- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Videón mutatják meg a Nothing tervezői a Phone (4a) külső újdonságait
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Mobil flották
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nem tudjuk (legalábbis mi, végfelhasználók), hogy pontosan mi történik ilyenkor, de szerintem nem is ez a lényeg, hogy mi történik pár percig ilyenkor (úgysem tudsz kezdeni semmit), hanem az, hogy az idő nagy részében mi történik vele (az akksi'-val), és az ehhez való ideális beállítást keressük (tekintetbe véve persze a felhasználó igényeit is). Mert rendben, van mondjuk 3 óránként 5 perc áramszünet (akksiról megy pár percig, aztán kap áramot a töltő), de egyébként a hálózati árammal működik a laptop. Ilyenkor egy munkanap alatt (ha maradok az előbbi példánál) van mondjuk 20 perc, vagy fél óra, ameddig nem egyértelműen tárolási körülmények vannak (az áramszünet ideje, és utána, ameddig a töltő megkapja az ukázt a kezelősoftware-től, hogy á-á, ezt most nem kellene tölteni, feltéve, hogy így működik*, és esetleg az akku' kémiailag is "megnyugszik" a terhelés után, ha jelent ez bármit
), de az idő nagy részében (7 és fél óra+a munkaidőn kívüli 16 óra) nincsen töltési/merítési stressz alatt az akku', hanem közel (ha nem pont) olyan állapotban van, mintha a polcon lenne a laborban.
Remélem is, hogy más stratégiával esik neki a közel teljesen lemerült, és kevéssé lemerült akksi'nak a töltő, mert a Li-ion ideális töltése nem egy egytényezős (fel van-e már töltve) folyamat.
Amelyik user panaszkodna, az ne így használja, ő vegyen inkább 2 évente akksi't, az az ő baja. Úgy értettem a beállítást, hogy azt mindenki magának, a felhasználási szokásainak megfelelően állíthassa be (ha úgy kívánja). Aki persze nem tud erről az egész történetről, az nem is fog ilyen beállítási lehetőséget keresni, úgyhogy ő panaszkodni sem tud, hogy miért nem lett feltöltve teljesen az akkumulátor. El lehet ezt jól is dugni a kezelőpanelen; bevallom, pl. a saját notebookomnál én is kerestem egy ideig,
pedig én direkt kerestem, nem véletlenül akadtam rá, ahogyan az unatkozó user szokott.
De nem is hallottam még olyan notebooktulajról, aki ezt úgy elállította volna, hogy ne tudta volna, mit csinál.* Az általam eddig látott IBM (Lenovo), és Dell modelleknél ez úgy működik, hogy ha tápot kap a notebook, és nem fut a kezelősoftware (pl. ki van kapcsolva a gép, vagy éppen bootol), akkor mindenképpen elkezd tölteni, és egészen addig tölt is, ameddig a software nem utasítja (vagy ameddig nem lesz 100% a töltöttség) viszont ha már egyszer leállította a töltést a software, akkor addig nem is próbálkozik tölteni, ameddig a software nem utasítja erre, vagy nem történik a software nem futása közben egy tápcsatlakozó újracsatlakozatás (pl. ha ki van kapcsolva a gép, de úgy lett kikapcsolva, hogy előzőleg a software leállította a töltést, akkor hiába van bedugva a tápcsatlakozó, csak akkor kezd el tölteni, ha azt újracsatlakoztatja az ember - vagy elmegy az áram egy időre). Viszont ha fut a kezelősoftware (és a triggerek alapján olyan utasítás van érvényben, hogy nem kell tölteni), akkor a tápellátás újracsatlakoztatásakor sem kezd el tölteni a töltő. Persze csatlakoztatott tápegységnél nem kell azt újracsatlakoztatni a töltés megindításához, elég, ha a software-ben átállítjuk az értékeket.
Szerintem is jó volt így eszmét cserélni, de ez ennyire különlegesség lenne?
(Én nem fórumozok túl sokat, neked biztosan nagyobb a tapasztalatod ezen a téren.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- EAFC 26
- Ingatlanos topic!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung kuponkunyeráló
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z3 Plus 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de az idő nagy részében (7 és fél óra+a munkaidőn kívüli 16 óra) nincsen töltési/merítési stressz alatt az akku', hanem közel (ha nem pont) olyan állapotban van, mintha a polcon lenne a laborban.
pedig én direkt kerestem, nem véletlenül akadtam rá, ahogyan az unatkozó user szokott.
(Én nem fórumozok túl sokat, neked biztosan nagyobb a tapasztalatod ezen a téren.)