- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Kernel #36428 üzenetére
Nekem ha rögzítem, akkor csak az url-t rögzíti, a képet állandóan frissíti.
Más.
Ti mivel titkosítanátok le egy külső vinyót? Hogy lehetőleg ne lehessen törölni se róla az adatokat, meg formázni se a jelszó/kulcs nélkül. Ha true crypttel csinálom, akkor az azért még formázható marad?
És olyan megoldás van, hogy ha felcsatlakoztatom, akkor automatikusan mountolja magát (autorun), csak kér egy jelszút és már látható is? -
Wolfskin
őstag
csökkentett módban próbáltam futtatni az unistallt, de leállt hibaüzenettel, hogy nem tud kapcsolódni valami szűrőhöz, revo uninstallerrel próbáltam, de nem tudja jelszó nélkül
azt nem tudjátok, hopgy lehet elérni, hogy a köcsög firefox ne frissítgesse a bélyegképeket? mir megszokom, hogy melyik az index, már lecseréli újra. mindig ott kell bogarásznom1, hogy meglássam az aprócska logót. minek tesznek ilyen szívatásokat a programokba,???
és arra sem sikerült rájönnöm, hogy hogyan tudnám én meghatározni, hogy milyen weboldalak kerüljenek a gyorsindító nyitóoldalra. csak véletlenszerűen felajánl az előzményekből, és addig rázogatom be, amíg az nem jön, amit szeretnék. vagy nem. az opera alatt olyan egyszerű, magától értetődő volt minden. oyléan kár, hogy megszűnt
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, feltettem egy pogit, SecretFolder, és amikor beállítottam egy hosszabb jelszót (amit máshol is használtam már), majd bezártam, újra elindítva hibás jelszót jelzett.
sajnos csak egyszer kérte a jelszót, beállításnál, lehet elütöttem egy karaktert. a védett könyvtárat már kiszedtem (csökkentett módban átneveztem kb. ennyit is ér a progi), de azóta nem tudom se leinstallálni, semmit.1. hogy szabaduljak meg tőle? van ami leszedi így is? (sajnos csökkentett módban sem engedi magát uninstallálni)
2. van pogi, ami ki tudja pörgetni? tudom mi a jelszó, hol van benne nem betű, hány karakter, mikből áll, szal gyorsan ki lehetne pörgetni, de olyan kéne, ami ki is próbálja őket egyből.kösz,
üdW -
Wolfskin
őstag
ide converter kell, pl. xrecode, vagy bármilyen "audio converter" by google.
a grebbelés fizikai adathordozóról való -lehetöleg hibamentes - beolvasás és konvertálás. ebben az esetben csak a kodek minősége és beááltása fontos. a lame a legjobb, a hydrogenaudio oldalon van egy csomó tipp a konfigurálására. vagyis ha a minőség és méret közt kersed az optimális kompromisszumot. ha méret nem számít, akkor 320 fix bitráta. de nem ártana előtte elemezni, hogy mi az és milyen minőségben van tömörítve, feleslegesen ne kódold a semmit. -
Wolfskin
őstag
válasz
akaido #35732 üzenetére
értem, köszi, ez jó jel. és azt is tudja, hogy csak bizonyos csoportot exportáljon ki? pl. valamelyik címkéhez tartozó névjegyeket?
@ Sk8erPeter igam ha van ctrl+p akkor kiválasztatod nyomtatónak a pdf creatort. képlopónak nekem a Hypersnap jött be leginkább. egy ősi verzióját használom. az újakat annyira túlbonyolították, olyan már mint egy photoshop.
-
Wolfskin
őstag
válasz
pomorski #35728 üzenetére
valamiért én azt gondoltam, hogy pdf-ben van az anyag. de ha valami extra funkció kell, ilyenkor legtöbbször a google segít "eps edit" vagy "-editor". már többször sikerült ismeretlen fájlokat így értelmezni, megnyitni, szerkeszteni.
de a probléma érdekes, a photoshop megnyitja, ha nem ismert a betűtípus és meg is jeleníti, csak szerkeszteni nem engedi, akkor átváltja. és megadja az ismeretlen font nevét is, hogy hiányzik.a pdf-be mentés az office 2007-ben is benne volt, de úgy kellett hozzá külön feltenni az MS oldaláról. (SaveAsPDFandXPS.exe) de a pdf creator egyszerűbb, nyomtatóként feltelepszik és bármilyen programból enged pdf-be nyomtatni.
-
Wolfskin
őstag
válasz
akaido #35720 üzenetére
igen, az essential pim sokféle kimenetbe tud konvertálni. kérdésem csak az, hogy lehet-e szűrt adatbázist is, vagy csak mindent egyszerre. pl csak a céges telóra való számok, csak a magán telóra való számok, azon belül meg csak név, tel szám és mai, nem kell minden megjegyzés hozzá.
tehát tudom-e használni úgy, hogy egy helyen rendezem az adatokat és innen szelektálok különböző helyekre. a kérdés még teoretikus, mivel nem próbáltam, de ebben nincs tapasztalatod? hogy biztosra mehessek vele. -
Wolfskin
őstag
válasz
pomorski #35723 üzenetére
az eps kimondotta illustrator fájl.
• ha a szövegben nem kell változtatnod, akkor görbítsd le, és így cseréld ki a vesszőket pontokra. a pontnál nem számít a font
• csinálj egy képet a szövegből (fontból, pl. photoshopban) és keress rá pl. itt vagy itt. ha megvan a font neve, akkor már könnye(bbe)n találsz megoldást
• nyisd meg Foxit Pdf Editor-ban (portable), abban is lehet kókányolni pdf-t és vektoros marad
• esetleg Adobe Acrobat-ban, bár az fizetős. én sem nagyon használom, ha kell próbáld meg kölcsönkérni kipróbálásra... khm... -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
milyen programot javasolnátok névjegyek adatbázis nyilvántartására?
feladat: tudja azt, amit pl. az outlook 2007, azaz a
• nevek legfőbb paramétereit nyilvántartani (név, cím, telefon, mail stb.),
• megjegyzést lehessen fűzni az egyes nevekhez, ami kereshető (szabad-szavas keresés, az ebben a mezőben lévő szavakra keres), illetve
• címkézhető, címkékkel lehet ellátni az egyes névjegyeket amikre szűrni tudelvárás:
• tudjon imporálni és exportálni outlook, gmail, nokia, android és excell meglévő címlistákat, adatbázisokat (pl. le tudja kezelni azok ékezeteit is!!!)
• lehessen ugyanezekbe exportálni is
• az export-import beállításoknál fontos, hogy csak bizonyos címkékkel ellátottakat exportáljon (pl. más névjegyeket akarok a céges és másokat a magáén telefonomon), nem szeretem azt, amikor úgy szinkronizálnak, hogy mindenhol minden adat meglesz
• jó, ha portable
• extra ha képeket is kezel (névjegy fotója, porté, mint az Androidnál)
• extra, ha van mobil verziója isvan ilyen?
szeretném végre egy helyen karbantartani az adataimat, és onnan exportálni a szükséges adatokat a megfelelő helyekre (pl. levelezőbe, telefonba stb.) . a legfontosabb tehát, hogy a szűrést, listázást és a szűrt adatok exportálását jól kezelje.
megjegyzés: pár éve, mikor próbáltam a legnagyobb gnd az volt, hogy a nokia-outlook-gmail egymás ékeztetes karaktereit kölcsönösen nem kezelte,l így lehetetlen volt szinkronizálni, konvertálni
-
Wolfskin
őstag
tényleg, nem is rossz ötlet. és ezt én meg is vettem (pro), úgyhogy kipróbálhatja.
amúgy nem használom, mert aztán lett jobb, az ABBY TextGrabber (pillanatok alatt rekognizál szöveget amit sms-ban, mailban küldhetsz, teheted vágólapra vagy mentheted doksiként) és az ABBY BCR (business card reader) ami felismeri a névjegy elemeit és be is viszi az adatbázisba
köszi!
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
keresek kollégámnak valami jó névjegykártya menedzselő, karbantartó progit.
a lényeg: nem akarja csak elektronikus formában tárolni az adatokat, mert a névjegyekhez vizuálisan is rögzít információkat, emlékeket (ránéz, és emlékszik, hogy ki volt az illető). tehát olyan progi kell, ami
• képként tárolja a névjegyeket
• kategorizálhatók, tematizálhatók, címkézhetőek (országok szerint, témák szerint)
• jó lenne, ha futna telefonon és pc-nvan ilyen? vagy használjon ACDSee-t...?
-
Wolfskin
őstag
megoldódott...
-
Wolfskin
őstag
válasz
LonGleY #30809 üzenetére
" a hang haladási sebessége alapján tudtam finomhangolni az 5.1-et is, hogy ne legyen dobozhangja..."
"Felejtsd már el ezt a dobozhang dolgot, nem erről beszéltem..."
mindenben egyetértünk, csak arra az egyre akartam felhívni a figyelmed, hogy a dobozhang mint "szakkifejezés" a "szakmai" szlengben mást jelent.
egyébként a 2.0-nál is lenne értelme a késleltetésnek, csak itt sokkal könnyebb elérni, hogy egyenlő távolságra ülj a két hangfaltól. a térhatású hang nagyon kényes jószág, pillanatok alatt összeomlik a hangkép, elég egy kis időbeni eltoldós, fáziskésés és akkor valóban nem "levegőből" (térben), hanem a hangszórókból szól a hang. egyébként nagyon sok múlik a hangsugárzókon is, amikor anno az első hangfalamat vettem, a nagyon dizájnos jamo studio monitor és a kis misson 760i közt kellett választani, sokkoló volt a különbség: a jamo esetén kicsit döngő, tompa hang szólt a dobozokból, a misson-nél meg a levegőből szólt minden, szárnyalt a zene (ugyanolyan beállítások, A-B teszt). egyébként zenehallgatáshoz tökéletesen megfelel a 2.0, (hallgass meg egy pár Magneplanar elektrosztatikus hangfalat!
), az 5.1 a játékok és filmek effektjeihez kell.
-
Wolfskin
őstag
válasz
LonGleY #30807 üzenetére
dehogynem, a felvétel esetén mikrofonok távolsága és lejátszáskos a hangsugárzók megfelelő távolsága a kulcs a a háromdimenziós (térhatású) hangnak. sztereó (2.0) esetén ez a sztereo háromszög, ahol a hangfalak távolsága (a háromszög alapja) és a háromszög magassága (a hallgató pozíciója) megegyezik. 5.1-nél, ahol nem (minden) esetben tudsz egyenlő távolságra ülni minden hangsugárzótól, ezt a távolság különbséget az adott hangsáv késleltetésével küszöbölik ki, azzal érik el, hogy mindegyik egyszerre érjen a füledhez. ekkor lesz térhatású a zene.
a dobozhang a gyenge minőségű hangsugárzókra jellemző hiba, amikor nincs megfelelő csillapítás, azét rezonanciák lépnek fel, amik elrontják a frekvenciagörbe linearitását (elszínezik a hangot). ez ellen jó hangsugárzókkal, vagy elektronikus úton a frekvenciagörbe mérésével és az egyenetlenségek equalizerrel való kiegyenlítésével lehet valamelyest védekezni (tipikus esete az atóhifik behangolása). szóval csak azt akartam mondani, hogy a dobozhang a hifi szlengben amennyire én tudom ezt a hangminőségbeni hibát jelenti. -
Wolfskin
őstag
válasz
ledger #30787 üzenetére
nekem a get data back vált be legjobban eddig, azzal mindenképp érdemes tenni egy próbát.
sérült képből a megmarad részt ki tudja szedni néhány progi, megnéztem a portable programjaim közt ezek vannak (ezer éve nem használtam ilyen célra semmit, nem tudom melyik a legjobb)JPEG Recovery\
JPG-Repair - DOS\
PhotoRecoveryGenius\
PhotoRescue Wizard PC 3.1.9.11674\
Recuva 140\
ZAR - Digital image recovery\ -
-
Wolfskin
őstag
negatív. a kétszázötven ismerős x átlag 10 kép... már csak megnyitni is fárasztó ennyi oldalt.
még ha az adatlapokat le is mentem webcsomagként, vagy kinyomom pdf-be, a képek akkor is maradnak, azokat egyesével kellene megnyitni, lementeni... nincs rá más megoldás? -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
egy kérdésem lenne: mivel tudok weboldalt kompletten letölteni, hogy offline is használhassam:
a probléma: most, hogy megszűnik az iwiw, (bár sosem használtam, csak statikusan, egyfajta dinamikus telefonkönyvnek) szeretném learchiválni az ismerőseimet, de részletesebben mint az ott felkínált mentőcsomag, lehetőleg képekkel, teljes adatlappal.amit próbáltam: httrack, de nem azt csinálja, amit kell, csak reklámokat tölt le (lehet valami beállítás?), és a Bulk Image Downloader, de az be sem tud lépni a jelszó miatt...
ötlet?
-
Wolfskin
őstag
szerintem a winrar nagyon jó.
de én még sosem telepítettem, fut portable módban is.
az opciók/beállítások/integrációk alatt tudod beállítani, hogy beépüljön jobbklikkes menübe
én intézőt sem használok, ott nem tudom mit csinál, total commanderben lobklikk, fájl kibontása és kicsomagolja egy külön mappába.
azt sajnos nem tudja, hogy belekattintasz, megnyitja mint egy könyvtárat és onnan húzod át photoshopba, sajna előbb ki kell tömöríteni. utána (ha nem másik monitoron van akkor) lehúzom az tálcán a ps fülre, megvárom míg átvált, és elengedem, vagy ha nyitva van már valami, akkor a felső lécre húzom és kész.
azt viszont tudja, hogy jobb klikk, társítás, winr rar (kiválasztása), mert akkor a program saját ablakában nyitja meg, onnan rá tudod húzni a tálcára, akkor megnyitja a ps. viszont ott nincs miniatűr nézet, csak név /méret alapján tudod beazonosítani. -
Wolfskin
őstag
válasz
drmotto #30745 üzenetére
heló, xStarter.?
arra biztosan tudsz feladatot létrehozni, hogy adott mappában/mappákban futtassa az uninstaller.exe-t (vagy megadod az összeset direktbe), a felugró kérdésesre meg adjon mindig entert/igent. bár itt valóban felvetődik a kérdés, hogy melyik mit fog kérdezni...ha nem esteleg a Jitbit Macro recorder. bár ezt nem ismerem annyira
én a fenti kérdésemben feldobott egér driver problémát ezzel oldottam meg. ha automatikusan indult a Browser mouse a windows-al, (akár registryből, akár indítópultról) akkor nem futott rendesen, csak egyik irányban görgetett horizontálisan, az egé görgőtől függetlenül. ha később indította kézzel, akkor rendben volt. így írtam az xstarterben egy parancsot, hogy az indítsa el az alkalmazást (miután maga betöltődött), és olyan feltételhez kötöttem, hogy bármilyen más alkalmazás elindulására. így tehát boot, feláll a rendszer, és akármit indítok, vagy indul a háttérben, akkor azzal indul az egér driver is. ja, és opció, hogy csak egyszer, ha fut, nem érvényes a feladat.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Kernel #30716 üzenetére
igen, ilyen az operában is van, meg az is, ha a képre kattintok átméretezi a képernyőre meg vissza.
de én kimondottan ezt a vízszintes scroll funkciót kerestem, ami univerzálisan minden programnál működik. de most már megoldódott, ez a kis progi megint megy és nem akad az operával sem!!!
-
Wolfskin
őstag
ok, tudom, de ez csak egy példa volt. de néha gyorsabb, ha csak egy kicsit kell mozdítani. és ez egykezes.
amúgy képnézegető, széles weboldal, kinagyított doksi sok esetben jó, ha jobbra-balra is tudok görgetni...egyébként most pár év után újra kipróbáltam, és mégis sikerült beizzítani
egyfelől annak idején az operával akadt (mert ha fenn volt a progi, az opera a bal klikk+görgetéssel csak balra váltott tabot, bármerre scrolloztam, de úgy látszik azóta azon is javítottak), de win xp kompatibilitással futtatva teljesen jól működik! operával nem akad, a görgetőt megnyomva horizontális görgetésre vált! ennyi kell. igaz, az x-button controllal akad, de azt leszedem.
azért köszi!
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
egérhez keresek programot. volt egy Browser Mouse nevű kis progi, valami olcsó egérhez adták rég, az tudott két olyan funkciót, amit azóta sem találok:
1. mindig abban az ablakban görgetett, ami fölé vittem az egeret (ezt az x-mouse controll is tudja)
2. HORISONTAL WHEEL - a görgetőt megnyomva (3. gomb) váltott a vízszintes és a függőleges görgetés közt. Ohotoshopnál, nagy képek esetén zseniálisan be lehetett pozicionálni a képet, nem kellett mindig a csúszkákért kinyúlni. az x-mouse is tud olyat, hogy egy gombra kiteszem hogy csak jobbra, vagy csak balra scrollozzon, de ilyet, hogy a görgető scroll irányát váltja át, nem tud.
sajnos ez a progi win7 alatt nem fut
-
Wolfskin
őstag
válasz
Taktoj #24383 üzenetére
ha a comodo sandboxban futtatok, vagy telepítek, akkor ott létrehozza az összes olyan könyvtárat (alkönyvtárakkal együtt), ahova bármit ír. ez mind a c:\VritualRoot nevű rejtett mappa alatt lesz megtalálható. ezért gondoltam, hogy a játék is, ha bárhol ideiglenes mappát hoz létre. persze a registrybe attól még beleír...
a windirstat-al meg azt nézed, ha megtelik a vinyó a játéktól, akkor valszeg egy nagy, vagy sok kicsi egyforma kiterjesztésű 8színű) fájlt hoz létre. ezeket ki lehet szúrni azért...
-
Wolfskin
őstag
válasz
olivera88 #24379 üzenetére
a tv adás váltottsoros, így csak fél képernyőt ad tulajdonképpen (soronként váltakozik). ezért felvételnél helyet lehet megtakarítani, ha csak 1/2 képernyőt veszel fel. viszont a kép így lejesen lapított lesz és becsíkoz a mozgásoknál.
azzal próbáltam, de fenn meg lenn kiegészített feketével, a kép ugyanolyan lapos marad. közben sikerült beüzemelnem a régi tmpgenc xpresst, nem akart menni win7 alatt), az a tuti. meg azt ismerem is. azért köszi!
-
Wolfskin
őstag
válasz
Bjørgersson #24361 üzenetére
innen tudod letölteni az xrecode-ot.
xrecode
2.61 a legfissebb (utolsó) verzió. az utódja, az xrecode II már fizetős...
tulajdonképpen ugyanazt tudja, a lame kodeket (meg a többit is) pedig frissítheted manuálisan:innen tudod letölteni a lame codeket:
Lamea lame_enc.dll -t másold be a progi főkönyvtárába
egy kis segítség a beállításokhoz:
List of recommended settings
Switch ...............Preset .........................Targt ......Bitrate range...........Quality....Size-b 320..............--preset insane.........320 320 CBR ................92%.....88%
-V 0 --vbr-new ..--preset fast extreme..245 220...260 ...............91%......64%
-V 0 .................--preset extreme......245 220...260-V 1 --vbr-new ...................................225 200...250 ..............89%.....58%
-V 1....................................................225 200...250-V 2 --vbr-new ...--preset fast standard..190 170...210 ..........87%.....50%
-V 2 ..................--preset standard......190 170...210-V 3 --vbr-new ...................................... 175 155...195...........85%.....43%
-V 3 ...................................................175 155...195-V 4 --vbr-new ....--preset fast medium 165 145...185 ...........80%.....39%
-V 4 ...................--preset medium .......165 145...185-V 5 --vbr-new ......................................130 110...150 ...........70%.....30%
-------------------------
Best Quality : 'archiving'
--------------------------
-b 320.
This is the strongest setting for MP3, with the lowest risk of artifacts. With the exception of a few situations, quality is rarely better than the highest VBR profiles described below. However, 'archiving' music using a lossy format like MP3 is never recommended – no matter how transparent the resulting files might be. Alternative: Lossless formats like WavPack, FLAC etc. allow true archiving bit for bit like on original CD.
-------------------------------------------------------
High Quality : HiFi, home or quiet listening
-V3 --vbr-new (~175 kbps),
-V2 --vbr-new (~190 kbps),
-V1 --vbr-new (~210 kbps) or
-V0 --vbr-new (~230 kbps)are recommended. These settings will produce transparent encoding (transparent = most people cannot distinguish the mp3 from the original in an ABX blind test). Audible differences between these presets exist, but are extremely marginal.
-----------------------------------------------------------
Portable : background noise and low bitrate requirement, small sizes
-V6 --vbr-new (~115 kbps),
-V5 --vbr-new (~130 kbps) or
-V4 --vbr-new (~160 kbps)
are recommended for this use. -V6 --vbr-new produces an acceptable quality, while
-V4--vbr-new
should be close to perceptual transparency.
------------------------------------------------------------
Very low bitrate, small sizes: eg. for voice, radio, mono encoding etc.
For very low bitrates, up to 100kbps, ABR is most often the best solution. -
Wolfskin
őstag
válasz
Bjørgersson #24352 üzenetére
a konvertálás a kodektől főgg. pl. hogy ha mp3-ba akarsz, akkor a lame valamelyik verziója, persze inkább a beállításoktól függ a minőség. (Audiograbber, Xrecode, Jetaudio stb.m, mind tud konvertálni, és mindegyiknél lehet paraméterezni a kodeket)
ha cd-t akarsz begrabbelni, akkor Exact Audio Copy
ha szerkeszteni is akarod, akkor Adobe Audition
-
Wolfskin
őstag
a szkennelt képeknél azért nem tudod automatizálni, mert nem pontosan ugyanott kell a vágás mindegyiken ahhoz a programnak értelmeznie kellene a képet.
talán az adobe lightroom tud ilyet, de nem biztos. fotósok, akik nagy mennyiségben végeznek (kötegelt) képjavítást (pl. egy esküvői fotós) azt használják, de az más, mert a fényképek mérete és helyzete megegyezik
egyébként talán a szkennelésnél kellett volna beállítani a pontos képkivágást.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Kassadin #24336 üzenetére
a szkennelt papír egy fehér téglalap (ha A4). mit akarsz rajta módosítani?
a kérdés nem költői, attól függ, mi van a lapon és milyen formátumban ment a szkenner. ha kép, akkor photoshop, az nem kérdés (persze vannak egyszerűbb megoldások is), ha szöveg, akkor (mivel a szkenner nem értelmezi, hanem képként menti, ált. bmp, pdf, jpg formátumban) akkor rekognizálni kell, azaz fel kell ismertetni a karaktereket.
erre tényleg a finereader a (z egyik) legjobb, de vannak online megoldások is:
http://www.free-ocr.com/
http://www.onlineocr.net/például
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #21709 üzenetére
nem tudom mi lehet. a rendszert kb. 2 hete tettem fel. nem szűz, de még tapasztalatlan...
leszedtem a revoval, utána ezt is lefuttattam, a telepítő cd-t felmásoltam a c:\ gyökérkönyvtárba, lassan telepítettem, közben nem zajongtam. lement hibaüzenet nélkül, és mégis: "kis türelmet, a Windóz..."
feltettem az office sp3-t, futtattam rendszergazdaként, xp módban, semmi
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #21659 üzenetére
ezt nem értem. ez az ork.exe is belefagyott az uninstallba
-
Wolfskin
őstag
válasz
Core2duo6600 #21705 üzenetére
hát ezt már próbáltam, mindkettőt, de meg se moccan. nem tudom, hol rontom el...
• nem dinamikus, hanem hagyományos módot választok.
• USB002 virtuális portot (a virtuál box alatt telepített XP-ről is ezen nyomtatt, a máikon egy színes nyomtató van)
• a sima PLC5-t választom (nem a v.5.4-t)az eredmény= semmi
ezt azért is nem értem, mert több külföldi fórumon több embernek is sikerült már. (de bár csak ez lenne az egyetlen misztikus dolog, amit produkál a win7...) -
Wolfskin
őstag
válasz
Core2duo6600 #21667 üzenetére
Az Laserjet 1000 est be lehet uzemelni win 7 alatt x64 alatt is
szia, segítenél ebben?
-
Wolfskin
őstag
köszi a segítséget, de sajna nem segített...
feltettem az sp3-t, de ugyanúgy indult a word.
a cttune-t már futtattam párszor, anélkül nem is lehet ki/bekapcsolni a CT-t. de nekem nem kell ez a fícsör, vissza akarok állítani mindent olyanra, ahogy az XP-ben volt. ez nagyrészt sikerült, egy-két program illetve felület van még hátra. -
Wolfskin
őstag
sziasztok!
milyen program ami... office 2003?
a kérdés költői, a válasz: hááát elég gagyi. legalábbis win7 (pro x64) alatt. lehet, hogy nem kompatibilisek?már kétszer telepítettem, úgy, hogy revoval szedtem le, meg csináltam javító telepítést is, mégis minden alkalommal a következő hibaüzenettel indul: "Kis türelmet, a Windows a(z) Microsoft Office Professional Edition 2003 konfigurálását végzi." .
az adatok összegyűjtésével elmolyol egy fél percet. futtattam rendszergazdaként, XP módban, semmi...az excel ráadásul hozzáteszi, hogy " Az egyik objektumtár (stdole 32 tlb) hiányzik vagy sérült. Futtassa a telepítőt a telepítéshez." aztán lefut a telepítő és elindul a program. ez kb. 2-3 perc minden indításnál. ennél egy 123-as diesel is gyorsabban beröffen mínusz húszban.
--------------------------------
a másikok kérdésem az élsimítás ugyanitt. a win7-et alapból már orvosoltam,
élsimítás ki, clear type ki, betű Tahoma (9pt) és megszűnt a régi, mosott, életlen megjelenés. most olyan, mint XP alatt volt (értsd jó). viszont a word-ben továbbra is rettenetesen életlenek, mosottak a betűk, enyhe piros derengéssel. feltettem ide egy kinagyított képet. meg lehet ezt szüntetni?font: Times New Roman (12pt)
Betű színe: automatikus/fekete (u.a.)
nagyítás: 100%tudom, hogy nem teljesen idevág, de itt programokkal kapcsolatban is szokott segítség jönni. a win7-ben nem kaptam választ, az office 2003 topik meg már fél éve halott
-
Wolfskin
őstag
válasz
olivera88 #21639 üzenetére
folder lock van fizetős is, olvasd el miben tud többet.
-
Wolfskin
őstag
válasz
kraftxld #21597 üzenetére
értem. akkor így jártam.
igaza volt a hp-s fazonnak, minek ide flancos win7? win xp, vagy 98 + HP oszt jóvan. az autókhoz a gyártást követően 10 évig köteles a gyártó alkatrészt biztosítani. itt nincs ilyen szabály?ezt próbáltam. egy német fórumon valakinek a laserjet 4-el sikerült. lehet, hogy nem jó porton adom hozzá? a printer usb-re van kötve, a portok közt pedig csak 2 virtuális usb port jelenik meg.
-
Wolfskin
őstag
régi gép van, de az csomó macera: állandóan két gép fut+zúg+ mindig kettőt kell ki-be kapcsolni ...
a virtualis gép jobban tetszik. azon szoktam veszélyes oldalakat meg fájlokat tesztelni. meg lehet azt csinálni, hogy felteszem arra, és hálózati nyomtatóként kezelje a gépem?
@ kraftxld: a virtuális gépen xp futna, ahhoz van driver. meg ajánlotta még valaki, hogy van olyan router, ami tud usb nyomtatót kezelni hálózatiként (???)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gergő_ #21552 üzenetére
Szerintem a Foxit pdf editorral is meg lehet csinálni. Persze látni kellene az oldalak tördelését.
Vagy valamivel átalakítod szöveggé (Finereader, vagy vannak akár ingyenes pdf. to doc/word programok), megformázod és visszaalakítod pdf-é (pdf creator)ha a pdf beszkennelt kép, akkor pl. a photoshop is megnyitja a pdf-t. szétvágod, visszamented és összefűzöd (Gios psm)
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
sikerült már valakinek az X-Mouse Button Control progival elérni azt, hogy vízszintesen scrollozzon?Van egy kis progi, a Browser Mouse 1.1, az tudj, ahogy a középső gomb (görgő) megnyomásával vált a horizontal wheel (vízszintes görgetés) és normál görgetés közt oda-vissza. És ezt minden programban. Sokszor hasznos a funkció, nagy képek, táblázatok esetén nem kell mindig kimenni a csúszkára
Ezt szeretném elérni, ezzel a progival.
ok: sajnos a browser mouse win7 x64 alatt már nem 100%, pl. a fájl mentése ablakban nem görget ha fölé viszem, csak ha belekattintok. Az X-mouse meg igen, csak a kettő együtt nem fut.------------------------------------------------
más. itt is megkérdezem, hátha...
win7pro 64 bit alá a kellene valahogy beüzemelni egy hp laserjet 1000 nyomtatót. a hp drivert nem fejleszt, azt mondták vegyek új nyomtatót (ők abból élnek) (én meg azt mondtam nekik, amit Mallory a Született gyilkosokban a mexikóiaknak a hídon, amikor megzavarták az esküvőjüket)
állítólag vista x60 driver volt hozzá, de már azt is leszedték a honlapjukról.
szóval bármilyen progi, kütyü, driver, trükk, amivel össze lehet hozni őket -
Wolfskin
őstag
na, ez 2x ment...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, van olyan program, ami outlook-ból kiszedi az összes képet? vagy az összes csatolmányt lecsatolja? úgy, hogy ne kelljen levelenként külön lecsatolgatni...
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Dluinet #19059 üzenetére
ez érdekes. "...a digitális fényképeket minden gyártó másképpen tömöríti a fényképezés során..."
mi van akkor, ha a PS-ban megcsinált képet valamiben (pl acdsee) újratömörítem? (resize 90%, quality 90%)vagy convert jpg --> bmp --> jpg
vagy a "úgynevezett kvantálási adatok különbségei " megmaradnak?
a metaadatokat (pl. PS verzió) simán át lehet írni.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Pityke78 #19000 üzenetére
win rar/fejlett/jelszó beállítása, alul fájlnevek titkosítása. akkor nem is látsz bele
true crypt: a legjobb, mert a rar-t mindig sok idő ki-be csomagolni, ráadásul ha olyan titkos, akkor kicsomagolás után megint macerás megfelelően biztonságosan törölni a fájlokat
a titkos konténer létrehozása idő (mérettől függ), a becsatolása meghajtókánt (jelszó és/vagy kulcsfájl megadása) már gyorsan megy. és dvd-ről is be lehet csatolni, tehát egy 4,5 GB konténer egyben kiírható. megfelelően erős jelszó és kulcsfájl* esetén feltörhetetlen.hide folder: mappákat tehetsz láthatatlanná, viszont csak az az adott oprendszer alatt működik (gyorsbillentyűkkel viszont gyorsabb, mint a hide foldert becsatolni). ráadásul a nem látható mappát, meghajtót nem is tudják avatatlan kezek törölni. (sajnos nem működik együtt a true crypt-el, ha a konténer ilyen mappában van, nem lehet megnyitni. legalábbis nálam akadnak)
*(tipp: egy ismert idézet txt fájlban, amit bármikor reprodukálhatsz. egy-két tudatos elütéssel, amit megjegyzel, és használat előtt beleírod, majd utána visszaállítasz. SZUPERTITKOS lesz
)
-
Wolfskin
őstag
válasz
fatal` #18966 üzenetére
nem írnál erről egy pár sort? még sosem csináltam...
Operát használok, lehet, hogy az esett szét??? régen a találati oldalon minden kép alatt ott volt a szöveges info. ha az adott képet megnyitottam új ablakban, fenn egy vonal felett ott volt a kis kép (mint a sima keresésénél a tárolt változat), lenn meg a teljes oldal.
most a találati oldalon feldobált képek vannak, csak akkor mutat infót, ha fölé viszem az egeret és várok 1-2 másodpercet. akkor kiemelkedik egy ablakban, kicsit kinagyítja a képet és aláírja az infókat.
mivel más böngészővel is ezt csinálja (avant browser) gondolom a Google-nál őrült meg egy ámokfutó kolléga. Apám mondogatta mindig, az ilyen céltalan (vissza)fejlesztésekre:" mint a komenisták... mindegy hogy hogy van, csak ne úgy legyen, ahogy vót...!"
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
létezik olyan progi, ami egy alaplapon, amin két hálókártya van (MSI K8N Neo2 Platinum) megosztja a netet? egyszer, mintha olvastam volna, hogy az egyiken be, a másikon ki... vagy ez nonszensz?modem-->pc-->notebook
-----------------
és olyan progi, ami a google keresést/képek találati oldalát visszaállítja???
a kérdés költői, de bosszantó. teljesen szétcsezsték, használhatatlan sz@r lett. sem a cím nem látszik, sem a kép mérete a találati oldalon. és mindent 3x annyi kattintással lehet elérni rajta. viszont divatosan látványosan flesses lett... -
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
Predator2 #18925 üzenetére
szerintem ez korrekt. (egy barátom mindig így kérdezi: "most dicsekszel, vagy panaszkodsz?")
kell 50 papír, azt félbevágni 200 Ft
van 100 db A/5 papírod
kinyomod rá kétoldalasra
ha (kb.) 200 oldal, akkor egy A/4 lapra ráfér A/5 méretben 4 db,
kell 50 A/4 nyomtatási oldal, az 300 Ft
spirál 300 Ft
kemény elő/hátlap kb. 150 Fteddig ezer alatt vagy és van egy A/5 mérető könyvecskéd.
-
Wolfskin
őstag
válasz
fatal` #18908 üzenetére
bocs, nem ikon nézet, most megnéztem, "miniatür nézet" . akkor a képekből kis nézőképeket csinál, és f3-ra kinyitja egy új ablakban (amiben nyilakkal még lépdelni is lehet.)
hogy ezt a tcm alapból tudja, vagy valami plugin, nem tudom.
a legtöbb ember egyébként az Explorerben nézi a is bélyegképeket, aztán win kép és faxnézegetőben nyitja meg.
az Irfan-t egyszer gyorsan kellett (volna) használnom, azután mindig bevitt a málnásba, akkor diszlájkoltam egy életre. de utoljára, mikor fél éve egy cégnél egy gépen ez volt fenn, és néha beleszaladtam, akkor is inkább indítottam usb-ről az xnviewet és abban kerestem meg újra a mappát/képet, ami kellett. valamiért nekem nagyon nem áll kézre.
cigam: kösz, ezt nem ismerem, megnézem!
-
Wolfskin
őstag
válasz
fatal` #18901 üzenetére
kösz a válaszokat!
laca026, hunfatal
az Irfanview-tól egyszer dobtam egy hátast, amikor a tovább gombra valami egész új mappában találtam magam. az utolsó kép után elkezd böngészni a gépen, na akkor félretettem szegényt. asszem a görgetést teljes nézetben azt még tudta.
az xnview nagyjából hasonló kinézetű/működésű, mint az acdsee (amit megszoktam), csak az átméterezés (különösen a csoportos) nagyon körülményes vele, meg ha kirakom a menüsorban a funkciókat, és hozzá az ikonokat (magyarul testre szabom a kinézetét), rendszeresen elfelejti.
tcm-et használok, de az ikon nézetet nem szeretem benne. a legjobb az acdsee, csak olyan lassú lett az utóbbi időben, hogy gondoltam lecserélem végleg, ha van jó alternatíva. (tipikus eset, mint a nero is, amikor egy jó progi előbb csomaggá, majd mindent integráló és magába olvasztó giga rendszerközponttá változik. )
S-IW: közben leszedték az imagine-t... ezt egyszer kipróbáltam, de nem sikerült belőnöm, hogy teljes nézetben görgetővel váltson képet. lehet?
-
Wolfskin
őstag
válasz
geprombolo #18903 üzenetére
tölts le egy SI felületet (System Information), tele van ilyen programokkal.
merem ajánlani DM43-tól a 7.0 vagy 7.1-t, szerintem a legjobb.
segítséget az IGO /primo, valamint a wayteq 820/920 fórumokon biztosan kapsz, a szerző is rendszeresen jelen van (pl. [link], [link])
-
Wolfskin
őstag
tud valaki egy jó képnézegető progit, ami hasonló az Acdsee-hez, tehát
van külön böngésző nézete, ahol lehetőleg állíthatóan kicsi a keret (kevesebb holttér)
1. itt csoportosan kijelölhetők képek átnevezésre
2. csoportos átméretezésre (opcionálisan új névvel is tud menteni, nem csak felülírni mint az xnview)
3. csoportos konvertálás ugyanez (pl. bmp-->jpg)
4. ezek a funkciók kipakolhatók ikonként a menüsorba (nem kell keresgélni a menük alján)
5. Teljes nézetben görgetővel lehet lépkedni a következő képre
6 duplaklikkel vált böngésző nézet (ikonok) és teljes nézet (1 kép/menük látszanak) közt
7. (na jó, ezt úgy sem tudja semmi: B/J és J/B egérgombbal vált full sreen-re és vissza)
(nagyjából ezeket kellene tudnia, képek nézegetése/kiválasztása, küldéshez átnevezése, átkonvertálása, átméretezése képszerkesztésre ott a PS)- Az acdsee nagy, lassú és tohonya és nem lehet kikapcsolni, hogy ne gyűjtsön mindent adatbázisba
- az xnview nem tud csoportosan átméretezni és új névvel menteni (pl resize of...) ez gyors mailküldésnél kell
- emellett minden beállítást (pl. plusz ikonok a fejlécen) 3-4 újraindítás után elfelejt (pedig úgy van beállítva, hogy ini fájlba ment, nem registrybe)
- az infranview szóba sem jöhet...a Lightroom ezeket tudja? én eddig acdsee-vel keresgéltem a képek közt és abból húztam át PS-ba.
-
Wolfskin
őstag
válasz
fatallerror #18878 üzenetére
lejátszáskor időzíteni a legtöbbel lehet, ha lineáris a csúszás (az egész film alatt ugyanannyi). a media player classic, kmplayer biztosan tudja, de sok másik is.
de az is megoldás lehet, hogy keresel másik feliratfájlt, ami pont az adott verzióhoz való.
-
Wolfskin
őstag
időn túl: ImTOO AVI MPEG Converter
-
Wolfskin
őstag
a digital media converter mintha tudná. bár nem próbáltam.
ha nem viszi, akkor valami videoszerkesztővel tudod megoldani, mivel valami állókép (jpg) is kell mögé gondolom. (pl sony vegas, ulead vidostudio, pinnacle studio stb.).fájlfeltöltésre nekem a data.hu volt a legpraktikusabb, a letöltőnek (főleg ha amatőr) nem kell sem chaptával bajlódnia, sem 30-60 másodpercet kivárnia. rákattint a "lassú letöltés" gombra és már jön is.
-
Wolfskin
őstag
válasz
somasz #18866 üzenetére
hát igen, az gáz. esetleg le tudod venni egy új oszlopba a címek első 5 karakterét, és azt hasonlítani, de nem ad biztos eredményt.
visual basic-ben lehetne írni erre egy scriptet, hogy a @ előtti és utáni folyamatos szövegeket (első space-ig) vegye egy egységnek, hasonlítsa össze, vagy másolja át egy új oszlopba
-
Wolfskin
őstag
válasz
somasz #18862 üzenetére
az egyformákat kiszűrheted függvénnyel is.
sorba rakod az A oszlopba (ABC), a B-be meg végighúzod ezt a fv-t
=HA(A2=A1;"DUP";"OK")utána B oszlop copy, majd ugyanoda irányított beillesztés/ érték
sorba rendezed a DUP, meg a OK szerint (ABC)
aminek a sorában DUP van, azt törölheted, mert duplikátum -
Wolfskin
őstag
csak az a gond, hogy ha valaki erre programot írt, akkor annak minden zenével működnie kell, nem csak egy-két egyértelmű esetben. az előadó neve, vagy szám címe is elég szubjektív kategória, mert sok zenekar van, akinek van egy teljes, hivatalos neve, meg egy rövid, gyakorlatban használt, vagy ugyanígy a szám címeknél is.
épp ezért én is úgy tudnám elképzelni, ahogy írtad, hogy a találat alapján javaslatokat listáz ki, és te kiválasztod, hogy melyik az. (csak így is minden számmal külön kell foglalkoznod, elveszik a "tömegesség" előnye...)az mp3 tag editorral lehet tömegesen szerkeszteni a fix infókat (pl egy albumon belül előadó, év, stílus stb.), tehát azokat a paramétereket, amik állandók be tudod írni. a szám címét pedig copypaste-el a gyorsan lekapod a fájlnévből mindegyiknél. (ezt sajnos minden számnál egyesével el kell végezni). jobb ötletem nincs manuális megoldásra.
illetve a total commanderhez van egy mp3 plugin, ami a csoportos átnevezésen belül a fájlnévből csinál tag infót (de lehet, hogy csak fordítva, a tag alapján generál fájlnevet a megadott formátumra, erre már nem emlékszem, ki kell próbálni.)
-
Wolfskin
őstag
csodálkoznék, ha valami program a filenév alapján beazonosítaná egy adatbázisban. az egyértelmű, az neked egyértelmű, vagy a progiban volt erre instrukció (nem próbáltam, csak érdekelne)
egyszer borokra csináltunk adatbázist, és nagyon sok paraméternek kellett egyeznie, mire kijelenthettük, hogy ez a bor az a bor, kaphat egy ID-t. a zeneszámoknál is rengetek variáció lehet egy számon belül (remix, remastered, koncert felvétel, rövid verzió stb. stb.), az mind különböző ID ahol a tag paramétereiben is eltérések lehetnek (év, előadó, feat XX, lemez címe pl. mix album, koncert lemez stb.). a zenéknél nincs egyedi azonosító (mint pl. az ISBN a könyvek esetében), ezért szerintem egy adatbázisban csak a cím alapján nem lehet egyértelműen beazonosítani minden számot. aztán ki tudja, ha találsz valamit, oszd meg légyszi
-
Wolfskin
őstag
válasz
Jarod1 #18798 üzenetére
ugyan nincs webkamerám, de gondolom bármelyik capture progi képes video jelforrásként kezelni.
pl. én ha tv kártyáról veszek fel, akkor a capture progi DScaler, MJpeg kodekkel, utána pedig TMPGEnc-el vágom és kódolom át divix-be, a DScaler ugyan eredetilag TV néző program, de bármilyen jelforrást képes fogni (composit, S-video bemenet)+ ezeket a google dobta ki:
open video capture, AMCap, webcamsurveyor, activewebcam -
Wolfskin
őstag
válasz
morfondőr #18791 üzenetére
EssentialPim
van belőle hordozható (portable) is.
a gmail-el csak a fizetős (pro) verzió szinkronizál, a free nem. -
Wolfskin
őstag
válasz
fatal` #18788 üzenetére
nem is tudom... az olyan... túl egyszerű...
de viccen kívül, most kipróbáltam, egy hosszabb (91 oldal) doksinál nekem nem működött, meg a beillesztett szöveg formázatlan nyers szöveg lesz. Foxit Reader --> Word. lehet, ez is beállítás kérdése, de az igazság, hogy sokat nem foglalkoztam vele, hogy megoldjam. a rövid szövegeket mindig pdftoword*-el, a hosszabbakat pedig finereaderrel nyitom meg szerkeszthető szöveggé. ez utóbbi nagyon ügyes alkalmazás erre.
---------------------------------------------
*pdftoword settings:Simple:
• nem őrzi meg a layoutot
• a szöveget táblázatba tesziStandard (ez a legjobb!)
• megőrzi az eredeti layoutot
• tabulátorral pozicionálFrame:
• megőrzi az eredeti layoutot
• mindent szövegbokszba tesz@bugizozi: ez valszeg a pdftoxls-re is igaz
-
Wolfskin
őstag
ha jelszóval védett, akkor pdf password remover
de kizárólag saját, fájlokhoz elfelejtett jelszó estére!!!
egyébként a copy/paste is jó, csak hosszú szövegeknél, sok oldalnál már macerás tud lenni
-
Wolfskin
őstag
válasz
bugizozi #18782 üzenetére
nagyon sok ilyen progi van, pdf to word, pdf to xls
egyszerű ingyenes (a többsége) kis célprogramok, van amelyik kívánságra a teljes formázást is meg tudja tartani, érdemes kipróbálni többet (tényleg egyklikkes programok).
az Acrobat itt "ágyúval verébre", az ráadásul szerkesztő, készítő, nem tudom, hogy tud-e doc-ba konvertálni.ha a pdf szkennelve van, tehát egy kép az egész (nem tudsz benne szöveget kijelölni), akkor karakterfelismerővel kell beolvasni (azaz rekognizálni, pl. recognita, ha van még, vagy finereader de van ilyan online ingyenes weboldal* is, csak rá kell keresni), az értelmezi és doc-á alakítja (jpg, pdf, bármilyen formátumból)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest