- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hool
aktív tag
sziasztok,
leporolnám a kérést, mert zsákutcákba jutottam folyamatosan.
Jelenleg 6910p hp-t nyúzok, elnyűhetetlen... Az itt szerzett jó tapasztalatokat szeretném megőrízni, azaz strapabíró legyen, üzleti (ha lehet), masszív, ne műanyag, minőségi. Viszont szeretnék magyar, háttérvilágításos teljesértékű billt, numpaddal. Itt a minimum feltétel a magyar, háttérv.
Ezen túl fontos, ha esetleg szükség lesz rá, gari minél hosszabb, de egyszerű ügyintézéssel legyen, pixelgari is legyen.
Ha nincs terhelés, örülnék ha csendes lenne (t430 terhelés nélküli ciripelését nem viselném el, ha igaz a teszt) Ha terhelés van, ne játsza azt, mint asszem a dell 65xx, legalábbis a beszámolók szerint, (99ig terheli a szar hűtés miatt, majd turbo kikapcs, majd megint, stb) wifi ne legyen nagyszériában hibás, mint valamelyik másik dell, stbstb, ebben biztosan nagyobb tapasztalatotok van, én csak a tesztekre, kommentekre tudok támaszkodni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ha létezik ilyen típus, akkor leadom 1 hónapon belülre.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
elsődleges célár 300k, de mehetünk feljebb.
(3) Felhasználási kör? biztosan játszanék, de nem lihegném ezt túl. PS igen, fullhd/4k videók igen, irodai igen.
(4) Játékra használnád-e? néha biztos, fullhd/nem lényeg.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
na itt is engedtem, lehet 14-18 között minden, csak matt legyen, értelmes felbontás. Ha létezik jobb, mint a TN, akkor örömmel fogadom, de max használok monitort ps-hez.
(8) Notebook tömege?
mindegy!
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
win7 pro 64 bit jó lenne, ha nincs hozzá, majd veszek, de a win 8/8.1-et mindenképpen kerülném.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
ssd min 250giga (vagy bővítem erre a gyári hdd-t), ram min 8 giga (vagy bővítem erre az alapot), szeretnék valami kombo írót.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
mindenféle csati, ami csak belefér, jelenlegi monitorom vga csatis.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
photoshop? örülnék egy normálisabb i5/i7nek, nem rajongok az U prociért, de ez nem dealbreaker + legyen dedikált vga.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!
nem találtam ilyet.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
jó a használt, a mostanit is úgy vettem, csak a fent említett garival legyen.összefoglalva a minimumot:
strapabíró (nem kell okvetlen ultra), háttérvilágításos magyar bill, 14-18 közötti matt kijelző, ps-t bírja, ssd vagy bővíthessek rá, pixel+notigari minél több időre.köszi a javaslatokat, ha létezik ilyen egyáltalán.
-
runner 125
nagyúr
Ez jellemzően az mSata foglalatra igaz, ugyanis a WWAN foglalat fizikailag ugyanaz, mint az mSata, viszont amely gépben van WWAN (pl. 3g kapcsolathoz), az 99%-ban nem kezel mSata SSD-t. A gyártók általában mindig ráírják a nyákra, h az adott csatoló mit képes olvasni. Persze előfordul az MSATA / WWAN felirat is, pl. Vostro 3360.
-
RocknRoller
aktív tag
Édesapámnak bent a céges asztali gépén w7 volt (azt most nem tudom melyik csomag) és nemrég tettek rá nekik w8.1et, talán lehet még megtoldották 2gb memóriával is, és jelentős gyorsulást vettem észre a gépén. SSD-t tuti nem tettek bele. Nem hiszem, hogy egy memória bővítés ennyit tolna egy gépben, így betudtam annak, hogy a w8.1 ennyivel jobban van optimalizálva. De szóljatok ha valamit rosszul gondolok...
-
stratova
veterán
Ma (sajnos?) az ULV a divat még sok gamer gépnél is. PS tán nem fog úgy repeszteni mint egy i7 MQ procival, de a mostani gépedhez képest így is előrelépés. Numpad sincsen rajta.
Ha ilyenre fáj a fogad, akkor ott Latitude E6530/6540 vagy T540P a nyerő.Némi esztétikai hibával akad aprón is E6530 kicsivel 220 felett. Újonnan kb. innen indul az E6540 az T540P.
Elvileg a T540p és T440s elérhető 3k IPS panellel is de én a hazai kínálatban még nem találkoztam vele.
-
brumi1024
veterán
A második része általában igaz a mondatnak (akinél pedig nem, az nagyon jól tudja hogy nem), az első rész viszont bizonyos esetekben igaz. A nem jól párhuzamosított alkalmazásoknál, ahol csak 1, max két szál terhelt ott ez igaz, egyébként nem kérdés az i7 fölénye. Utóbbira példa: képszerkesztés, videovágás, bizonyos CAD alkalmazások, multiplayer játékok (BF3-4 főleg), bizonyos singleplayer játékok (Watch Dogs), virtualizásás, Android fejlesztés (nagyobb app-ok fordítása és az emulátor ügyesebb a több magon)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest