- Magisk
- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Magyarországra jön a Vivo 500 megapixeles kameratelefonja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Egyszerre startol a legjobb kameratelefon Kínában és Európában
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az ott leírt eljárásra sincs szükség feltétlenül, azt ugyanis korábban arra találták ki, amikor valaki nem rendelkezik működő Win7 géppel. Például XP-s gépe van, de szeretne Win7-et telepíteni.
Ha viszont van kéznél Win 7-8 gép, abban elvégezhető a pendrive formázása, ami biztosítja a partíció első szektorában a megfelelő boot-kód felírását. Különbség (azonos fájlrendszer esetén is):
- Ha ugyanazt XP-2k gépben formáznánk, a felírt boot-kód a gyökérben lévő ntldr indítását végzi.
- Ha Win7-8 gépben formázunk, a bootmgr fog betöltődni. Utóbbira van szükség a Win7-8 telepítő működéséhez is.Mindebből következően, én simán formázom a pendrive-ot Win7 rendszerben, a Lemezkezelővel. Utána egyszerűen átmásoltam a telepítő tartalmát Total Commanderrel.
Annyit általában meg szoktam tenni (egyéb Windows másolásoknál is), hogy az üres meghajtóra először a kernelindítót másolom fel (bootmgr vagy ntldr), hogy a lemez elejére kerüljön, a boot-kód így biztosabban megtalálja, bár ez manapság már nem annyira érdekes, régebben volt jelentősége.
A MS-eszköz nekem azért nem vált be, mert szektorszinten klónozza fel a lemezképet, igen lassan dolgozik, legalábbis az általam használt táron. Fájlmásolással jóval gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
- Magisk
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- További aktív témák...
- Ableton Live 12 Suite Education
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Játékok (Márc 30. UP!) Olvass...
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest