Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz csabaizoli #56992 üzenetére

    Üdv!

    Tíz évre előre még netezős gépet sem lenne könnyű kiválasztani :) [az akkoriban jobbik, mostanra 10 esztendős akkoriban már nem embertelen árú A64 3000+ azért már megharcolna egy-egy videóval is]

    1. Intel Pentium G3220 (Haswell) a felsoroltak közül a legerősebb processzor, ezzel ami nem megy GPU-ból megoldjuk (CPU) erőből állást is lehet foglalni, bár a mai webes tartalom jó részét már ez is hardveresen (GPU-val) gyorsítja. Mivel Intel legkésőbb *2 év után már nem ír hozzá friss drivert, így vagy egy erősebbre tudsz majd váltani vagy társulhat mellé egy aktuálisan kellően "okos" VGA (HW-gyorsításért). Ebbe a foglalatba tudod venni a legnagyobb teljesítményű procit is.

    2. Athlon 5350 (Kabini) Kicsi olcsó, H.265-öt nem dedikált hardverrel, de OpenCL keretében GPU-val tudja majd gyorsítani ha elterjed a netes tartalomszolgáltatók körében. A konkurens VP9-re (Google/Youtube megoldása) nem tudom írnak-e megfelelő szoftvert. Intel és Nvidia majd a következő generációjában dedikált hardverrel gyorsítja. Fejlesztést - ha úgy tetszik - Beema képében kaphat jövőre, de nem kell eget rengetőre gondolni mobil alapján ~2.4 GHz-es változata érkezik ugyanennek az architektúrának kisebb fogyasztással.

    3. A6-6400K (Richland) GPU-ja régebbi de H.265-ös gyorsítás ezzel is működni fog OpenCL keretében. Itt annyit tudsz trükközni, hogy nem FM2 hanem FM2+ lapot választasz, ami visszafelé (Trinity, Richland). Amúgy ha használtan egy erősebb Trinity azonos árban van Richlanddel, előbbit venném. Ez a foglalat még egy kisebb frissítést kap (egyes források szerint nem komolyabbat mint a T->R váltás), így itt a plafon várhatóan egy a 2 modulos A10-7850K-nál kicsit fejlettebb APU marad.

    Memóriára elsősorban játéknál érzékeny a fenti rendszerek bármelyike.

    Ps.: Azért nem reagáltam korábban, mert ilyen távlatba senki nem lát előre. Nagyjából számba venném, hogy jellemzően milyen tartalmat és milyen oldalon fogyasztok (gyorsítások ugyebár). Esetleg konkrét kérdéssel/teszt kéréssel is felkeresheted a topikokat (1, 2, 2, 3) vétel előtt.

    Szerk.: elnéztem az első platformot, ezért szerkesztettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák