- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Silious #51209 üzenetére
Az IrfanView (magyar nyelv hozzá) el tudja végezni ezt a feladatot.
Fájl > Kötegelt konvertálás/átnevezés
Ha megvan a listád az elérhetőségekkel (teljes elérési út), akkor itt – miután lementetted egy mezei szövegfájlba – a TXT betöltése lehetőséggel meg tudod adni.
Kimenetként számos formátum közül választhatsz, a méretet – és még sok minden mást is – pedig a Spec. beállítások aktívak (méretvált., stb.) jelölőnégyzet kipipálása mellett a Megadni párbeszédablakban tudod bevinni.
Az elkészülő bélyegképek helyét a Zélmappa: (vagy helyőrző, mint: $D) rovatban állíthatod be.
Fontos, hogy ha ugyanabba a mappába szeretnéd tenni őket, amiben az eredeti képek vannak, akkor a rádiókapcsolót a Kötegelt konvertálás + átnevezés lehetőségre állítsd, és egy – például – $N_thumbnail mintát adj meg, mivel egyébként ugyanazon a néven mentené őket, vagyis felülírná (de alapesetben nem teszi, csak figyelmeztet).
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Horka1 #17267 üzenetére
A kapcsolat bontása nem fog segíteni. Az egyetlen megoldás az, ha átírod a kábelmodem számára látható - tehát ha router van közbeiktatva, akkor abban, ha nem, akkor a hálókártyáét - MAC-címet, ekkor új IP-t fog sorsolni neked a rendszer. (Régen minden MAC-csere után kellett regisztrálni az újat, de ma már automatikus a váltás.)
-
Brutforsz
senior tag
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Vasinger! #17060 üzenetére
Az Inkscape kell Neked, ezzel fogod tudni vektorosan buherálni.
Ezt ettől a kihívástól függetlenül is ajánlom, remek vektorgrafikus program, és ingyenes, nyílt forráskódú szoftver.
(Ha nem szeretnéd vagy olyan helyen vagy, hogy nem tudod telepíteni, van hordozható változatban is.)
-
Brutforsz
senior tag
válasz
McKane #17006 üzenetére
De csinálhatsz róla másolatot - ha tudsz. Mivel a másolásvédelem miatt nem tudsz, azt viszont legálisan nem kerülheted meg, így Veled, jószándékű, tisztességes emberrel ki van tolva.
Egyébként - ha jól emlékszem - Franciaországban éppen a fentiekre tekintettel már nem lehet forgalomba hozni olyan műsoros DVD-t, ami másolásvédelemmel van ellátva.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
McKane #16999 üzenetére
Az a sajnálatos helyzet van, hogy amit szeretnél - a másolásvédelem megkerülése - bármennyire is jóhiszeműen járnál el, bűncselekmény.
Csak érdekességképpen: Az a vicc az egészben, hogy ha ugyanezt a filmet - miután valaki megkerülte a másolásvédelmet, lekonvertálta és feltolta a netre 1 lemezes változatban - letöltöd, az teljesen rendben van, legálisan megteheted.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #16984 üzenetére
Nem tudom, melyik lehet a kérdéses alkalmazás, de mielőtt telepítenél ilyet, javaslom, lépj be a BIOS-ba, és nyomj Ctrl+F1-et, ez több alaplapnál is előhoz egy ún. haladó BIOS-t, lehet, hogy ott be tudod állítani a kívánt időzítéseket.
-
Brutforsz
senior tag
Ehhez szerintem ne telepíts fel külön alkalmazást, emlékeim szerint pl. a Windows Media Player is tud zenei lemezt készíteni. (A CD-ken egyébként tömörítetlen formátumban vannak a zenék, erre konvertálják át a hanghordozóra írás előtt a programok.)
#16992: ha a WMP nem kezeli ezen veszteségmentes formátumokat, akkor viszont dobd fel a foobar2000-et, az majd lerendezi őket - értem ezalatt többek között a CD-re írást is.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
cellpeti #16855 üzenetére
Javaslom, hogy egy újraírható CD-re dobj fel egy Ubuntu 10.10-est (noha szintén "tetves linuxos szar"
), majd arról bebootolva - miután bedugtad a pendrive-ot, indítsd el (lehet, hogy angolul lesz, de meg fogod találni) a Rendszer > Adminisztráció > Lemezkezelőt, hátha azzal sikerül megoldanod a problémádat (ha már csak FAT32-re is sikerül az egészet megformáznod, utána a Windows már fogja tudni kezelni, de egyébként a Lemezkezelő tud NTFS-t is emlékeim szerint).
-
Brutforsz
senior tag
válasz
xKacsax #16730 üzenetére
Mégegy ötlet a fentieken túl, ha esetleg Firefoxot használsz, akkor a DownThemAll! kiterjesztés, ami tud képekre (is) szűrni.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Thunderzolee #16391 üzenetére
A Win termékkulcsát biztosan közzé szeretnéd tenni?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #15454 üzenetére
A hatterek.hu-n pont nem használható, azért, mert ott a kis kép linkje nem közvetelnül egy képre, hanem a felbontásválasztó oldalra mutat.
A szon.hu-n viszont, ha például a nap szépe kislány összes képét szeretnéd lementeni, akkor arra kell figyelni, hogy a letöltőablakban ne a Képek és beágyazott tartalmak lapon működj, mert akkor csak a kis képeket szedi le, hanem a Hivatkozások lapon a Képfájlok szűrőt benyomva kijelöli letöltésre az illető ifjú hölgy összes felvételét. Beállítások
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #15432 üzenetére
Ha nem érzékeny információ, melyik weboldalról van szó? Hátha csak valamilyen beállítási gondja volt a DownThemAll!-nak, abban tudok segíteni.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #15429 üzenetére
Az én javaslatom egy Firefox+DownThemAll! együttes.
-
-
Brutforsz
senior tag
válasz
scream #14970 üzenetére
Egy matematikai tárgyú topikban találkoztam ezzel az elég profi weboldallal: WolframAlpha
-
Brutforsz
senior tag
Tippem szerint álláskereséshez kell a cím, s ebben a műfajban előszeretettel szórják ki olvasatlanul az üvöltően ingyenes e-mailcímről érkező pályázatokat. Ezért szokták a népek általában a szolgáltatótól kapott címükről küldeni az anyagot. Ha ez valamiért nem megoldható, pl. az egyetlen rendelkezésre álló cím gizikecske69@szolgaltato.hu, akkor lép fel a fenti igény egy más, bizalomgerjesztő címre.
(Vannak bátrabb jelentkezők, akik a munkahelyi fiókjukból postáznak, így jelezvén szándékuk komoly voltát, e tekintetben:
-- bizalomgerjesztő: @merrilllynch.com
-- nem bizalomgerjesztő @lehmanbrothers.com)
-
Brutforsz
senior tag
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Godimodi #4709 üzenetére
KeePass Password Safe: nyílt forráskódú, ingyenes, magyarul is tud, nálam bevált.
szerk.: Lassú vagyok, de akkor így már két szavazat.
-
Brutforsz
senior tag
Ha ilyen animációra gondoltál, akkor a kulcsszó a morph, ezzel tudsz keresni szimpatikus szoftvert. Ezt a Sqirlz Morphfal dobtam össze.
Megadod a kiinduló és a célképet, valamint - igény szerint - elhelyezed rajtuk a kontrollpontokat, a többi a program dolga.
-
Brutforsz
senior tag
Ismertek olyan megoldást, amellyel egy offline katalógus hozható létre, melynek egy tétele nagyjából így néz ki, s maga az állomány ugyanígy kereshető, mint ezen az oldalon?
A cél tehát az, hogy egy adott sablon alapján bekerülő adatokból és képekből (egy tárgyhoz több kép tartozik, mint a fenti példában is) egy ilyen fogyasztható dolog készüljön.
Fontos, hogy a rendszer teljesen offline (ha szükséges, a böngészőt használhatja megjelenítéshez) és egyszemélyi módon működjön, tehát nem webes tartalomkezelőre gondolok, valamint csoportmunka-képességre sincs szükség.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Brutforsz
senior tag
Az IrfanView FAQ-jából idézek:
Q: Is there a portable IrfanView version (for USB sticks, CDs etc.)?
A: Yes, EVERY IrfanView version is portable. You can:
1. Copy your existing/installed IrfanView folder to USB stick (recommended), or
2. Use the normal installer and install IrfanView to an USB stick folder, or
3. Use the ZIP version and unzip to an USB stick folder. -
Brutforsz
senior tag
Én bocs, mivel elkúrtam. Nem vettem figyelembe, hogy én a Pandora plugint ubuntus csomagként tettem fel, amit ezek szerint egy kicsit felturbóztak.
Feldobtam most Win alá a 2.4-es GIMP-et, meg a szükséges szkriptfájlt, így valóban nincs közvetlen make panorama. Kövesd a linkelt oldalon látható használati útmutatót, az az út is csak egy kicsit bonyolultabb.
-
Brutforsz
senior tag
A GIMP* tud ilyet a Pandora plugin segítségével.
A képek kiválogatását nem számítva ez 8 kattintásba került, nevezetesen:
1. Kiterjesztések (menü)
2. Make Panorama (menüpont)
... hozzáadogatod a képeidet a kívánt sorrendben
... ízlés szerint beállítod az átfedést (overlap)
3. OK (gomb)
4. Kép (menü)
5. Látható rétegek összefésülése (menüpont)
6. Összefésülés (gomb)
7. Kép (menü)
8. Kép automatikus vágása (menüpont)
-> Kész, lehet menteni• a PH!-n bemutatta: ollie
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Hujikolp #3179 üzenetére
Most gyakorlatilag egy tűzfalat írtál le. Ha konkrétabb igényeid is vannak, akkor a tűzfalas topikot ajánlom, egyébként pedig a Sunbelt Kerio Personal Firewallt.
Mindent tud, amit a hozzászólásod alapján szeretnél, otthoni felhasználásra ingyenes, az első 30 napban korlátlanul működik, utána néhány kiegészítő funkciója elérhetetlen lesz, de ezek nélkül is nagyon jó. -
Brutforsz
senior tag
válasz
tommy-gear #3108 üzenetére
CCleaner - jó kis program, csak a telepítésnél figyelj, nehogy felmenjen a Yahoo toolbar is.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Makaveli #3105 üzenetére
Átméretezés előtt át kell állítanod a kimeneti formátumot pl. .jpg-re. Képes tutorial
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Narancs #3097 üzenetére
A telepítőlemez sérülése esetén nem kell új licenszt vásárolnod. Ha a jogtisztaság szükséges kellékeivel rendelkezel, akkor szinte bármilyen forrásból telepíthetsz, sőt, ha jól tudom, a forgalmazók nagyjából anyagáron cserélni is szokták a meghibásodott adathordozókat. Javaslom, nézz utána ennek a lehetőségnek is.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
adalbert1 #3066 üzenetére
1. A Miranda IM-et ajánlom kipróbálásra, annak idején Win alatt ezt használtam. Egy pendrive-ról futott, tehát mindig veled lehet a beállított azonnali üzenetküldő programod. Eltart egy kis ideig, amíg összelövöd a részleteket, de aztán kezes jószág. Az Msn mellett sok más protokollt is támogat. A Messenger újabb funkciói közül még nem építettek be mindent, pl. régen nem sikerült fogadnom a partnereim saját smiley-jait (nem mintha nagyon akartam volna
), tehát néhány területen kompromisszumokat kell kötnöd (lehet, hogy azóta megoldották, nem követtem a fejlesztést). Cserébe még Win95 alatt is fut.
3. Érdemes kipróbálnod az ImgBurn-t. Mindent tudott, amire nekem kellett, noha kb. 3 MB az egész program. Win95 - Vistáig megy.
-
Brutforsz
senior tag
-
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Hujikolp #2489 üzenetére
Állítólag az iTunes tud ilyet: ''Mint kiderült, az iTunes egy olyan technológiát használ a lejátszott média azonosítására, amely több módszert kombinál. Ezek egyike a számok hosszának és sorrendjének összehasonlítása egy központi adatbázissal, de ha ez nem segít, képes a zene hullámmintája alapján is beazonosítani a felvételt. A médialejátszó szoftver így derített fényt a hihetetlen csalásra.'' [link]
-
Brutforsz
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #2359 üzenetére
Első körben a PDFCreator-t javaslom: [link]
Ez egy virtuális nyomtatót hoz létre, melynek PDF a kimenete.
Nem értettem pontosan, hogy most csak a Convert Doc to PDF vagy az MS Office halt be nálad, ha utóbbi, akkor dobj fel gyorsan egy OpenOffice.org-ot, az alapból tud PDF-et gyártani a dokumentumokból.
szerk.: kötegelt feldolgozáshoz sajnos nem jut eszembe (mármint az Adobe Acrobaton kívül) semmi épkézláb program.
[Szerkesztve] -
Brutforsz
senior tag
Szia!
Szerintem a legegyszerűbben valamelyik táblázatkezelő alkalmazással tudnád megoldani: felviszed a 200 terméket egy oszlopba, majd a rendelendők mellé a szomszédos oszlopba teszel mondjuk egy 1-est, végül autoszűrőt alkalmazol a táblázatra úgy, hogy a megfelelő oszlopban az 1-est tartalmazó cellákra szűrjön => kapsz egy táblázatot, amelyben csak az aktuális termékek lesznek. Következő héten a szűrőben beállítod, hogy minden cellát mutasson, törlöd az 1-eseket, majd megint kitöltöd, leszűröd, és kész is.
Szerk: persze, ha vannak darabszámok, akkor még egyszerűbb a dolog, nem kell 1-esekkel foglalkoznod, hanem elég, ha a darabszámos oszlop szűrőjében választod a nem üres opciót (a nem rendelendő termékek mellett ne 0 legyen, hanem üres cella).
Működik MS Office és OpenOffice.org esetén is.
[Szerkesztve] -
Brutforsz
senior tag
válasz
attyspocak #2052 üzenetére
Emlékeim szerint a Nero telepítéskor bepakolja valami segédprogramját az automatikusan induló programok közé, lehet hogy az okozza ezt. Szerintem érdemes lenne megpróbálnod kiiktatni ezt az összetevőt (először csak letiltással), hátha akkor megoldódik a problémád.
-
Brutforsz
senior tag
Eddig jól csináltad, felosztottad két részre, tehát felmegy a lemezekre. Nincs más dolgod, mint odaadni a tagnak, aki felmásolja a vincseszterére, majd ugyanezzel a programmal egyesíti őket, és indulhat a mozi.
A létrejött részek önmagukban nem életkepéseket, ezért írtam, hogy ez akkor megoldás, ha nem szeretnéd őket közvetlenül a lemezekről lejátszani.
[Szerkesztve] -
Brutforsz
senior tag
Sajnos valamiért kimaradt, hogy egy 850 megás mit szeretnél felosztani 2 CD-re.
Ha nem filmről van szó (illetve akár arról is lehet, ha nem akarod közvetlenül a lemezekről visszanézni), akkor az alábbi programot ajánlom: HJ-Split 2.3
Ingyenes, kicsi és telepítést sem igényel.
Bővebb információ és letöltés: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest