- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
premete #46811 üzenetére
Arról ne is beszéljünk, már a régiek nem voltak rosszak, sőt
laci1978: Ez csak egy azonosító. Minden dellnek van egy service tag nevű egyedi kódja, az alapján lehet megnézni gyári konfigban mi van benne. Ha ez nem elírás és FHD verzió jó vétel. De speciel erről a boltról is többen pötyögték be, hogy nem azt kapták ami kiírva van, mint a vizes boltnál is. Ha személyesen vennéd át hajrá. Ha nem, megbízható helyről 210k körül van ez, pl mysoft.
Általános felhasználást definiálnád? -
Chaser
legenda
válasz
premete #46725 üzenetére
Az sztem felejtős, értelemszerűen mért ne lenne garis? Már érdeklődtem régebben egy másik gépére, arra jutottunk hogy a modok törölték a garanciával kapcsolatos kérdésemet...
Viszont tisztességes helyről egy 6220 és abba IPS panel, ha nem is tudja magának megcsinálni talál itt elég emberkét aki megoldja neki hogy mindketten jól járjanak. -
hypersteeple
csendes tag
válasz
premete #46277 üzenetére
Sejtettem hogy a 15" súlyra nem lesz könnyű, a "minél könnyebb" inkább csak egy plusz opció lett volna..
Nagyon köszönöm az ajánlást, de sajnos ezt a terméket 260 alatt nem találtam sehol, a limit pedig max 200 lenne.Úgy látom az általam elvárt igényeknek elég sok hasonló notebook megfelel, van esetleg 15"-os slágertermék? A 200 csak az elméleti maximum, ha olcsóbb az nem baj!
-
eastsider
nagyúr
válasz
premete #46251 üzenetére
kicsit egymás mellé beszéltünk
nincs összefüggés az usb3.0 és a 8gb ram között, sőt az adobe kritériumairól meg szót sem ejtettem
csak kell a sebesség, ennyi és usb 3.0-s külső hdd házam vanusb2-n elég tetű a dolog
de már gondolkodtam rajta, hogy akkor veszek egy eSata HDD házatazt nem írtam, hogy külső megjelenítőn lesz használva
-
Chaser
legenda
válasz
premete #46123 üzenetére
Ezt is egyszerű lenne tisztázni. Akinek van ulv i5-e nézze meg mennyi a minimum fesz és órajel, ugyanígy nézze meg non ulv i5 tulaj is. Cpuz nekem első gen i5-nél nem írja, de sandynél írta. És olyan pofátlanul alacsony volt a fesz min. órajelen, hogy azt valszeg ulv se übereli
A 6520 6 cellás 75%-os akkuval 3-4 órát bőven elment FHD kijelzővel. Csak terhelve lehet különbség. Megint más kérdés, winben pár katt és akármelyiknek lehet szabályozni az órajelét 3rdparty sw nélkül is.
-
Pocok256
veterán
válasz
premete #45269 üzenetére
Mióta megjelent használom folyamat ! Az hogy semmivel sem gyorsabb a betöltés egyenesen hazugság konkrétan 5 sec alatt feláll az egész rendszer nálam csak azért nem gyorsabban mert az i5 proci ennyit bír és ahogy bedobja a csempéket abban a pillanatban már csatlakozott wifin a nethez és használható a gép. Persze ha valaki kerregős vinyoval és low rendszerrel használja ott nem jön ki a gyorsaság de egy korszerű gépen sokkal gyorsabb ez a rendszer mint a windows 7 ugyanolyan gépen
A mobilnetről meg annyit, hogy nálam mikor elmegy a rendes wifis net kb 1 sec míg átcsatlakozik a telefonomra ahonnan kapja a mobilnetet kb észre sem veszem.
Win 8 ban vannak idiótaságok pl a hálózat kezelés na az úgy sz@r ahogy van... normálisan dokumentumot úgy mint régen win xp be megosztani lehetetlen ... de ez megint a retardált userek miatt lett ilyen mert képtelenek voltak betartani a biztonsági szabályokat azok akik értenek hozzá és rászánják az idejüket, hogy ne csak szidjanak valamit hanem tanulják is meg, azoknak ezek a problémák is kiküszöbölhetőek.
brumi1024:
Amit írtál ez pont annak a tipikus iskola példája mikor valamit szid az ember és közben csak azért mert nem ért hozzá. A késleltetett indítás a win 8 nak egy külön funkciója, hogy indításnál ne terhelje le 100 programmal egyszerre a gépet hanem szépen sorjában indulnak a programok. Így egyszerűbb a CPU nak és a vinyonak is.
Ezt a sorrendet persze szabadon változtathatod ha akarod. -
brumi1024
veterán
válasz
premete #45269 üzenetére
Az tényleg idegesítő, hogy az automatikusan induló programokat késleltetéssel tölti be a rendszer, még SSD esetén is, holott már nincs lemezművelet, mehetne egyből az indítás. Pl. egy razer egérdriver, ami kilövi a gyári Windowsos egérgyorsítást, később indul és addig használhatatlanul érzékeny, és pontatlan az egér... remek élmény.
-
Lmh
őstag
válasz
premete #45185 üzenetére
Szép találat, érdekes. Én közel két éve 157.000-ért vettem.
Szóval akkor az ilyesmi gépre vonatkozólag "180k-nál olcsóbban használtan" vagy a "216k (180k+20%) újonnan"-nál olcsóbb megoldás nincs?
Akkor annyiban igazam volt, hogy elég nagy üres luk ez itt a piacon. Nyilván megvan az okuk amiért nem használják ki a gyártók, én ehhez nem értek.
Elnézést a gazdag-buüzletemberektől, rosszúl fogalmaztam. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
premete #44929 üzenetére
120 ezerből fullon minden friss játékot még bő 2 évig? Asztali PC-ből sem lehet ennyiből ilyet építeni. Főleg mivel már itt az új konzol generáció, ami megint hatalmas lökést ad majd a játékiparnak.
Alkalmi játékra lehet gépet találni ennyiért (nekem a Lenovo G580 volt a kiszemeltem, aztán lett a Dell 5521 kicsit drágábban), de már most is esélytelen velük fullon játszani friss játékokat. Két év múlva meg...
Ha kakaó kell, akkor konzol vagy asztali PC.
-
Drughi
addikt
válasz
premete #44902 üzenetére
Mi a baj a Samsung garanciával?
Nekem csak pozitív a tapasztalatom velük. Egyszer házhoz jöttek egy telefon szervízre, de a notebook szervizük is pozitív élmény volt:[link]Most legutóbb 3 hete kellett igénybe vennem a szolgáltatásukat:
A gépem burkolata megrepedt kb 1cm-es sávban. Bevittem a gépet, hogy ezzel mit lehet kezdeni. Felvették a jegyzőkönyvet, bevizsgálták a gépet, miszerint nem volt leejtve (nem is volt). Majd visszahívtak, hogy be kell adni a gépet pár napra, hogy ki tudják cserélni a burkolatot. 3 munkanap alatt megvolt.Kérdem én melyik gyártó csinálja ezt meg egy konzumer gépére?
-
Borote
addikt
válasz
premete #44787 üzenetére
Köszi!
Ennél az 5521-nél a fogyasztásba szerintem beleszámít a GPU is, nem? És azért egy HD8730M-nek picit nagyobb a fogyasztása, mint a HD4000-nek.
(#44786) Pocok256: ami már 40 percig bírja, ott szerintem nem nagyon lesz eget rengető változás utána sem, annyi idő alatt már beáll egy egyensúly.
(#44789) Dhampir: egy 'valóban gyengébb az összes Sandy i3 az i5 3337U-nál'-lal még tartozol
-
Chaser
legenda
válasz
premete #44763 üzenetére
Ne forgasd ki amit mondtam
pont idle módnál nem mérvadó annyira - vagy egyáltalán nem - hogy ulv, non-ulv. És van egy rossz hírem. Cpu-n kívül azért más fogyasztók is vannak a gépben.
Lehet méricskélni, de az akkor releváns ha mindkét gép hw-e ugyanaz, leszámítva jelen esetben cpu-t. Szűz rendszer, only driverek. Mindenféle háttérfolyamat kikapcsolva.
És ha már komolyabban méricskélünk, éppen azt sem árt ha ugyanolyan táppal mérünk a hatásfok miatt.
Üzemidőt is úgy lehet kalkulálni ha megvan adva az egyes gépekben levő akkuk kapacitása.
Nem lehetetlen, hogy load mindkét gép ugyanannyit eszik, csak ugye az nem a cpu miatt van. Igenis sokat számít terhelésnél a feszültség és egy non-ulv-nek illene jóval kisebb feszültségen menni. De ilyen adatokat ne kérdezzek gondolom, mérés ezzel kezdődik.
Na befejeztemszerk: kicirain: Ennyiért vehet dell 5521-et 15x k-ért ulv i5-tel+HD8xxx vga-val, vagy közelebb 200k-hoz lenovo Z500-at. Abban normál órajelű cpu van, vga is valamivel erősebb. Első gépre 3 év gar van, könnyen bővíthető rammal, SSD-vel, csilli kijelzős. Utóbbi gépre 2 év gar van, nehezen bővítheti - átlagfelhasználó szintjén kb semennyire -, matt kijelző. Innentől azt kell választani ami vélhetőleg kevesebb kompromisszumot fog jelenteni.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #44749 üzenetére
De én csak annak a mérésnek hiszek amit én hamisítottam
Alapjáraton is jók az i5-ök fogyiban, de azért ekkora órajelkülönbségnél illene loadnál látszania különbségnek, ha idle szinten nem is számottevő.
Ha meg saját kijelzőjük is mentek akkor panelnél máris van különbség, az se mind1 hdd/ssd volt-e az egyikben, win friss épp gyötörte az egyiket, vagy vírusírtó, ilyesmik. -
Chaser
legenda
válasz
premete #44473 üzenetére
Az enyém meg nem, mert nincs is
De úgy tudom ebből a közös csatiból van vagy 3 szabvány, nekem sose jött be. Designra se tetszik. Ágyba cipelni már a 6520-at is sajnáltam, hordozni az is nagy volt és nehéz, úh nem fenyeget 6540-es veszélye még 250k környékén se.
runner 125: Biztos lesz piaca, elnézve az új TP-ket
két rossz közül a jobbik rossz, vagy HP
-
-
-
válasz
premete #44129 üzenetére
Én is utálom őket
azt hittem én naiv,hogy na a nagy Samsung sokkal korrektebben intézi a garanciát, de nem isten óvjon tőle
Sajnos ezek tények és semmit nem tesznek ellene,hogy az ember bizalmat fektessen belé!
Buci30:
ez is tud annyit mint az általad belinkelt Samsung és korrektebb a Szervize sokkal -
-
-
Chaser
legenda
válasz
premete #44083 üzenetére
Nagyban függ a felszereltségtől, gar idejétől, van-e win vagy nincs, stb. Lényeg 150k körül sok jó gépet kapni már használtan garral.
Zufo: Lenovo mint gyártó olyan mint a legtöbb gyártó. Csinál jó és kevésbé jó gépeket. Szerviztapasztalat vegyes, jelenleg callcenteres és nincs itthon szervizük csak TP modelleknek. Ez elvileg változni fog a közeljövőben.
Én egy gépem alá se tettem padot, olyat kell venni aminek jó a hűtése, ágyban is simán lehet játszani a géppel ha olyan. Persze szellőzőnyílásokat nem árt szabadon hagyni. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #42941 üzenetére
A gyerek kicsit alapból problémás eset...
-
tvse1995
senior tag
-
gery2123
őstag
válasz
premete #42451 üzenetére
Ez mekkora. Régen az egyik haverom csinált ilyet a sok tudatlan embernek. Elment berakta a CD amin az XP minden driver, mozzila.... Rajta volt. Ő kért egy kávét, ellot pár cigit beszélgetett, és egy jó óra múlva kivette a CD. Ez került 2500 Ft ba. És hány embernek kellet.....
-
RohenHun
csendes tag
válasz
premete #42197 üzenetére
Köszi premete és Borote a válaszokat!
Különben szerintem elnéztél vmit, mert én olyat látok, h 2016.05.02.-ig él az NBD gari 2016.08.02. helyett. Ezt kell nézni, igaz?: "Next Business Day Warranty with an end date of 5/2/2016."
Hát most írok nekik 1 emailt, aztán hátha szerencsém lesz. Én még 1 kis bónusz ajándékkártyával is beérném
Különben most az átvétel napja számít ilyenkor hivatalosnak, vagy ami a dell honlapján van? (mert ott csak májusig van) -
Chaser
legenda
válasz
premete #40301 üzenetére
Szerintem azért nem éri meg, mert abból a pénzből bőven kijön még +2év NBD gari +250GB SSD
Ha valami megmakkan a gépen úgyis megcsinálják 5 évig.
szerk: Ha valaki meg annyira minőségre megy akkor meg már szerintem Precision.tvamos: Azzal a felszereltséggel nagyon jó áron van az E6400. Vga nem sokat ér, de talán már nem érintett BGA ügyben mint a 140. A T9400 alacsonyabb órajelű i3-akat elkalapál. + 3G modem, dokk, ha azokat eladod kb -15k.
Asztaliban a 140nvs kb GF8400 szint. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #40301 üzenetére
Nem tudom mitől lenne jobb napi használatban a 6-es széria az 5-össel szemben hogy megérje azt az elég nagy felárat. De szívesen meghallgatnám ha elmondod. Talán azért mert palmrestje gumírozott anyagból van? Mást nem nagyon veszek észre ami miatt megérni pl az 5530 vs 6530 közötti közel 100 ezer pluszt.
-
stratova
veterán
válasz
premete #40284 üzenetére
Nem tudom egészen pontosan milyen műanyag itt a szerkezet (felső kategóriából és mivel már Probook B-nél is ABS-t említ HP), de szép maflást kellene kapnia egy töréshez. Egyébként E6510-nél is műanyag borítású a belső rész: káva + palmrest. Ellenben az alja fém (bele még nem túrtam könyékig, mert még céges/garos).
Van a családban egy R50e, ami se nem T szintű ötvözetet, sem rollcage-et nem kapott, "csak" jó fajta ABS műanyag a háza. No az sokat látott már még sincs kutya baja se a tempót leszámítva (1.7 GHz Celeron M). -
-
stratova
veterán
válasz
premete #40234 üzenetére
A Probook B alja miért volt köztetek vita tárgya? Az és a dell E5xxx ABS műanyag alsót kap, a (majdnem) full fém ház az Elitebook és E6xxx privilégiuma.
Die Unterseite des HP ProBook 6470b (B5W83AW) besteht aus matt-schwarzem Kunststoff und ist sehr stabil.
A megjegyzés itt nyilván nem néked szól
-
stratova
veterán
válasz
premete #40228 üzenetére
Hasonló probléma állt fent T430-nál, Win 8 alatt nem működött passzív adapterrel míg Ubuntu 13.04 szépen vitte. Ott ez lett a megoldás:
Hello,
I just wanted to give you an update on my situation.
The DisplayPort to DVI adapters I was using were passive adapters. I ordered some active DisplayPort to DVI adapters and now the option to enable all 3 monitors appears!
It is still unknown to me why the Linux driver is compatible with the passive adapters while the Windows driver is not, but at least I have been able to get my system working properly.
If anyone else is having the same problem, I would suggest they switch to using active adapters, at least until the problem with the Windows driver is sorted out.
Korábbi bejegyzéséből, ez kész
:
Lenovo support is not helpful. Their recommendation is to buy their USB video adapter. When I point out that the current hardware works fine in Ubuntu, I'm told that is not a supported platform.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest