- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Akciófigyelő: Hétéves az EarFun, október végéig ünnepi kedvezményeket ad
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nem tudjuk (legalábbis mi, végfelhasználók), hogy pontosan mi történik ilyenkor, de szerintem nem is ez a lényeg, hogy mi történik pár percig ilyenkor (úgysem tudsz kezdeni semmit), hanem az, hogy az idő nagy részében mi történik vele (az akksi'-val), és az ehhez való ideális beállítást keressük (tekintetbe véve persze a felhasználó igényeit is). Mert rendben, van mondjuk 3 óránként 5 perc áramszünet (akksiról megy pár percig, aztán kap áramot a töltő), de egyébként a hálózati árammal működik a laptop. Ilyenkor egy munkanap alatt (ha maradok az előbbi példánál) van mondjuk 20 perc, vagy fél óra, ameddig nem egyértelműen tárolási körülmények vannak (az áramszünet ideje, és utána, ameddig a töltő megkapja az ukázt a kezelősoftware-től, hogy á-á, ezt most nem kellene tölteni, feltéve, hogy így működik*, és esetleg az akku' kémiailag is "megnyugszik" a terhelés után, ha jelent ez bármit
), de az idő nagy részében (7 és fél óra+a munkaidőn kívüli 16 óra) nincsen töltési/merítési stressz alatt az akku', hanem közel (ha nem pont) olyan állapotban van, mintha a polcon lenne a laborban.
Remélem is, hogy más stratégiával esik neki a közel teljesen lemerült, és kevéssé lemerült akksi'nak a töltő, mert a Li-ion ideális töltése nem egy egytényezős (fel van-e már töltve) folyamat.Amelyik user panaszkodna, az ne így használja, ő vegyen inkább 2 évente akksi't, az az ő baja. Úgy értettem a beállítást, hogy azt mindenki magának, a felhasználási szokásainak megfelelően állíthassa be (ha úgy kívánja). Aki persze nem tud erről az egész történetről, az nem is fog ilyen beállítási lehetőséget keresni, úgyhogy ő panaszkodni sem tud, hogy miért nem lett feltöltve teljesen az akkumulátor. El lehet ezt jól is dugni a kezelőpanelen; bevallom, pl. a saját notebookomnál én is kerestem egy ideig,
pedig én direkt kerestem, nem véletlenül akadtam rá, ahogyan az unatkozó user szokott.
De nem is hallottam még olyan notebooktulajról, aki ezt úgy elállította volna, hogy ne tudta volna, mit csinál.
* Az általam eddig látott IBM (Lenovo), és Dell modelleknél ez úgy működik, hogy ha tápot kap a notebook, és nem fut a kezelősoftware (pl. ki van kapcsolva a gép, vagy éppen bootol), akkor mindenképpen elkezd tölteni, és egészen addig tölt is, ameddig a software nem utasítja (vagy ameddig nem lesz 100% a töltöttség) viszont ha már egyszer leállította a töltést a software, akkor addig nem is próbálkozik tölteni, ameddig a software nem utasítja erre, vagy nem történik a software nem futása közben egy tápcsatlakozó újracsatlakozatás (pl. ha ki van kapcsolva a gép, de úgy lett kikapcsolva, hogy előzőleg a software leállította a töltést, akkor hiába van bedugva a tápcsatlakozó, csak akkor kezd el tölteni, ha azt újracsatlakoztatja az ember - vagy elmegy az áram egy időre). Viszont ha fut a kezelősoftware (és a triggerek alapján olyan utasítás van érvényben, hogy nem kell tölteni), akkor a tápellátás újracsatlakoztatásakor sem kezd el tölteni a töltő. Persze csatlakoztatott tápegységnél nem kell azt újracsatlakoztatni a töltés megindításához, elég, ha a software-ben átállítjuk az értékeket.
Szerintem is jó volt így eszmét cserélni, de ez ennyire különlegesség lenne?
(Én nem fórumozok túl sokat, neked biztosan nagyobb a tapasztalatod ezen a téren.)
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest