- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz
Meridius11 #19572 üzenetére
Remek választás, jó kis géped lesz!
-
StSanya
senior tag
OK, legalább észrevettük. Ez valami Asrock szívatás sajnos, a tesztelt RAM-ok között sincs 1866-osnál nagyobb, de a nagyobb tesónál, Asrock FM2A88X EXTREME4+-nél már viszont nem így van, láthatóan 2400-sek is vannak a listán rendesen, ha a Memória támogatási listára kattintasz...
Tehát vagy őt veszed, de akkor persze nagyobb ház is kell, mert ez normál ATX-es. Vagy ha maradnál a mATX-es méretnél, esetleg:
-
johnywalker
őstag
Tessék: G.Skill RipjawsX
-
Abu74
csendes tag
válasz
Picturemaker #19592 üzenetére
Nem csak ez a kettő játszana. Szívesen fogadnék tanácsot is. A lényeg az, hogy jelen állapotban
1db 8Gb modult keresnék, majd a későbbiekben vennék mellé egy másikat.
Nem igen találtam egyik gyártótól sem olyat, ami 1,5V 1866MHZ-től többet tudna. CL-9 vagy jobb lenne az időzítése. Vagyis 1,5V szeretném a legmagasabb órajelet elérni. -
-
Nytam
újonc
válasz
johnywalker #19579 üzenetére
Igen, valóban nem volt a legszerencsésebb a szóhasználat, még egyszer elnézést érte
Igen, én is keresgéltem Samsung-ot, nem nagyon volt, de akkor lesz ez a Kingston
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Amúgy mi hátránya lehet annak, hogy nem ugyanaz a típus a másik? Kicsit kevésbé teljesít jól a kettő különböző?
-
jézusom
addikt
Sziasztok! MOst ha veszek DDR3 ramot, akkor feszültségértéket is nézni kell?
-
HPAA
őstag
válasz
StSanya #19586 üzenetére
az jó ...
mondjuk én is jobban megnézhettem volna
én csak itt a találati listában láttam meg legelöl , akkor választottam -
StSanya
senior tag
válasz
johnywalker #19587 üzenetére
Jaja. Engem megtréfált a srác, gondolom téged is, mert belinkelte a lapot, meg hozzá egy 2133 és egy 2400-as RAM-ot, teljesen egyértelműnek vettem, hogy a lap támogatja, csak most meg ránéztem...
-
StSanya
senior tag
válasz
dvd_R+ #19573 üzenetére
Próbálj keresni még DDR3-as RAM-ot, ami 1866-os, CL8-at tud és 1,5V-on. Nem sokat fogsz találni. Az egy másik kérdés, hogy feltehetőleg azért vannak még, amik tudnák ezt húzva, na de nem gyárilag. Ezért lett az a G.Skill javasolva.
Amúgy annak kéne utána nézned, hogy a lapod hogyan bírja a tuningot, mert nézhetsz még 2133-as CL9-es, 2400-es Cl10-es, illetve 2400-es CL9 RAM-okat is, velük még gyorsabb lenne a memória alrendszer.
Viszont, 2133-tól már kevés az 1,5V-os, nálam pedig az egy alapvetés (de mondom lehet, hogy feleslegesen).
-
Abu74
csendes tag
válasz
Picturemaker #19570 üzenetére
Bocs a másik ez lett volna.
-
Lalaboy
őstag
válasz
dvd_R+ #19564 üzenetére
Ezek Samsung IC-k! Az orrom elott vittek el egyet az eBay-en. De ezeknel nagyon fontos a szeriaszam! HYK0-as IC-k es nem olcsoak! Mindjart megnezem az enyemek mit teljesitenek 1.3V-on! De az enyemek OC RAM-ok igy nemtudhatom elore, hogy mi fog tortenni, de megprobalom!
-
HPAA
őstag
válasz
johnywalker #19580 üzenetére
hát igen
kíváncsi vagyok
1 hét múlva ha megjön ,már talán okosabb is -
johnywalker
őstag
Huhha.
Azért a memóriát (notebook-ét) sem hívjuk memóriakártyának.Modulnak vagy egységnek inkább!
mert máris megtévesztettél vele valakit.
Valami hasonlót, vagy ezt kellene venned a laposba, mivel samsungot nem igazán látok ezért: Kingston..
S formázni sem kell, csak belerakni a gépbe. -
Nytam
újonc
válasz
04ahgy #19575 üzenetére
Azt hiszem, rosszul fogalmaztam, ram-ot szeretnék vásárolni
Ilyen a jelenlegi: http://lozovaya.nethouse.ru/static/img/0000/0001/1104/11104959.od8t1ezkmn.jpg?1Plusz a laptopomban 2 hely van a ramnak
Elnézést, hogy ilyen értetlenke vagyok
Szerk.: igen, arra gondoltam, elnézést a rossz szóhasználatért.
És ha nem találok, az mekkora probléma, ha más fajta ram-ot vennék?
-
-
Nytam
újonc
Sziasztok
Asus k55vj laptopomba szeretnék jelenlegi 4 gb-os memóriakártyám mellé venni még egyet, játékok miatt.
A jelenlegi memóriakártya: Samsung 4 gb 2Rx8 PC3-12800S-11-10-F2Milyen 4 gb-os memóriakártyát érdemes ez mellé venni?
Illetve kell valami plusz beállítást csinálnom, ha megveszem, vagy csak berakom és jól van?
Elnézést a kezdő kérdésekért, de nem vagyok nagy szakértő
A válaszokat előre is köszönöm.
-
-
Meridius11
aktív tag
válasz
StSanya #19555 üzenetére
Világos, köszi. Végül berendeltem egy Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9-et, remélem jó választás volt.
-
Reno7
senior tag
Üdv
2x2Gb Kingston HyperX (KHX1600C9D3K2/4GX) RAM mellé vennék még 1db KINGSTON 2GB DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11S6/2 modult, az mennyire lenne működőképes megoldás? Lassabb lenne így a rendszer, hogy nem lenne DC?
-
StSanya
senior tag
válasz
dvd_R+ #19567 üzenetére
Intel mellé lehetőleg 1,5 V-os modult nézek (Bár az új generációknak állítólag már nem számít. Illetve esetleg ha kell, még adható neki több V is, és akkor stabilabb lehet), 1866-ost (alap RAM órajel 1600, így már ez is húzható), s ennek a legkisebb a késleltetése amit találtam hirtelen, CL8-as.
A Crucial jó áron van, CL9-es, ami a jobbak közé sorolja, de rosszabb az előbbi G.Skill-nél, viszont egy programmal (Ballistix M.O.D. utility) lehet a LED-jeit villogtatni, jó játék, ha bejön az ilyesmi.
-
dvd_R+
őstag
-
StSanya
senior tag
válasz
dvd_R+ #19564 üzenetére
Maradhatsz a G.Skill-nél: G.Skill 8GB DDR3-1866 Kit (F3-14900CL8D-8GBXM, RipjawsX-Serie)
Esetleg LED-es, világítós?
CRUCIAL 8GB Ballistix Tactical Tracer DDR3 1866MHz CL9 KIT BLT2CP4G3D1869DT2TXOBCEU
-
dvd_R+
őstag
Üdv / Sziasztok
segítségeteket szeretném kérni pc upgrade előtt álok az alaplap és proci már megvan de kellene mellé egy megfelelő memória
MSI Z97 Gaming 5
I5 4690KOlyan ramot szeretnék a legjobb ehhezt a combohoz és ami a ramok közt is eléggé kiemelkedöen jó
még anno a mostani ramomat is úgy vettem h 1 hónapig bogarásztam h milyet és végül vettem
egy Gskill memóriat fejböl nem tudom a tipusat de akkor az 1600mhz mar futott viszont sok egyöntetüen átlag fos volt.. ez viszont 1600mhz cl7 1,3v feszes volt ami nagyon ritka ráadasul minden tesztben magasan verte a többit sőt akár 2100mhz-n is ment szóval valami hasonló kaliberü teljeistményüt keresnék
a fentebb említett alaplap+ procihozÁrban 30E ft lenne a határ de meghallgatok mást is magasabb árkategoriat csak jó legyen
8gb 2x4gb ra gondoltam -
StSanya
senior tag
Igen, jobb választás a 2 db modul.
Ha az integrált VGA lesz használva, akkor inkább a nagyobb órajel, akár nagyobb késleltetéssel is. Valami tesztet láttam, de most nem találom, hogy 2133-ig van elég nagy ugrás, utána már kisebb. Ha viszont lesz külső rendes VGA, akkor elegendő az kisebb órajelű RAM is, de minél kisebb késleltetéssel.
Hűtés is akkor lesz érdekes, ha használod az APU-s integrált VGA-t... Sokat ne várj a gyári megoldástól, olyankor ezekre illik egy normális hűtés.
Viszont, mire kell 16 GB RAM? Azoknak megkérik még az árát rendesen...
2x4-be jó áron van pl:
AMD 8GB Radeon R9 Gamer DDR3 2400MHz CL11 KIT R938G2401U1K
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT CMY8GX3M2B2133C9R
-
johnywalker
őstag
Ilyen magas frekvenciáknál ezek az elterjedt időzítések (2133-CL10, 2400-CL11), főleg a 8 gigás moduloknál.
Lehet találni persze kicsivel gyorsabbat is más márkából pl: G.Skill RipjawsX, de itthol kevés boltban elérhető, rosszabb esetben a Rambazár-ban.
Sanszos, hogy a Kingston-nak is vannak jó egységei. -
HPAA
őstag
válasz
johnywalker #19560 üzenetére
nem írtak rosszakat a gyári hűtőről sem , de majd elválik ha megérkezik
ramokra visszatérve
-valóban hatékonyabb a 2x8 a 4x4 nél ?
olcsóbb is , de azt hittem eddig legalábbis hogy a több /azonos/ modul jobban kihasználható
-2133 v 2400
-az egyik általad linkelt cl10 es a másik 11hétfőig dűlőre kéne jutnom hogy berendeljem
-
johnywalker
őstag
Alapvetően jó memóriákat néztél ki.Viszont mégha 16 gigát szeretnél is venni, inkább 2x8-as kiszerelésben nézelődj.Rendszer szinten jobb megoldás mint a 4x4.Mint például :CMY16GX3M2A2400C11A, vagy ez CMZ16GX3M2A2133C10 . Egy dolog ami még nagyon fontos, és a két memóriánál láthatod is a különbséget, hogy olyan magasságút vegyél ami be is fog férni a proci hűtő alá!Gondolom nem gyári hűtő marad.
-
HPAA
őstag
üdv
gépcsere után új fm2+ konfigot építenék
ami már fixAMD A8 7600
Asrock FM2A88M Extreme4+
ehhez keresném a megfelelő ram modulokat
amivel eddig szemezgettemCorsair 4x4GB DDR3 2133MHz CMZ16GX3M4X2133C11R
illetve
Kingston 4x4GB DDR3 2400MHz HX324C11T3K4/16de bármilyen ésszerű javaslatot szívesen fogadok
köszönöm -
q1w21
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5735z laptopom amiben van egy Hynix 2GB DDR2 667Mhz 1.8V ram.
Hynix 2GB 2Rx8 PC2-5300S DDR2 SODIMM MEMORY HYMP125S64CP8-Y5 AB-C
Ezt a 2GB ramot szeretném bővíteni 4GB-ra. A meglévő memória mellé szeretnék venni egy CSX 2GB DDR2 667Mhz ramot.
CSX 2GB DDR2 667Mhz notebook CSXOD2SO6672GB
Működni fog a kettő együtt? -
InterFox
senior tag
Sziasztok.
asrock h97m pro4 Deszka mellé kérnék ram ajánlatot, 2x4Gb 1600-at ha lehet. -
StSanya
senior tag
válasz
Meridius11 #19547 üzenetére
Akkor használnád ki az új alaplapod és CPU-d képességeit, ha 1600-os RAM-ot vennél. Bár a különbség memória intenzív programoknál mutatható inkább ki, s pl. a játékok általában nem azok, míg pl. videószerkesztők igen. Másik pici probléma, a 4 db modul, ezt nem szoktuk javasolni, mert egyrészt feleslegesen terheli a memóriavezérlőt, + hő és probléma forrás, illetve a további esetleges bővítés is ugye kilőve...
Konkrét szituációban azt javaslom, ha spórolsz, akkor tedd bele a régi RAM-okat az új alaplapba, esetleg a RAM árát költsd a többi részegységre, de tervezz be pár hónap múlva egy RAM cserét.
Ha vállalkozó kedvű vagy, meg lehetne azt is nézni, hogy nem lehet-e húzni a RAM-okat. Esetleg kölcsönkért 1600 RAM-okkal összehasonlító tesztet is csinálhatsz, hogy a te programjaidnál érzel-e, s mekkora különbséget az 1333 vs 1600 között.
-
jézusom
addikt
válasz
johnywalker #19553 üzenetére
-
jézusom
addikt
Sziasztok! Szeretnék venni DDR3 ramot, de fennakadtam bizonyos információkon. 1600Mhz 4 vagy 8 GB lenne.
Van valami xmp profil, ez mi? Kell hállítgatni valamit, attól függően, milyen ramot veszek?
Köszi!
-
Meridius11
aktív tag
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU megbízható darab? Neweggen sok a panasz a hibás példányokra, ez a Magyarországra importált ramokra is jellemző?
-
alfiboy
aktív tag
-
j.peter65
tag
Sziasztok egy INTEL CORE i5 4690K és ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCE mellé milyan ramot válasszak max 25k értékben ?
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok! Adott a mostani gépem:
PII 955BE
4x2GB 1333MHZ CL9 Kingmax RAM (1.5v)
Gigabyte 880GM
R9 270XMár berendeltem egy i5 4590+H97 lap kombót, de örülnék ha a RAM vásárlást, egy 20-25K-s tételt megspórolnék. Hozna érdembeli sebességnövekedést mondjuk egy Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury, vagy maradhatnak a régiek?
A gépet játékra és filmnézésre használom, munkára nem.
-
johnywalker
őstag
Azért érdekes, hogy átlagfelhasználókat milyen könnyű tuningmesterré tenni.
Azért memóriák esetén ez kissé több figyelmet érdemel, mivel nem mindig megy ukmukkfukk.
Persze panaszokat is okozhat az ilyen szituáció, illetve szokott is okozni a legtöbb esetben.. -
MK VII
veterán
válasz
zooom3r #19541 üzenetére
Én mindenképp azt javaslom,ha nagyobb mhz-es memóriát akarsz bele tenni akkor feltétlenül csak azok legyenek benne. Tehát add el a mostaniakat és vegyél egy 2x4gb-os kitet. Itt nézz körül pénztárcádhoz mérten. Szerintem egy CL9-es késleltetésű 1866-os memóriával már simán jó vagy. Az röhögve viszi a 2133mhz-et..
Ne keverd a memóriákat.. Proci nem szereti.
Először is tájékozódj. Nézd meg a BIOS-ban,hogy a memóriánál milyen beállítási lehetőségeid vannak. Bár szerintem biztos van olyan opció,hogy a memória sebességet külön tudod állítani. -
MK VII
veterán
válasz
zooom3r #19536 üzenetére
Neked is inkább azt javaslom,hogy add el ezeket és vegyél 2x4gb-os kitet 1600mhz-est.
Ha ezek mellé akarsz venni még ennyit akkor viszont ugyan ilyen ramokat kell venned pontosan.. Úgy fognak duál-chanel-ben működni.
A CL9 az a memória késleltetése. Ez a szám minél kisebb annál jobb a memória. A CL9 az egy általános jó késleltetésű memória. Vannak ennél jobbak is,de azok drágábbak.. Átlagos felhasználásra a CL9 az tökéletes! -
zooom3r
tag
Sziasztok!
Van egy 2x2GB-os kitem (4 GB DDR3 1333 MHZ GEIL VALUE KIT 2X2048MB CL9) és szeretném 8GB-ra bővíteni a gépet.
Tudnátok abban segíteni, hogy milyet vegyek hogy kompatibilis legyen a jelenlegivel? Elég ha csak a MHZ stimmel, vagy a márka is számit? És mi az a CL9?
Köszi! -
StSanya
senior tag
válasz
telefonfulke #19533 üzenetére
Anyagiak döntsék el. Ha futja rá a keret, mehet a 8 GB, a duál miatt ne aggódj. Ha spórolnál, legyen a 4 GB.
A lényeg, hogy az alap 4 GB-ról mozdulj el.
12 GB-nál lehet nyugodtan RAM-drive-al is szórakozni, vannak ingyenesek is, pl:
-
johnywalker
őstag
válasz
telefonfulke #19533 üzenetére
A dual chanel mindig esetleges.Az StSanya által emlitett asszimmetrikus dual (de így van ez a szimmetrikusnál is) akkor fog működni ha az alaplapra beépített memóriával paramétereiben megegyező ramot raksz.Ilyenek mint frekvencia, időzítés, voltage.Ezekről az adatokról pl. az Aida nevű programmal kapsz információt a gépről.
-
StSanya
senior tag
válasz
johnywalker #19531 üzenetére
Kösz, igen! Nem tudom honnan vettem a számokat...
-
StSanya
senior tag
válasz
telefonfulke #19527 üzenetére
Jó eséllyel menni fog így is duálban, csak aszimmetrikus módban. Persze, a 4 GB-os modul jobb lenne, de ha csak 2 GB-ra van lehetőség, ez van...
-
robisza2
újonc
Sziasztok nekem egy olyan gondom lenne hogy vettem új ramot a gépbe 4gb-1333mhz-ddr3-ram-kingmax-kit-2x2gb ennek a helyére KINGMAX 2GB DDR3 1333MHz FLFE85F-C8KM9 de amint berakom az alaplapba(http://www.asus.com/Motherboards/M4N68TM_V2/) és elindítom a gépet az bekapcsol de csak egy fekete képernyőt add. Abban szeretnék segítséget kérni hogy miért nem működik.Mind a két slot működik a régi memóriával kipróbáltam.
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Vennék majd egy Asus X550JK laptopot aminél az alaplapra van integrálva egy 4Gb-os RAM modul amit nem lehet cserélni, és mellette van egy bővítő slot, amibe max egy 8 gigásat lehet rakni. Ebben az esetben mi lenne a jobb megoldás, ha egy 4-eset raknék be és akkor a dual channel tiszta sor vagy ha 8 gigásat? Ebben az esetben is tudná duálként kezelni? -
törölt tag
Melyik a leggyorsabb 1600 MHz-es 2x4GB-os kit? Értem ez alatt, melyiknek a legalacsonyabb a gyári késleltetése. Márka, szín mondhatni mindegy, low profile sem kitétel.
Én egy ilyenről tudok:
Vengeance® — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2X1600C7R) 7-8-8-24 -
Steve-0
őstag
Kingston HyperX FURY rot DIMM 8GB, DDR3-1866, CL10 (1,5v) ezt találtam - 72 Euro lenne
Szerinted? -
MK VII
veterán
válasz
Steve-0 #19521 üzenetére
Megmondom őszintén sokáig keresgéltem,hogy találjak neked megfelelő kit-et,de 1 típust találtam 3x8gb-os 1600mhz-es kitet és azt sem lehet kapni sehol itthon Magyarországon.
Szerintem legjobb talán,ha veszel 3db ugyan olyan memória modult külön. Biztos vagyok benne,hogy triple-chanel-ben működni fognak.Esetlek ezek?:1. 2. 3. Csak pár darab,de onnan szerintem már Te is össze tudsz még egy párat szedni ami a pénztárcádhoz van méretezve. De,ha 25-30e./db körül nézel akkor már jól jársz,mert amit találtam 1600mhz-es tripla-chanel kit-et az eleve 97ezer forint körül volt.
Én az 1866mhz-es példányokat mindenképp javasolnám ahhoz a deszkához. -
Steve-0
őstag
Asus Sabertooth X58-hoz milyen ramot ajanlatok?
3x8 GB-os felallasban gondolkodom.Üdv.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
johnywalker #19519 üzenetére
Igen, egyre gyorsabban győznek meg minden fórumon, fel kell adjam a korábbi terveim
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Asus M5A97 EVO R2.0, R9 270 2GB és FX-8320 mellé ajánlották az ALPENFÖHN K2 hűtőt. Szeretnék hozzájuk bordás RAM-okat venni, de nem tudom, melyikek férnek majd el. 2x4 GB-os kitet szeretnék dual channelben használni, a keret kb. 25k, nagyon picivel fölé is mehetünk. Az időzítésekhez sajnos nem értek, és azt sem tudom, hogy a frekvenciával milyen magasra érdemes elmenni, ha játszani, netezni, időnként videót szerkeszteni, időnként 3D tervezni kell a szerelék.
Tudnátok segíteni légyszi? -
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
Gyors választ szeretnék kapni,arról,hogy melyik ramot válasszam!?Corsair Vengeance DDR-3 8GB/1866 KIT (CMZ8GX3M2A1866C9R)
Corsair Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT LP (CML8GX3M2A1600C9)Kingston DDR-3 8GB /1600 HyperX Fury Black KIT (HX316C10FBK2/8)
A lényegi kérdés konkrétan,hogy Corsair vagy Kingston ?!
-
MK VII
veterán
válasz
LordAxwell #19513 üzenetére
Tehát most van a gépedben egy Kingstone HyperX 2x4gb-os kit. És ehhez akarsz venni 1 modul 4gb-ot...
Szerintem ne. Processzorok többsége nem szereti a páratlan számú memóriákat. Szóval inkább törekedj még egy ugyan olyan kitre ami már van a gépedben vagy próbáld eladni és egy 2x8gb-os kitre gyűjteni. -
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Most van egy KHX1600C9D3B1K2/8GBX ram a gépemben tehát dual channel. Szeretnék venni most egyelőre még mellé plusz 4 gb-ot ugyan ebből, az úgy működőképes lenne vagy nem? A 4gb-os ból 1 kitre gondoltam, nem 2x2-re. Hogy később még mellé férje ugyan abból még 1db 4-es.
-
Yodamest
veterán
Sziasztok!
Tervezek venni corsair dominator platinum memót és olyan kérdésem lenne, hogy alapból is világít vagy csak ha veszek hozzá upgrade kit-et? Illetve ha igen, akkor lehet állítani milyen színben vagy akármi? Honnan kap kraftot a fényhez?
Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
johnywalker #19504 üzenetére
Ó, szerinted a "ma már nem árt a 8GB" azt jelenti, hogy 8GB alatt nincs élet?! Értem.
A legtöbb Inteles proci nem támogatja hivatalosan az 1600-asnál gyorsabb ramokat szóval ezen nem kell csodálkozni.
Egyébiránt:Na akkor lehet számolgatni, hogy 128 bit-es 1600 C9-es ramhoz képest mennyi gyorsulást hoz játékban a 256 bit-es 2133 C9-es ram.
-
MK VII
veterán
válasz
Na.. Azért pl amiről írtam az új CoD-nak is a minimum a 6gb ram... Természetesen elindul 4gb rammal is,de mire betölti a textúrákat addig befonod a szemöldököd. Persze lehet segíteni rajta egy kis lapozó fájl növeléssel meg egyéb trükkel,de aki nem jártas ezekben az csak pislog mikor 4-5 perceket vár mire egy új mapon elkezdhet játszani,mert nem tudta előre betölteni a játék a memória hiánya miatt...
Igen is ma már játékokhoz kell a 8gb ram nekem meg ez a véleményem.. Hisz mint az előző hozzá szólásomban is írtam a rendszerrel együtt a CoD már 7gb felett megeszik...A Chrome és a CoD futott meg természetesen ami a rendszer használathoz kellenek programok amik amúgy is alapból a rendszer indításával együtt elindulnak.
Szóval igencsak nem hátrány ma már főleg játékokhoz a 8gb memória!
Szerk: És nem félre érteni... Nem vitázni akarok veled csak tényleg nem sok ma már a 8GB memória egy gépben amit nem csak netezésre használnak... Hisz alapból egy 64bit-es win7 is lefoglal 2,6gb-ot...
-
valenc
tag
válasz
Szerintem igaza van...Könnyen ki lehet futni 4 gigából főleg ha erősebb vga-d van akkor meg főleg.Mint felettem emlitették advanced warfare vagy watch dogs,hasonlók.hd 7850 főlé mindenképp 8 gigát vennék.Szerintem meg pont az nem számít hogy 1866-os vagy 1333-as.Halál mindegy inkább vennék csupasz 1066-ból 8 gigát dedikált vga mellé mint bármilyen hiper-szuper ramból 4 gigát...
-
johnywalker
őstag
Hát azért annyira erősen nincs igazad!Persze, tudom van olyan játék ma már ahol ajánlott a 8 Giga Ram.De mondj olyat ahol 4 giga minimállal nem indul.Sokkal fontosaab a proci és a VGA kártya erőssége!
Persze vannak olyanok ahol speciális ajánlások vannak és hírek, hogy jönnek a komolyabb mennyiségü VRammal szerelt kártyák.Ez persze igaz, itt is lehet olvasni: Prohardver meg itt is : Ipon.
De egy egy erős vidkari mellet simán lehet játszani 4 giga rammal, főleg ha AMDs rendszer-nél raksz bele 1866 vagy magasabb frekis Ramot.Mert itt a rendszer ismeri a is Jedec által (nem) szabványosított frekit és kamatozik is belőle...
S akkor még az IGP-ről nem is beszéltem, ahol valóban ez fokozottan igaz. -
MK VII
veterán
Végül is igazad van most,hogy jobban bele gondolok... A játékok úgyis a vram-ot használják inkább és annak a sebessége a döntő.
Viszont szerintem a magasabb mhz ramoknál egyáltalán nem hátrány. És Amd frontom meg az 1866-os ram indokoltabb mint az 1600-as.(#19500) RazoR8402
Szimplán csak nem gyere be nekem a Kingstone ram.. De itt sokaknak nem a kedvencük.
Valamiért,ha Kingstone ramra gondolok akkor a 10 évvel ezelőtti Intel D630-as gépem ugrik be. Őskövület..Persze tudom hülyeség,de nem tudok másra gondolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest