Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz DonKkosa #68967 üzenetére

"A vászon is egy fajta PVC anyag amihez elvileg tapad a tépőzár másik oldala."

Szerintem erre ne vegyél mérget. :N Ha pedig ragasztóval gondoltad a tépőzárat a vászonhoz erősíteni, azt végképp felejtsd el, mert a ragasztó vegyi összetevői károsíthatják a vászonanyagot. A tépőzár feszíthetőségét ugyancsak kérdésesnek érzem, ha meg nincs normális feszítő erő, az apró gyűrődések nagyon elronthatják a vizuális élményt.

Ha a rendelt vászonanyagod perforált, ezáltal lehetővé teszi az apró rugókkal történő feszítést, az talán a legideálisabb. Ha a vászonanyag tök nyers és Neked kell kialakítanod a feszítés rögzítését, az nyilván jóval macerásabb, de én ez esetben is a perforálás és sűrűn pozicionált rugós rögzítést javasolnám. Ezzel nyilván veszítesz a vászonanyag széléből, de ez egy kötelező áldozat.

Illetve ha a vászonanyag még nincs meg, viszont fix telepítésben és mindenképpen DIY megoldásban gondolkozol, akkor elgondolkoznék a falfestés lehetőségén. Én sokáig egy 2×1,25 méteres gipszkartonra vetítettem (~90" képátlónak felel meg) fehér Héra falfestékkel lefestve, a célnak tökéletes volt. Idővel átköltöztettem a mozit a tetőtérbe, oda pedig már egy picit nagyobb fix keretes ScreenLine vásznat telepítettem.

Új hozzászólás Aktív témák