- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djhalasz
tag
válasz
Tikakukac #38650 üzenetére
Nem tudom miért fontos az hogy mennyi idő alatt ( (ha) van alternativa) és miért fontos hogy itthon javítsák, és miért baj ha nincs rajta ÁFA és miért baj h szlovák beszerzésű. Én nem látom a lutrit.
Cégadatok
NOWIM s.r.o.(Kft.)
94501 Révkomárom, Esztergályos u. 4/7.
Adószám: SK2023500017Még mindig jobb mint a román, és magyar lehuzások....
-
Egon
nagyúr
válasz
Tikakukac #38265 üzenetére
A játékteszteket elnézve (nem 3DMark), ha jól láttam összesen 3 játék van mindkét cuccal tesztelve. Ebből a Starcraft 2 az, ami jobban megy 610M-en, a WoW és az Anno 2070 viszont helyenként 100%-kal gyorsabb az 5200M-en...
Amúgy már írtam egyszer (és linket is dobtam): az NVS széria nem keverendő össze az NVS Quadro szériával, ergo szó sincs OpenGL optimalizációról...
A 64 bites memóriabusz (pláne DDR-as memóriával súlyosbítva) nyilván limitál, de a dupla annyi feldolgozóegység előnye így is kijön, az biztos. Ezzel együtt 80K-ért szvsz már irreálisan jó vétel lett volna 5200M-mel ez a noti. Így is bőven megéri az árát. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Tikakukac #38330 üzenetére
körülnézek akkor b960 fronton, köszönöm
miért épp fusi? kapásból jött velem szembe 100 körül több b960-as gép. a külsőtől annyira nem lehet elvonatkoztatni, mégis csak egy Nőnek lesz a gép
mod:
nagyon nem vágom miért trágya az a toshiba, full-laptop laikus vagyok. ránézésre nekem teljesen ugyanaz, mint a többi gép, zek ebben az árban gyakorlatilag csak prociban térnek el - szerintem legalábbis.
-
hoffman_
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Tikakukac #38282 üzenetére
Mire érted , hogy csoda? Amit linkeltem le szaroztátok pedig ha meg nézed az összefoglalóra adott válaszom akkor szinte tuti , hogy ahhoz hasonló kell nekem , vagy nem? Sőt talán a linkes megis felelne.... én feltettem igazából egy kérdést... a felsorolt játékok , hogy futnának rajta..... ennyi utána egy másik kérdést..... de továbbra is szeretném tudni az említett játékok , hogy mennének rajta......
-
R.P.
aktív tag
válasz
Tikakukac #38175 üzenetére
Alapvetően azt gondoltam, hogy az 5200M esetleg ki tudná majd váltani az (elég régi és elavuló félben lévő) asztali gépemben található HD 4670-et, és régebbi játékokra alkalmas lesz (az új címeket amúgy sem ismerem / szeretem annyira). Ilyen esetben sincs lényegi különbség?
-
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #38107 üzenetére
Ez ugyan csak 700Ft, de létezik
Elviekben amúgy működnie kellene, mert a HDMI DVI kompatibilis, a DVI meg D-SUB kompatibilis, viszont ott elvileg lesz egy buktató, hogy a D-SUB az analóg, DVI-ból van olyan, ami támogatja az analógot, viszont a HDMI-t nem tudom, de annak digitálisnak kéne lennie, nem? Azaz kellene bele egy digitális - analóg átalakító is, de ez meg nem úgy néz ki.Ilyenkor viszont felmerül a kérdés, hogy akkor ez mire jó?
(#38108) spyduck: no de használható-e?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Tikakukac #38107 üzenetére
Ne haragudj, tévedtem, 500ft: [link]
Fényes és fényes kijelző között is van különbség van ami kevésbé tükröződik. Azt viszont elég kellemetlen amikor képet szerkesztetsz és amit pirosnak hiszel az valójában narancssárga. Ettől függetlenül matt párti vagyok. Jelenleg a SAMU kiínálja a consumer gépeit mattal, a többi gyártó csak elvétve bár a Lenovo is szépen ráált a témára, viszont a SAMU-k nagyon rosszak színhűség és betekintési szög tekintetében, akkor már sokkal inkább fényes. Komolyan megfájdul tőle a szemem.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Tikakukac #38097 üzenetére
2000ft egy HDMI - DSUB átalakító, majdnem minden consumer fényes paneles (Samsung nem, vizont annak vannak a legrosszabb kijelzői amit valaha notebookban láttam, még jó, h gyárt TV-t). Bill? Ugyan az mint az 5521-nek, kicsit alacsonyabb a nyomáspontja, kb 1 nap alatt megszokható. Mutass jobbat ebben az árkategóriában.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Tikakukac #38073 üzenetére
jó pár éve azt mondtam, h ami nem üzleti az rossz. Akkoriban nem jártam messze a valóságtól, de tévedtem is, mert akadnak kivételek. Az objektivitás nagyon fontos! Nem lehet összehasonlítani egy 100.000ft-os és 200.000ft-os notebookot. Ársávokban kell mozogni és úgy értékelni.
-
stvnppp
senior tag
válasz
Tikakukac #37937 üzenetére
Ok, de aki nem követi a topicot (éveken keresztül), az rendkívül furcsának találja (pl én), hogy most ajánlottak a Fujitsu gépei, míg korábban a Fu-Sihoz az volt kb a hozzáállás a topicban, hogy 'Fu-Si-t ne vegyél, mert mindmeghalunk'. Ezért is kérdezünk rá (kereső használata nélkül), mert amúgy fel sem merült, hogy annak a megvételével nem járunk rosszul.
Az első hsz-ben lehetne egy ajánlott gyártók, sorozatok listát tenni (rövid indokolás), mert odáig általában mindenki eljut! Mondjuk az meg lehet, hogy egy idő után kezelhetetlenné válik. (Ez csak egy felvetés, nem én akarom megreformálni a topicot!)
-
stvnppp
senior tag
válasz
Tikakukac #37931 üzenetére
Ez kimerítő válasz volt. Önmagában egy tulajdonosváltozás/névváltoztatás szerintem még nem feltételezi, hogy megtanulnak/elfelejtenek jó gépeket gyártani. (Kb ugyanaz történhetett, mint tavaly mobilfronton a Sony-Ericssonnal)
(#37932) Chaser:
Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint kicsit átszervezték a termékstratégiát is, és egy-egy sorozatba több energiát fektetnek. Akkor felkerült a listára Fujitsu is. De azért tudnátok ajánlani más gyártótól is gépeket, mert a ha héten lehet, hogy eltévedek, és benézek egy laptopszalonba körülnézni?(#37933) Dhampir:
Az ASUS-szal sem volt semmi bajom, évekig használható lenne még asztali gépként, (zsanértörés, de még tartja magát, akksi 10 percre jó, ODD is vagy beolvassa a lemezt, vagy nem, inkább utóbbi, de manapság ki az, aki még CD/DVD-t használ) Windows bejön, minden flottul megy, csak kicsit gyenge már a vas. -
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #37903 üzenetére
Elhiszem, hogy nem lehet az ember kedélyes/szívélyes, pláne ha sok értetlen vagy jogtalanul háborgó emberrel van dolga. De a hülyeség terjesztésének megakadályozására, ha már írásos nyoma marad itt, nem a legjobb egy frappánsan megfogalmazott válasz, amivel a hőzöngés rögtön lecsillapodik?
Minden tiszteletem a normális boltosoké és Helpdeskeseké, mert nekem nincsen dolgom olyan ügyfelekkel, akik rajtam vezetnék le a pillanatnyi dühöt. Akikkel kommunikálok abszolút normális hangnemben váltanak már szót
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #37456 üzenetére
Annak a keretnek 9,5 mm-esnek kell lennie, a 12,7 nem lesz jó. Ebay-en 2k körüli áron be lehet szerezni (keresőszavak: ultrabay slim caddy T60 (de lehet T40-T43, ill. T61 is akár)) free shipping-gel akár, HA-n kb. duplaannyiért szokták mérni Ebben az esetben kivételesen nyugodtan lehet venni utángyártott kínait, nem szokott gond lenni azokkal sem.
-
batyesz
tag
válasz
Tikakukac #37481 üzenetére
Hmm..okés. Csak azért 70 ezret spórolni, nem lett volna rossz. Egy 256-os mSata SSD bőven belefért volna úgy.
(Lehet hogy a texasi ismerősömmel behozatom.)
#brumi1024: Rendben, köszönöm a sok hasznos tanácsot!
Akkor maradok a mi kis országunknál. (Azért még az ismerőst megkérdezem)
Köszi!
Szerk.: Az 510 megjelenésével várható az 500-as árának csökkenése?
-
Neck
veterán
válasz
Tikakukac #37462 üzenetére
Én annyit tudok erre mondani, hogy a cégünknél targoncákra szerelve teljesítenek szolgálatot (nem 1, szal van minta), a targoncások mocskos kézzel verik a billentyűzetét, telepereg kosszal és fűrészporral, és nemtom hány éve mennek így. Van hogy némelyik megáll, olyankor szétszedik, kibányásznak belőle egy liszteszsáknyi mocskos fűrészport, majd megy tovább. Le a kalappal a T61 előtt...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tikakukac #37458 üzenetére
Megnézem most mi van benne, mert úgy tudom, hogy volt 533 és 667-es rammal is. Keresek hozzá, aztán rászánok egy fél napot. (Lepucolom az SSD-met, berakom a Lenovo-ba, rendszer feltelepít, ha jó marad, veszek magamnak másikat, ha nem akkor vissza minden.) A Ram az nem tétel, annyi rizikó belefér.
Nagyon köszönöm a segítséget, faterom lelkes volt az ötletre, mert szereti a gépet, költeni se költene fölöslegesen, ehhez meg van dokkoló, meg minden...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tikakukac #37456 üzenetére
Érem. Tehát 2 slotba menjen 1 x 1 Gb és egyszer 2 Gb? Így jó lesz? Tapasztalatok, hogy milyen érdemes bele venni, van amit nem kamáz együtt a gyárival, vagy a chipset nem szereti?
64 Gb mellé igen, jól jönne lehet. Egyelőre elég, de az ötlet nem rossz, egyelőre szerintem akkor meglépjük ezt a felújítósdit, aztán, ha bejött a cucc, akkor lehet még pakolunk mellé tárhelyet.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tikakukac #37449 üzenetére
Nézek majd egy konkrét specifikációt (most elbizonytalanítottál, lehet T60), de valóban megérné "belerakni" plusz pénzt egy 8 éves gépbe? Bár az SSD tovább vihető, de ha most belepattintok egy SSD-t 25K-ért, aztán mégsem lesz jó, és úgy kell új gépet venni, akkor cummedli van...
(Vagy besz@rik a gép...mert én ettől is be vagyok sz@rva, hogy meddig él még...)
-
cyanID
tag
válasz
Tikakukac #37235 üzenetére
Úgy érted ez:
Sony Vaio E 17" SVE1711C006/B fekete - 169 900.-
Core i3-2370,4GB,500GB,HD7650 1GB,világító bill,Win7ennyiért túlzás?
Vagy a minősége kifogásolható, és a gariztatás is nehéz?
és a HP?
az alábbi konfiggal szintén nem jó ajánlat?
a z500 valóban korrektnek tűnik, bár a szélesebb képernyő hiányozna (15,6")...
-
-
troland26
őstag
-
nothing55
csendes tag
-
-
krisz12071
aktív tag
válasz
Tikakukac #36468 üzenetére
Pontosan mit fejtsek ki rendesen?
Öcsém ezt a kettő gépet nézte ki magának.Mindkettő 125000Ft,új és garanciás!
Filmezni,netezni akar rajta,de folyamatosan játszik is.Nem lényeg a fullos grafika,de ne szagasson már be a játék.Mivel az asztali gépén a dx11 miatt el sem indult a Crysis3 így ez érdekelne.Menne egyáltalán rajta?
A másik játék a Fifa13 amivel tuti játszani akar majd!
Nagyjából ennyi lenne a lényeg! -
mugiwara18
csendes tag
válasz
Tikakukac #36468 üzenetére
Köszi.
Ha mondjuk elindulna tűrhetően egy Mass Effect 3, az "új" CS, esetleg Crysis 3 low-on, akkor azzal kiegyeznék. Sorry, ha nem tűnik logikusnak, igazából régen játszottam és most úgy vagyok vele, hogy ha egy pár újabb játékkal most tudnék játszani, akkor annak örülnék. Emiatt főleg GeForce GT 635M-al szerelt notebookokat nézegettem az elmúlt napokban.
-
Carasc0
őstag
válasz
Tikakukac #36413 üzenetére
Csak ugye fentebb írtam a saját problémámat ami miatt lehet kénytelen vagyok megválni tőle.
Pedig nekem teljesen korrekt lenne. Ráadásul még BIOS-t sem tudok frissíteni itthon.
Ki lehessen rajta kapcsolni az UEFI-t. Nekem ennyi kell. Remélem a DELL-en ez megoldható!
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Stellar Blade
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest