- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
A Wines iPrint&Scan progiban a Készülékbeállítások menüpontból nyíló ablakban az Összes beállítás-t választva nálam bejön egy webes felület amivel elérem a wifi-n lógó Brother nyomtató kezelési felületét és ide bejelentkezve a General -> Maintenance Information részen mutatja a nyomtatott oldalak számát
Gondolom, ha kábelesen van gépre kötve, akkor a weboldalas bejelentkezési procedúra helyett más felület fog bejönni, de a nyomtatott oldalszám infó ugyanott lesz elérhető
-
Varshi
aktív tag
válasz
haladó #16840 üzenetére
Nézd, a többiek elmondták, hogy ez a technológia nem a "legfejlettebb", ugyanakkor én kontextusba helyezném: évente 500 oldalt nyomtatsz állításod szerint. Szerintem ezt bírnia kell. Ez a tizede sincs annak, amivel mi heavy userek meghajtjuk a gépeket!
Nem hinném, hogy "kicsinálná" a bublejet technológiás fejeket.
De a beszáradásra fokozottan figyelj oda! (2 hetente legkésőbb legyen vele akkor is nyomtatva - mondjuk egy tesztoldal -, ha nem kell semmire. )3 év gari van rá, szóval az 50 rugós változat ha elég neked, én lehet, hogy belevágnék.
A gyártói gari elég erős fegyver, szerintem ha mégse tetszik, még mindig közel ilyen áron vagy minimális bukóval el fogod tudni adni 1 év múlva mondjuk.
Utolsó mozdulattal checkoltam neked az amazon.com-ot, a hasonló nyomtatók review-jai elég jó támpontot adnak. Ennek a Canon tartályosnak több ezer értékelésből a 66% 5*-ot adott. 8% adott 1*-ot, és szinte mind a szoftvert szidta. Szerintem annak a jelentős része user error. De esetleg nézd át te is. -
Horn Ákos
csendes tag
Persze hogy van!. A mobil applikáció (iPrint&Scan) is tudja.
Windowst nem ismerem, azt ne kérdezd.
Youtubeon vannak videók miként lehet egyszerű vagy intenzív fejtisztítást végezni. És amihez már szinte pilótavizsga kell, az a karbantartó menü. Részletesen leírja hány oldalt nyomtattál, másoltál, stb. Színenként lebontva látod mennyi festékpöttyöt nyomtatott [link]
Az egyszerű tesztoldal a brothereknél a start (zöld) gomb háromszori megnyomása. Talán ennél is így van. -
PociAti
őstag
válasz
Surprise #16837 üzenetére
200.000 Ft körül van a nyomtató, és a 2.300 oldal kapacitású tonerek darabja 38.000 Ft, ami 66 Ft-os lapköltséget jelent.
Ezért nem szokás színes lézert venni és helyette inkább a tintatartályos nyomtatók között körülnézni, ahol akár 1-2 Ft-ra is lemehet a lapköltség. Illetve vannak olyan tintás nyomtatók, amibe nagy méretű, pár ezer oldalas patron való.
Az egyszerűbb tartályos nyomtatók inkább csak 10-15 lap/percet tudnak, nagyobbak már tudják az általad kívánt 20-at. Bár funkcionalitásban, szolgáltatásban gyakran elmaradnak a nagy színesektől, költségeik miatt racionális választásnak tűnnek.
Nézd meg az Epson EcoTank L5000 sorozat nyomtatóit, ill. az L6000 sorozatot is. -
atala
Topikgazda
válasz
haladó #16840 üzenetére
Nekem nem a Canon ellen, hanem az Epson, és a Brother mellett van érvem.
Epson L805 nyomtatóm, amivel csak fotókat nyomtatok, 4 éves, kb 20 ezer oldal, és az összes fúvókája müködik. olyan, mint új korában.
Brother T910 nyomtatóm, 3 éves, 41 ezer oldallal, szintén az összes fúvóka jó, ugyan úgy nyomtat mint új korában.Szóval tényleg jól bírják a piezos fejek.
-
Nagya21
addikt
válasz
haladó #16840 üzenetére
Hali!
A Canon nyomtatófej, ugynevezett bublejet technológiát használ, ez pici hővel felforralja a festéket, és a kipukkanó buborék kifröcsköli azt.
A problem itt a hővel van nem olyan tartós mint az Epson-brothet piezós technológiája.
Az előnye az általad említett nyomtatónak, hogy könnyen cserélhető a feje(külön van csomagolva a nyomtatónál, te rakod bele)
Üdv Nagya -
haladó
tag
Sziasztok!
1. Tintás vagy lézer? tintasugaras
2. Fekete vagy színes? szines
3. Mire használnád? általános otthoni használat, alkalmanként fotópapirra nyomtatás
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? mondjuk 10-50 oldal/hét
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? passz
6. Milyen funkciókat vársz el? wifi
7. Mennyi a keret? 100e
8. Árérzékeny vagy? stabil megbizható működés hosszútávon a szempontok
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? GYÁRIAz öszefoglalóban is szereplő
Canon G3411 (90->50)
Canon G4411 (125->70)
a mediamarktban jelenleg kedvezményes és szinte csak pozitiv visszajelzéssel találkoztam hirtelen rákeresve. Kivéve ebben a topicban, ahol a canon nyomtatófej problémáról lett valaki meggyőzve?
Tehát rögtön el is bizonytalanodtam, hiába szerepelnek az összefoglalóban.. -
Surprise
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni egy új irodai nyomtató vásárlása előtt.
Ami keresünk:
-színes lézernyomtató
-20+ lap/p
-másol
-szkennel
-automatikus kétoldalas
-wifiA keret rá 150k körül van, ha nincs más mód vagy jóval jobb, akkor +20k körül talán kisajtolható.
Kis kutatás után ezt[link] a Canon-t találtuk. Vélemény, esetleg más ajánlás? Előre is köszi
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy tintatartályban lévő tintának, mennyi lehet a szavatossága (szóval a felhasználhatósági ideje)?
-
P.Joe80
csendes tag
Sziasztok,van fennt a neten egy használt brother mfc j6920dw nyomtató.Ajánlott típus megvételre?Milyen esetben ne vegyem meg?
-
macera2
aktív tag
válasz
Varshi #16832 üzenetére
A konkrét pontos számszerű adatokhoz a peremfeltételeket is tisztázni kellene. Az igazi korrekt infó, pl. az lenne, ha valahol, mellékelnének egy ff./color A4-es lapot, stb., és ezekhez kapcsolnának időadatokat.
De szerintem, ezek gyáron belüli, a fejlesztésekhez kapcsolódó infók, módszerek.
A viszonteladóknak meg fel se tűnik az itt ott megjelenő ellentmondás. Keverik a kép, meg a szöveg nyomtatásra vonatkozó adatokat.
Azért nem volt fölösleges a tevékenységünk. Tisztább lett a kép. És csak azt tudom mondani, hogy ez van, ezt kell szeretni. Te se csinálj belőle gondot.
-
Varshi
aktív tag
válasz
macera2 #16830 üzenetére
> 10/5 -ös adat, a ff/színes kép, a 33ppm/15ppm-es pedig lap nyomtatására vonatkozott.
> Így már van benne logika.Pedig ez így nem oké, mert amit fentebb írtam, hogy 15 (az neked 10), az az általad megadott szöveg kinyomtatása volt. Képet sokkal lassabban nyom ki.
Vagy ha küldesz/linkelsz egy képet, azt is megmérem neked.(Nagyságrendileg kisebb költség kinyomtatni, mint amennyi idő volt megírni köré a posztot az óradíjammal számolva.
Szerintem 2 órát legalább elbasztam rá, mire lefutott valamennyi teszt "Ha-már-lúd" alapon, volt amit többször is kinyomtam újra, ha gyanús volt az eredmény...)
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem...
Vettem egy Brother 1622-es nyomtatót amit USB-n rákötöttem az ASUS AX86S routerre. Nyomtatni tudok hálózatban, de szkennelni nemA Brother saját programja is Offline-ban látja a szkennert még akkor is ha éppen nyomtat... Win10-em van, de fogalmam nincs mit kellene és hol átállítani, hogy tudjak szkennelni...
-
macera2
aktív tag
válasz
Varshi #16827 üzenetére
Alapos munkát végeztél, köszönet érte. Én, azért precízkedek, mert beszerzés céljából az L3266-ot céloztam meg, és az alábbi infókat találtam:
Árukereső - Epson L3266 Ecotank - (nem akarom a céget megnevezni) adatlap – paraméterek. A lenti két sor egymás alatt:
Nyomtatási sebesség ISO/IEC 24734 10 Lap/perc Monokróm, 5 Lap/perc Colour
Nyomtatási sebesség 33 Lap/perc Monokróm (normál papír), 15 Lap/perc Colour (normál papír)
A 10 vagy 33 lap/perc azért már nem mindegy. De az infóid segítették a tisztán látást. Még egyszer köszönet. -
Varshi
aktív tag
válasz
macera2 #16826 üzenetére
Lemértem neked egy L6170-osnál
ezt találtam róla:
Nyomtatási sebesség fekete (normál): 33 oldal/perc
Nyomtatási sebesség fekete (ISO): 15 oldal/perc
Nyomtatási sebesség színes (normál): 20 oldal/perc
Tehát akkor:
Új dokumentum, Bekezdés térköz 0-ra, Sorköz 1,15-re állítva, Calibri 14-essel vegyes betűkkel telibe másolva soronként ezzel:
"asdfhfgjgkmgh,gvmkdyhsedgsedrhbdyhírsdghaegeaaegasegdsfsfísdfsdfgsdgsdg"
Előtte a nyomtató felélesztve (nem stand-by). Minőség: "szokásos" (alap). Csendes mód: Ki.
Példányszám: 5.3 mérési sorozat:
Word alól "Print" megnyomva: 0,0 mp-nél
Nyomtatott 1. oldal papír lerakással: 8,2 mp, 7,7 mp, 7,5 mp
Nyomtatott 2. oldal papír lerakással: +3,6 mp, 3,8 mp, 4 mp
Nyomtatott 3. oldal papír lerakással: +3,7 mp, 3,9 mp, 3,6 mp
Nyomtatott 4. oldal papír lerakással: +3,6 mp, 3,6 mp, 3,6 mp
Nyomtatott 5. oldal papír lerakással: +6,4 mp, 6,1 mp (itt tényleg elgondolkozott 2×is!!A 3. sorozatban 20-at adtam meg célnak, ott érdekes módon a 10. után pihent egy kicsit, majd a 11. után csinált egy gyors fejtisztítást - ez szerintem véletlen lehetett, mert a megismételt 20-as tesztnél ilyet nem csinált.
10 oldal kb. 43 mp alatt volt kint.
20 oldal 1p 21 mp alatt.Azaz oldalanként ~4 mp-cel lehet számolni.
(Lemértem úgy is, hogy nem az 1 oldalt nyomom ki 5 példányban, hanem 5 ugyanolyan oldalból álló doksit. Ugyanaz.)Fekete sebességtesztek Minőség, duplex és Csendesség függvényében:
1 perc alatt 2,1 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 2,2 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 2,1 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 2,2 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 10 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 4 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 3,5 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 4 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 15 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 6,1 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 3,5 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Egyoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 4,5 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 20 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 7 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 20 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Egyoldalas - Csendes mód: Be.
1 perc alatt 5 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.Színes sebességtesztek csak a Minőség függvényében (vegyes C-M-Y sorok):
1 perc alatt 1 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 3,7 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 6 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 8 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.---------------
Összességében látszik, hogy ez kábé az ISO-oldalt hozza az enyémre. Akkor Te is számolhatsz a magad esetében 10-zel.
Amúgy tanulságosak a számok: van, ahol a duplex lassít, és van, ahol gyorsít, de már így is hosszú lett ez a hozzászólás, így meghagyom a gondolkodást annak, aki elmélyül benne.
Egy biztos: az a megadott 33 oldal csak akkor jönne össze, ha pár sor van csak rajta, ezt is kiteszteltem.
-
macera2
aktív tag
A nyomtatási sebesség homályos számomra. Az Epson L3266 Ecotank speckójánál, egymás alatt, a következőket találtam:
Nyomtatási sebesség ISO/IEC 24734 10 Lap/perc Monokróm, 5 Lap/perc Colour
Nyomtatási sebesség 33 Lap/perc Monokróm (normál papír), 15 Lap/perc Colour (normál papír)Hogy kell ezt értelmezni? Akkor, a fentiek alapján, pl. egy A4-es lapnak,
- teleírva, Calibri, 14 - mennyi idő a nyomtatása? Előre is köszönöm az infókat. -
Tequila86
tag
Köszi a válaszokat. Szerintem bepróbálkozok ezzel az Epson-al, de azért még alszok rá egyet.
Király az excel tábla -
-
VGYke
addikt
válasz
Tequila86 #16819 üzenetére
Én nagyon sokat szórakoztam a kiválasztással és én is a tartályos mellett döntöttem, legfeljebb a kis mennyiségű nyomtatás miatt belepenészedik a tinta.
Saját magamnak csináltam egy excel táblázatot, amiben összehasonlítok néhány tintás HP, Canon és Brother nyomtatót, a nyomtató honlapján és árukeresőn elérhető adatok alapján (Epson nincs benne). Megosztottam, ha érdekel töltsd le.
Én a Brother DCP-T425W mellett döntöttem, az automatikus fejtisztítás miatt.10eFt-al többért mint a kereted, 60eFt-ért még meg lehet csípni.
Ennek a nyomtatónak számomra egy hátránya van: csak egyoldalas nyomtatást tud, viszont az az Epson amit kinéztél, az is csak egyoldalas. -
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Az elmúlt 2 évben annyit jártam papír-írószerbe nyomtatni (és előre látom, hogy még mennyit fogok) hogy elgondolkoztam egy saját készülék vásárlásán. Hosszú távra terveznék, hogy akár még 10+ év múlva is tudja a család használni. 15 évvel ezelőtt volt egy patronos canon nyomtatóm, de nem szerettem a patronokkal szórakozni. Így első körben Epson EcoTank multifunkciós színes nyomtatókészüléket néztem ki magamnak. Olyan 50k van szentesítve a cél érdekében, nagyon fölé nem akarok menni. Most lenne is egy L3210 akciósan. Azt tudom, hogy a nyomtatási költségeket hosszú idő alatt hozza vissza, de nem is ez az igazi cél, hanem a kényelem és az idő megspórolása, amit arra fordítok, hogy nyomtatni járok kilométerekkel arrébb.
Szeretném kérni a véleményeteket. Jó e ez a fajta, vagy ha nem akkor mi lenne jobb? Akár olcsóbb alternatívák is érdekelnek.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv.: András -
AtHoS
nagyúr
Nálam T720DW lett beüzemelve januárban wifi hálózati csatlakozással.
Első lépésben a nyomtatón kellett bepötyörészni a wifi hálózat hozzáférési adatait, onnantól nem kellett a gombokat nyomogatni rajta, telepítéstől kezdve nyomtatás/szkennelésig mindent PC-ről lehet kezelni. -
atala
Topikgazda
Nem is azért írtam, hogy mit használok, hogy azt vedd. Hanem, hogy szerintem megbízhatóak a Brother tartályos nyomtatói.
Nálam vezetékes hálózatra van kötve a nyomtató, és 4 gépre van telepítve a szoftver a családban. Mindegyikről teljes mértékben lehet kezelni a nyomtatót. Gondolom wifinél is ugyan ez a helyzet.
A teljes szoftvercsomag jó hozzá, de pl nálam a két lányom laptopjára csak a nyomtató szoftverét telepítettem fel (telepítésnél kiválasztható mit telepítsen), mert Ők nem fognak pl a laptopjukról szkennerni.
Magyar az összes szoftver. -
VGYke
addikt
Köszönöm! Speciális a helyzetem, a nyomtatót csak egy 190mm magas helyre tudom eltenni, pl. DCP-T720DW 195mm magasság miatt már nem jó. Nyilván ha szkennelni, vagy a tetején lévő gombokat nyomkodni kell, ki kell venni a helyéről. Nyomtató ráadásul a szomszéd szobában van mint a PC, tehát csak WiFi összeköttetés lehetséges
Ezért kérdezném a következőket:
Win. PC-n futó Brother szoftverekkel teljes körűen kezelhető, irányítható a nyomtató? Tehát az ilyen olyan fúvókatisztítástól kezdve, másolás, szkennelés, beállítások (pl. WiFi stb.) intézhető szoftveresen a számítógépről (tehát hogy ne kelljen a nyomtatóhoz ballagni és a gombjait nyomogatni)?
Hány féle szoftvert kell telepíteni, vagy elég a „Teljes szoftvercsomag”? Tud magyarul minden szoftver elem? -
VGYke
addikt
Időközben pár kérdés megvilágosodott, pl. 8.... csak később láttam, hogy ezen semmilyen kijelző nincs így a nyomtatón nem lehet beírni semmit...
Az 1,2 sem érdekes már, DCP-T425W mellett szavaztam, Media Markt-ban félre tették nekem.
Meg fogom bánni ha megveszem?
Jó lenne hallani 1-2 tanácsot a Brother nyomtatókkal kapcsolatban, ha valaki tudna írni. -
Giii
senior tag
Sziasztok!
Haver kislányának szeretne nyomtatót vásárolni max 20.000 Huf értékig. Nem vagyok otthon a nyomtatókban sajnos. Mit tudnátok jó szívvel ajánlani? -
Eladó445
tag
Sziasztok! Otthoni használatra keresek multifunkciós nyomtatót.
Fontos, hogy legyen rajta Ethernet csatlakozó.
Scanner, A4 lapméret is elég.
Lézer v. tintasugaras, mind1. Ha tintasugaras, akkor a színek ne legyenek külön-külön patronokban.
Állapot: új/használt.
Árban: ~30.000Ft. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Brother szakértőkhöz szeretnék fordulni, jó sok kérdéssel. Nem baj, ha mindegyikre nem fogom megtalálni a választ.
1.) Mi a különbség a DCP-T420W - DCP-T425W között? A 425W-t újabbnak, tehát korszerűbbnek gondolnám, viszont árgép szerint olcsóbb (66e-60eFt)…
2.) Hasonló kérdés: mi a különbség a DCP-T425W - DCP-T525W között? A hivatalos honlap specifikációkat összehasonlítva, egyedül a memóriában látok különbséget, az árukon kívül (64MB és 66eFt – 128MB és 85eFt). Plusz 64MB csak nincs plusz 19eFt…
3.) Mi jelentősége van a 64-128MB memóriának, illetve hol jelentkezhet a különbég?
4.) Van hivatalos Brother márkabolt (Google nem talált) vagy javasolt korrekt üzlet?
5.) A PC-re és Androidra telepítendő szoftverek honosítottak (tudnak magyarul)?
6.) Hány féle szoftvert kell telepíteni, mert ez innen számomra nem nagyon derül ki?
7.) Tisztítás indítása, wifi beállítás, stb. megy PC-ről szoftveren keresztül, vagy csak a nyomtató gombjait nyomkodva? Automatikus tisztítás időzítéseit lehet állítani?
8.) Ha a WiFi jelszót csak a nyomtató 1-2 soros LCD kijelzőjén lehet beírni, minden létező karakter elérhető (kis nagybetű, stb.)?
Azért kérdezem, mert más ilyen 1-2 soros kijelzős eszköznél láttam már olyat, hogy mindenféle egzotikus karakterek megvoltak, de nem volt talán "_ " karakter, vagy ha létezett, lehetetlen volt megtalálni.
Gondolom amúgy is jó kis móka beírni egy jelszót 2 gomb segítségével, 1-2 soros kijelzőn...
9.) Szkennelést lehet PC szoftverből indítani és beállítani (pl. formátum, hová mentsen, stb)? Lehet kép és pdf formátumban is szkennelni?
10.) A kétoldalas nyomtatás hiánya ellenére valahogyan kezeli a kétoldalas nyomtatást? Pl. először csak páratlan oldalakat nyomtat, utána szól hogy fordítsd meg a csomagot és hátoldalra párosokat?Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe a végső döntésem előtt, minden segítséget megköszönök!
Készítettem saját magamnak egy összehasonlító excel táblázatot a tintás Canon patronos, tartályos és tintás Brother nyomtatók néhány típusának saját honlapjukon elérhető specifikációikról. Ha valakit érdekel, kipofozhatom és megoszthatom…
-
Tigerclaw
nagyúr
A Epson WorkForce WF-7310DTW A3-as nyomtatorol van valami tapasztalat? Az egyik helyen egesz akcio most az ara. Gondolom nem foto minoseg, de amugy milyen lehet? Koltseg, minoseg...
Melyik gyartot, modellt erdemes kerulni tintasoknal?
-
VGYke
addikt
Ért valaki a Canon nyomtatókhoz? Mit jelentenek a TR, TS, MG, G betűjelek?
-
VGYke
addikt
Nálatok sem működik a magyar Brother oldal? 404-es hiba...
-
erzol
őstag
Úgy állítottam be a nyomtatót, hogy minden körülmények között fotót nyomtasson normál papírra. Így nem használta a nagy fekete patronhoz tartozó fúvókát(ez ugye csak dokumentum nyomtatásra szolgált) , ami ghosting-olt, hanem a többivel nyomtatott.
Nálam nem írt hiba kódot egy jó darabig, majd jött a b203-as végső halál...Most egy epson xp 5150 - et használok újratölthető patronokkal, 446-os gyári tintákkal. A több extra funkció miatt választottam a tartályosakkal szemben.
Sajnos ez 187 mm magas, pedig nagyon jó kis gép filléres üzemeltetéssel. -
Tigerclaw
nagyúr
A Canon PIXMA iX6850-rol mi a velemenyetek?
Lassan ideje lenne uj nyomtatot venni es arra gondoltam, hogy egy A3-as fotonyomtato lenne a legjobb... es messze ez a legolcsobb.
Az arukeresos ardiagramon nem is az zavar, hogy par eve komolyan megugrott az ara, hanem, hogy ez tenyleg egy 2014-es nyomtato lenne?
Vannak ehhez rendes driverek lesznek is? Regebbi HP-vel mar jartam ugy, hogy mar nem irjak ala a drivert es uj OS-ek emiatt nem engedik hasznalni... es mar ez is 8 eve jelent meg.
Van valami tapasztalat ezzel? Mennyire idoallo a nyomatja? Mennyire dragak a partonjai?
-
PociAti
őstag
Mondja le az igényeidről, vagy nyúlj szánj rá 100k-t.
2 hónapig talán csak a Brother tartályos nyomtató, ami átvészeli, mivel abban van automatikus fejtisztítás. Viszont a duplex nyomtatás csak a család tetején érhető el (T720 és T920 modellek).Lézer is megoldás lenne, ha éves szinten nyomtatnál 100-200 oldalt.
Más megoldást nem ismerek. Vagy lemondasz a színes oldalakról, azokat nem házilag oldod meg, hanem előhívatod, kinyomtattatod.
-
VGYke
addikt
Hogy tudtad még használni a nyomtatót, ha elvérzett a fúvóka? Nekem, egy keveset használt 10 éves Canon PIXMA MG5350 nyomtatóban szállt el a nyomtatófej, de nyomtatni már nem tudok vele, bekapcsolás után megjelenik a nyomtató kijelzőjén:
és innentől már csak kikapcsolni tudom.Szóval én a fentiek miatt keresek egy nyomtatót, a sok szempont (színes max. A4 és fotó nyomtatás, automata kétoldalas, lapolvasó, WiFi, van amikor 2 hónapig 0 oldal, ezután 1 nap 300 oldal, szóval kiszámíthatatlan nyomtatási mennyiség) mellett egy lényeges szempontom még van: magassága 170 mm alatt legyen!
A fórumot olvasgatva a Canon nyomtatóktól elment a kedvem...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- Mobilinternet
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- iPhone topik
- Próba
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest