Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
Bagira01
veterán
Phenom 9500-l kapcsolatba van tuningtapasztalat? Meg sem közelíti a q6600-t

-
donpel0
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
hi!
1. ha a 8800gtx-et egy 3.2es kóró hajtotta, akkor felhúzza az e2180at 3,2 (8*400at 99%ban mindegyik visz egy ds3 lappal). ráadásul úgy is vga limit van az újabb gameknél magas felbontásban, elég alá egy ekkora proci! [link]
2. ha viszont csak 3 gigáig húzza az feszemlés nélkül megvalósítható (9*333) és ahhoz pedig elég a gyári hűtő is.
-
emkaess
csendes tag
szevasztok milyen procit vegyek ?AMD Phenom 9600+ vagy Intel Core 2 Quad Q6600 ?
és milyen lapot alá ?(lapot nem akarok vmi drágát mert nem nagyon van keret ... ) -
lamavok
csendes tag
Hello!
A gepemet jatekra hasznalnam szerintetek erdemes negy magos proci egy 8800gt melle mert azert egy 20-assal dragabb mint az E6750-ven es szerintem egy 1-evnel ugyse hasznalnam tovabb na meg hat a mai jatekok nem hasznaljak ki a negymagot tehat most akkor 4 vagy 2 magosat vegyek vagy vmi arcsokennes varhato esetleg a tavasz elejen?
Kossz a valaszt!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem hogy egy E2180 kihajtana egy 8800GT vagy HD 3850 videokarit(mindkettonel 256 MB valtozat).
A procit 3Ghz-ig huznam, vajon a gyari hutes eleg lesz hozza?
Amugy egy Gigabyte P35-DS3-at, es 800-as memoriat hasznalnak.. -
floxet
tag
válasz
Telefunen
üzenetére
nem tudjátok mikor jönnek be az új procik? illetve q6650 vagy 6750 mikor lesz elérhető áron?
Most raknék össze gépet de ha kell akkor várok még 1-2 hónapot ha közben hirtelen áresés lenne megint, vagy új, jobb procik. Perpill egy atomerőmű kihozása a cél, amire egy Q6600 G0 menne agyontunningolva, de ha közben megjelenik bármi akkor letépem a fejem
-
Telefunen
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
1.9V-ról volt szó (+0,1V), ill. azért ez erősen szerencse kérdése is, nálam 800 fölött még az 1066-os Kingmax sem hajlandó menni CL4-ben (pedig 1100+-ot tud CL5-ben)
-
Telefunen
őstag
válasz
donpel0
üzenetére
800-as Kingmax 4,4,4,12-őn +0.1V-ról? Esetleg 5,5,5,15-ön..
A Xeon meg detto ugyanaz mint a q6600, csak 9*266 helyett, 9*333-on jár, ami kb. 25%-al nagyobb teljesítményt jelent a xeon javára. Az meg hogy szerverproci nem jelent semmit, ua. az architechtúra, ua. a tokozás.. tehát ua. a procc, csak 25%-al nagyobb FSB-vel/órajellel..
. -
mikulas
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy egy Intel p4 3 ghz(524-es 1M cache, 533mhz fsb) vagy egy Intel Celeron 420 1.6ghz (800mhz fsb 512cache)?a két processzor közül melyik az erősebb? mennyire számot az fsb mennyire a cache?
-
donpel0
aktív tag
és 99%ban biztos vagyok benne, hogy nem teljesítene jobban, mint egy azonos órajelű q6600 játékban. ez egy workstation/server cpu és biztos, hogy arra is fejlesztették. egyébként ugye említed a játékod, per pill még igen kevés használja ki a 4 magot.
mod: opteronnal sem nagyon játszanak
-
floxet
tag
válasz
donpel0
üzenetére
okok. de q6600-nak csak 1066mhz-es a rendszerbusza ennek meg 1333. ez akár egy játékban is jobban teljesítene. vagy nem?
most akarok összerakni egy új gépet, ami abszolute melóra lesz vagy max néhaöcsi kcisit játszik vele. eddig egy biztos pontja van, egy asus p5w dh deluxe deszka -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Halaj, urak/hölgyek.
Nem tudjátok, hogy merre felé vesztegetnek Athlon FX-60-at és hogy mennyibe?

-
floxet
tag
hi!
srácok ez a proci milyen?
INTEL Quad Core XEON 3085 - 3GHz, Cache L2 4 Mb Socket LGA775csak azért kérdem meg core 2 quadhoz képest ugye 3gh-el bír, mármint q6600....
a chacha az csak 4 mega, rendszerbusz az 1333Mz és csak 64 ezer Ft.
megéri ilyet venni? Ez jobb mint a q6600 nem? vagy én vagyok elmaradott valamiben? úgy értelmezema dolgokat mintha sokkal jobb lene mégis irreálisan olcsó. pls profik ne kíméljetek -
maigret
csendes tag
Köszi a válaszokat!

-
maigret
csendes tag
A gépben egy Radeon 9550-es van. Én azt mondtam lehet, hogy azt kellene inkább cserélni. Nektek is ez a véleményetek? A D 320-as mellé milyen kártyát ajánlanátok?
-
maigret
csendes tag
Hi all!
Volna egy kérdésem! Egyik haveromnak van egy Intel Celeron D 320-asa, Prescott-256. Érdemes ezt lecserélni egy Intel Pentium 4 2,8/533-as Northwoodra? Játékok alatt lenne jelentős változat?
Előre is köszi.

-
Gyuri27
félisten
válasz
Titok Levi
üzenetére
15k körül már kapni 3 év garival az újat. Tedd ki meglátod mit kínálnak.
-
Titok Levi
tag
Hali.
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyit lehetne kérni az apróban egy:
AMD Athlon 64 Dual-Core 4200+ ért amit 2007. okt. 24.-én vettem 1 éves garival ?
hm?
Köszi. -
donpel0
aktív tag
válasz
gyulabacsi
üzenetére
hi!
e2180 + hyper tx2 [link] ár/teljesítményben verhetetlenmod: ram jó, csak talán fölösleges (proc kihajtáshoz elég egy 800as kingmax is, ami a ds3 lapban +0,1V-tal 4-4-4-12-t megy 800on)
-
gyulabacsi
tag
sziasztok!
játékra raknék össze gépet, ahhoz kellene egy proci, ami eddig tuti:
-chieftech 450es táp, HD2900pro@xt 512mb, geil ultra 2*1024 (4-4-4-8)ram (jó ez a ram, nem értek annyira hozzá?
)A lap talán gigabyte p35-ds3, eddig jókat hallottam róla itt a Ph-n, amúgy mondhattok mást is.
szal c2d, de milyen? a lényeg, hogy hajtsa rendesen a vga-t, egyben legyen a konfig.
E2,E4, vagy E6 széria?
Tudom, 6550/6750 jo lenne, de ennyit nem szánnék rá, hacsak nem muszáj
Lényeges az ár/érték arány, mert nincs túl sok az egészre.
Pl.:
E2180 box 18K
E4500 box 25K
Lényeges a tuning is, mert ezeket illene húzni is, mert alapba nem biztos hogy szépen muzsikálna, azt hallottam van amelyik szériát elég jól lehet huzni(ez a szorzólocktól függ erősen?? )
Vegyek dobozosat, vagy inkább egyből oem egy jobb hűtővel, ha már húznám picit?
( mondjuk egy hűtő is lenne biztos vagy 5K )bocsi ha hosszú és nehéz eset voltam

várom a hozzászólásokat/ segítséget

-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Átmeneti olcsó és jól tuningolható AMD CPU-t szeretnék a Phenom megvételéig. Erre gondoltam:
AMD - Sempron LE-1100 AM2 BOXA kérdésem vele kapcsolatban, hogy ez a CPU mennyire tuningolható. Köszönöm!
-
t-rac
senior tag
Köszi a segítséget,de még mindig nem vagyok biztos a 4 magos AMD-ben,ugyanis a 6750 jobban teljesít játékokban,és nekem arra a célra kéne.
-
Ikaroseye
csendes tag
Hali Szeretném megkérdezi tölletek hogy egyAMD X2 4800+ Procit megéri e lecserélni egy AMD Opteron 1212 Procira, és hogy ASUS M2N-E Alaplap kezelné-e ezt a procit???
Válszotokat elöre is köxönöm!!!
(Csak Játékra Használom a Gépet) -
Hoffer
őstag
Hali!
Melyik a jobb választás??
P4 631 3.0GHZ 2MB cache 800FSB
vagy
E2140 1,6GHZ 1MB cache 800FSB

-
t-rac
senior tag
Üdv!
- Intel Core2 Duo E6750/4M/1333 dobozos gyári hűtővel 3 év gar AKCIÓ: 37.900,-
- Athlon X2 6000+ S940 AM2 Windsor dobozos vadiúj 3 év garancia: 32.900,-
- AMD Phenom 9500 Quad Core dobozos vadiúj 3 év garancia: 42.900,-
Ezek közül melyik a legjobb választás? Hosszabb távra veszem,és később húzni is szeretném. -
lamavok
csendes tag
Hello!
Szerintetek egy 8800GT-hez milyen procit vegyek?Vagy a 4-magos procit érdemes venni?Szerintetek E6300-as proci v 6750-et éri jobban meg venni?Vagy ti mit ajanlatok?
Kossz a valaszotokat!
-
válasz
vincent4000
üzenetére
E2180 + 3850 512MB vagy 8800GT 256MB-t választanám.
Az E2180 tuningolva elég lesz ezekhez. -
vincent4000
tag
Hi! Régebben írtam már a topicba, de azóta picit megváltozott a helyzet, úgyhogy egy olcsóbb gépet próbálok összerakni.
A gigabyte p35ds3 lap maradt, mellé 2*1gb 800-as kingmaxot néztem ki. Eddig nincs is gond, de a cpu-vga párosban még nem tudtam dönteni. Erre a két cuccra kb. 60e-em lenne.
Ha egy E4500-at veszek, akkor csak egy 256Mb-os 3850-re marad pénzem, viszont ha elég lenne egy E2180 akkor tudnék venni egy 512-es 3850-et vagy egy 256-os 8800gt-t.
Ti melyiket választanátok? A gép főként játékra kéne egy 21'-os régebbi crt-n. Mindkét procit húznám, szóval számít a tuning is. A két proc között amúgy 7500ft a differencia. -
Titoo
tag
HD3870 512MB kártya mellé elegendő lenne egy Intel, Dual-Core E2180 - 2000/800/1MB?
Vagy érdemes lenne egy e4500?
E2180 természetesen tuninggal (a feljebb olvasottak alapján).
E4500 mennyire tuningolható amúgy?Kössz előre is.
-
Tottu
senior tag
Nah látom nem csak bennem zajlik ez a vita...

Akkor lehet egy E2160-as proci lesz belőle, és majd ha lejebb mennek a nagyobb proci árai akkor majd beruházok egy másikba. De nekem ebben a E2xxx-ben csak az nem tetszik, hogy 1MB-t cache van csak benne...

-
donpel0
aktív tag
3dmarkot nehogy belekeverd már.
"Úgy látjuk, hogy a 8800 GTX mellé is elég egy 2,66 GHz-es Core 2 Duo. Persze a kártya meghálálja, ha gyorsabbat teszünk alá, de ezt mi csak akkor javasoljuk, ha nem jár jelentős többletkiadással. Tehát szerintünk ugyanolyan jól jár az is, aki az E6300-at hajtja túl pl. 2,8 GHz-re, és az is, aki egy E6700-at vesz." [link]
és ez gtx! nem 3850.fölösleges akkora procira költeni, ha kihasználja egy jó proci tuninglehetőségét.
mod: és az, hogy gyári hűtővel, biztonságosan: abban megegyezhetünk, hogy alapfeszen nem kell hűtőt cserélni. én pedig ezt írtam.
-
MaciG
addikt
válasz
donpel0
üzenetére
Azt írta, hogy gyári hűtővel, biztonságosan. Nekem mikor az E6750-em 3.2-n volt még akkor se hajtotta ki. Most hogy megemeltem 3.6-ra így már talán (3dmark-ban is több pont meg játékokban is több fps) Jó olyan negy külömbséég nem lesz, de itt most arról volt szó, hogy elég-e a kihajtáshoz

-
donpel0
aktív tag
szted egy e2xxx @ 3ghz nem hajtja ki a 3850-et?
(és akkor még feszt sem emelt) újabb játékoknál úgyis vga limit lesz ezzel. no...azt meg nem is kell hangsúlyozni, hogy egy e6750-hez illik már 1066os ramot venni, hiszen tudnia kell az 1000+ frekit a ramnak a jó tuninghoz.
-
MaciG
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
860GT alá tökéletes lesz

-
donpel0
aktív tag
nem is kell megbékélni az árával, vegyél egy kis pentiumot (e2xxx), ez már alig tud veszteni az árából és tökéletes lesz a vga-dhoz, alapfesszel gyári hűtővel 3ghz simán elvárható egy ilyen procitól (statisztika). vga-dat kihajtja.
ha a vga-t nem húzod akkor elvileg nem éri meg az 512-es abból, csak ha +1-2 k-val kerül többe, mint a 256-os változat.mod: polo - neked is e2xxx széria, vga-dnak nem kell több, a fentebb leírt okok miatt. ezzel kb 7-8k-t tudsz spórolni
-
donpel0
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
igen, feszemelés nélkül is brutál. maximálisan ez a legjobb ár/teljesítmény proc sztem. 3-3,2 ghz per pill elég szinte minden mai gémhez (tehát kb. vga limited lesz). fölöslegesen ne adj ki zs-t procira, inkább költsd más alkatrészre, vagy magadra, vagy a barátnődre stbstb

-
Tottu
senior tag
Üdv!
Egyre jobban kezdek most már elbizonytalanodni, hogy milyen procit vegyek: P35-ös lapba akarok venni egy procit, egy Powercolor 3850 512MB-os VGA mellé.
Eddig az E6750-es proci mellett voltam, de valahogy nem tudok megbékélni az árával...
Most melyik proci érné meg a legjobban, ha kiakarom használni a VGA-t? Tunningolni csak max annyit tudningolok amit a gyári hűtővel biztonságossan el lehet érni. -
polo20
tag
Srácok!
Mit szóltok az alábbi confighoz?
MSI s775 P35 NEO-F
Intel s775 Core2Duo E4500 2,20GHz
MSI PCIe NX8600GT-T2D256E-OC/D3
2 db Kingmax 800MHz 2048MBEzt tervezem megvenni.
-
MaciG
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Az, hogy megéri-e neked az E4500, az attól függ, milyen videókártyát teszel alá.
-
donpel0
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
ezzel tökéletesen egyetértek.
-
MaciG
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Alapjáraton kb. az AMD egy picivel gyorsabb, de az intel-t viszont jobban lehet tuningolni, (gyári hűtővel is!),tehát ha tuningolsz is akkor inkább az intel

-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik a jobb választás játékra és esetleg tuning szempontjából?
Asus P5B és E2180
vagy
Gigabyte GA-MA69G-S3H és X2 5000+Árban ugyanaz mind2.
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy szerintetek egy Abit NF7ben csücsülő M Barton 2600+ (2180Mhz 183FSB) érdemes e lecseréljek (későbbi bővítés reményében egy egy MSI P6NGM re benne egy E2160as ra mekkora sebesség növekedést tapasztalnék kb!???? Persze ramokta is kénytelen lennék cserélni de a VGA tól már nem szívesen válnék meg ha nem kell!
Ez a másik kéne nekem PCI AGP átalakító hogy az új lapba bele tehessem a karimat még nem akarom lecserélni!perempe úr konfigja nagyon bejön valami ilyesmit szeretnék én is! Azt hiszem?
Ez olyan okos Konfignak tűnik olyan jó ár érték arányúnak de a minőség szemelőtt tartásával! -
Saca0311
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Sziasztok! Egyetértek veled, viszont csak akkor érdemes venni a nagyobb cachel rendelkezőt ha télleg csak kicsit a különbség árban. Ja én ne szivassatok már hogy a játékokban van nagy különbség a cacheben!
Nem ott van!!!!!!!!!!!!!! Hanem a tömörítés, konvertálás, stb-ben. De ahogy nézem a vgádat, ő mellé mindenképp egy erősebb procit vegyél mint az e4600. Bár ha vennél rá egy fa*a hűtőt, és elfelejtenéd azt, hogy nem akarsz feszt emelni, jó kis cuccost hoznál ki az e4600-ból is. -
KOre
tag
Ha tehetném mindenből a legjobbat venném, mer hát biztos úgy illik egy jó gamernek..
De sajnos nem mind1 mennyibe kerül, fölöslegesen nem akarok pénzt költeni, csak ha tényleg megéri..Az E4600 és E6550 közt van e érdemi különbség a játékokban, ez a lényeg, megéri e a plusz pénzt. ?
-
KOre
tag
Hali !
Következő konfighoz milyen procit vegyek?
Tuningolni csak annyit szeretnék, hogy ne nagyon keljen feszt emelni.
Megéri a plusz pénzt az e6550?
Tuningra jobb e az e4600, nagyobb szorzó miatt?
Számít valamit a játékoknál a +2MB cache?
Feleslegesen nem szeretnék pénzt költeni !
A válaszokat előre is köszönöm...--------------------------------
Gigabyte GA-P35-DS3
GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800Mhz Black Dragon, 4-4-4-12
GF 8800GT 512MB
--------------------------------Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz (800MHz,2MB,S775) Box 114€
Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz (1333MHz,4MB,Conroe,S775,Active Heatsink) Box 146€ -
Degerg
csendes tag
Üdv!
Erre az alaplapra lehet PCI-os videókártyát tenni?
Alaplap S462 (AMD) - Asus A7N8X-X Nvidia Nforce2
kösz a választ
-
(Bundás)
addikt
Sűrgős lenne:
AMD Sempron 2800+ (754) vs Intel Celeron 2400 MHz?
Néha dolgozna is a gép, mindkettőt nézve alaplaposul 2000 Ft-al lenne drágább az Amd. Jóval erősebb, megbízhatóbb, miegymás.
Köszönöm.

-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
Hát, lehet... vagy ugyan olyan gyors, csak mivel gyorsulást vártam, így lassabbnak tűnt. Egyébként nem vagyok ezzel egyedül, többen mondták már, hogy csalódtak amikor AMD Athlonról C2D-re váltottak.
De nem baj... néha azért futtatok teszteket is (hogy lelkileg rendbe legyek), amiben egyértelműen látszik a C2D előnye.
-
Bundás22
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
én mondjuk az 1,7-es cerkánál gyorsabbnak éreztem a 3800+ athlont
egyébként lehet h csak úgy érezted h lassabb annyira megszeretted a régi gépedet 
-
Degerg
csendes tag
Üdv!
A kérdésem hogy lehet e dupla magos procit venni AGP-s alaplara meg egyáltalán érdemes e? de úgy hogy a proci utánna PCI ra is jó legyen.a kérdés oka mer nemtudok egyszerre megvenni mindent,sajna csak egyesével megy!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Fujifilm X
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I3 9100f
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

A Phenom 52-60k között van. Vagy nagyon rossz helyen nézem? Annyiért már bőven kapható q6600 is, ami gyorsabb.

Nem ott van!!!!!!!!!!!!!! Hanem a tömörítés, konvertálás, stb-ben. De ahogy nézem a vgádat, ő mellé mindenképp egy erősebb procit vegyél mint az e4600. Bár ha vennél rá egy fa*a hűtőt, és elfelejtenéd azt, hogy nem akarsz feszt emelni, jó kis cuccost hoznál ki az e4600-ból is.

VirsLee