- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabri07
aktív tag
-
-
phaseOne
tag
válasz
Tikakukac #117024 üzenetére
Erre a hsz-re gondoltál?
Lapozgattam vissza de nem láttam h Spyduck más HP-t említett volna mostanság... Ez viszont 150e Ft...És mik az ilyen árkategóriájú javallott gamer gépek?
-
nrb263
tag
válasz
Tikakukac #116954 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal edigital mediamart stb webshop.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150,000 Ft a limit.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Alap dolgok semmi game, youtube office böngésző de ne legyen csigalassú
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem érdekelnek.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?í
Nemhiszem hogy kapok 150ért IPSt így jólesz a TN is.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?.
Kábelen is tökéletes nemkell semmi extra
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Előre telepített WIN 10 abból mindegy melyik.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD vel jólenne gyorsaság miatt, 4 GB RAM az alap, kell olvasó.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI kell csak.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új garis. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #116931 üzenetére
De jó, az AMD-s notimban ez a képesség megvan.
Eszerint AMD Carrizo előtt ezt még nem tudta?Here’s a quick rundown of well-known hardware that includes dedicated HEVC decoding blocks, which definitely support efficient HEVC playback:
AMD 6th-generation ‘Carizzo’ APUs or newer
AMD ‘Fiji’ GPUs (Radeon R9 Fury/Fury X/Nano) or newer(Újabb Nvidiásoknak is: Nvidia GM206 GPUs (GeForce GTX 960/950) or newer)
-
Hege_89
csendes tag
válasz
Tikakukac #116929 üzenetére
Bocs, ha nem jött át. Szóval az lenne a lényeg, hogy azért kéne vinnie az x265, 10 bites kódolású filmeket, mert össze akarom kötni a tévével, hogy ott nézzem, és ehhez kell az erős proci. Az előző laptopon egy i3-as procin az 1080p-s már szaggatott. Tudom, hogy nem kötelező ilyen formátumot szedni, csak ez sokkal kisebb méretben hozza ugyanazt a képminőséget.
-
fabri07
aktív tag
válasz
Tikakukac #116866 üzenetére
Amit linkeltem gl552jx i5-ös variácíót, abba majd veszek bele SSD-t, úgy sem lesz jó az a laptop?
-
PpenoO
őstag
válasz
Tikakukac #116745 üzenetére
Te is feltételezel az "Amennyiben mondjuk"-kal, gondolom nem járt nálad mindkét típus, mert akkor azt írtad volna. Ha már az én "önigazolásomat", amit egy tesztben olvastam káros a topikra, akkor egy szakértő topikgazda nem tényeken alapuló feltételezéseinek sincs túl sok hozzáadott értéke...
De tudod mit, biztos igazad van, a papír vékony fém ugyanúgy hajlik mint a műanyag fedelű. Nálam mint írtam ez az utolsó szempont de mivel elvileg van választási lehetőség, akkor a vérpistike notebookokból a számomra kevésbé rondábbikat fogom választani.
Khelben: Átbogarászom még egyszer a fórumot és megpróbálom az hozzászólásomban felhozott szempontok mellé állítani és meghozni a döntést. Köszi szépen még egyszer a segítséget.
-
Sblat77
csendes tag
válasz
Tikakukac #116728 üzenetére
On: A dell 5558 benne a lehetséges választék között, egyedül az I3 + 920m kombó miatt gondolkoztam el a többin is, mert egy i5 +920 m vagy egy i3+940m, m260dx is jobb választás lehetne (?)
OFF:
Asztali esetében Iponból rendeltem, odaállítunk 2-en felpakolni a config-ot (330.000-res config), majd miközben adják ki egyik odaszól a másiknak: "tetszetős config, csak pont a lényeg maradt ki belőle", én meg wtf? nézek ismerősre, ő se érti.
Aztán végül nem kérdeztünk rá... Biztos a gépházat hiányolta, mert azt nem vettem, mondván úgyis kapok ingyen (havertól), na meg nekem jó lesz a fal is
-
btudos
nagyúr
válasz
Tikakukac #116681 üzenetére
Nem tudom mi mehet a PB-nél, rég láttam gépet közelről, de tegnap találkoztam egy Acer ES1-731-gyel, hát az tök sík asztalon se volt képes normálisan megállni, az egyik sarka gyárilag lógott a levegőben, pedig akkor mászott ki a dobozból.
Nem sűrűn találkozom ennyire alja cuccokkal, pedig láttam már néhány izgalmas eresztést.
-
PpenoO
őstag
válasz
Tikakukac #116637 üzenetére
Mint mondtam nem a billentyűzet az ami miatt nem a 7559et választom. Árban mobil gamer gépnek, tiniknek, fiataloknak teljesen rendben van. Szinte minden elfut rajta mid-high beállítással, 1-2 év múlva meg úgyis csere lesz mert vérpityunak nem 60fpsel fog futni a FarCry 6.
Az viszont eléggé kiábrándító, hogy jelenleg nincs olyan multimédiás gép 400ig ami mondjuk hozná az elitebook p8470 házának szintjét, legalább quadcore i5el, ips fullhd kijelzővel és decens 2gb videókártyával lenne felszerelve. Ha 500at kellene kiadnom akkor minek vennék zbookot meg használt dell munkaállomást ha lehet kapni 2015ös, újszerű, applecares retinás 15" macbook prot 16gb rammal, qc i7el és erős igpuval?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #116517 üzenetére
Jogos a Telemax iránti kritika, ha tényleg csak a negatív tapasztalatokat nézzük, amikből akad bőséggel. Ám negatív esetek azért másutt is akadnak, ha kizárólag rossz tapasztalatokat gyűjtünk. Ne feledjük el, hogy minden márkának van egy, keresetlen hozzászólásokban időnként felbukó "Soha többé XY termék Clubja".
Például szemelgettem a "Soha többet Asus" jellegű régebbi hozzászólásokból, de annyira most nem mélyedtem bele, hogy mindenre kiterjedően keresgéljek:
Enyhítendő a körülményeket, egy "mediator"
Ugyanakkor a "Soha többet Acert" és még más márkákat is szidalmazó leírásokba is belebotlottam.
Már egy hasonló fórumos bevésés is elegendő lehet ahhoz, hogy a megszeppent felhasználó elsomfordáljon egy adott gyártó akár jó termékétől is.
Az emberek túlnyomó része szinte csak a negatívumokat írja le, beszéli ki magából, örömhírrel ritkábban találkozunk, honi "panaszkultúránkról" nem is szólván, amiben természetesen jogos megszólalások is teremnek.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #116501 üzenetére
+TMX, mára is kijutott egy jó kis sztoriból homáron.
Ja, de nem Lenovo, hanem Samsung.
Az is kérdéses, hogy miért nem Samsung szervizpontba vitte be a Telemax helyett, megint egyfajta "user-error" érzés kerülget.
Ez jó:
Nem akarjuk elkedvetleníteni, de elég nehéz lesz választania, mert a TMX a Samsung mellett hivatalos szervizpartnere idehaza az Alcatel, az Apple (iPhone), a Becker, a Blackberry, az Emporia, az Evolve, a Huawei, a Hyundai, az LG, a Sharp, a Simonsen, a Teltonika és ZTE márkáknak is.
-
Songo
senior tag
válasz
Tikakukac #116504 üzenetére
Hát rohadjon meg de én is úgy látom :S
Szemezgetek most az acerrel is hogy abban az árban van egy 128as ssd és +1év gari az asushoz képest.Tapasztalat vele? [link]
Ez is meg a 752es asusok is erősebb processzorral de gyengébb vga-val vannak.
Esetleg valaki kontakttal a nagykerhez hogy ki vitte el a 4720as pricsat?
mert lecsapnám
-
JasL
őstag
válasz
Tikakukac #116428 üzenetére
De munkára ideálisabb az E460, ugye? Munka alatt azt értem, hogy elviszem valahova tokban, aztán leteszem az asztalra, és programozok. Nem szántóföldre akarom vinni, hogy Józsibácsinak képeket mutogassak kézből. Anyag, igen, alu<->műanyag, felhasználás és stílus ja.. minőség? Jó, nem alu a Lenovo, de azért nem szar ugye? Valamint ár-érték függvényben sokkal jobb a Lenovo?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #116331 üzenetére
Az angolok magukat szivattak meg elsosorban,meg persze vele egesz eu-t....de a dell amcsi gyartmany...szoval a font nem befolyasolja a dell ertekesiteseit,mivel a kozponti raktar es logisztikai utvonal is kiesik.
font bezuhanas ,euro novekedes varhato...szoval sztem nem kell tech cuccok arain agodni,ott a nemet piac is. A gazdasag mas szektorait viszont megszivattak rendesen.
Az USD meg nem tudom,mert ido eltolodas miatt meg a piac reagalasat kivarom,mielott arrol egyertelmuen lehetne biztosat mondani.
Egy biztos EURO most stabil meg,meg emelkedik,de meddig ez is kerdes. Azzal szerintem mindenki egyetert a Brexit oriasi hulyeseg volt gazdasagi szempontbol.
-
-
champace
csendes tag
válasz
Tikakukac #116285 üzenetére
Tiszta rendszer volt rajta, max világítás volt, de más nem ment. Nem engedték, hogy 2 órát használjam, de percenként 0.7-1% között esett a kapacitás eszerint, pedig 90%-os tényleges kapacitást jelzett ki.Nem tudtam megállapítani, hogy mivel volt igazán baj, de nem igazán találnak nekem olyan gépet ami tényleg bírja 3-4 órát...
-
ates85
tag
válasz
Tikakukac #116274 üzenetére
Az Asus Magyarország oldalán ezt írják róla:
"A GL752 egyszerűen fejleszthető még tovább is. Az oldalra húzható bővítőpanel azonnali hozzáférést nyújt a gép belsejéhez, ezért bármikor betehető egy M.2-es SSD, egy nagyobb merevlemez, vagy még több memória, amikor csak akarod."Na most szerinted akkor melyik notit vegyem?
A Dell-t aminél az átlagnál nagyobb a meghibásodási lehetőség, vagy az Asus-t ahol m.2 sata foglalat megléte és megfelelő működése kérdéses.Van esetleg egyéb javaslatod?
-
ates85
tag
válasz
Tikakukac #116269 üzenetére
Az Asusnál ezen a fórum olvasható, hogy nem minden m.2-es ssd-t támogat. Valaki azt írja, hogy csak PCIE csatlakozásút visz, de valaki másnál meg a satás is működik. Ez a nem egyértelmű számomra.
Az egyszerű bonthatóság fontos lenne számomra, mert ha egyszer cserélnék/bővítenék meghajtót és ramot akkor a csere időtartamának a 90%-a ne a fedél leszerelésével menjen már el. Ódzkodom a lefeszítős patentos fedelektől, mert könnyen lehet hogy azok megsérülnek leszedéskor.
-
TIT
veterán
válasz
Tikakukac #116255 üzenetére
Nem a futár hanem én viszem,nyugi pár dolgott már elintéztem,hogy visszavegyenek.
Ha intézem az gyors lesz és nem lesz időm szólni,de jópénzért tanítalak.Amúgy is messze vagy.
Ezaz,hogy nem kell általánosítani,sok belépőszint jó lehet és felsőkat.meg rossz.
Ha nem kell kérdezni szerinted akkor mi a francnak van ez a topic?
Szerencsére a minőséget eltudom dönteni én is még néha látatlanba is.
Szart még sose vettem. -
Yeffy
veterán
válasz
Tikakukac #116247 üzenetére
Ertem.
Igen, csekkoltam par gepet, 980-nal ilyen £1500-£2200-akert vannak gaming laposok, ennyi penzt meg asztalira sem adnek ki, nem hogy meg laposra. (Bar nyilvan nem lenne rossz, ha lenne ra ugy keretem, h ra is szanom. Vagy Alienware-re 😃 )
970essel szereltek is kb egy ezresert mennek vagg tobb. Szal lesz meg g min gondolkodni 😂Ok, akkor az SSD pipa. Zsir
Szerk: ezt talaltam naluk £1k alatt picivel, jo speccel, de lovesem sincs errol a markarol, h ki ez, mi ez, eszik-e vagy isszak. Bat a gep dizajnos, foleg a kek csikokkal. Te ismered ezt?
-
Yeffy
veterán
válasz
Tikakukac #116241 üzenetére
Hmm... azt akarod mondani, h mivel a kartya eros lett, nem fog tovabb jo VGA maradni, mint egg gyengebb/kkrabbi szerias, hasonlo kateg, de nem ilyen eros kartya, mert ugy fogjak irni a prg-okat? Ha igen, akkor ez tobb, mint nevetseges szerintem. Vagy szanalmas a reszukrol. Vagy nem is tudom, mit mondjak.
Ok, a limit reszt most mar vagom, koszi. Nezegetek meg esetleg erosebb GPUs laposokat i5-tel, bar azok sztem csak i7-tel vannak, meg mar irrealisan dragan. Ennek mar egesz turheto szintre beallt az ara.
Az egyebkent ennel fix, h SSD-s, nem SSHD-s? Nem mindenhol olvastam ebben azonos velemenyt, ez is fontos lenne.
Ha lesz meg kerdes, irok. Addig olvasgatok, meg nezelodok asztali vonalon is, h mik a lehetosegek.
-
Yeffy
veterán
válasz
Tikakukac #116228 üzenetére
Ha nincs komolyabb játék akár jó is lehet ez is.
micsodaa? ezt hogy érted? fHD-n (ha nem is minden szűrővel) nem viszi el a címeket? mi a tököm kell akkor ezeknek? mobil GPU nem is játszik? nem tudom, biztos van nagyobb kategóriás is ettől a 970M-től.a limitálást a memóriánál mire érted? mi van mi miatt limitálva?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #116124 üzenetére
Hozzád eleve csak ratyira vágott gépek kerülnek, ha szervizben ténykedsz, hisz ott a jókat nem fogod látni, bolond lenne valaki hibátlant beadni.
Egyébiránt hányszor volt szétszedve? Valaki szétbugázta, van ilyen. 11 csavar fogja össze, én kétszer kaptam szét és semmi probléma vele.
(#116125) RoSSo3
De bizony.
Megbízható boltban még az elmúlt hetekben is 245.000 Ft körül láttam az Intel+Nvidia kombósat, az AMD-s verzió akciósan 231.000 Ft körül is elérhető volt szintén megbízható üzletből.
Nem baj, viszont van most egy jó belépő szintű üzleti géped.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #116105 üzenetére
Azt sejtettem,de remenykedek
Ebben a tesztben az a555g-nel annyira nem voltak oda,a hutesnel 50 fokos haz kicsit meredek. Valamint a negativak listaja is kicsit hosszu.
Szoval a555g-t is kizarnam.Egy jo dell,vagy asus ami nekem szimpatikus lenne.
Akkor ahogy korvonalazodik a dolog.
Jatszani ugy latom nem fogok tudni talalni ilyen arkategoriaban (250.000-es max keret)
A fem haz is ugy latom kezd eleg szepen megdolni :/ Az ips panel ami lehetoleg matt tovabbra is jo lenne usb 3-as kisereteben es halk mukodessel,stabil hazban,csendes mukodessel. (1080p 60fps-es youtubeokat lehetoleg vigye) Wifis bongeszes 4 órára számítok.I5-os proci, 6 v 8 giga ram ocd bovitesi lehetoseg. SSD-t is tudjak bele rakni. (samsung evo 840-m van jelenleg)
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #116102 üzenetére
Lenovot megegyszer sosem veszek...egyszer vettem elkepeszto gyenge a hutesuk es az anyaghasznalatuk.
Kicsit olvasva par kulfodli siteot...a rifthez legalabb 980m kellene....szoval a riftes vonalat mar le is huzom a listamrol.
Lassan de remelem hamar osszeall a gep. A Fujitsu A555G-rol elolvastam a tesztet mobilarenan,annyira nem jott be. Valahogy olyan "konzumer" gepnek tunik. Valamint az 1 tb-os 5200-as winyo gyarilag eleg hmmmm lassu...
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Tikakukac #115928 üzenetére
Ez a bolt azt mondta, a gyártótól érdeklődik a kijelzőt illetően. de mindegy, ebbe már beletörődtem, hogy akár IPS, akár nem, szép legyen, és kész
Inkább az SSD-re várok, nem fix az infó, mert azt kérdeztem meg, bele tudják-e ők szerelni. Jó árban is van náluk szerintem, adapterrel, mindennel, és akkor nem nekem kéne idehaza bajlódni vele, nem is értek hozzá. Szóval erre várok
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest