Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
joco73
üzenetére
Ennyi pénzért ne vegyél semmit.
Olcsón csak veszteséggel árusított HP / Canon van, ahol beetetésként adják a nyomtatót és a rohadt drága patronon realizálják a hasznot. Vele a fotó nyomtatás kész ráfizetés. De az egész árazási politika miatt a végén a vásárló veszít.A Canon Pixma G2000-es sorozata legolcsóbb, amit megéri megvenni.
-
joco73
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok,de nincs időm végig olvasni az egész topikot,de SOS-ben szükségem lenne egy (lehető leggazdaságosabban működtethető) nyomtatóra,vagyis amihez olcsóbb a patron. Persze a minősége se lenne baj,ha nem lenne rossz. Jelenleg egy HP2130-am van, de nem igazán vagyok vele megelégedve. Szeretnék fotót is nyomtatni a nyomtatóval, ezzel a HP-val ez nem igazán szép és drága a patron is bele. Keretem rá max. 25 ezer. Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
-
PociAti
őstag
válasz
SPeti1984
üzenetére
Kerülendőek ezek az olcsónak tűnő HP/Canon nyomtatók.
Rendkívül kevés tintát adnak hozzá
hamar beszáradnak
iszonyat drága hozzá új patron venni
aminek a kapacitása nagyon kicsi (és gyakorlatban nem is hozzák azt az oldalszámot).
Utángyártott patron sem olcsó hozzá.Ha mondjuk 1 év után összeadnád mennyibe került az üzemeltetés, utánrendeléssel mindennel együtt, kiderülne hogy 300-400 Ft/ba került egy oldal kinyomtatása.
Ritka használat mellett minden tintás nyomtató be fog száradni, ha nincs benne ezt kiküszöbölő automatika (Brotherben van, de az tartályos és abban hatalmas festékelnyelő szivacs van.)
Instant ink program az esetek többségében teljesen rossz ajánlat. Ne a szerződés mondja meg mennyit nyomtass egy hónapban. Nem a felhasználó jön ki nyertesen abból az üzletből.
Ha kifogy a színes patron, akkor nem fogsz tudni feketét sem nyomtatni. Ki van ez találva.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
A meglévő laser nyomtatóm mellé szeretnék vásárolni a multifunkciós tintasugaras olcsó nyomtatót wifis kivitelben. Két típust is kinéztem:
HP DESKJET 2710E 14.000
CANON PIXMA MG3650S 14.000A kérdésem az lenne, ha ezeknél kifogy mondjuk a szines patron, akkor mindenképpen kell pótolnom, vagy attól még tudok feketén nyomtatni? Mintha a Canon kapcsán azt olvastam volna, hogy nem, de a HP-nál sem vagyok biztos benne. Nagyon ritkán használnám amúgy a nyomtatót, ezért is szívtam meg a jelenlegi 4 patronos Epson nyomtatóval és meguntam, hogy valamelyik szín mindig csikos meg nem fogadja el így gondoltam 2 patronost vennék inkább, amibe olcsó a patron is.ű
A másik kérdésem az lenne, hogy mi az a HP+ 6 HÓNAP INSTANT INK ELŐFIZETÉS?
-
updog
őstag
Sziasztok! Nemrég beruháztam egy HL-1222WE-be, alapvetően nem rossz, de van két tulajdonság, ami zavar: az egyik hogy a lapbehúzó görgők (?) nyomot hagynak a papíron, szemmel látható vájat mindkét oldalon. (a papír nem "rúgta ki" magát egy hét után sem, nem friss nyomtatás hanem csak fogtam egyet az asztalomról és azt fotóztam)
A másik, hogy 3-4 "paca" mindig megjelenik a papíron ugyanabban a csíkban, illetve ha szöveg van, ott meg pont hogy nem homogén lesz a festék.
Igazából a 14 napos elálláson gondolkozom emiatt, és a kérdés (főleg a görgőnyomra, mert ez a paca ez lehet akármi) hogy jellemző-e a többi Brotherre is hogy ilyen "határozott" nyomot hagy a papíron és nézelődjek inkább más gyártónál?

-
stuka20
senior tag
Epson L3256, nem volt heti nyomtatás és elkezdett csíkosan nyomtatni, illetve pl. a kék szín helyett rózsaszín színnel nyomtatott.
Csináltam fejtisztítást, azzal az első 4 nyomtatásig megjavult majd megint elkezdte.
(Mondtátok tudom, de csak nem kuka) -
PociAti
őstag
válasz
Nonetxpr
üzenetére
A Brother HL-L2312D a L2000-es család legkisebb és leggyengébb tudású tagja. Mechanikailag még rendben van, de tudásban nem jobb a HL-1222WE-nél, így inkább válaszd ezt az utóbbit, mert sokkal - sokkal gazdaságosabban lehet üzemeltetni.
A TN-1090-es toner a legolcsóbb (közepes kapacitású) gyári toner. Ennél olcsóbban csak olyan tonerek vannak, amik 4000-5000 vagy még annál is nagyobb kapacitásúak, így egy összegben kifizetendő áruk is elég húzós.És nem, sajnos nincs a HL-1222WE-nél jobb nyomtató. 2017-ben jelent meg, tehát már 6 éve, és még mindig ez számít a legjobbnak. Pedig ez egy Samsung licence, és a Samsung nyomtató iparág már réges-régen megszűnt. Unalmassá vált az otthoni lézernyomtatók piaca, érdemben nem sok minden történt az utóbbi években.
-
Nonetxpr
csendes tag
Sziasztok! Kinéztem 2 lézernyomtatót. Brother HL-1222WE és HE-L2312D.
Melyik a jobb hosszú távon, esetleg van e jobb lézernyomtató max 50k-ig? -
vape1
csendes tag
1. Tintás vagy lézer? A1 méret miatt gondolom tintasugaras jöhet csak szóba
2. Fekete vagy színes? színes
3. Mire használnád? helyszínrajzok, tervek
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? átlag heti 5db A1-A2 lap nyomtatása egyeztetésre, A3-A4 nyomtatásra van másik nyomtató
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 3 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? színes szkenner hasznos lenne
7. Mennyi a keret? rugalmas, de inkább ECO kategória, mivel nem lenne terhelve
8. Árérzékeny vagy? közepes mértékben
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? inkább gyári kellékekRemélem van némi plotter tapasztalat is.
-
skippper
senior tag
Sziasztok! A következő feltételekkel keresek nyomtatót, hátha tudtok ajánlani valami best buyt:
1. Tintás vagy lézer? (Ha nem tudod, az se baj. Ha betegesen vonzódsz valamelyikhez, írd le bátran! Titokban tartjuk.
Ha "mert csak" vagy mert már eldöntötted korábbi tapasztalatok alapján, és rendíthetetlen vagy, írd le! Nem fogunk feleslegesen győzködni..)
Tintás
2. Fekete vagy színes? (Jól gondold át! A "jó lenne néha színes" elég sokba is kerülhet! Biztos nem tudsz meglenni nélküle? Nem tudod máshogy megoldani vagy épp kihagyni félévente 1-2 alkalommal azt a színes nyomtatást ?)
Színes
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?)
Vegyes felhasználás
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
Céges nyomtatások (heti 20-30 oldal B&W), havi 4-5 fotó, heti 2-3 színes A4-es gyerekrajzok
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
1 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Jól működő WiFi, Keret nélküli nyomtatás, Fotónyomtatás (nem kell ipari minőség legyen). Ami fontos, hogy sok gépről használjuk, akár telefonról, Ubunturól, Macről és PC-ről is.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
Ár/érték arány fontos, 80 alatt jó lenne
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Közepesen
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Szeretem a jó minőségű tintát, most tartályos van, ez szerintem elég hatékony
Köszi előre is!
-
PociAti
őstag
válasz
Balage21
üzenetére
Ha elégedett voltál a Canonnal, akkor maradj a márkánál.
A Canon PIXMA G2000 és G3000 sorozata tartályos nyomtató, ezáltal kedvező áron üzemeltethető. Ezeket a nyomtatókat nézd át, és vedd kiindulási alapnak. Az Epson és a Brother tartályos nyomtatói is hasonlóan jók, tartósságban még felül is múlják a Canont, de mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. -
Balage21
tag
Sziasztok! Havi 20 db családi fotó nyomtatásához keresek olcsó üzemeltetésű nyomtatót. Van esetleg tapasztalata valakinek? Nekem még anno a Canon IP4200 (kb. 2005) volt utoljára ami egész szép képeket tudott de nagyon drága volt a tinta...
-
sphe
senior tag
Na mindegy, bepróbálkozom egy magasabb kategóriás jobb felbontású szintén tartályos verzióval.
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
Számlák és borítékok (napi 5 oldal) nyomtatására érdeklődnék, hogy érdemes e a jól bevált 8 éves Epson L120 -asom jobbra cserélni, vagy vegyek e egy ugyanilyet. Fontos számomra, hogy gazdaságos legyen és könnyen tölthető, mert nem szeretek vele bíbelődni.
Nem ártana, ha az utód alkalmi fénykép nyomtatása szebb lenne és a papír adagolás egy icipict csendesebb. Méretben nem lehet szélesebb mint 49cm. -
ocscsaba
tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ebben a boltban olcsóbb papír is van.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Tudtok ajánlani jó ár/érték arányú papírt? Drága lett, még az Alza saját márkás terméke is 3k.
-
PociAti
őstag
válasz
TheMarci
üzenetére
Sok más Epson tartályos nyomtató használ pigmentált tintát.
Két eset fordul elő: van amikor csak a fekete pigmentált (általános irodai nyomtatók), és van amikor mind a 4 szín.
Például ha az epson.hu oldalon rákeresel a 112-es tintatartályra (T06C2x), akkor a lap alján felsorolja a kapcsolódó nyomtatókat. Az L6460-as ennél olcsóbb is.De a beetető áron árult, viszont iszonyatos költségekkel üzemeltethető HP és Canon nyomtatók is pigmentált tintát használnak. Úgy érné meg használni őket, hogy egyszerre (vagy 1-2 héten belül) elnyomtatod az egész patron kapacitását. De az újabb adaghoz ismét mélyen a zsebbe kellene nyúlni.
A közepes árkategóriában szintén elég sok olyan nyomtató van, melyek kis kapacitású patronnal rendelkeznek és pigmentált tinta van benne, de ezek fenntartása szintén nagyon költséges. Főleg amikor hosszú állásban, kevés használat mellett beszáradnak.
A tartályos nyomtatókat olcsón lehet üzemeltetni, így nem szokás a használatukon spórolni, kevésbé jellemző rájuk a beszáradás.
Illetve a Brother DCP-J vagy az okosabb testvérük az Brother MFC-J sorozatokat ajánlanám a figyelmedbe. Ezek jellemzően már A3-as nyomtatók (A4-esek valószínűleg szürkeimportosan kerültek Magyarországra). Ezek hibrid rendszerű nyomtatók. Nagy kapacitású patronok vannak hozzá (1500-6000 oldal között), ezt a tintát átszivattyúzzák a belső tartályba, emiatt valójában tartályosként üzemelnek. Az eredeti tinta szintén pigmentált, nem vészes az ára és a Brother egyedüliként rendelkezik automatikus fejtisztítási móddal.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Sok mindent kipróbáltunk akkoriban. Voltunk több nagy cégnél próba nyomtatáson is. Másrészről fontos volt a gyorsaság és a vízállóság is. Tintásról mindegyik szakember lebeszélt.
Persze attól még létezhet rá jó megoldás is, de valamilyen hátrány biztosan lesz a lézerhez képest. Mondjuk otthoni használatra lehet ez még tökéletes. -
TheMarci
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Köszi a válaszokat, alapvetően saját célra lenne a nyomtató otthoni nyomtatásra, így mindenképp a tartályos megoldáson gondolkodok, mellékhasználat a tájfutó térképek nyomtatása.
Azokat továbbra is nyomdában nyomtatnánk, de a pótnevezőknek, edzésre, saját magunknak eddig sima papírra nyomtattunk, ezért gondoltam, hogy ennél jobb lehet egy tartályos nyomtató pretexre."pigmentált festéket tartalmazó": Ilyet tudok egy valamilyen Epson Ecotank nyomtatóval, vagy ebben az árkategóriában felejtsem el? Nem 100%-os, meg tökéletes megoldást keresek, hanem a sima papírra nyomtatásnál jobbat.

-
PociAti
őstag
válasz
Flashback
üzenetére
Csak a lézer jó az teljesen rossz megközelítés.
A lézerrel nagyon bekorlátoznátok azokat az anyagokat, amelyekre nyomtatni lehet. Pl. minden olyan műanyag alapú média, amely megolvadna akkor, amikor a lézer a végén belesüti a festéket. Ebben az esetben a pigmentált festéket tartalmazó tintás nyomtatók tökéletesen vízmentes nyomatot adnak. Vagy amikor a "papírnak" van egyfajta domború textúrája. -
Merder
tag
Sziasztok,
Tintatartályost nyomtatót tervezek venni alapvetően két fő feladatra.
1. Heti szinten 20-30 körüli színes oldal gyerekeknek szóló foglalkoztatókra.
2. Ritkán nagyobb mennyiségű fotó nyomtatása 9x13 méretben.Max 150.000 Ft-ot szánnék rá. Mit ajánlotok, van olyan készülék ami tudja ezt a kettőt, vagy inkább menjek el mondjuk egy Epson Ecotank és egy valamilyen foto nyomtató irányába?
-
PociAti
őstag
válasz
TheMarci
üzenetére
Egyszer használatos térképnél szinte mindegy.
Ezt írják az általad belinkelt oldalon:
pretex® is available with double-sided coating (Standard) and uncoated (Copy+Laser).
Létezik belőle olyan, melynek mindkét oldala bevonatos, és amelyiken nincs bevonat. Ez utóbbi ajánlott a fénymásolókhoz, lézer nyomtatókhoz.
Azt követően meg felsorolják az összes pozitív tulajdonságát, csak azt nem írták oda, hogy ezek a tulajdonságok az uncoated médiára is ugyanúgy vonatkoznak.Sokat túráztam én is. Terepen egyszer használatos térképnek jó volt bármilyen lézernyomtató is. Ha tájfutó versenyre kellene, akkor már nyomdába mennék. Amúgy saját célra a tintasugaras nyomtató is bőségesen elegendő lenne, tartályos nyomtatókkal olcsó lenne a nyomtatás. Meg le is lehet lamináltatni, vagy csóró iskolásként széles átlátszó ragasztószalaggal tettük vízhatlanná a térképeket.
Mi a digitális nyomdában tudtunk tintás nyomtatóval A0+ méretben tudtunk nyomtatni. Lézernél meg volt egy úgynevezett banner printing funkció, A3 méret és kb. másfél méter hossz, vagy SRA3 méret volt a maximum. És nem volt vészes az ára.
-
TheMarci
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Egyszer hasznalatos terkepeket nyomtatnek ra. Egy egyszerubb, 100.000 ft koruli lezer nyomtatoval mar elfogadhato eredmenyt kaptam, de tintas nyomtatoval meg nem probaltam.
Erre gondoltam pretex papir alatt: [https://www.lahnpaper.de/en/special-papers/pretex]
-
PociAti
őstag
válasz
TheMarci
üzenetére
Voltak próbálkozások vízálló papírral, de a lényeg az te mit értesz pretex papír alatt?
Mire a végtermék?
Mert önmagában az, hogy vízálló még más tartalommal (tulajdonságokkal) rendelkezhet. Használtunk 10 milliós lézernyomtatót, egyszerűbb pigmentált tintás nyomtató, és címkenyomtatót: Epson ColorWorks C3500 (illetve ennek a nagyobb testvérét teszteltük).Olcsó lézerrel vagy egyszerű tintással nem csak hogy tartós megoldást nem lehet elérni, de még elfogadhatót sem.
-
Nonetxpr
csendes tag
Sziasztok! Nyomtatót keresek otthoni használatra.
1. Tintás vagy lézer? Amelyik hosszú távon olcsóbb
2. Fekete vagy színes? Mindkettő
3. Mire használnád? Óvodába színező, egyszerűbb képek. Otthonra színes ábrák. Nem muszáj fotó minőség.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Kb hetente 30db vegyes
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 1 hónap
6. Milyen funkciókat vársz el? Lehessen telefonnal is,de nem fontos.
7. Mennyi a keret? Nagyon max 50k, de inkább 40k
8. Árérzékeny vagy? 50k felé nem szeretnék menni.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Mindegy, ahogy olcsóbbra jön ki. -
Delirious
tag
Sziasztok! A napokban ment tönkre a 7-8 éves Canon tintasugaras nyomtatónk. Cserélni szeretném a Brother DCP-T425W vagy 420 a kiszemelt változat. Leginkább feleségem használná, aki tanár és iskolai dolgokhoz (csak saját tanulóinak) kellene. Sajnos színes nyomtatásra nincs lehetősége az iskolában. Látom, hogy jó dolgokat írtatok erről a márkáról. A kérdésem az lenne, hogy tapasztalatok alapján mennyire megbízhatók és tartósak a Brother tintasugaras külön tartályos nyomtatók? Megmondom őszintén utoljára nyomtatókkal akkor foglalkoztam, amikor az előzőt vásároltuk. Ezt a márkát eddig nem nagyon ismertem. Köszönöm a válaszokat. Esetleg egy táblázatos Brother nyomtató összehasonlítás található valahol?
-
TheMarci
addikt
Sziasztok, az a kerdesem, hogy van -e tapasztalatotok vizallo (pretex) papirra valo nyomtatassal? Vajon egy tintatartalyos gep jol nyomtathat ra, vagy lezer nyomtato kellene?
-
PociAti
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
Miért adná a kiírt ár feléért? Az őrültség lenne hacsak nincs a nyomtatónak valami komoly problémája.
Soha nem volt még ennyire olcsó ez a típus, mint most. Tavasszal kezdett esni az ára, az akkori legjobb ajánlat még 75-76.000 Ft között mozgott az árukereső Árdiagramja alapján. Megkímélt nyomtató esetén ahhoz az árhoz, tehát a megvásárlási árához képest teljesen korrekt ajánlat az eladó részéről, ebből lehetne faragni arra hivatkozva, hogy azóta esett a termék ára. (Vagyis ez se feltétlenül igaz, de van egyetlen eladó, aki most ennyiért kínálja. Ezeknek a termékeknek az árai elég erősen függ az Euro árfolyamától. És a magyar forgalmazók se kapnak annyit, amennyit a hazai piac felszívna, aminek szintén árdrágító hatása volt. Ez utóbbi probléma nem új keletű, a pandémiára és azt megelőző chiphiányra vezethető vissza. Az előd modell ára 40.000 Ft volt a MediaMarkban, kiárusításakor meg 25k.) -
PociAti
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Látod? Van eladó nyomtató, pont olyan, amit keresel! Ja hogy egyszerre többet is szeretnél venni? Vagy mi vele a probléma?
Használtan még mono lézert éri megvenni, ahhoz kevésbé kell érteni. Csak utána kell járni mennyibe kerül hozzá egy gyári kellék. Meg hogy mennyire öreg gépről van szó, mert a fizetős operációs rendszerek mögött nem áll akkora nyílt forrású fejlesztői közösség, aki lefejlesztené hozzá a működő illesztőprogramot. -
thebiker
tag
Az alábbi paraméterekre keresek nyomtatót:
1. Tintás vagy lézer? Lézer
2. Fekete vagy színes? fekete-fehér nyomtatás elegendő
3. Mire használnád? többnyire szöveg nyomtatás/szkennelés
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? havi 50 oldal átlag otthoni használat
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 1-2 hónap
6. Milyen funkciókat vársz el? fénymásolás, szkennelés, multi gép legyen
7. Mennyi a keret? 60-80 ezer
8. Árérzékeny vagy? nem, inkább tartós legyen
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? gyáritKöszönöm a segítséget.
-
w.miki
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Látod? Te is csak egy tartályost találtál, amit ráadásul majdnem az új árában akar eladni a hirdető. Én sem találtam sokkal többet.
Canon MX-et, és Epson WorkForce-ot azért írtam példáként, mert úgy gondolom, azok a kis irodai célra tervezett nyomtatók, amik talán tovább bírják, és amiket használtan már olcsón meg lehet venni.
Nem értek hozzá, ezért kérdezem: használtan miket érdemes még megnézni? -
PociAti
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Akkor rosszul nézed.
Brother DCP-T520W itt a lapcsalád oldalán a hardveraprón 60k-ért.
Árukeresőn ez a modell 2021. márciusában jelent meg, ez a legújabb generáció.A hirdető azt írja: "Van hozzá egy fekete festék pluszban." A dobozán is lehet látni, hogy 2 feketét adnak hozzá. Azon kívül van pluszban, vagy csak adja azt, amit kapott és nincs semmi pluszban?
Ja, és az árukereső alapján a legalacsonyabb ár 67.329 Ft, amihez 3 év garancia jár. Ez alapján a 60k-s ajánlatnak erősen alkuképesnek kellene lennie.HP-t felejtsd el, szűrnyű maga a cég!
Canonból miért pont az MX sorozat? Nézted a fenntartási költségeket?
Ugyanez vonatkozhat az Epson irodai gépek családjára, a WorkForce-ra. Kellenek azok a hálózatos funkciók, ami miatt a magas üzemeltetést bevállalod? -
atala
Topikgazda
válasz
w.miki
üzenetére
Én a Brother T910, 920-ast bátran merem ajánlani. Nekem egy 910-es van most már 4,5 éve, és tökéletesen nyomtat.
Egyébként amióta megjelentek a gyári tartályos nyomtatók nem vesződök a töltögetős, patronos megoldásokkal. Mindig volt vele valami gond, és 1-2 év után dobhattam ki az egészet.
Hidd el, nem éri meg. -
PociAti
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Minden nyomtató előélete egyedi eset, de használt a tartályosat simán be mernék vállalni. A legrosszabb dolgok, amik történhettek vele: nem eredeti tintát használtak, vagy sokat hagyták állni. A folyamatosan sokat használták az nem is olyan nagy probléma, mint az állás.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Mai napon egy sajnálatos villanyszerelési probléma miatt elhalálozott a nagyon imádott Brother DCP-J105 nyomtatóm. Ha lehetne kapni, biztosan ilyet vennék, de nem lehet persze mert már régi modell.
Megpróbálom kitölteni az összefoglaló ehhez tartozó részlegét, ezt a brother márkát létesíteném előnybe de ahogy árukereső készletét nézem hát eléggé megváltoztak a nyomtató kínálatok az utóbbi években amíg nem vettem ilyesfélét.1. Tintás vagy lézer? (Ha nem tudod, az se baj. Ha betegesen vonzódsz valamelyikhez, írd le bátran! Titokban tartjuk.
Ha "mert csak" vagy mert már eldöntötted korábbi tapasztalatok alapján, és rendíthetetlen vagy, írd le! Nem fogunk feleslegesen győzködni..)
Tintás nyomtatóim voltak, lézeresről sajnos semmit nem tudok, de nem zárkózom el.2. Fekete vagy színes? (Jól gondold át! A "jó lenne néha színes" elég sokba is kerülhet! Biztos nem tudsz meglenni nélküle? Nem tudod máshogy megoldani vagy épp kihagyni félévente 1-2 alkalommal azt a színes nyomtatást ?)
Néha nem árt. Számla fejlécek stb színesek általában, ehhez szükségem lenne a színekre.
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?)
Számlák, jelenléti ívek, költségvetések nyomtatása, ritkábban családi dolgokhoz.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
Nem nagy mennyiség, 50 oldal talán.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
1 hónap
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Wifi és szkenner funkció. Ez a kettő elengedhetetlen és stabil legyen.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
Kb 60k +10k beleférhet még.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Ár/érték aránya legyen jó, nem a legolcsóbb de nem is a legdrágább verzió
Ha tudnátok segíteni ezen a téren azt megköszönném!

Köszönöm szépen nektek!
-
PociAti
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Már nagyon sokszor le lett írva, hogy az olcsó modellek, melyek üzemeltetése rendkívül drága azért tudja ezeket a funkciókat (kétoldalas nyomtatás és többi extra), mert azokkal soha nem fognak sokat nyomtatni. Emiatt a lapfordító mechanikából lényegesen ócskább, kisebb futásteljesítményű is beépíthető.
Egy 50 vagy 200.000 oldalra méretezett nyomtató esetén nem építhetnek bele ugyanolyan olcsósított alkatrészeket.Az utántöltő készlettel vesződjön az, akinek olcsó a magánélete. Egyáltalán nem szórakoztató foglalatosság, és az a kosz, ami keletkezik, vagy a kínai patron meghibásodása esetén az a katasztrófa, ami történhet azt is be kellene árazni vásárláskor. A nyomtató legyen értünk, ne mi legyünk a nyomtatóért, bármekkora luxuscikk is legyen otthonra egy nyomtatót tartani.
A tinta minősége pedig nagyon nem elhanyagolható. Nem valószínű, hogy pont minőségű és hígságú (viszkozitású) tintát kapsz, mint a gyári. Ha túl híg, akkor a kétoldalas nyomtatás át fog ütni. Vagy fényképek esetén nem tapad meg kellően a fotópapíron. És ha jó, akkor tartósságban eléggé alul szoktak maradni a gyári kellékekhez képest. A kis tartályos patronok általában pigmentáltak, az olcsó utántöltő tinták pedig vízbázisúak.
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Vagy van még a tartályos Canon PIXMA G1411 - 33eFt-ért.
Amiben még wifi sincs.
Szóval az inkább aljas indokból, nyereségvágyból elkövetett környezetrombolás, mint nyomtató... A legyártását is büntetni kellene. -
w.miki
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Néztem tartályost is. Canon PIXMA G3411 - 45e Ft, árban még elfogadható lenne, de...
olcsóbb ha veszek egy Canon PIXMA TR4650 nyomtatót utántöltő készlettel.
És az a 2 patronos nyomtató sokkal többet tud, van két oldalas nyomtatás, több lap beszkennelése, papírtartály, stb...
Van olyan olcsó(bb) tankos nyomtató, amit már tudja ezeket az "extrák"at? -
PociAti
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Szerintem nincs, mivel a gyártók folyamatosan védekeznek ez ellen. Egy régebbi firmware még jó volt XY chipes patronhoz, de az új már nem. Erre talán kiadnak majd egy új chipes utántölthető patront, ami vagy működik, vagy nem.
Szóval nem lenne elég a nyomtató típusát leírni, hanem mellé kellene tenni annak firmware verzióját is, meg azt is melyik chippel rendelkező patronokkal működik. És folyamatosan karban kellene tartani ezt az adatbázist.
És közben változik a patronok minősége is, az egyik nem folyat, a másik igen. Egyik nyomtatómnál kipróbáltam ezt a módszert, de nem vált be. Nem ajánlom senkinek. A patron folyás nagyobb problémát tud okozni, mint amennyi haszonnal (spórolással) kecsegtet.
Az elején kell jó döntést hozni, tartályos nyomtatót kell venni, még ha az induló összeg nagyon magasnak tűnik. Ha erre nem elég a keret, akkor se kell olyan pénztemetőbe beleugrani, amivel küzdelem az élet.
-
w.miki
veterán
Azt írja az összefoglaló, hogy:
"Léteznek tölthető önresetelős patronok."
Melyikek ezek a nyomtatók, van erről egy lista? -
€uro
őstag
Sziasztok!
Nagyon tetszik, hogy a Brother DCP-T425W nyomtató szolid, beépített papírtálcával rendelkezik. Az EPSON-nak vagy a Canon-nak van hasonló kategóriájú (tintatartályos 3in1) nyomtatója, melyek ugyanilyen beépített papírtálcásak?
A Brother márkáról egyébként mi a véleményetek? Nem nagyon ismerem, barátkoznom kell még vele.
-
BitRider
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
A Win 11-et kell majd még bírnia. Az 55 ezer kicsit húzós, de megpróbálom rábeszélni (a szkennerét is pótolni kell, minden ősrégi nála).Ha bármilyen egyéb kombinációban megoldható a fekete-fehér nyomtatás és a szkennelés (nem feltétlen egyben), akkor az is érdekes lehet.
-
_NCT
addikt
Végül a Xerox lett, linux alatt meglepően oob működik minden, gyakorlatilag csak a cups service kell hozzá. Viszont amit gyárilag adnak tonert, na az 700 oldalt tud.
Win11 alatt is működik minden, van normális driver linux,win,mac-re is. Ezt csak azért írom, mert pl arukereso ratingben sokan panaszkodtak arra, hogy nincs normális driver.
-
BitRider
senior tag
Sziasztok! Ritkán használatos, otthoni nyomtatónak a Brother két típusa közül melyiket ajánlanátok? HL1112EYJ1 vs HL-1110E
Illetve melyik lenne a megfelelőbb a multifunkciósak közül? DCP-1512E vs DCP-L2512D Az utóbbinak jobbak a szkenner specifikációi.
-
w.miki
veterán
Használt multifunkciós, színes nyomtatót érdemes venni, szerintetek?
Aprón látok többféle Brother DCP-t, illetve Canon MX-eket amikhez olcsó a patron.
Érdemes ilyet megvenni? Vagy beprogramozták, és egy idő után ezek is leállnak majd? -
_NCT
addikt
válasz
klein007
üzenetére
Kollégához hasonlóan nekem is szükségem lenne fekete/fehér lézer multifunkciós nyomtatóra, wifi nice to have.
Pontosan ezeket néztem ki én is, viszont a Xerox-nál dobtam egy hátast az eredeti toner árával kapcsolatban, utángyártottat pedig zs kategóriás webshopokban láttam csak, nem tudom mennyire éri meg. Amúgy a márka nekem már sokat bizonyított, egy nagyon belépőszintű működik 10+ éve édesanyámnál.
Melyik az ajánlottabb fentiek közül?
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Nagyon nem értek hozzá, csak annyi lenne, hogy mobil nyomtatót szeretnék venni.
A keret 100-150 ezer, számlaképes helyről.Köszönöm.
Szerk.
Ami fontos:
-Valóban mobil legyen (pl valami epsonnál olvastam, hogy csak vízszintesen lehet szállítani)
-USB-C + Bluetooth + Wi-Fi -
klein007
csendes tag
Köszi, ... abban gondolkodtam, hogy minden második utángyártott lesz az 5k alatt megkapom

Másik két választás...
XEROX WORKCENTRE 3025V_BI
vagy BROTHER DCP-1622WE
+ a "testvér" most 5 év garit kap
valaki használja ezeket - mi a tapasztalat?
köszi
-
jeni
félisten
válasz
klein007
üzenetére
Alapból nem drága,jó márka az.
Ebből kell kiindulni,hogy ehhez mennyibe kerül a kellék?
1500oldalra elegendő.
A Brother mintha kedvezőbb lenne fenntartás szempontjából.
Ezt találtam. -
klein007
csendes tag
Sziasztok, valakinek van tapasztalat Kyocera lézerrel? ... konkrétan a MA2001W -l.
Köszi a jelzéseket.
-
passatgt
aktív tag
Ez a Canon ts5355a megér 20e ft-ot? Mediamarkt-ban most árukereső szerint féláron van.
-
atala
Topikgazda
-
Sziasztok,
WIFIs, tintás nyomatót keresűnk. Ami tud scannelni is.
A mostani régi HP-vel már vannak néha driver gondok és a 652-es tinta patront is vadászni kell néha. Valami modern, hosszú támogatással ellátot gép kellene. Havi kb 10-15 színes lap van nyomtatva vele. -
tothbe
addikt
Csak egy dolgot gondolj végig.
Valamiért a Brother odakerült az összefoglalóba, a HP pedig nem. És bár lehet, hogy találtál egy dolgot, amiben a HP akár jobb is lehet, de te magad is azt írod, hogy az érvek a Brother mellett szólnak.
Akkor pontosan mit is szeretnél? Megvenni a mindenki szerint (szerinted is) jobbat vagy találni bármilyen indokot, hogy a HP-t vedd meg helyette? Ha az első, akkor használd egészséggel. Ha pedig a második, akkor ne indokot keress, csak vedd meg, mert azt szeretnéd. Ilyen egyszerű a dolog.
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Böngészve a kínálatot szimpatikus nekem az összefoglalóban is ajánlott BROTHER HL-1222WE mono lézer nyomtató.
Az eredeti patron is teljesen emberséges árban van és a kapacitása is jó.A kérdésem annyi lenne, hogy a konkurencia ugyan ezen kategóriája HP LaserJet M110WE első olvasatra nagyjából ugyan ezt tudja, csak némileg energiatakarékosabb.
Van esetleg egyéb kiemelkedő tényező amiért megérné ezt a HP-t választani a Brotherrel szemben?
Az érvek a Brother mellett szólnak, csak nem akarok elnézni semmit. -
motoflug
őstag
Többnyire fekete-fehér dokumentumokat. Nem lesz napi szinten búgatva, szülőknek kellene heti 1-2 alkalommal. Van, hogy állna náluk hetekig. Árérzékények, mivel nem vagyok képben, így csak árukereső top10-re néztem rá, ott volt több is 20k alatt, de nem tudom mennyire ajánlottak hosszútávon.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Legolcsóbb hébe-hóba nyomtatásra mit ajánlotok, amivel nem rémálom a fenntartás?
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Kyocera MA2001w-ről szeretnék érdeklődni, hogy ajánlott vagy nem? Van esetleg valakinek tapasztalata? Nem nagyon találtam róla infót.
-
dgabor80
tag
Sziasztok, segítsetek kérlek, nyomtatót találni itthoni használatra (home office), ez előző 8-10 év után most adta be...
Relatíve olcsó, könnyen üzemeltethető és sokáig működő nyomtató lenne a cél.Brother - HL-1222WE - ez szóba jöhet? - csak tipp, nem választás, bármi jöhet.
1. Tintás vagy lézer? Lézer legyen, elég a tintázásból, van hogy 2 hónapig semmi, majd 100 oldal, majd havi 40...
2. Fekete vagy színes? fekete
3. Mire használnád? többnyire szöveg
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? havi 40 oldal átlag
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2 hónap
6. Milyen funkciókat vársz el? szkenner jó lenne, de nem kikötés
7. Mennyi a keret? 40-60 ezer
8. Árérzékeny vagy? nem, inkább tartós legyen
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? - veszem a gyárit szivesen, ha értelmes Ft/lap költséggel működik
Elóre is köszönöm! -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, lőnék egy színes lézert alkalmi doksikra, melyik márkát ajánljátok, ami kezelés-vezérlés szempontból nincs tele mindenféle csicsával + cloud függőséggel ? Ergo, gyönyörűen elmegy úgy, hogy élete végéig egyetlen bitet sem forgalmaz a net irányába, mert soha nem lesz rákötve ? De soha-soha.
Brother-ökről hallottam ilyesmiket, de gondolom ők is haladnak a korral és kurvulnak, szóval van esetleg valamiféle best buy, ami nem láncol a nethez ?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
meghalt az epson xp 245 nyomtatóm, helyette keresek másikat. Olcsó legyen, és tudjak vele scan-elni.
Nekem elég a FF tudás, sokat nem nyomtatok. Néha pár doksi, lényeg hogy lehessen takarítani a fejeket.
A mostani epson bírt 6 évet, 500 huf volt csak egy patron bele. Szerettem, de a végén akárhogy tisztítottam a fejeket, csíkozott.Vagy nézzek inkább HP-t és akkor a fej csere is megoldva ha ilyen gond van? Bár ott 10x drágább a patron.
-
hcol7
senior tag
válasz
still2
üzenetére
szia,
nekem 510es van, de szerintem etekintetben(is) ugyanaz.
semmit nem kell, csak ne legyen lehuzva a 220bol. amikor nincs hasznalva, lemegy alvo modba, es magatol ebred fel karbantartani a fejeket.
igaz neha ejszaka csinalja, de nem tul hangos, mintha legoemberek lovoldoznenek lezerpuskaval egymasra : ) -
still2
tag
Sziasztok,
Megvettem a Brother DCP-T420W nyomtatót. Teljesen elégedett vagyok. Egyszerű volt mindent beállítani. Most már a családom minden tagja tud a saját telefonjáról nyomtatni plussz a számítógépről. Egy átlagos felhasználó minden igényét ki tudja elégíteni. Egy kérdésem lenne. Az automatikus fejtisztítás hogyan működik? Be kell állítani hozzá valamit. Lehet szabályozni az időpontját? Készenlétbe kell hagyni a gépet hozzá? Köszi!
-
senki11
aktív tag
válasz
PociAti
üzenetére
Köszi ismét. Azt hiszem marad a Brother DCP-T720DW, vagy valamelyik kisebb tesója.
Nálam egyébként sem az ubuntu, sem a mint, sem a manjaro, sem a nobara, és a jelenleg használt garuda sem tudta rábírni az epsont a scannelésre. Még jó, hogy tudtam scannelni usb kulcsra. -
PociAti
őstag
válasz
hfrankee
üzenetére
Olcsó HP/Canon nyomtatót ne vegyél. Azt beetető áron adják, majd 30-80 oldal után rájössz, hogy vagy beszáradt a fej, vagy kiürült, és kb. 10.000 Ft-ba kerülne az újabb méregdrága patron. És alapból is nagyon kevés tintát adnak a géphez.
A Canon Pixma G2xxx sorozat a belépő, árukereső szerint most 48k környékén van. Megéri kicsit többet rákölteni az elején, mint hagyni becsapatni magad olcsónak tűnő ajánlattal, ahol a naivitást és a tájékozatlanságot durván megbüntetik.
Ez a Canon G sorozat a legolcsóbb, ami ajánlható. HP is próbálkozott hasonlóval, de az inkább kerülendő.
Brothertől a DCP-T420W lenne az, de itt már jócskán 60k fölött járunk és az Epson WiFi-s nyomtatói is hasonló áron vannak. -
PociAti
őstag
válasz
senki11
üzenetére
Nekem Epson WF-2750DWF nyomtatóm volt, hirtelen kellett valami, 30k-ba került, kifogyott a tinta, nem vettem bele újat. Simán tudtam használni Linux alól, és még mostanában is előveszem, ha fényképet, vagy vagy speciális dokumentumot kell szkennelni. Xubuntu Studio 16 óta, a friss Xubuntuig, Manjaron át Debianig sok mindenen teszteltem, nekem hibátlanul működött.
Talán csak arra szoktak érzékenyek lenni, hogy célszerű először USB-n keresztül telepíteni, majd utána áttérni Wi-Fi-re (de ez sem mindig igaz).A Brother nyomtatóknak 2 nagyon komoly előnyük van, ami érinthet:
- egyedüliként van benne automatikus fejtisztítás. Ez annyit tesz, hogy hetente egyszer a fejből kinyomja a festéket az ink absorberbe. És ezt a szivacsot jó nagyra méretezték, nem kell aggódni a csere miatt.
- A másik előnye, hogy bár alsó lapbehúzása van, ami görbe papír út miatt problémássá tenné a vastagabb papírok behúzását, de mindegyik nyomtatón van hátsó lapadagoló. Tehát a vastag papírt egyenes útvonalon tudja majd behúzni, így nem lesz gond velük. És még annyit, hogy ha csak ritkán kellene kétoldalast nyomtatni, és van helyed az asztalon, akkor ezzel a hátsó lapadagolóval nem olyan macerás kétoldalast nyomtatni. Akkor vehetnél olcsóbb típust (ami lassabban nyomtat, mert kevesebb fúvókája van a színes fejnek).A Brother tartályos család legnagyobb tagja az MFC-T920DW, ami nem sima hátsó lapadagolót tartalmaz, hanem multifunkciós tálcát, ami az egyszerű egy lapos behúzóval ellentétben 50 lap tárolására képes. Van még pár extrája a gépnek (FAX, meg windwos alatt extra magas felbontású fotónyomtatás), de azokat nehéz kihasználni.
-
senki11
aktív tag
válasz
PociAti
üzenetére
Köszi! Épp az első ajánlásoddal szemeztem, mielőtt a kérdésem feltettem volna. Azt hiszem ez lesz a befutó. Az új nyomtató egyébként egy Epsont váltana, amivel egyáltalán nem voltam megelégedve. Linux alatt egyáltalán nem scannelt, hiába volt driver hozzá. Gyakran több papírt húzott be egyszerre. Szóval Epsont soha többé. Biztos vannak pöpec nyomdáik, vagy talán csak az enyém volt ilyen háklis, de nem kísérletezek többet ezzel a céggel. A Brother cuccairól viszont valamikor úgy olvastam, hogy eléggé Linux barátok (a név kötelez?
). Így azt hiszem az általad linkelt színeset veszem meg. -
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Színes, wifis, szkenneres nyomtatót tudnátok ajánlani?
Havi 20-50 szöveg, ábra, kép nyomtatásához. Mint látszik nem kell pro, felső polcos...
Egy olcsó is megteszi.Köszönöm
-
PociAti
őstag
válasz
senki11
üzenetére
Én kizárólag Linuxot használok, Brotherrel nem szokott probléma lenni.
A Brother mono lézernyomtató családjába, az L2xxx sorozatba drága a toner. Kb. 25.000 Ft a 3.000 oldal kapacitású.Tintatartályosnál pedig nagyon magas összegnél kezdődik a kétoldalas: Brother DCP-T720DW, cserébe filléres a fenntartása. És hidd el, nagyon jól jön majd a színes funkció. A szkennere viszont fényképek digitalizálására kevésbé alkalmas, igazából dokumentum szkenner. (Úgy fest, mintha kevesebb biten tárolná a színeket, és onnan lenne felskálázva. Hiányoznak a finom árnyalatok.)
Szerintem ma már a többi nyomtató márka esetén sincsenek különösebb gondok a drivert illetően. Viszont az szinte mindegyiknél előfordul, hogy a Linux (vagy Mac) driver kevesebbet tud, mint a windowsos. általában csak extra funkciók hiányoznak, semmi komoly.
Mint gyártót, a HP-t nem javasolnám. Összes többi esetén is találhatnál jó nyomtatót.
Epsonnak jó a színes tartályos vonala. Canonnak tartályos nyomtatói is alkalmanként nagyon jó áron voltak.
Illetve kis irodai mono lézerként a Xerox, ami folyamatosan nagyon komoly gépeket tesz le az asztalra. A toner nem olcsó hozzá, de elég ritka a gazdaságosan üzemeltethető lézernyomtató. És azok árát a piac elég magasra fel is tornászta. Többe kerülnek, mint amennyi a tudásuk alapján érnek. -
senki11
aktív tag
Üdv! Nyomtatót keresek otthoni (kis irodai) felhasználásra. Ha tud kétoldalas nyomtatást az előny. Főként fekete-fehér nyomtatásra kellene ezért a Brother DCP-L2532DW lett kinézve. Bár így a témában kutakodva elkezdtem kacérkodni az utántöltős színes nyomdákkal is. A lényeg, hogy max heti 50 oldalas felhasználásra kellene. Scannelnék vele evernote-ba és vezeték nélkül nyomtatnék. Ami viszont elengedhetetlen, hogy linux alatt jó fusson, és minden funkció használható legyen. A tippeket köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung SCX-4521F multifunkciós lézernyomtató
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- HP OfficeJet Pro 7740 (G5J38A) nyomtatók + kellékek ( Az egész csomag 75.ooo,- Ft! )
- Bixolon Orderman SRP-350 plus III Direct Thermal blokknyomtató,180dpi,72mm,usb,lan,számla,gar
- Canon ImagePROGRAF TM-200 és Canon iPF670 PLOTTEREK (A/1 Plakátnyomtatók)
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286, 100% Akksi
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) még minden rendben vele, tetszik, hogy kis kompakt méretű, színesen is szépen nyomtat.