Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Tikakukac

titán

válasz \/ulp #154520 üzenetére

Akkor idedobom: haverom egy T430-al letolta a villanymérnök alapot és MSc-t is és mai napig azzal vereti egyetlen plusz monitorral megtámogatva.

Semmi a világon nincs a képzéseken, amihez 600k-s gépmadár kellene. Semmi. Akkora ordas i7-es monstrum fosokkal járt mindenki befele előadásokra, hogy pilláztam mindig. Jól jött, mikor ment a papíron programozás, meg 0.1 sec helyett 0.095 alatt futott le az az 50 sor. Ja.

Szóval neked kelleni fog egy sok akkuidős 14" körüli gép, rendesebb kijelzővel meg otthon billzet és monitor meg egér, esetleg egy dokkoló. Egy marha fillért feleslegesen ne verj bele a témába. Majd ha felvettek egyetem után valahova ahol keresel 800k-t/hó, vehetsz csodát. Bár cég úgyis adni fog, egyébként meg ugyanez a srác millás fizunál tart és még mindig T430-a van magánban :B

0% THM-el a gond, hogy akkor éri meg, ha a gép amúgy is olcsó. Na ez nem szokott bejönni. Legutóbb egy laza 8-10%-os felár volt a 0% THM-es boltban. Az meg sok.

Ha új gép kell és égetnéd a pénzt első körben billzetet mennék nyomkodni. Latitude, Thinkpad, Probook. 12-14" között, amit találsz. Márkánként többnyire azonosak az érzetek. Ha ez pipa, akkor nézünk típust.

törölt tag

válasz \/ulp #154520 üzenetére

XPS az inkább csili-vili ultrabook még az EB az teljesen üzleti. Más a support mind a kettő terén. Az i5-i7 közti különbség nem mindig lényeg, ha a hűtés nem képes lehűteni, akkor lőttek az i7+ teljesítményének is.

• \/ulp

csendes tag

válasz \/ulp #154511 üzenetére

1. Fejlemény: megoldottam, mehet feljebb az összeg. Bár biztos vagyok benne, hogy utáljátok az ilyent, de nem tudom, hogy mennyit is kéne rá költsek. Tehát egyetemre kéne, főleg programozásra, ha kell, vinném magammal minden nap, eleinte tömegközlekedésen, a lakásban is sokat lenne mozgatva. Átgondolva, a játék nem szempont, fontosabb a hosszú akkuidő. Nem szeretném, hogy napközben kelljen újratöltsem. Hosszabb időre tervezem, ha el szeretném végezni a mesterképzést, akkor legalább erre nem költenék, vagyis fontos a strapabíróság. Beszéltem egyik ismerősömmel, aki az idén végezte el ugyanezt a szakot, ő a Dell XPS szériáját ajánlotta, főleg a drágább modelleket. Itt gyakran szoktátok ajánlani az Elitebookokat, úgy látom, azok egy kategoriával olcsóbbak mint az előbbiek, míg hardverben nem látok előrelépést. Anyagminőségben van különbség? Ha valóban megéri a felárat, akkor kifizetném. Igazából annyit fektetnék bele, amennyire tényleg szüksége lehet egy egyetemistának, mondjuk 560k körül állapítsunk meg egy felső határt. Ha ajánlotok, légyszi pontos modelleket írjatok.

2. Felső-közép- / felsőkategóriás gépeknél is látni i5 procikat alacsony órajellel. Érdemes i7-et nézni?

OFF: Hitelre vásárlásról mi a véleményetek? Láttam egy-két topicban olyant, aki nem ajánlotta, de 0% THM mellett nem látom a problémát.

Bocs az összeszedetlen gondolatokért és a határozatlanság miatt. Sosem volt még notebookom és az egyetemről is mindenki mást mond, nagyon új nekem az egész téma.

Új hozzászólás Aktív témák