Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Momo lézer multis nyomtatóból 50 körül mit ajánlanátok, otthoni felhasználásra?
-
energomatt
őstag
De miért csak ti ketten? Mi itt többen is beszállnánk egy közös nyomtató vásárlásba, de akkor már legyen A2-es!
A viccet félretéve: az, hogy milyen árkategóriájú nyomtatót érdemes hosszabb távra venni, az általában hosszabb távon szokott kiderülni. Egyéni esetenként más és más lehet az eredmény. Az esetek nagy többségében a nyomtatók kibírnak jónéhány évi használatot. Ritkább esetben pedig bármelyik elromolhat előbb is. -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
A minap kértem a véleményeteket A4-es nyomtató kapcsán (5620DWF-et ajánlottátok, amit ezúton is köszönök). Mivel apunak van egy nagyon régi A3-as Toshiba lézer nyomtatója (fekete) feldobta, hogy vegyünk közösen egy új nyomtatót, ami tud A3 és A4-et is. Ebben szeretném kérni a segítségeteket, hogy milyen árban, milyen márkát nézegessek, egyáltalán lézer vagy tintasugara legyen:
- 10.000 oldal/A3/év (fekete) CAD vonalas rajzok
- 8.000 oldal/A4/év (fekete) műszaki leírások
- 500 oldal/A4/év (színes tanúsítvány)
- Fénymásoló papírra
- "Alacsony" üzemeltetési költség
- minél hosszabb gyári garanciaMire kell figyelni, milyen árkategóriát érdemes hosszabb távra venni?
Köszi
Üdv -
Amerigo57
őstag
Sziasztok.

Segítségeteket szeretném kérni egy nyomtató kiválasztásához.
1. Tintás vagy lézer?
lézer dokumentumok A4-es lapok nyomtatásához.2. Fekete vagy színes?
fekete - fehér3. Mire használnád?
A4-es fekete-fehér dokumentumok nyomtatására4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Havonta 250 -300 oldal5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
maximum 2 hét6. Milyen funkciókat vársz el?
Egyszerű/egygombos másolás, Wifi nem fontos.)7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
maximum 50k8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Ezen esetben nem , évekig szeretnék vele dolgozni.9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utánatöltögetni szeretnéd?
Gazdaságos utántöltés is érdekel , de inkább gyári.Válaszotokat és segítséget előre is köszönöm.
Amerigo57
-
alázógyík
addikt
Csak megemlítem, hogy az L360-as Epsonom-nak most jön a második fejcseréje.
Tavaly Októberben, pont 1 évesen volt az első, 2.900 oldal nyomtatása után.
Most, megint besz@rt, 400 oldalt bírt....Gar.nélkül 2 fillért nem adnék értük.
-
Varshi
aktív tag
válasz
klepto
üzenetére
> amiket olvasgattam róla (lassú és színhibás nyomtatás, pocsék nyomtatófej, stb
Ezt csak itt olvastad, vagy máshol is?
Itt van 74 vélemény az Amazonon.
Közel 80%-a 4-5 pontra értékelte az 5-ből.
A többi változat is megtalálható, a leggyengébb talán a legdrágább (ott a magasabb ár miatt az elvárás és az ítélet is szigorúbb), nézzük innen az 1-est adó véleményeket:
- Iphone airprint not possible..
- Bought this and found out iphone mobile airprint is not possible...
- We can't print on small paper it should be bigger than 4X6
- scanner image not good, photo print too ugly. photo paper not feed
- print quility is very low .not able to photo printEzekért adnak 1-est. Mit mondjak erre?
-
Varshi
aktív tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Üdv!
Heti 100-150 oldalra én is ezeket nézném, ha kell a színes. Egész egyszerűen 2 évig - amíg ezzel nem költesz tintára egyáltalán - minden más nyomtatóra ráköltenél több 10ezret a patron/tonercserére.
Ennyit megér, hogy mondjuk 2 hetente kell egy fejtisztítást csinálni.
És tudomásul kell venni, hogy ezeket 3 év garival szabad csak megvenni, és ha letelt, akkor egy komolyabb javításnál el kell gondolkodni azon, megéri-e (párnacsere igen, fejcsere nem biztos), mert addigra már behozta az árát.
-
VANESSZA1
őstag
Segítségeteket szeretném kérni egy otthoni használatú nyomtató kiválasztásához.
1. Tintás vagy lézer?
szerintem tintás, mert másodállásban használnám, dokumentumok A4-es lapok nyomtatásához.
Szimpatikus az Epson mert talán ahhoz olcsóbbnak tűnik a patron.
2. Fekete vagy színes?
Szeretnék színesre is és csak fekete-fehérre is ajánlatot. Nagyon minimális lenne a színes nyomtatás ezért kellene ajánlat mindkettőre.
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?) 99%-ban A4-es fekete-fehér dokumentumok nyomtatására
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
heti mennyiség: ff kb.100-150lap, színes10 lap
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
max.2 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Fontos lenne a fekete-fehér, színes nyomtatás, wifi, fotót nem szeretnénk nyomtatni
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
max. 50k
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Nyilván érdekel az olcsó vétel, de ha jobb, gazdaságosabb, megbízhatóbb van kicsit több cash-ért akkor nem fog összedőlni a családi kassza tőle.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Gazdaságos utántöltés érdekel. Hogy ez gyárival, vagy utángyártottal érhető el számomra mindegy.Eddig ezeket néztem, de nincs tapasztalatom hozzájuk.Tetszik hogy nem állított lapadagolósak.
Segítséget előre is köszönöm.

-
klepto
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Egyébként én is Brothert néztem ki eredetileg (Brother DCP-T500W), mert mindent tud, amire szükségem van, árban 40 lenne postával, de amiket olvasgattam róla (lassú és színhibás nyomtatás, pocsék nyomtatófej, stb.) egyáltalán nem bíztató

Ezzel kapcsolatban kérdezném; a 14 napos elállási jog akkor is gyakorolható, ha a terméket már beüzemeltem, és utána derül ki, hogy nem tetszik? -
ocscsaba
tag
válasz
Laca1212
üzenetére
Ez a Xerox alapgépe multifunkciós kezdő kategóriában. Tavaly nyáron többet eladtunk ebből és a nagytestvéréből, ami ADF-es lapbehúzós változatú. Még nem hoztak belőle vissza egyet sem meghibásodás miatt. Hasonló, 30k környéki gépei vannak a Samsungnak, Brothernek. A Canon és a HP kicsit drágább.
Az első linket nem tudtam megnyitni. -
-
klepto
addikt
Én is hasonló képpen jártam, csakhogy én a tintatartályos nyomtatók kapcsán.
Minél többet olvasgatok, annál inkább nem szabad egyik terméket sem megvenni.
Epson: rossz a papírmechanizmusa, a fejek hamar tönkre mennek, a komolyabb típusoknál meg ezeken kívül (pl. L565) még a szkenner is ipari hulladék.
HP: Támogatás nulla, pótalkatrész nulla, fejek ipari hulladékok, nyomtatási sebesség lassú.
Canon: Az Epsonnál fakóbb színek, és nekem személy szerint drága is; több, mint a hasonló tudású Epson.
Brother: Soha semmilyen körülmények között ne vegyen senki ilyet. Fejek selejtek, ha nem nyomtatsz havi 5000 oldalt, akkor a Brother nem vállal semmilyen garanciát, a papírkezelése katasztrófa, a fénykép nyomtatásnál minden kép színhibás, aminek még a Brother sem tudja az okát, na meg persze ez is tetű, mivel a legjobb minőségben közel 5 perc egy fénykép nyomtatása (persze vörös, vagy sárgás tónusban; vagyis színhibásan); és különben is, NoName szar, amit nem szabad megvenni.
Na akkor mit vegyen az átlag (l)juzer, vagyis én ezek után, ha nincs kidobni való fölös 50-60.000.-Ft-ja

-
atala
Topikgazda
Most én is bele futottam a nyomtató keresésbe.
Oki színes lézert akarok venni. Több órám rá ment a böngészésre. Oda jutottam, hogy amihez van utángyártott toner, azt már nem lehet kapni. Ami kapható, ahhoz csak eredeti van horror áron.
Nagyon keveset fogom használni, így valószínűleg veszek egy alap 38 ezres nyomtatót amihez adnak 1000 oldalas kezdő tonert. Remélem mire kifogy, lesz hozzá utángyártott is.Olyan árak vannak, hogy elképesztő.
Pl. egy 70ezres nyomtatóhoz a drum szett a 4 színnel 100e Ft. Egy 40 ezreshez 60e Ft
Érdemesebb venni egy új nyomtatót.
De még ha csak a tonert nézem, akkor is egy 40 ezres nyomtatóhoz adnak 1000 oldalas kezdő tonert. Az 10e Ft/1000 oldal. (10Ft/lap) Ha csak tonert veszek a gépbe 15eFt/1500 oldal. (10Ft/lap)
Magyarul nem tonert kell venni, ha kifogy, hanem új nyomtatót.
-
Varshi
aktív tag
válasz
r.levente75
üzenetére
Vajon mi lehet ennek az oka? Hogy passzióból csinálja, vagy mert van mögötte valami?
(És most lásd be: legalább következetes a srác. Lehet, hogy annak is oka van?)
-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75
üzenetére
Voltak érdemi hozzászólásaim, mindig nem akarom azokat ismételni. Vissza lehet olvasni annak aki még új itt.
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Érdemben is hozzá tudsz valamihez szólni? Egy másik topkban is ezt csináltad, kicsit unalmas!
-
energomatt
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Egy a sok közül.
A nyomtatók 99%-át itt senki sem használta a gyakorlatban, pláne nem hosszabb ideig, ami a perdöntő lehetne. -
atala
Topikgazda
válasz
Speeedfire
üzenetére
Alkalmanként használnám, főként szövegre (pdf, word stb).
Azért legalább hetente nyomtass ki egy színes oldalt.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
akciós az epson xp 235 nyomtató. Mi a vélemény róla? Ha jól látom, akkor lehet hozzá venni utángyártott patront is. Ezekről mi a vélemény?
Alkalmanként használnám, főként szövegre (pdf, word stb). -
atala
Topikgazda
válasz
energomatt
üzenetére
Nem az utángyártott, és eredeti összehasonlításáról van szó.
Arról van szó, hogy az epson 5620-as eredeti patronjaiban pigmentes tinta van, ami sima fénymásoló papírra is szebb, vízálló nyomatot ad. Ugyan ehhez a nyomtatóhoz árult utángyártott patronban viszont sima dye tinta van, ami nem vízálló, és azzal nem is olyan szép a nyomat mint a pigmentessel.
Nyomtassál egy képet dye tintával fénymásolópapírra. Nézd meg az eredményt. Átáztatott papír lesz.
Ha használtál már pigmentes nyomtatót, akkor tudod miről beszélek. hanem, akkor meg hidd el, nem beszélek hülyeséget. -
energomatt
őstag
Nekünk biztos nem fog ártani, legfeljebb annak, aki a gyári partonkért fizet sokszoros árat. Én szívesen nyomtatok neked, tetszés szerinti, színes vonalakkal teli ábrát az untángyártott festékekkel, azután bíráld el, hogy az adaadható-e nyugodt szívvel bármilyen ügyfélnek.
-
atala
Topikgazda
válasz
galocza
üzenetére
-nem kell különösebben gyorsan nyomtatnia, de nem árt, ha nem kell félóráig arra várni, h felébredjen (vagy méginkább el se aludjon)
Igaz, már rég volt dolgom lézer nyomtatókkal, de régebben azért kellett 10-30 mp mire felmelegedett.
Általában írják a műszaki adatokban a felmelegedési időt. Azt azért nézzed. -
atala
Topikgazda
válasz
energomatt
üzenetére
Semmit nem tudok.

Ezt írta:
CAD részlet rajzokhoz (színes vonalakkal)
- tanúsítványok nyomtatásához (színes)Ebből szűrtem le, hogy nem árt, ha szebb a nyomat.
-
galocza
aktív tag
halihó,
munkahelyemre kellene egy nyomtató, a következő paraméterekkel:
-lézer mono
-occó
-nem lehet túl széles (max ~38cm)
-windows 10
-hálózati
-nem kell különösebben gyorsan nyomtatnia, de nem árt, ha nem kell félóráig arra várni, h felébredjen (vagy méginkább el se aludjon)
-mivel nagyságrendre évi 500 oldal (1000-rel sokat mondtam), az sem fáj nagyon, ha eredeti tonerrel beszélget csak.(((a sztori: minden sokadik várálónak szállítólevelet állítunk ki, 2 kassza, naponta összesen 10 és 30 között, csekély lefedettség.)))
ami így első ránézésre megfelelne, az csak a Kyocera FS-1061DN, ez nagyon barátságosan karcsú.
bátran vehetek egy ilyet?
van esetleg jobb ötletetek?köszönettel,
g -
atala
Topikgazda
válasz
r.levente75
üzenetére
Akkor számít, ha a nyomtatással, kapcsolatban van a hiba. Tehát pl ha egy lap behúzási gond van, nem mondhatja a szerviz, hogy azért ment tönkre, mert utángyártott patront használtak.
-
atala
Topikgazda
válasz
energomatt
üzenetére
Mivel a kérdező fénymásoló papírra akar majd nyomtatni ábrákat, képeket, így nem előnyös a dye tinta Pláne nem ha ezt ügyfeleknek adja át. Oda azért kell a minőség, azt pedig utángyártott kellékkel nem tudja megoldani.
-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75
üzenetére
Kitalálod magadtól is?
-
r.levente75
addikt
Gariztatásnál számít, hogy utángyártott vagy eredeti patron van e benne?
-
Sur1G
aktív tag
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat. Tetszik nagyon a WF-5620 DWF nyomtató, viszont lenne egy kérdésem:
Néztem a tintapatron árakat ~17e Ft a fekete és ~19e Ft a gyári színes patronok darabja (4000 oldalas). Láttam viszont utángyártott patronokat 990 - 1250 Ft között, ami elég hihetetlen számomra. Működnek ezekkel a készülékek? Milyen minőségbeli különbségek vannak?
Köszi
Üdv -
atala
Topikgazda
válasz
energomatt
üzenetére
Már észre vettem, hogy elég pesszimista vagy az ajánlás terén.

Sokszor nem lehet ajánlani, de azért vannak kivételek. Látod, én most is tudtam tanácsot adni. -
atala
Topikgazda
Ha nem számít az üzemeltetési költség, akkor a színes lézer is jó lehet.
A legolcsóbban a tintasugaras tartályos nyomtatók üzemeltethetőek, viszont ezekbe maximum a fekete ami pigmentes, a színes tinta dye, tehát nem vízálló, és a normál fénymásolópapíron nem mutat szépen.
Tehát ha fénymásoló papírra szeretnél nyomtatni, akkor vagy lézer, vagy pigmentes tintás nyomtató kell. Tudom ajánlani a teljesen pigmentes Epson WF-5110-es, vagy ha szkenner is kell, akkor az 5620-as nyomtatót. A színes lézerekhez képest 50-60%al olcsóbban üzemeltethető. Gyors, megbízható nyomtató.Ha valami jobb minőségű fotópapírra fogsz nyomtatni, akkor jó lehet a "sima" tartályos nyomtató, mert dye tintával is szépen lehet rá nyomtatni. De mivel drága a fotópapír, így szerintem nem jársz jobban.
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Most induló vállalkozásomhoz szeretnék nyomtatót vásárolni.
- A4 méret
- szövegekhez (word, excel dokumentumok, pdf), CAD részlet rajzokhoz (színes vonalakkal)
- tanúsítványok nyomtatásához (színes)
- reményeim szerint heti ~50 oldalJelenleg 50-70 ezer Ft-ot szeretnék rászánni.
Néztem, hogy ennyiért vannak alap lézer nyomtatók vagy tartályos nyomtatók.
Melyiket ajánlanátok, milyen márkában (tartályos: Epson, Brother vagy más)?Köszönöm
Üdv -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Canon MG3550 vagy HP2630 nyomtatót ajánlanátok? Leginkább fotópapírra nyomtatnék fotókat, a dokumentumokat egy lézeressel oldom meg. A HP-hoz sokkal olcsóbbak a patronok. -
atala
Topikgazda
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Nincs ajánlás. Ár/érték arányban kb mindegyik ugyan azt tudja.
VÁLOGASS
Nézd meg melyikhez van olcsó utángyártott patron, és azt vedd meg. -
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Olyan nyomtató-szkennert szeretnék venni, ami:
- max 20.000 Ft
- van wifi funkciója (nem akarok a kábelekkel bajlódni)
- nem drága hozzá a patron (előny, ha AliExpressről tudok, hozzávaló patront rendelni)Mit ajánlanátok?
-
TigerDzsó
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Rendben, köszönöm!

-
energomatt
őstag
válasz
TigerDzsó
üzenetére
A nyomtató tudása, a festékpatronok ára a netrről nyert információból tudható, ill. megtudható. Neked még videód is van róla. Ezen felül egyetlen fontos tény van ami eldönthetné, hogy érdemes-e megvenni, ez pedig az, hogy meddig fog jól működni. Ezt azonban mi nem tudhatjuk, azt is olvashattad, hogy miért nem.
-
TigerDzsó
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, sok helyen körülnéztem és ezt a darabot találtam a nekem legszimpatikusabbnak. Nem értek a nyomtatókhoz ezért kérdeztem meg, hogy a felsorolt igényeknek megfelel -e? Erre 2 féle választ vártam volna:
Igen, vedd meg.
Ne vedd meg, mert ennyiért találsz jobbat/drága hozzá a patron inkább ilyet nézz/valami más indoklás.Szóval a kérdésem még mindig az, hogy a felsorolt igényeknek megfelel -e a fentebb linkelt darab?

-
energomatt
őstag
válasz
TigerDzsó
üzenetére
Olyan kérdéseket tettél fel, amire magyar és német oldalakon is neked illene megkeresni a választ. Mi is csak onnan tudnánk, hogy mi való hozzá és az éppen mennyibe kerül.
Az igényeidről nem találtunk videót? A leírásod szerint abban nincs semmi egyedi. Ezek általános igények. Egyebek pedig az ősszefoglalóban, neked is. -
TigerDzsó
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a nyomtató mennyire felelne meg az igényeimnek?
-Heti átlag 5-15 oldal nyomtatás, néha szkennelés.
-Maximum 1 hetet állna a nyomtató.
-Ne legyen horror áron hozzá a patron.
-Az árkategóriához mérten nyomtasson szépen képet.Ha jól sejtem ez a patron való bele, nem?
Ha esetleg tudtok még olyan nyomtatót mondani, ami megfelelne az igényeimnek azt megköszönném.
Üdv
-
energomatt
őstag
válasz
stairmaster
üzenetére
Amelyikben jobban megbízol.
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
Megbízhatóság alapján melyik a jobb szerintetek?
HP LaserJet Pro MFP M130fw
Samsung Xpress SL-M2070FW
Előre is köszi!
-
Varshi
aktív tag
Szia!
Mindegyikbe beleszárad a festék, ha nem használják. Nem tudjuk megmondani, mennyi idő után, de 1-2 hetet a legtöbb elvisel. 1-2 hónapnál viszont már tuti gondok lesznek.
A patronok áraihoz mindig jobb és gyorsabb az internetes kereső =mert mi honnan tudnánk fejből?), beírod a típust+"akció", esetleg "utángyártott", aztán szemezgess!

-
Varshi
aktív tag
válasz
blázió.stp
üzenetére
Szia!
Elég nagy a választék, és sajnos nem igen tudunk "favoritot" kijelölni közülük.
Minden esetre ahogy nézem, nálad is évente 1, max 2 patron fogyna, szerintem az igényeidnek elég sok nyomtató megfelel. Vedd azt, amit épp akcióban olcsón kapsz vagy amelyik márkához a szíved húz, és 5 perc guglizással ellenőrizni tudod, mennyi hozzá a tinta. Lehetőleg olyat nézz, ahol a patronban van a nyomtatófej.
Én a HP Ink Advantage nyomtatók patronáraihoz szoktam viszonyítani, mert azokat szinte minden sarkon árulják.
-
Varshi
aktív tag
válasz
lac14548
üzenetére
"Havonta minimum 10-15 oldal, de néha 50 is lehet, ennek kb. 20%-a színes"
Tehát évi 600 oldal, az egy patron szett.
"Eredeti patronokkal 22-26ezer forint egy patroncsere"
Szerintem meg a feléből is megvan, ha olyan nyomtatót veszel:
http://www.tonerkereso.hu/kompatk.php?printer=HP%20Deskjet%20Ink%20Advantage%203525&p_id=5171
-
atala
Topikgazda
válasz
lac14548
üzenetére
megtelik a tintamaradék gyűjtő és 10.000 a csere,
van valami számláló benne amit szervízben 8000-ért resetelnekEz így ebben a formában nem igaz. Minden tintásnak egyszer megtelik a hulladék gyűjtője. Ezt a szervizeben kicserélik, és egyben resetelik a számlálót. Ennek az ára 6-8 ezer Ft.
Magad is megoldhatod a cserét, de sokkal olcsóbban nem jössz ki. -
lac14548
aktív tag
1. Tintás vagy lézer?
Tintás, a lézer valószínűleg nem fér bele az árba
2. Fekete vagy színes?
Színes
3. Mire használnád?
Szöveges dokumentumok, fénymásolás, fénykép nyomtatás
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Változó
Havonta minimum 10-15 oldal, de néha 50 is lehet, ennek kb. 20%-a színes5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Lehet akár 1-2 hét is...
6. Milyen funkciókat vársz el?
All-In-One nyomtató kell, WIFI-s, számítógép nélküli másolás, a szkenner síkágyas
7. Mennyi a keret?
Maximum 45-50k
8. Árérzékeny vagy?
A gazdaságosság a fő szempont
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Az utántöltögetésben benne vagyok, ha külső tartályos.
Az utángyártott patronokkal most kezdek haragban lenni...Jelenleg egy HP C4780 nyomtató van, de mostanában már nem szereti az utángyártott patronokat.
"patronhiba" hibaüzenetet ad rá, néha... Aztán van amikor megy. Tisztítás, stb. megvolt.Eredeti patronokkal 22-26ezer forint egy patroncsere, utángyártottal kb. 8-10ezer.
Az előző évek tapasztalatai alapján évente minimum háromszor kellett patront venni.
Ennek a költségét szeretném drasztikusan csökkenteni.
Főleg, hogy -úgy tűnik- mostantól csak az eredeti patronok tetszenek neki...Nem zárkózom el a külső tartályos nyomtatóktól, sőt kifejezetten tetszik, az állítólagos két-három évre elegendő tinta (ha csak a fele is igaz...).
Viszont pont ezekről (konkrétan Epson) olvasok itt a prohardveren rossz véleményeket:
Csikosan nyomtat,
nem mindegy milyen papír,
megtelik a tintamaradék gyűjtő és 10.000 a csere,
van valami számláló benne amit szervízben 8000-ért resetelnekSzóval teljesen tanácstalan vagyok...
-
blázió.stp
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék beruházni egy nyomtatóra.
1. Tintás vagy lézer?
A lézernek jobban örülnék, de ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy működőképes opció.2. Fekete vagy színes?
Színes.3. Mire használnád?
Fotó, recept, táblázat és szövegek nyomtatása + dokumentumok beszkennelése.4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Heti 10 oldal lenne minimum.5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
1-1,5 hét.6. Milyen funkciókat vársz el?
Scan, WiFi7. Mennyi a keret?
Nagyon-nagyon max. 200€, de inkább 150€.8. Árérzékeny vagy?
Nem igazán. Az arany középutat szeretném megtalálni fenntartás szempontjából.9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Inkább a gyárit preferálnám, de az utángyárott is szóba jöhet.Előre is köszönöm!

Üdv.: Balázs -
atala
Topikgazda
válasz
stairmaster
üzenetére
A kifutó nyomtatónak is meg van az előnye. Általában sok hozzá az utángyártott patron/toner.
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék vásárolni, ezt a típust néztem ki, Samsung M2070FW, de kifutó termék, érdemes még megvenni?
Ha nem, akkor ehhez hasonlót tudtok ajánlani ugyan ilyen paraméterekkel?
Előre is köszi!

-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75
üzenetére
Ezt olyan "komolyabb" helyen tudod megérdeklődni, ahol utángyártott patronokat árulnak. Ha tényleg érdekel.
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Akkor csak a canon mx475-nél van ez a probléma, vagy minden canon faxos gépnél? Én nem értek hozzá, csak érdeklődőm.
-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75
üzenetére
Az egy olyan típus, de ilyen összefüggés nem áll fenn, sőt kicsit humorosan hangzik.
-
Varshi
aktív tag
válasz
r.levente75
üzenetére
> utángyártott patronnal is lehet majd etetni a fax hiánya miatt.
:-o
Mi az összefüggés? -
r.levente75
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm, végül a Canon TS5050 mellett döntöttem. Talán az öt tintapatron miatt, ami külön külön is cserélhető és nagyobb kapacitással is bír. Emellett ez nem tud faxolni, nincs is vezetékes telefonom, és ha eljön az ideje, akkor utángyártott patronnal is lehet majd etetni a fax hiánya miatt.
-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75
üzenetére
Igen. Nem.
(#12017) zovipa
Olcsó nyomtatót nem ajánlunk, igaz drágábbakat sem. Hogy miért? Azt nem szeretnénk leírni minden második hozzászólásban. -
r.levente75
addikt
Sziasztok!
Vennék egy canon mx475-ös ketyerét.
A kérdésem az lenne, hogy egy windowsos telefonról és tabletről, fogok e tudni nyomtatni wi-fi-n keresztül?
A másik, ha kifogy a színes patron, attól tudok e még feketében nyomtatni, engedi e?
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék valami olcsó nyomtatót venni, sima, fekete-fehér dokumentumok nyomtatásához. A Wi-Fi-t azért tudnám használni
Van valami ajánlottabb típus?
Köszönöm
-
bozont
veterán
Megjött nekem is a Workcentre 3025BI. Eddig tetszik, a telepítés beállítás gyorsan és egyszerűen ment. Szépen megy a nyomtatás wifi-n és Google Cloud Print-en keresztül is. Viszont ami negatívum, hogy Androidról nem lehet közvetlenül, wifi drirect-el nyomtatni, csak a cloud print-tel.
-
energomatt
őstag
-
edda80
tag
Sziasztok fiúk!

Szeretnék már végre egy nyomtatót!

A lényeg, hogy feltétlenül színes legyen! Az, hogy tintasugaras vagy hogy lézeres fogalmam nincs, nem tudom melyik a jobb, de ha jól tudom a színes lézeres nyomtató nagyon drága...
Tehát valószínűleg tintasugaras marad... Nagyon fontos, hogy a fényképeket is szépen nyomtassa ki, mert nem akarok erre külön venni fénykép nyomtatót. De ha szerintetek egy egyszerű nyomtató nem tud normálisan fotót nyomtatni, akkor hanyagolom... 
Na a legfontosabb dolog, az ára MAX 30.000FT legyen!
-
Bacusuz
őstag
tudtok nekem ajánlani olyan szervizest aki átnézi, megtisztítja, megcsinál rajta mindent amit kell?
különösebb baja nincs, csak nem szeretném, hogy tönkre menjen.egy AL2000d ről lenne szó, megbízhatóság fontos szempont.
-
energomatt
őstag
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Melyik nyomtatót ajánljátok inkább:: Brother DCP-T500W (40410.-Ft postával), vagy HP DeskJet GT 5820 (41990.-Ft postával)?
-
dani_golf
tag
hello all
kérdésem lenne.. lemezek felületére szeretnék nyomtatni.másra nem igazán használnám.melyik lehetne az amelyik türhető is meg nem 90 ezer ft.és a festákutánpotlás sem horribilis?
elöre is hx -
GaborGh
őstag
Hi,
Teljesen alap nyomtatobol, napi 10 oldal max, tud valaki jó vételt, vezetékes és wifis is jöhet, köszi. -
atala
Topikgazda
válasz
pigster
üzenetére
Topicot nem zárnak be még ennél rosszabb esetben sem.
Sajnos ez egy ilyen téma, amiben nem lehet sokat segíteni.
A másik megoldás, hogy nem is válaszolunk a hozzászólásokra, de annak sincs semmi értelme.
Ahogy írod, a google kereséssel valóban többre megy az ember.
Sokszor a tintás nyomtatókkal kapcsolatban sem tudunk segíteni, de a lézeresek főleg tabu téma. Nem jár ide olyan ember aki profin mozogna a lézeres nyomtatók terén. -
Varshi
aktív tag
válasz
pigster
üzenetére
Szia! Ha elolvastad volna az Összefoglalót (amit neked írtak. Igen, NEKED. is.), vágnád, hogy nem "hülyeséget" kértél, hanem olyat, ami nincs**.
Ezt írtuk: "Nekem olyan nyomtató kell, ami olcsón beszerezhető, és olcsón üzemeltethető eredeti gyári kellékekkel. -- Nem létezik ilyen nyomtató."
**: amit nem éri meg gyártani, tehát nem is fognak, ergo nem létezik.

Ha nem veszed a fáradtságot, hogy elolvasd az ilyesmiket (amit azért írtunk, mert a "hozzád hasonlók" a topik bezáratása előtt régebben még ezt az Összefoglalót kérték
, akkor tényleg jobban jársz a guglival.
Jó egészséget! -
tucsok.
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére

-
pigster
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Vicces.
Ha esetleg leírnád, mi a "gond"...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP DesignJet T525 24" (A1) nagyformátumú plotter állvánnyal, újszerű állapotban, Wi-Fi-s
- Epson TM-T20II USB-s Blokknyomtató,címkenyomtató 48,64,80mm,gyári adapter,kábel,számla,gar
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- HP OfficeJet Pro 7740 (G5J38A) nyomtatók + kellékek ( Az egész csomag 75.ooo,- Ft! )
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)