- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Sanyix #14151 üzenetére
Biztos ugyanazt nézzük?
Scheduling automatic checking at set intervals
Vagyis időzíthető mikor kukkantsa meg az adott oldalt.Running other programs when updates are found
Vagyis ha vátozást talál akkor elindít bármilyen programot (mondjuk ami egy fotót csinál az adott weboldalról,Update logging
de lehetséges hogy maga is eltárolhatja a változásokat. (sose próbáltam a progit)A modemet nem lehet lekérdezni snmp-vel?
-
cigam
titán
Sztem alapvetően mást értünk "tárolás" alatt, és másképp közelítjük meg a dolgot, ami rendben is van. Azért 1 felvetésem még lenne. Tudjuk pontosan mit csinál a töltőelektronika mikor pár percig használod aksiról, aztán megint rádugod? Mivan ha az a LED csak a töltőelektronika bekapcsolt mivoltát jelzi, nem pedig a valódi töltést? Lehet hogy csak n percig figyeli az akkumulátort, hogy tényleg le van-e merülve, az is lehet, hogy amikor szinte teljesen fel van töltve teljesen más stratégiával esik neki, mint amikor nagyon le van merülve.
"akkor az a jó megoldás, hogy nem tölti vissza rögtön, csak sok ilyen után; mondjuk amikor már 20-25%-ra csökkent a töltöttség, és nem 100%-ra, hanem 40 körülre csak, mert ha nincs merítve az akku, akkor ez jobb neki"
Ez azért nem jó megoldás, mert panaszkodnának az userek, hogy hiszen egész nap/éjszaka töltőn volt, és mégiscsak n percet bírt az aksival.
Ahogy említetted is 1-2gyártó ad (nem is mind1ik sorozatához) ilyen programot, de a többség "véletelenül" elpiszkálná, elfelejtené, és utánna panaszkodna mert csak n percet megy a gép aksiról. Esetleg vki írhatna/linkelhetne eg cikket ezekről a programokról és működésükről (ha lehet magyarul!)
Az eredeti kerdezőnek pedig itt a végleges(?) válasz: Ezek olyan egyedi gyártóspecifikus programok, amik csak megfelelő hw-sw környezetben működnek. Vagyis nem fog találni olyan általánosan hasaználható programot, ami működik minden gépen. Ez ahoz hasonlatos minthogy a UPC box-okon nem lehet átrendezni a csatornalistát kedved szerint. Azért van így mert egy csomóan összekeverték/törölték az adókat, aztán reklamáltak, hogy hova tünt.Hú de kínos. beztos fáradtam, vagy nagyon koncentráltam a témára, és ezért nem esett le, hogy vicc
Jó volt veled érvekkel, személyeskedés nélkül dumcsizni az akkumulátorokról! -
cigam
titán
És nem tudom. Te hoztad fel ezt a 40%-ot. Egyébként meg a tárolás az amikor se fogyasztó se töltő nincs rádugva. Mivel a notiban van, ez nem ál meg a mindennapi használatkor. Altatva hurcolás, el-el tünedező 220 amikor töltőről pörög, sima használatból eredő töltés lemerülés, had ne soroljam mennyi minden történik vele 3 hónap alatt, és mennyi minden nem azzal, ami a polcon figyel.
Melyik a jobb egy 40perces aksi ami talán megéri 3. szülinapját, vagy egy 2 órás ami 2évet kiszolgál?
az idézetes szöveg szarkazmus volt ...
Ellenérv? Mondjuk mutass egy aksi/gép gyártót ami csak 40%-ra tölti fel az aksit, mert ezzel minimalizálható az öregedésből eredő kapacitáscsökkenés. Értem én hogy ez papíron jól mutat, csak gyakorlati haszna nincs. 1 év alat többet veszít a kapcitásából a töltési ciklusok számossága miatt, mint azért mert 100%-on van a töltöttségi szintje. Soha egy szóval nem álítottam, hogy a 40%-os rosszul viseli a polcot, de a mindennapi használatban a 100% a jó, elfogadható/elvárható.
-
cigam
titán
40%-on tárolva. -> ekkora töltöttségi szinten felrakod a polcra. (értsd labor körülmények között, több hónapos tétlenségben ekkor veszít legkevesebbet)
"azt nem én fogom elmagyarázni." (remélem most jól idézztem) Pedig jó lenne, mert te állítasz vmit.
Egyébként meg nem mind1, hogy 1 év tétlenség miatt, vagy 200 töltésciklus miatt veszít a kapacitásából? Nem, ugyanis azért van hogy használjuk, nem pedig azért, hogy labor körülményeket utánozva, 4 év után is legyen benne szufla.
A 2. idézet sem igazán válasz. miért gáz a 100%-os aksi.
-Az idő, amikor az akkumulátor 4.20V/cella feszültséget kap, az a lehető legrövidebb ideig tartson. A hosszabb ideig tartó magas feszültség korróziót okoz, különösen magas hőmérsékleten.(gondolom impulzus)Tüskékkel kevésbé érzékeny a magas feszültségre. (Vagy magára a fizikai kialakításra gondolt, de ez a mi szempontunkból nem érdeekes)Szintén csak ismételni tudom magamat. Aki aksi töltő tervezésre adja a fejét az tisztában a tulajdonságaival. A töltő pedig nemcsak a kapocsfeszültségét figyeli, hanem az akkumulátorba átvitt töltésmennyiséget, és belső hőmérsékletet is. Az hogy 4.2V a kapocsfeszültsége amikor fel van töltve, nem azt jelenti, hogy a töltő folyamatosan ezen, vagy nagyobb feszültségen tartja. Mikor megszűnik a töltés, ez a feszültség hamar lecsökken 1-2tized voltal (nem véletlen, hogy nem 4,2V/cellával számolnak, hanem 3,6V/cellával) Ugyanez érvényes az 1.2V-os nimh aksikra is ott is a töltéskor a kapcsfeszültség felmegy akár 1.45V-ig is de utánna hamar csökken 1-2tized voltot) Ennek nagyon 1xű oka van, ahoz hogy beinduljon a megfelelő mennyiségű elektronáramlás(áram) az aksira kapcsolt feszültségnek nagyobbnak kell lenni mint az érintkezőkön mérhető feszültség. Ez a feszültség nem haladhatja meg azt a bizonyos 4.2V/cella értéket. Mikor lekapcsolod a töltőt, logikus hogy csökken a kapocsofeszültség, és az akkumulátor kémiájának megfelelő értékre ál be.
-
cigam
titán
Egy 100%-ra feltöltött 25 fokos, Liion akkumulátor a gyártás idejétől számolva évente kb 20%-ot veszít kapacitásából, amikor éppen használaton kívül van.
Én ezt úgy értelmezem, hogy szobahőmérsékleten a polcon 1 év alatt 20%-ot esik a kapcitása. Viszont noti akkumulátorok folyamatos használatban vannak...
A másik pedig csak a tötéskor használ (maximális/ajánlott) kapcsofeszültséget firtatja. Megkockáztatom ezzel a töltőelektronika tervezői is tisztában vannak. (Nomeg befojásolni sem tudod)
-
cigam
titán
válasz
abtones #13934 üzenetére
Ha normál DVDformátum, akkor nyisd meg avidemux-al, és normál stream copy-val másol ki lemezre 1enként. Fontos a stream copy, mert így nem fogja újrakódoloni, és ezért gyors is lesz.
Ezután a lemezremásolt videókat kedvenc dvd író programoddal kiírod 1 lemezre. (Márha elférnek 1 lemezen) Arra is figyelj, hogy van amelyik képes "röptében" újrakódolni írás elött hogy kiférjen a lemezre. Persze te tudod melyik a fontosabb, hogy maradjon a minőség, vagy kiférjen egy lemezre. -
cigam
titán
válasz
Vasinger! #13749 üzenetére
Van: DVD audio extractor
-
cigam
titán
Ingynes, nem kell telepíteni, relatíve sok formátumot ismer, az MP3-hoz le kel tölteni egy plugin-t.
Vagy pl. all in one megoldás a Format Factory
-
cigam
titán
Nem próbáltam őket, de ilyen még a TagMachine, DesktopPen, Screen Pen,...
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #13731 üzenetére
Nokia oldalárol letöltheted az iSync plugin-t. Ezután már tud szinkronizálni.
-
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13679 üzenetére
Írtam vagy utaltam rá? A kérdezőnek meg lett mondva, hogy nem lehet, de ajánlottam alternatív megoldásokat.
-
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13675 üzenetére
Persze hogy hw-es(máshogy nem is lehetne), de ha ezt 1 kis illesztő elektronikával rákapcsolod pl. a párhuzamos/usb portra, máris software-esen beolvasható az aktuálisan mért érték. Természetesen egy mezei LCD-s mérőhöz is illeszthető ilyen elektronika.
daa-raa: Léteznek olyan fogyasztásmérők, amik barkácsolás nélkül, gyárilag USB-n keresztül a gépre küldik a mért adatokat. utánna már csak a program okosságán múlik hogy mit kezd vele. pl. a "wattsup pro" programja ilyen: [link]
Van olyan amelyik SD kártyára rögzíti az adatokat.[link] Ezek az adatok (igaz utólag), de géppel könnyen feldolgozhatóak.
-
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13651 üzenetére
Mármint a letöltés időpont a mi időzónánk szerint van megadva
Igen, az akció után is teljes értékű programként funkcionál. -
cigam
titán
válasz
donaldrágó #13647 üzenetére
válogass: [link]
-
cigam
titán
Akinek kellene egy jó biztonsági mentést készítő program:
2010. június 16-tól 2010. június 19-én hajnali 3 óráig (nálunk) ingyenesen letölthetõ a Paragon biztonsági mentés készítõ és adatvisszaállító szoftverének 10-es verziójahttp://www.paragon-software.com/home/brc/
http://dl.paragon-software.com/free/BR10_Compact.msi
64 bit version - 130432 KB:
http://dl.paragon-software.com/free/BR10_Compact_x64.msi -
cigam
titán
válasz
#19617792 #13604 üzenetére
Érdekes program, de vicces a "Cross-platform" értelmezésük:
SDExplorer works both in 32- and 64-bit versions of Microsoft® Windows OS. The minimum required OS is Windows XP, and SDExplorer will successfully work on Windows Vista, Windows Server 2003 and 2008, and Windows 7. -
cigam
titán
válasz
V.Stryker #13575 üzenetére
Audacity ismeri a hangra aktiválódó felvételt. De vann direkt ilyen programok.
Pl. a scanner recorder -
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13568 üzenetére
Akkor b. verzio getasfstream
Ezzel már tuti megoldható. Sokmindenre képes, akár packet analízissel is elfogja a stream linkjét, de 1xübb talán az adott oldal forráskódjában megkeresni a .wmv kiterjesztésű linket.
Ezt vágolapra másolva, már el is kapja ez a progi, és belekukkanthatsz, hogy tényleg ezt akarod, és ha igen, le is töltheted vele. Első látásra nem 1xű, de rá lehet jönni hogyan működik. -
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13566 üzenetére
Én ezt értem, meg 1x lefutottuk ezt a kört, hogy silverlightal nem lehet előcsalni a linket. Sztem szemantikailag értelmeztem félre ill. bizonytalan vagyok az eredeti kérdést felvető válaszában, hogy akkor most mi nem megy neki.
-
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13564 üzenetére
Nem teljesen értem, de mind 1. (márhogy ez miért kötekedés)
A konvertálás is megoldható online, csak a linket kell megadni, és máris megkapod kedvenc formátumodban, például 3g-re konvertálva:link
Találomra a videótárból pl. a Tenkes kapitánya:
http://streamer.carnation.hu/mtvod2/tenkes/2009/08/19/tenkes_090819.wmvVagy nemértem a "máshol előhozni"-t.
-
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13562 üzenetére
Milyen kötekedés?
Tegye fel a kezét akinek nem játsza le a médiaplayere az általam linkelt videót? -
cigam
titán
válasz
WonderCSabo #13552 üzenetére
ez furi. Milyen bőngésző? Nálam Safari5 és talán nincs is fent a silverlight.
-
-
cigam
titán
válasz
ViZion #13398 üzenetére
És ott hogyan? Ha kapcsolódok, akkor sorszámot kapnak a kapcsolatok nem betüjelet, és nem látja más program. Hapedig a Net->Network Connektions-t választom, ugyanazt az ablakot hozza fel mint az intéző, és ugyanúgy nem sikerül.
Fire: Igen, így szeretném, de ugye ez egy külső(ráadásul fizetős) program.
A többiek meg váltig álítják, hogy ezt alapból tudja a win. Vagy ennyire béna vagyok, hogy 2 nap alatt se jöttem rá a trükkjére, vagy nem értjük egymást. -
cigam
titán
válasz
Dluinet #13381 üzenetére
Hát ez nem megy.
Bejelentkezik, mutatja a fájlokat mappákat az ftp-n, de a hálózati meghajtó csatlakoztatása toábra sem megy.
Lehet XPhome nem tud ilyent?Vizion
öszi de a legtöb fájlkezelő ismeri az ftp-t mint olyant, de nem csinál belőle logikai meghajtót amit bármelyik progiból elérek.
-
cigam
titán
válasz
ticzi01 #13312 üzenetére
Hiába, az userek leleményesek. Egy portable böngésző nagyon kis helyen elfér, akár email-ben, pendrive-on beszerezhető pillanatok alatt. aztán máris szabad a pálya.
Talán 1xübb, ha nem engeded őket ki a nagyvilágba, hanem egy proxy-n keresztül szabályozod a webforgalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest