Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz drmotto #41324 üzenetére

    1. lépés
    demuxoláshoz mkvtoolnix... ez kvázi ugyanaz amit az előbb ajánlottak, de komplett és átláthatóbb GUI. Itt van portable változat is.
    Miután ezzel szétszedted a képet és hangot, akkor át kell nevezned a létrejött hangfájlt AC3-ra

    2. lépés
    AC3 5.1 downmix 2.0-ra. Ehhez ffmpeg vagy bármilyen szimpatikus encoder jó lehet.
    A Tencoder tartalmazza az ffmpeg-et, tehát annak egyfajta GUI-ja. Itt van belőle egy portable.
    Itt be kell tallózni. Videó codec: none. Audio: ac3. Majd beállítások fül. S.Rate = Same as source, Bitrate: 128 vagy 192. Chanel=2.
    Kimeneti könyvtár valahova máshova.

    3. lépés az mkvtoolnix-al újra összerakni a videót és a már módosított sztereo ac3-mat.

    Ezek az alap lépések. De lehet egyéb szoftverrel DSP-ket használni a kovertálásnál amivel lehet módosítani a hangképet, a hangerőt stb...
    A 2-es lépcsőnél át lehet alakítani mp3-má is, mert elvileg az mkv konténerbe bele lehet rakni mp3-as hangot is ott pedig lehet egy mp3gain-el módosítani a hangerőt egy meta adat, azaz egy változó átírásával.
    Ez esetben is elvileg összerakja az mkvtoolnix, de ha nem, akkor ott van az mkvmake... ami ingyenes néhány hónapig... ami új verziót nem adnak ki... akkor újra kell telepíteni. Az is mindent egybe tud gyúrni mkv konténerbe.

    Ezzel el lehet szórakozni, az ebay-en még olcsóbban lehet kapni médialejátszókat vagy TV boxokat, melyek az ilyentől megvédenek. Vagy ha bevállallósabb vagy, akkor aprós oldalakról. Nem pl. egy Egreat R6S van. :R

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák