOne1976
őstag
Ugyan nincs benne a lapomhoz tartozó kompatibilitási listában, de gondolom sok másik ram sincs.
Ez a Mushkin 1333-as ram [link] jó volna nekem? Mit éreznék, hogy 1333-as és nem 1600-os?
Vagy az is lehet, hogy 1600-on is menne?
És a lényeg: 5000 Ft-ot megér-e szerintetek a 2*2GB belőle? (Gar. nincs.)
-
jeni
félisten
válasz
NoOne1976
üzenetére
üdv
helyedben 1x4GB-t vennék és később még egy olyat ha bővítesz.
a 2x2 GB csak helyett foglal,(némely esetben kétcsatornás módban kicsit gyorsabb pl a tömörítés)
ha veszel ugyan olyat akkor a 4x2GB megterhelőbb a CPU proci memória vezérlőnek mint a 2x4GB DDR3.
természetesen sokan adják el a 2x2GB memóriákat,mert a többsége szintén át áll a 2x4GB-re vagy az 1x4GB használatra,vannak akik a 1x8Gb vagy a 2x8GB-t veszik.
arról nem is szólva ma már nehezebb eladni a 2x2GB KIT memóriát,nem a pénz miatt hanem a bővíthetőség korlátjai miatt,több sin-t foglal el.
a 64Bit op.rendszerek támogatják a 4Gb felettieket.
Asrock 970 Extreme4 memória táblázat -
Qru
MODERÁTOR
válasz
NoOne1976
üzenetére
Játékra bőven elég az 1600 CL9-es ram.
2x2GB előnye, hogy kétcsatornás módban kicsit gyorsabb pl a tömörítés, ha egybe veszed akkor meg később egyszerűbb bővíteni.
Corsair Vengeance 1600 CL9, Kingston HyperX 1600 CL9. Ezek olcsók, jó a kompatibilitásuk és gyártói élettartam garisak.
-
NoOne1976
őstag
Vettem egy Asrock 970 Extreme4 lapot. Ehhez szeretnék 4GB memóriát venni, mert a korábbi konfigom miatt csak ddr2-es ramom van.
Mit ajánlotok, mit érdemes vennem? (Nem lesz játék, tuning stb.) Csak megbízható, jó és olcsó(!) ramot keresek. Ahohy látom, 1600, 1800, 2000-es ramokat is támogat. Van jelentősége?
2*2GB v. a 4GB a nyerőbb megoldás?
Köszönettel fogadnám a konkrét ajánlásokat!

-
ST05
őstag
hát csak 4 modul talán nem olyan ideális, mint 2 modul tudtommal, ezért szoktt a 2x4, vagy 2x8 javallott lenni, tuning esetén is, 4 modul több terhet ad a memvezérlőre. valamint a dual is lehet problémás, ha nem pont uolyan a két kit
nekem még 1,35v fehér vengébe is akadt kezem ügyébe más más chippel ellátott..
geilnél fogalmam sincs mi a helyzet, de Corsair -nél igy néz ki a történet: 4 szer volt 4 féle chipes vengém !
és pároztatásnál lassulnak! 
-
Bib
addikt
Sziasztok!
Van egy ASUS P7P55D lapom.
Ebbe van 2x 2Gb [Geil GV34GB1600C8DC ]
nagyszerűen üzemel. Mellé sajna ugyan ilyet már nem lelek,de szeretnék még 2x 4 Gb memóriát.
Kérlek segítsetek milyen kit lenne megfelelő? Az se baj ha Cl9-es,gondolom az nem árt ha az is 1.6v-on üzemel.Köszi -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stairmaster
üzenetére
Feketét vedd mert az CL9-es. 1600-on a CL10-es nagyon gatya időzítés, főleg ha melóra kell és nem játékra.
Lényeges, 1600-on pl a CL7 kiválló a CL8 jó a CL9 elmegy a CL10 már gyengének számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 memória kit
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Eladó!
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A másikat is csak be kell rakni nem? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és magas házas memória KIT kell neki akkor tényleg a tied a jobb,ez nem is vitás 

fudi2002