- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
válasz
kesztió #171999 üzenetére
Nálunk melóban pedig hülyeség lenne nem így tenni. Mikor jön be az ezres net a kábelen és a külső monitor 22-27" körül mozog és általában nem egy de legalább kettő három van rádugva.
Cserébe van egy jó billentyűzeted amin kényelmes gépelni, a numberikuson meg peregnek be a számok excel-be, baromi hasznos ám, mellette egy egér/fekvő egér/trackball/digicerka amivel kényelmes mozogni a képernyőn. Sőt képzeld nekem még van egy telefon kagyló egységem is rádugva, meg a címke nyomtató is usb-n van bedugva, telefont is rádugom tölteni mert itt van kéznél.
A laptop laptopsága meg akkor kell mikor úton vagy vagy otthonról dolgozol, vagy átugrassz egy megbeszélésre a szomszédos irodába. Szóval egyáltalán nem hülyeség.De megmondom őszintén otthon is így tennék ha nem lenne asztalim. Akkor lenne egy docking, rajta minden amit itt is felsoroltam, majd ha kimegyek a konyhába vagy a hálóba és magammal viszem a masinát akkor meg nincs velem a kényelmi extra, de még mindig tökéletesen lehet használni a készüléket.
Semmi baj nincs azzal.
-
-
-
válasz
kesztió #169661 üzenetére
Örülök, hogy tetszik. Én még ilyen matt fóliát csak Elitebookon és Thinkpad-eken láttam, azokon már jó rég óta. Most is vannak Thinkapdjeim (Yoga 260, 370 és T570), ezek 4-5 évesek, és mindegyik kijelzőjén látszanak a billentyűzet és a palmrest burkolat kontúrjainak nyomai. A matt fólia sajnos nem üveg, ezért kopik, emiatt a kopás miatt van, hogy a dörzsölődéstől ott maradnak ezek a nyomok. Érdekes, Elitebookokon nem láttam ilyen kopást. Neked azt javaslom, hogy használd a géphez adott filc fóliát, és mindig tedd be a kijelző és a bill. közé, ha táskában viszed a gépet. A gorilla glass sosem fog megkopni, annál ez az óvatosság nem kell, de a matt fólia igen.
Egyébként ennyiért jó áron volt, még 512-es ssd-vel is. Bármikor bővítheted akár 4GB-ra is, cserélhető.
-
Ispy
nagyúr
válasz
kesztió #169544 üzenetére
Az, hogy ezek a gépek jellemzően szar anyagból vannak, hiányzik a merevítés, ócska a hűtésük, ja és emagos. Meg lenovo garancia, szar szerviz, szar alkatrész ellátás. Legalább is régen ez volt a jellemző a konzumer lenovokra. A laptopnak még mindig nem a hardver a legfontosabb tulajdonsága, soha nem is volt, kb ötödrangú dolog mi van benne.
Szóval aki szívatni akarja magát, az vegye nyugodtan....
-
Dhampir
félisten
válasz
kesztió #169494 üzenetére
A Gaming notebook topikban rákerestem az "oled beég" kulcsszavakkal, és ezt a találati listát kaptam.
-
válasz
kesztió #169439 üzenetére
Szia.
Pl ennek is, de nem mélyedtem el benne, hogy milyen minőségű ez az lcd. [link]
De lenne egy olyan ötletem, hogy kérdezz már rá a gaming topikban is. Te annyira specckó notit keresel, szerintem ott tudnak a srácok ajánlani jót, illetve ami neked kell. -
Ispy
nagyúr
válasz
kesztió #169425 üzenetére
Válassz ki behunyt szemmel egy Lenovót vagy egy HP-t ebben az árkategóriában és egy jó nagy rekesz Pilzeniben vagy Krušovicében merek fogadni, hogy jó lesz.
Ez sohasem volt így, most meg pláne nincs. Még régen sem volt az ár vagy a márka garancia semmire, gépek vannak, egyes modellek, van amelyik jobban sikerül van amelyik nem.
-
ITrex
tag
válasz
kesztió #169425 üzenetére
Én kérek elnézést... Nem a legjobb megoldás kell... csupán ezért az árért a legjobb megoldás ami lehetséges, úgymond az optimális. Én is tudom hogy 2x ennyit kóstálna a dolog alsó hangon... de ez olyan hogy valaki macbook air-rel vág mai napig videót, nem arra van, kompromisszumos... de elvan vele. Az ismerősöm is elvolt a g840 4-ével ezidáig ezekre a feladatokra... ehhez képest szeretne egy jelentősebb előrelépést 500k-ért.
-
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
kesztió #169417 üzenetére
Felsőközép laptop ≠ grafikai munkaállomás
Ezt nem is állítottam.
Bár kétségtelen, hogy egy munkaállomás nem rossz választás, bár én azt nem cipelném iskolába, az is biztos.
Sőt lehet nem is mennék 14 col fölé, sokáig 15.6-ot cipeltem magammal, soha többet, pedig a programozáshos is kell képernyőméret.
Nagyjából ez volt az írásom lényege:
Szóval meg kell nézni, hogy a használt programoknak mik a hardver igényeik és az alapján lehet egy erős közép-felsőkategóriás gépet választani. -
Ispy
nagyúr
válasz
kesztió #169411 üzenetére
Az a baj az erőforrás igényekkel, hogy kb mindegy, hogy valaki profi és úgy nyítja meg a programot, vagy amatőr és úgy, a hardvert nem érdekli. Ha nem akar sokat várni, nem akar döcögös, lassú, zajos és melegedő, esetleg throttlingoló gépet, akkor zsebbenyúlós. Ráadásul hurcolva lesz, ami megint a felső kazegória felé vezet. Miért? Mert 300k-nál kezdődnek a belépő szintű gépek, amik valahol vérezni fognak, akku, hűtés, merevítés, hardver. Szóval ja, laptopon videót vágni, 3d modellezni vagy játszani drága dolog. Aztán persze lehet élni a középkategóriában is, csak azt senki nem fogja ajánlani, mert tele van buktatókkal. Olyan sincs, hogy valaki csak alkalmanként játszana AAA játékokkal, nem kell neki komoly gép, mert a havi 1 óra játékhoz pont ugyanolyan gép kell, mint a napi 4-hez. Szóval meg kell nézni, hogy a használt programoknak mik a hardver igényeik és az alapján lehet egy erős közép-felsőkategóriás gépet választani. Vagy nem, de az már egyéni felelősség. Aztán vagy bejön vagy nem.
-
válasz
kesztió #169411 üzenetére
Az a helyzet, hogy a programok is fejlődtek ám 10 év alatt. Ha nagy tervekkel dolgozik, akkor AMD szóba sem jöhet, mert az intelt támogatják a szoftverek jobban. Az építészmérnöki feladatok teljesítményigényesek. Meg lehet oldani nyilván egy olcsóbb mezei géppel, de jó szívvel ilyet nem fogok ajánlani, mert ez csak olcsó félmegoldás. Tehát ezen nem kell csodálkozni.
-
-
-
törölt tag
válasz
kesztió #169396 üzenetére
290 bentre oké.
Ismétlem 400 kevés kintre, de probálkozni lehet vele.
2db érintős gép van jelenleg a családban, konkrétan azt is elfelejtettük, hogy van ilyen opciójuk olyan szuper.
Ha meg kint is fogod használni, kb egy hét után fogod rendelni az alli-ról a matt fóliát.
De a te döntésed, én csak segíteni próbáltam. -
-
-
törölt tag
válasz
kesztió #169392 üzenetére
Szerintem az érintő kijelzőt engedd el! 400nit nem lesz elég szabadba.
Az érintősek 99%-a pedig tükröződik akkor meg pláne. ismerek olyat ami UHD oled és nem tükröződik, de nem felel meg a kritériumaidnak.
Egy thinkpad P15s G2/T15 G2-t néznék a helyedben, 600nit-es UHD-val. -
válasz
kesztió #169384 üzenetére
A Spectre 15 nagyon jó gép. Sok megfordult a kezeim között, most is ketten várnak oledes verzióra, előrendelésben. Nagyon pozitív, hogy egy ilyen vékony Ultrabookban elérhetőek a H-s procik, és pl. GTX 1650Ti VGA is. A hűtésre eddig még senki nem panaszkodott. Két oldalra fújja ki a levegőt, mivel hátrahajtható a kijelzője.
A billentyűzet minősége is jó, kemény, erős az anyaga, halk a működése.
Ez prémium osztály, a HP egyik csúcsmodellje. Nem fogsz benne csalódni.
Sajnos nincs annyi belőle most, mint kellene, az utolsót tegnapelőtt adtam el (IPS kijelzővel, U-s procival, integrált VGA-val 630-ért), ezért várni kell rá. 2000 dollár alatt nem lesz, az tuti, toldd meg egy kicsit, ha ilyen gépet akarsz venni.
Ezen a fujitsu ajánlaton jót nevettem
köszönőviszonyban sincs a spectre-vel.
-
válasz
kesztió #169384 üzenetére
Amit keresel azt tényleg nehéz megtalálni, de ha elég lenne a FULL HD, akkor elég teljesíthető az igényed nagy része, vagyis amit most találtam Fujitsu laptopot, abban 14”-os kijelzőnél van Fn + Num segítségével Fn + számok 0-9-ig.
Forrás: FUJITSU LIFEBOOK U7411 ultrabook 14" FHD Touch/i7-1185G7/32GB/1TB SSD/5G/W10 Pro
Cikkszám: VFY:U7411MF7BRHU
Termékkód leírása: FUJITSU LIFEBOOK U7411 - Ultrabook - 14" FullHD LED touch, tükröződésmentes IPS érintőkijelző (1920 x 1080), Intel Core i7-1185G7 max turbo freq.: 4.20 GHz (4 core/8 thread) - 32GB DDR4 RAM (1x32GB) - SSD 1TB Value-PCIe 3.0 NVMe M.2 SED - Intel UHD vga - (5G) LTE Sierra Wireless EM9191 - Intel Wifi 6 AX201 + BT 5.1 - Modern Standby (S0I3), - TPM v2.0 modul - Windows 10 Professional 64bit - háttérvilágítással ellátott cseppálló magyar billentyűzet - tenyérvéna szkenner - smart kártya olvasó - 4 cellás 65Wh Li-Polymer akku, Infravörös HD kamera (Windows Hello kompatibilis), 2x digitális mikrofon, SD 3.0 kártyaolvasó SD/SDHC/SDXC, Kensington lock hely, 1x HDMI v2.0, 1x VGA, 1x Ethernet (RJ-45), 2x USB 3.2 gen1 Type-A, 2x USB 4.0 gen3 Type-C 2x Type-C Intel® Thunderbolt™ 4 (funkciói: Power Delivery 15W, DP 1.4 out), Dokkolható (külön rendelhető dokkolók: mechanikus, TB 3.0 vagy TB 4.0, Type-C), Kensington zár támogatás, alumínium / magnézium ház - 1.2 Kg kezdősúly, mindössze 17.9mm vastagNekem kevesebb tudású változat van meg.
Nekem ez a jelenlegi laptopom: Fujitsu LifeBook U7411 (VFY:U7411MP5ERHU)
Cikkszám: VFY:U7411MP5ERHU
Termékkód leírása: FUJITSU LIFEBOOK U7411 - Ultrabook - 14" FullHD LED, tükröződésmentes IPS kijelző (1920 x 1080), Intel Core i5-1135G7 max turbo freq.: 4.20 GHz (4 core/8 thread) - 16GB DDR4 RAM (2x8GB) - SSD 512GB Value-PCIe 3.0 NVMe M.2 SED - Intel IRIS Xe vga - Antenna előkészítés 4G/LTE belső modemnek (a modul opcionális!) - Intel Wifi 6 AX201 + BT 5.1 - Modern Standby (S0I3), - TPM v2.0 modul - Windows 10 Professional 64bit - háttérvilágítással ellátott cseppálló magyar billentyűzet - ujjlenyomat-olvasó - smart kártya olvasó - 4 cellás 65Wh Li-Polymer akku, Infravörös HD kamera (Windows Hello kompatibilis), 2x digitális mikrofon, SD 3.0 kártyaolvasó SD/SDHC/SDXC, Kensington lock hely, 1x HDMI v2.0, 1x VGA, 1x Ethernet (RJ-45), 2x USB 3.2 gen1 Type-A, 2x USB 4.0 gen3 Type-C 2x Type-C Intel® Thunderbolt™ 4 (funkciói: Power Delivery 15W, DP 1.4 out), Dokkolható (külön rendelhető dokkolók: mechanikus, TB 3.0 vagy TB 4.0, Type-C), Kensington zár támogatás, alumínium / magnézium ház - 1.2 Kg kezdősúlyA szövegeket a HRP Europe webáruházából másoltam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Futás, futópályák
- OLED monitor topik
- AliExpress tapasztalatok
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1250P 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LÉ-ZE-RE-ZÉS!!! Laptop billentyűzet bármilyen nyelvről - magyarra!!!
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest