- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem...Vászonméretet csak a vetitő vásárlása után tudok meghatározni, vagy hogy tudhatom meg, h X vetitő adott távolságbol mekkora képet képes vetiteni?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz Beni2360 #38481 üzenetére
Na hát a távolság érdekes, a vetitő egy Optoma HD27 lenne...Fali karon fog logni. a szoba teljes szélessége 344 cm. Ebből jön le a vászon keret és a vetitő mérete, ami marad az lesz a vetitési távolság. Becsléseim vannak, h kb 3-3.20 méter marad, kérdés, h ekkora távolságbol ez a vetitő mekkora képet tud. Ha a kalkulátort jól használtam akkor nekem egy 204 centis látható méret fér el ebből a távolságbol, ugy hogy zoomolni sem kell
ez a kar: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Beni2360 #38485 üzenetére
Azért kell a kar, h nagyobb szabadságom legyen, meg leginkább azért ezt vettem, mert ez volt amit teljesen hátra lehet tolni a rögzitésig, a többi mint 50 centitől indult.
Nálad lehet azért ezt adta ki, mert nem jelölted ki honnan vetitek...Nekem a plafon kell, nálad floor van beállitva
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
De nem is számit, h floor vagy plafon, az érték ugyan az , mert a távolság nem változik vele...
-
Valkűr
addikt
Erdemes amugy az 1.0 gain matt feher helyett, 0.9 gain szurke vasznat venni, vagy mire jo az amugy?
-
Valkűr
addikt
Tudtok nekem hasonloan jo minőségű rolos vásznat, vagy motorost ajánlani mint a Grandview fantasy rolosai? Azok brutto 70 ezrek 92-es méretben, ez olyan 200 cm kb. Sajnos a Grandview nincs készleten ebben a méretben, 4 hetet meg nem fogok egy vászonra várni mire megérkezik. Igy kénytelen vagyok mást venni. 70-80 a max amit erre tudok áldozni.
-
Valkűr
addikt
SZiasztok, nem találok a kérdésemre választ...A vetitőm menüjében a 3D beállitásokban van olyan h Wesa 3D és 3D Sync ezek mik, mi a különbség? A 3D Sync ott a vetitő hátulján is, de fingom nincs melyik micsoda
-
Valkűr
addikt
A másik kérdésem, h a vetitő papirja irja a lámpa modokat, de a 4 ből csak kettőt lehet kiválasztani...Valakinek erre valami ötlete? CSak eco és világos választható
Világos [Alapértelmezett] Eco. Dynamic Eko+
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Vettem egy Elite Screen vasznat, es szeretném ha a vetotovel együtt kapcsolna be es engedne le a vetítőt. De valahogy nekem nem all ossze a kép, h mit mivel, a vetítő kapcsolja be a vasznat vagy forditva. Egy csomo sallangot kaptam a vaszonhoz, kozte 2 tavot egyik RF a masik IR, de mindkettovel letudom engedni a vasznat. Valsmint a vetiton is van 12volt trigger kimenet. Hogy tudom oket összekötni hogy együtt induljanak el, mar ha ez a trigger erre valo. Van meg 2 kis kabel is a vaszonhoz az egyiknek a vegen kolog 2 drotveg, a masiknak a vegen vsn egy kis szemecske. Segitsetrk legyszi, sehol nem talalok errol semmit
-
Valkűr
addikt
Ha ad valaki egy elérhetőséget fel is hivom, h ne kelljen irkalni annyit
-
Valkűr
addikt
Idehaza lehet kapni valami optikara valo por védő sapkat? Nem volt gyarilag a vetítő mellé sajna.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok miert van az, h egy tok egyszeru keretes fix vaszon tobbe kerul mint egy technikailag bonyolultabb motoros vaszon? En nem talaltam meg 92-es meretben olyan fix vasznat ami ne 300 ezer ft-tol kezdodne. A motorosom meg volt 130. Letezik, h egy nyamvadt keret dragabb mint egy motoros technika?
-
Valkűr
addikt
Optomábol láttam a 141-et a HD27 mellett, utobbinak sokkal jobb a képe, én is ezt vettem.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok aki Optomában járatos lenne pár kérdés.
Vettem egy RF2300 3D szemüveget ami emitterrel együtt volt, ezt bekötöttem a 3D sync kimenetre. Viszont érdekesen kezeli a vetitő a 3D. Először is ami furcsa, hogy ha«a vetitőn bekapcsolom a 3D akkor az egész rohadt menű szétesik a media plaxeren. Ha nem kapcsolom be a 3D akkor ok, és a film inditáskor jelzi adott anyagnál egy felugró menű hogy kapcsoljam vagy ne a 3D képet. Itt rányomok hogy bekapcsol és el is indul szépen, de ha kikapcsolom a filmet a 3D már ki nem kapcsol magától. Ez normális?
A másik kérdésem, h a vetitő menűben 2 fajta 3D van, mik ezek? Egyik DLP-LINK, a másik pedig WESA 3D...Melyiket kell használni vagy mi a difi? És mi az a«3D szink. ford.?
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz cinemazealot #39719 üzenetére
Köszi a választ igen HD27 és azért ezt a szemüveget vettem,»mert azt olvastam valahol hogy jobb. A lejátszo Dune HD solo..Igen van a menüben DLP-Link és azon és a Vesán is működik a szemüveg...Ő valszeg elirtam ZF2300 a szemüveg tipusa. Tehát ha jól»értem azt mondod, h automatikusan nem»képes kikapcsolni a 3D képről de érzékelni képes és akkor kapcsolom be, ha kiválasztom a felugro ablakbol az igent. Azt hittem automatikus ezeknél is mint a tv esetében. De ha most ez a szemüveg Vesa akkor miért a dlp-linkre allitja mikor elfogadom»a 3D megjelenitést? Amugy mindössze 2 ezer ft-tal vokt drágább mont a dlp linkes szemüveg, és pont amiatt is vettem, h ne vesszen el a«szinkron.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Olyan kérdésem»lenne, h van egy Optoma HD27 vetitőm, beakarom kapcsolni de nem indul. Egy figyelmeztető üzenetet ir, h valami filtert takaritsak ki, de semmiféle filter nincs benne, ami képeket találtam erről. Nem szedhető szét ott és nincs ott filter ami»képeket találtam erről a tipusról. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ezt irja egy Angol oldal:
notee:
Dust filters are only required/supplied in the selected regions with excessive dust.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10