- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
\/ulp
csendes tag
válasz
\/ulp #154511 üzenetére
1. Fejlemény: megoldottam, mehet feljebb az összeg. Bár biztos vagyok benne, hogy utáljátok az ilyent, de nem tudom, hogy mennyit is kéne rá költsek. Tehát egyetemre kéne, főleg programozásra, ha kell, vinném magammal minden nap, eleinte tömegközlekedésen, a lakásban is sokat lenne mozgatva. Átgondolva, a játék nem szempont, fontosabb a hosszú akkuidő. Nem szeretném, hogy napközben kelljen újratöltsem. Hosszabb időre tervezem, ha el szeretném végezni a mesterképzést, akkor legalább erre nem költenék, vagyis fontos a strapabíróság. Beszéltem egyik ismerősömmel, aki az idén végezte el ugyanezt a szakot, ő a Dell XPS szériáját ajánlotta, főleg a drágább modelleket. Itt gyakran szoktátok ajánlani az Elitebookokat, úgy látom, azok egy kategoriával olcsóbbak mint az előbbiek, míg hardverben nem látok előrelépést. Anyagminőségben van különbség? Ha valóban megéri a felárat, akkor kifizetném. Igazából annyit fektetnék bele, amennyire tényleg szüksége lehet egy egyetemistának, mondjuk 560k körül állapítsunk meg egy felső határt. Ha ajánlotok, légyszi pontos modelleket írjatok.
2. Felső-közép- / felsőkategóriás gépeknél is látni i5 procikat alacsony órajellel. Érdemes i7-et nézni?
OFF: Hitelre vásárlásról mi a véleményetek? Láttam egy-két topicban olyant, aki nem ajánlotta, de 0% THM mellett nem látom a problémát.
Bocs az összeszedetlen gondolatokért és a határozatlanság miatt. Sosem volt még notebookom és az egyetemről is mindenki mást mond, nagyon új nekem az egész téma.
-
\/ulp
csendes tag
Üdv!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Egyetem, informatika szak, programozás, játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
CSGO, FullHD, low.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
FullHD, lehetőleg matt, IPS előny, de eddig is megvoltam TN panellel.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten. Nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 128GB SSD kellene, de ha olcsóbban kijön külön, akkor úgy veszem. Minimum 8GB RAM, ODD nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
DisplayPort vagy 144Hz-es kijelzőt támogató HDMI.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehetőleg új.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest