-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #59463 üzenetére
Na pont ezért nem veszünk ilyen gépet, magadra vess
Enyémhez a kis raktár megvolt 20-25k-ból, ultra kényelmes és a sim tartót sem kell cserélni, mert normálisan meg van csinálva
Dot: Jól mondod, nincs. Nem azért nincs mert ilyen parajok a gyártók, hanem mert ezekt a hardvereket nem bírod összefűzni XP alá, max iszonyat szopóka árán, de akksit negyedeld, feature mennyiséget hatodold. Gondolom valami régi fontos dologhoz kell, ehhez vennék olcsó régi biznisz gépet ami tudott XP támogatást. Számla meg...hát vannak boltok akik tudnak adni.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #59455 üzenetére
Te csak vegyed a Delleket, a 100k-s x220 IPS-t hagyd meg a márkahűeknek
Ennyiért engem is érdekelne, sőt, 3 is.
Azért inkább Delled van, mint másod. Nekem sem tudsz bejönni úgy a szobába, hogy 2-3 TP-ben ne ess fel
Khelben: Néztem már azt a gépet. Hát azért az kapott már rendesen, mire agyig koptatsz egy olyan billzetet az nem 10 óra. Én is vennék már lassan valamit, de amíg a piac áll 1 darab gépből, addig hülye leszek. Így ez egy szép mutogató, ráérek, van még bőven idő mire kifutok az x200s-ből.
-
Borote
addikt
válasz
premete #59293 üzenetére
Ennél pl megvan a 250-es fényerő, de ugyanúgy pocsék a 190-es a kontrasztja.
Ott van pl a Samu Chronos, 142-os HD+ kijelző, 320-as átlagfényerő, de itt is 120-as a kontraszt.
Ha tűrhető kijelző kell, akkor 14"-on sajnos fHD-n kívül nagyon nincs más választás. Illetve szerencsére az már elérhető, eddig az sem volt
-
Borote
addikt
-
Borote
addikt
válasz
premete #59166 üzenetére
Ez az agresszív, arrogáns érvelés is legalább annyira lehet hibás, mint Pocoké. Attól, hogy határozottan kijelented, még nem biztos, hogy úgy lesz.
Ez az, amit én is viszonylag nehezen hiszek el, de a gyakorlat tényleg azt mutatja, hogy valami különbség lesz. Sajnos 2 magos, nem U-s Haswell-es gép még nem volt nálam (az i7 QM meg most nem játszik), de ezen igyekszem majd változtatni.A dillemma alapja ott kezdődik, hogy Inspiron 7537, 58 Wh-s akkuval valami irgalmatlan üzemidőre képes. Miért?
Az fHD IPS variáns is brutálsokáig megy. Miért?
Hasonló körülmények között ott egy 4300M-mel szerelt Latitude, 15%-kal nagyobb, 66,6 Wh-s akkuval rövidebb üzemidővel rendelkezik, ráadásul a kijelzője is csak HD+ (és nem is IPS, amiről azt rebesgetik, hogy többet fogyaszt...) - persze 100%-os egyezés nincs, hiszen a Lati-ban Radeon van, és lehet, hogy a nyugalmi fogyasztása az Endur-os GPU-nak nagyobb, mint az Optimus-osnak.Az is lehetséges, hogy a tesztek során nem voltak képesek 800MHz-re szabályozni, és néha járt magasabb órajelen (és így feszültségen).
Ha lesz időm, szerzek egy rakás gépet, és letesztelem ezt, azonos körülmények között. Addig viszont nem érdemes ilyen arrogáns kijelentésekbe kezdeni, hogy márpedig nincs különbség. Majd ha ki lesz mérve, megfelelő körülmények között, akkor talán.
(#59147) Tikakukac: grat az előléptetéshez
kérdés mekkora dicsőség, hogy sokat beszélsz
-
Pocok256
veterán
válasz
premete #59166 üzenetére
Én azt írtam, hogy fogyasztásban a két processzor között ég és föld a különbség... Persze ha valaki csak úgy leteszi az asztalra és nézegeti és nem használja akkor nem is fog kijönni a különbség mert IDLE be tényleg ugyanannyit fogyasztanak, legalábbis megközelítőleg. Mert az U -s procinak az integrált vga ja 200 MHZ es minimummal bír míg a M és H s procinak 400 MHz ami dob a fogyasztáson, szerintem.
Ezenfelül egy nem H vagy M -es processzor energia menedzsmentje igenis sokkal másabb mint egy U-s procié...
ui.: Ezenfelül ott van még a Low voltage DDR3 ram ami az U procik sajátossága. Ez is dob az aku időn.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #58633 üzenetére
Akkor tudom miért maradt ki, mindig keresem a csodát, de hát na, tényleg nem volt sohasem garmada ilyen gépekből, most sincs. Blikkre nem is lesz.
grabancz:
Az Asus itthon nincs, tehát indul a szopófaktor egyből, minden oldalról.
Y meg ha nem SLI akkor még akár normális is lehet, bár ha beüt valami amíg nem lesznek normálisak a szervizben, akkor nézhetsz,
-
runner 125
nagyúr
válasz
premete #58539 üzenetére
Ne szívd már mellre, viccvót.
Volt Latitude-öm, tapiztam is jónéhányat, tudom milyen. Nem rossz gépek azok, csak itt egyszerűen érzed a tökéletes rendszer és a tökéletes minőség együttesét. Ezt korábban soha, egyik gépemnél sem éreztem.Az új Latik gyártási minősége egyébként borzasztó. 2 E6540-net szoptunk be az elmúlt két hétben.
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #58521 üzenetére
Egyszerű az ok: ők is akartak egy retina MacBookot. Meglepően sokban hasonlít még a belső kialakítás is rá. Csak más kérdés, hogy az üzemidő üresjáratban annyi, mint egy ultrabooknál terhelés alatt
Oké más hardver... De a rMBP-nál azért netezéssel összehozható 9 óra, így az itteni 3,5 óra nem egy jó teljesítmény.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #58518 üzenetére
Tyűha. Mondjuk ez overkill nekem, ez már az asztalimat is csipegetné húzás nélkül
deja vu: Csak az egyik csontos a másik fullos, az egyikhez kb. van minden gombokért, a másikhoz meg nem. Ez a difi. Az a 2 év meg kuka, plusz gyártás eleje és vége és hopp már mossuk is. Anyám is vette az új Nokia-t mekkora minőség és tartósság lesz. Na ja, 1 hónapban többet van szervizben mint nála. Ennyi a fiatalabb jobb és megbízhatóbb dolgokról
Ha nem kell i5 akkor nem kell venni drágábban gépet, mert minek. Felesleges fogyizás.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
premete #58100 üzenetére
Én most azt nem értettem, hogy ez most neked miért baj, de mindegy.
Biztos megvannak az okai, és az előző kommentjében meg is találhatóak.
SSD: Mikor láttunk olyat, hogy SSD-vel olcsóbb? Az mindenképpen olusz pénz.
Méret: Ok, specifikálhatta volna, de ezt az Y510-el kb. be is lőtte.
Súly: Játékos laptop sosem könnyű. -
Sheld
senior tag
válasz
premete #58100 üzenetére
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? teljesítmèny
Teljesen mindegy ha szétesik akár az első héten, tele vagyok lével, veszek egy újat.
Ha az általam megadott feladatokra egy olyan gépet szeretnék venni, ami teljesítmény, és minőség szempontjából is a toppon van, akkor Asus G5* vagy Alienware, ami meg nem az én pénztárcámnak van kitalálva. (Újonnan főleg nem.)
(6) Szeretnél bele SSD-t?(B)nem(/B)
Biztos akadályozza az ssd a játékok futtatását, én átlag használatban semmi hátrányát nem éreztem az ssd-nek. Én mondjuk ebben az esetben is elfogadnám ssd-vel a gépet ugyanannyiért, legfeljebb eladnám, és vennék egy hdd-t.
Nézd meg a kínálatot, én nem találtam SSD-vel szerelt gépet. Opcionálisan elérhető, de az +pénz. Ha mutatsz ilyen gépet, jó hardverrel...(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Teljesen mind1
+ (8) Notebook tömege? Nem számít
Hordozva nem lesz, ki sem kerül az elsötétített szobából, kvázi asztali gépnek lesz.
Kvázi asztali gépként lesz használva... igen. Annyi ferdítéssel, hogy hetente vándorol 160 kilómétert. Nekem nincs kedvem egy asztali gépet hordozni Vonaton/buszon a bőröndöm mellett. Szerintem neked sem lenne.
Kijelző: Fényesnek, neve is takarja magasabb a fényereje, jobbak a színei általában. Eddig ilyen gépeim voltak, nem volt velük bajom. Az hogy matt, vagy nem matt nem lényeges, mert az egyetemen jól használható a fényes is, az albérletben és itthon szintén. Körtefa alatt meg nem fogok Crysisozni, vagy Battlefieldezni vagy bármi egyéb.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nèlküle
Akkor sem kell rá operációs rendszer, ha ingyen van, vagy olcsóbb azzal, mint nélküle, mert nem tudnék nyugodtan aludni, ha legális op. rendszer lenne a gépemen.
Ha ingyen van, jöhet. Ha +pénzt kell rá áldozni, akkor nem kell. Van MSDNA hozzáférésem, az egyetem jóvoltából. Ha lesz annyi pénzem, akkor meg megveszem a lemezes változatát az oprendszernek, mert új jobban szeretem.Ezeket nem egészen értem, próbálok rá magyarázatokat találni, nem tudom, sikerült-e.
Részben... egyébként nem
Remélem sikerült eloszlatni a kételyeket.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #57192 üzenetére
Én kb soha nem telepítettem saját lemezzel, mert nem volt
. Adott egy xy serial licensz, olyanról telepítek. Én kezem közt ált-ban business gép van, prof vagy business licensszel. Ebből gyáriról kopizott MSDN lemezeim vannak és arról telepítek, aktiválással soha nem volt gond.
-
tvamos
nagyúr
válasz
premete #57104 üzenetére
Koszi, lattam azt is mar, es tetszett... szeretek ilyeneket olvasgatni.
(#57105) B-L-A-C-K válasza tvamos (#57103) üzenetére
Hat ja... Es nekem is kell hekkelnem valamelyik 7vegen, mert en is sikeresen ujitottam a gyereknek 2 eve egy asus eee-izet. Remelem, a bga meg a helyen van, es tudok vele kezdeni valamit. Nem hianyzik a + kiadas. De asust nem akarok tobbe.A multkor eg msi wind-et szereltem... na az a nem semmi!..
-
Uzi74
senior tag
válasz
premete #57001 üzenetére
Pontosabban fogalmazva a nem business kategóriáról spórolják le a 14 zollos mezőnyben.
Amiben látok lehetőséget:
Lenovo-nál: T440 alatt nem találok, kivétel talán az L440 - de ez nem egy pehelysúlyú darab hiába 14
Dell 6xxx, 7xxx széria4-8Gb RAMért 400-600 Eur felárat kell ráfizetni a kategóriaugrás miatt
-
nonames
tag
válasz
premete #56774 üzenetére
Sajnalom hogy össze vissza linkeltem...
A lényeg hogy 80k körül a legjobb minőség és felszereltség kell, amit ki lehet belőle hozni.. mostmár értem a fujitsu es üzleti kérdést, köszönöm a világos és egyenes választ..ezt
és ez
Közt döntenék... ahogy nézem a Hp jobbnak tűnik. Kérlek ird le a véleményed hogy mi az egyik és másik előnye ha van? a videot es a vinyot látom.. a márkák és egyeb tapasztalatokban nem vagyok jártas.Illetve hogy ez a Laptopsystem oldal és ezek a gépek mennyire megbizhatoak. látom van mindenre 6 honap gari ez jonak tűnik.. kb mennyi lehet az elettartatum még? nekem igazabol 1 evig kellene mig kint leszek külföldön es a kapcsolattartás e legfontosabb szempont meg a film és net..
Köszönöm előre is mégegyszer és bocsi hogy ennyit zavargatlak!
Üdv.: Sanyi
-
nonames
tag
válasz
premete #56738 üzenetére
igen persze ujat nem akarok, jo a hasznalt is.. multkor ajánlottak fujitsu siemenst. 79.900-ért majd megkeresem s belinkelem... /lehet pont te ajanlottad/ Abba jobb video kari volt es i5 első generaciós proci volt benne, csak azt halottam hogy a fujitsu nem olyan jok.. de persze tudom a lenovo meg a minőségibb márkákban nem lehet erős hardver ennyi pénzért.. Szeretném megtalalni a középutat
köszönöm a segitséget és várok több ajanlatot is
Üdv Sanyi
És mit jelent az hogy Life book? és Üzleti? köszi előre is és bocsi az amatőrségért
-
formula01
senior tag
válasz
premete #56528 üzenetére
Sikerült megragadnod megint a lényeget, jelen esetben ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Azonban, ha már ennyire szívedre vetted a dolgot, felhívom a figyelmed, egy szóval nem szidtam a Dell-t, és azt sem mondtam hogy más márka jobb vétel lenne, se azt, hogy a Dell szar drivereket ír és nem is akarok ilyet mondani, de ha egyszer nem ők készítették el a normális drivert, annak ellenére, hogy tudva levő volt több mint negyed éve, hogy nem kevés teljesítménybeli és egyéb probléma van a driverükkel, akkor fejre állhatsz, de akkor sem lesz az ő érdemük a normális driver.
-
paulkaresz
aktív tag
válasz
premete #56306 üzenetére
szia!
Elmondanám neked hogy mindent a Dell oldaláról telepítettem a megfelelő sorrendben,chipset,Intel majd Amd grafikus,közben a leállások megvoltak.A negyedik drivert (azt hiszem az audio) feltettem,szintén a Dell oldaláról mert olvastam a tesztben hogy érdemes megcsinálni,újraindulás után fekete képernyő fogadott.
Mindez egy jogtiszta 8.1 windows-on,ami teljesen szűz volt,vadonat új ssd-n.
Attól hogy nem gyárilag van rajta a Windows még elvárható hogy a Dell ne olyan Intel 4000-es drivert tegyen fel a honlapjára ami akad a többivel.Nekem egy 3537-es van.
Mai napig nincs rendes AMD driver,vagy FPS nincs,vagy nem ébred fel a kijelző. -
brumi1024
veterán
válasz
premete #56127 üzenetére
És miért kell általánosítani? Mint mondtam, a fehér, műanyag MacBookon gyári hiba volt a repedés, meg is szüntették jó rég a gyártását. MBP != MB, az egyik egy belépő gép a másik nagyon nem. Vannak agyatlanok, de azok vehetnek más gépeket is.
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #56123 üzenetére
és (#56124) kiskaktusz: Nem azt mondtam, hogy nem megy tönkre, hanem hogy normálisabb cellás akksikat pakolnak bele, illetve szériahibáról nem igazán hallani. Egy 2006-os géptől ne várjunk már el jó akksit, 8 év alatt a legtöbb li-ion meghal.
"Mekkfanok szerint a mekkakku sose megy tönkre, se a mekkram, se a mekkcpu,
"
Ja igen, tudom szerinted a Dell az istencsászár és az a hibátlan. Óvoda...
(#56125) tajcsi: Aluszínű billentyűzet az Early 2008-as modelleknél volt utoljára, ez talán leszűkíti a keresést. Azóta fekete.
-
masholnap
senior tag
válasz
premete #56096 üzenetére
valszeg alákínáltak a lengyel áraknak, ami a repcsiút kiesésével annyira azért nem volt nehéz, és így legalább sikerül még alább mennie a lenovónak minőségben. sokat dolgoztak rajta, de megcsinálták
hát a no more lenovo szlogenem szerencsére továbbra sem kell leváltani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest