- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
lorenzo1
csendes tag
Sziasztok !!
Fiuk nekem Van egy GF4 MX 440 es kártyám nem értek valamit hogy az istenbe
mehet ez a kártya 380/465 ön kerlek ha tudok mondani erre valamit akkor
ne kiméljetek
ThX -
divot
veterán
Túlhúztad a káryádat, azért lett kevesebb a pont. Ezért fölösleges hűtést cserélni - nekem Zalmanom van, jobban hűt, de 920-ról 930-ra lehetett húzni a ramokat, mivel a venti lefújja a rambordákról is a levegőt. Tehát ilyen téren szinte semmit nem nyertem vele, de a csönd jót tesz. :)
-
Balli
őstag
HELP!
-
Balli
őstag
Légyszi reagáljatok valamit az 57-esre!
Egyébként máshol azt mondták, hogy nagyon kevés az a pont a 3dmark-ban 9600-as pro-hoz képest.( AMD 1700+ @1433 MHZ + 256+128 ram) Igaz? Hűtést hogy oldjam meg? Utánna nem kell izgulni, hogy baja eshet a kártyának? -
faster
nagyúr
Ez elég furcsa. A coolbits.reg egyetlenegy ''coolbits'' dword3, bejegyzést tesz valahol az nvidia kulcs alá, semmit nem rak fel, nem töröl, nem ír felül, ez a tuningprogram a driverben van benne, ez csak láthatóvá teszi a property sheet-et. Szóval furcsa, hogy ez megbolondította a rendszeredet, szerintem más oka lehet.
-
Balli
őstag
Eredmények fordítva!
Nem semmi növekedés, nem? -
Balli
őstag
Tegnap felhúztam a cardot 505/390-re! S lefuttattam a 3DMARK-ot. Futtatás alatt nem volt semmi probléma: nem szemetelt. Utána pesrze visszállítottam a cardot. Mivel féltem, hogy le ne égjen a kártya a hűtést úgy oldottam meg hogy levettem a gép oldalát és odaraktam egy szobaventilátort :)
3DMARK eredmény ugyanazokkal a beállitásokkal:
Húzás előtt: 2946 ponty
után: 2308 ponty
Légyszi válszoljatok arra a kérdésre, hogy milyen ventit/hűtést ajánlotok? S hogyan kell rászerelni a card-ra? S hogy megfeleő hűtés mellett ha jó felhúzom a kártyát lehet-e valami baja? -
Balli
őstag
Úgydöntöttem, hogy akkor most már ténylegesen megpróblálom felhózni 9600 pro-mat. Mivel félek hogy kifüstöl ezért inkább veszek egy ventit rá. Nem kockáztatom a cardomat. Attól a módszertől, hogy az ujjamat tegyem rá a ram-okra nem tetszik/félek (nemazért hogy megcsap az áram :) . S ha már rárakok egy megfelelő hűtőt akkor a végletekig (szemetelésig, fagyásig) kihúzhatom a kártyámat, amennyit bír (hátha bírna mégiscak a 380-at :)? Azaz akkor már nem kell attól félni, hogy bedöglik a card? Csak a felmelegedés teheti tönkre?
Milyen hűtőt ajánlotok??? -
-
Balli
őstag
Igazából én sem azért kérdezősködök erről ennyit, mert hogy hú de föl akarom húzni a kareszt, hanem mert érdekel a téma: köszi is a segitsegeteket.
Egyébként álltalában birják a kártyák a hőt 350 Mhz-en?
S tényleg ezt úgy teszteljem, hogy megy a játék s fodosom a kareszt? Nem rázhat meg valami a gépházban :) ? -
szerintem használd a kézrátételes módszert, nézd meg milyen idle(alap állapotban), majd indíts el rajta vmi játékot, vagy 3dmark tesztet.. nézd meg akkor is az ujjacskáddal hogy mennyire meleg.. majd tuningold, és ellenőrizd akkor is.. ha már olyan forró hogy nem bírod rajta tartní a kezedet, vegyél vissza kicsit, vagy rakjál ré hűtőbordákat.. de a legegyszerübb ha egy 8 vagy 12 centis ventivel küldöd a kártyára a hideg levegőt...
Nekem továbbra is gyanús hogy felmegy a mem 38X értékig.. nekem a 2.8 ns ramok nem mennek 345 fölé ATITOOL szerint már hibázik [L]http://vganfo.uw.hu/istu9600pro.html[/L]
Ha még kiváncsi vagy a véleményemre, akkor szerintem nem érdemes addig húzn a kártyát ameddig nincs rá szükség.. Minden játék elfut alap értékeken is, majd ha jönnek a NAGYOK akkor ráérsz tuningolni... -
Balli
őstag
Honnan tudjam, hogy mikor meleg túlzottan a karesz?
-
Balli
őstag
Azért az furcsa, hogy az ATITool autómatán feltuningolta 500/385-re. Azt mondták, hogy a 385 az sok. Nem? Nem is merem ezen az értéken hagyni.
Vélemény? -
Vitus
őstag
Nvhardpage nevű progival be lehet kapcsolni a detonator és forceware driverekbe a kikapcsolt ficsúrokat többek közt a tuning részét és szerintem az a legjobb, mert egyből teszteli is, hogy életképes lehet e az a beállítás.
-
panda
tag
megpróbáltam letölteni, de nem megy, röviden és velősen ''Error''.
Apropó mit ajánlotok Abit Siluro FX5600 DT (128mb), a láma CoolBits 300-as Gpu-t és 400-as memóriát látott. Most k* dühös vagyok, mert ha jól tudom alapból 325/525-550 kellene legyen. Vagy én vagok láma? Meglehet.
Remélem ha sikerül letölteni a progit majd tisztábban látok. -
Balli
őstag
Mit csodálkozol?
Egyszerűen ilyen egyedi, extra kiadású, széjjeltuningolható csúcskártyám van! :)
Fősulin vagyok, épp most indulok haza, megnézem, s holnap feltétlen beszámolok. Addig is hagyom ezt a tuningolási dolgod :)
Üdv -
Eddig azt hittem megbízható, most már kételkedem..:)) :C :))
Figyi, nem néznéd meg pontosan mi van írva a ramjaira?? iszonyat kíváncsi lettem..:DD
(#20) - Ha túlhúzod, és nincs megfelelő hűtés rajta természetesen elfüstölhet, persze nem szószerint fog kicsapni belőle a fekete füst..DD
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Megvan annak a veszélye hogy elfüstölhet a karesz?
-
Megnéztem a gyártó oldalát, sajnos nem derűlt ki hogy milyen ramok vannak rajta:U
Az alap 9600pro kártyákat 3.3ns ramokkal, a tuningbarát 9600prokat pedig 2.8ns ramokkal szokták szerelni..
Ezért fúrcsa nekem a kapott eredményed, hiszen elméletileg a 3.3ns ramok felső határa 304mhz, míg a 2.8ns ramoké pedig 358mhz..
SZVL hogyan mehet fel neked 360 és 384 mhzig???:F:F
Ebből következik hogy 2.5ns ramoknak kellene rajta lennie, amit kizártnak tartok..
Ezektől eltekint az ATITOOL egy jó program, csak óvatosan kell bánni vele.:DD
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
A rivatuner tényleg jó progi?
Inkább azzal próbálkozzak?
Ott kézzel kell beállítani? -
Balli
őstag
Ez lenne az a kártya:
http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.phtml?termek=2007904&szam=1&user=1
Tegnap egyből felmet 380-ra, ma is újból kipróbáltam előszor felmet 340-re majd leállt. Megszakitottam a tuningolást majd újrainditottam (340-es értékről)s felment 360 itt is megállt s újrainditottam ismét s felment 384-ig (tegnap egyből felment eddig). Ennél tovább viszont nem megy.
Nem baj, hogy megált s újra-újra indítottam?
Vagy inkább kerüljem ezt a progarmot????
Kezdő vagyok ebben a témában, esetleg mit tudtok ajánlani? -
Balli
őstag
Sziasztok feltuningoltam FIC 9600 pro-mat 500/385-re.
Ehhez AtiTool-t használtam.
Autómatán tuningoltam a find max core/mem-mel (a beállításokban nem állitottam át semmit), külön külön s igy jutott: 500/385-re. Bár még nem igzán merem ezen az értéken hagyni, kicsit féltem a kártyám, hogy el ne szálljon
Kérdéseim:
1.Ez az érték, mely a progi adott megbízható, szóval nyugodtan használhatom a kareszt ezen az értéken?
2.A venti birja rendesen hűteni? Nem kell rá plusz venti?
3.Nagyban csökken az élettartam? -
rup1u5
nagyúr
''Coolbits''
Semmi mást nem csinál mint egy pici registry bejegyzéssel engedéjezi a Detonatorban alapból bennelévő Overclocking funkciót.
Szerintem ez a legjobb.
Semmi telepítés, semmi fölösleges program. -
Vigneau
félisten
Rivatuner, illetve Powerstrip! Az órajelek buherálása mellett finomhangolásokat is elvégezhetsz, sőt, még a képfrissítést is teszőlegesen szabályozhatod (már amit a monitor bír)! Érdemes kipróbálni!
-
AI
tag
Először úgy olvastam a címet, hogy ''milyen procival lehet...''
Tényleg, a proci befolyásolhatja, hogy mennyire lehet a vidkarit húzni? Tudom, elsőre adódik a válasz: nem függ tőle. De azért kíváncsi lennék... -
I_Am
veterán
Radeonos-ok a Radclockert nem használja senki. Sztem a legegyszerűbb progi.
-
-
[lAyCsI]
addikt
Én már egy ideje Radeonban utazom,
de ha jól emléxem kell lennie benne egy ''DEFAULT SETTINGS'' (vagy valami hasonló) feliratú gombnak az órejel állításí ablakon belül, ami visszaállítja az
alap frekvenciát.
A másik általad említett dolgot nem ismerem, de a RivaTuner sztem egy elég
jó kis összetett OC tool, szinte mindent tud.
Vagy próbáld ki az omega drivereket, ha jól tudom ezekbe is van beépített OC tool, mint az ATi-s omegákba..
[L]http://www.omegacorner.com/index_nvidia.html[/L] -
peet_mp
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gef3 ti200-as kártyám, és szeretném megtudni, mire képes.
Ehez szeretnék tanácsot kérni.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest