-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PetiTt
csendes tag
-
Dhampir
félisten
válasz
premete #21016 üzenetére
COP=Call Of Pripyat. Erre a részre reagáltam:
Ne legyen gond az se ha néha unalmamban tolnék egy kör Stalkert.(#21056) Borote
Ilyen adóterhek mellett nem is csoda, ha nem tudnak akciózni, mert életben szeretnének maradni ők is (és persze mi vásárlók is).
Például a Lord Computer így járt:
Tisztelt Vásárlóink!
Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy az aktuális gazdasági körülmények nem teszik lehetővé üzletünk további üzemeltetését, az 1997 óta tartó kereskedelmi tevékenységünket szüneteltetjük.
Üdvözlettel:
Lord csapata -
Knagymate
csendes tag
válasz
premete #21005 üzenetére
És mivel lehet jól növelni az üzemidőt? Nekem holnap érkezik a dell 15r se notebookom full HD felbontással, és egy 120 Gb-os SSD-t már előre vettem hozzá. Amennyire én tudom a képernyő fogyaszt rengeteget. A processzort, vga-t vissza lehet valahogyan fogni szoftveresen a dellnél? Erre 4 magos 8 szálas i7-es proci lesz egyébként.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
premete #20967 üzenetére
azt gondoltam
(#20988) Victorio: nekem is volt anno egy álmom, üzleti szériás laptop a10 trinityvel, 13-14" méretben, na az sose jött össze, 150K-ig pedig biztos nem fogsz találni nem TN paneles gépet, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel (meg semmilyet sem). ha nem kell a trinity, hanem elég az IHD4000 is, akkor ivy bridge vonalon van már némi lehetőség, de nem túl sok, kb. a fujitsu a532 fér bele, azt errefelé szokták ajánlani. kicsit drágábban dell vostro 3560 van még, az elődjének volt olyan amd verziója, amit te keresel, ennek nincs.
kérdés, hogy mire kell a trinity? ha el lehet hagyni, a többi feladatra ennyiből lehet találni jó gépet.
-
Firpo
tag
válasz
premete #20939 üzenetére
Tudom, hogy új, de nem is részletes tapasztalatokra lennék kiváncsi, hanem arra, hogy a kettő közül melyik lenne a jobb választás. Amennyire én látom a hardveres rész kb. ugyanolyan erősségű. Itt a kérdés az anyaghasználat, minőség, strapabíróság, garancia. Tud-e ezekben annyival többet nyújtani a Dell Inspiron 5521 a Lenovo G580-nál (ami már jól ismert), hogy megérje a +30k HUF-ot.
Nem hiszek a Matolcsy tündérmeséjében
-
fogtunder
nagyúr
válasz
premete #20928 üzenetére
ahhoz élőben nem volt még szerencsém, mindenhol dellekkel vagyok körülvéve, néha belefutok párba, de a thinkpadek még mindig előrébb vannak. amúgy pont ezt mondtam, hogy macbookon kívül én is mindig egerészek ha lehet isten áldja a logitechet a unifying reciever-ért, de azt meg elvből nem veszek ugye.
(#20929) kisskd: én is nyomkodtam pár gépet (mondjuk a hp spectre és a dell xps 13 pont kimaradt, ami említésre méltó lenne), de elég sokban maradtak el az almás megoldástól. cupertinoban ha mást nem is, ezt rohadtul eltalálták.
de az eredeti mondanivalóból az a lényeg, hogy nem csak a méret számít, mert nagy méretben is lehet szart csinálni, meg kicsiben is jót. nálam egyébként a legtöbb azon bukja be a dolgokat, hogy ha egymás mellett vannak az ujjaim, nem érzékeli a multi-touch gesture-öket, és két ujjas koppra nem tudnak jobb klikket, ami azért szintén alap kellene legyen windows gépeknél. -
gyenge47
aktív tag
válasz
premete #20918 üzenetére
Köszi egyébként a felvilágosítást.
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
140-150 közé kérném(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
töknyolc(3) Notebook súlya?
töknyolc(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
munka(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
mind2, leginkább megbízhatóság(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
win7 vagy win8(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
4Gb ram, vinyó mind1(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera kell(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
-(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 napon belül -
Ispy
nagyúr
válasz
premete #20886 üzenetére
Ez a gép egy ismerősöm lányának lesz, aki megkért, hogy 70e-ig segítsek neki laptopot venni (erre mondtam neki azt, hogy az újat felejtse el ennyiért, akkor inkább egy használt).
Az ÁFÁ-s magamnak lesz munkára, cégnévre (egyébként és spec soha nem is vennék munkára használt laptopot).
A matricát nem is vettem észre, kösz hogy szóltál így tényleg felejtős.
Ispy
-
tylerddd
veterán
válasz
premete #20739 üzenetére
Ez a 226 is bőven túllépte a keretet, amit szántam rá. Viszont el leszek majd vele egy darabig, úgy gondolom. 4GB ramot akarok rendelni még hozzá és van egy 120GB-s Kingston SSD-m. Így már elég jó kis cuccos lesz.
Amúgy a belső fém merevítés ezeknél az E5xxx szériáknál is megvan ugye, attól függetlenül, h műanyag a külseje?!
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #20836 üzenetére
Én 2-n vagyok túl, mindkettő faja volt, használták őket pedig. Igaz, gondos tulajoktól, és nem is nagyon voltak mozgatva csak 2 pont között naponta 2-szer.
Az mondjuk biztos, hogy iszonyat sérülékeny. Aprón is rengeteg olyan gép van, ami itt-ott meg van nyomva. Amit mondjuk kihúzóval el lehet tüntetni, ha az embernek van karosszériás ismerőse
Mondjuk azt nem tudom mennyire hatékony, de biztosan megoldható.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #20828 üzenetére
220 nit kiemelkedő fényerő
Jahj
De tényleg, tehát az, hogy karácsony előtt tényleg minden szar gép gémer lesz, meg bikaerős, meg ultratartós (meg olcsó, ahhoz képest, hogy a marhája x éve melyik drága webshopban vette) az durca. Hirtelen nem is tudom melyik volt a kedvencem, olyan sok mókás hirdetés van
-
Chaser
legenda
válasz
premete #20756 üzenetére
Droid. Prestigio multipad ultimate 3G. Gyengébb SoC-kal volt egy tabim, már az is teljesen jó. Az is MVA volt, de T60 mellett se volt szégyenkeznivalója. Jövőre megnézem valahol aztán valszeg ez lesz. A 7" verziójáról jó tapasztalatok vannak. 2 év garival meg a "nagyokon" kívül más nem is árul tabit. Egész pontosan 0.68Kg. 7-est kényelmesebb fogni, ezt meg kényelmesebb nézni. Ráadásul amiben lenne 3G és 7-es az kb ilyen árban van. Előfizus tabit meg nem akarok.
-
btudos
nagyúr
válasz
premete #20695 üzenetére
Az L széria nem sokban különbözik az Edge-ektől, csak designban közelebb áll a T szériához.
spammer: B-s Pentiummal L szériás Thinkpad-et is találsz ennél jóval olcsóbban. Szóval nem állítanám, hogy feljebb van pozícionálva mint az Edge-ek.
-
spammer
veterán
válasz
premete #20686 üzenetére
Persze, de az Edge-et még egy Edge felirat is megkülönbözteti a gépeken is
De amúgy is, meg kell nézni az árakat, nyilvánvaló, hogy egy 150k-s Edge nem lesz annyira jó, mint egy 300-400 ezres sima TP. Viszont az 150k-s kategóriában még mindig jó lehet. 200k-300k-ért már én sem vennék Edge gépeket, de kb. 150k-ig bezárólag szerintem nem rossz...
Ha egy 5 éves konzumer Lenovovak a mai napig semmi baja, és ha most egy G580 jól össze van rakva és ajánlott gép, akkor az Edge-től sem kell félni.
Egyébként a képen látható L széria sem sokkal jobb minőség, mégsem az Edge-hez sorolják, és mégis kb. 1,5x-2x annyiba kerül, mint az Edge-ek.
Az, hogy ki mit tud vagy akar megfizetni, és kinek mire van szüksége, hogyan használja, az már más téma.
-
Elteu
csendes tag
válasz
premete #20613 üzenetére
Köszi! Nem tudom, hogy nem sikerült megtalálnom a laptop.hu-t.
Sajnos ott a legfontosabb pont, a 3 év garancia nincs meg.
Melyik márkát, konfigurációt preferáljátok, ha tényleg a tartósság a lényeg? Érdemes AH531-et venni két év garanciával is, vagy van megbízhatóbb az árkategóriában (ha lehet, szintén legalább 2 év garanciával)? -
Tikakukac
titán
válasz
premete #20277 üzenetére
Hát erre a válasz valszeg egy igen lenne a válasz. Nekem mondjuk elviekben elmegy a sima 7k-ba, a másik volt 12k, így nekem 5k-ból lett wacom+ips panelem, ami azért vicc.
Akksi idő nekem mindig ilyen érdekes dolog volt, a legjobb ugye ha kipróbálható a dolog egyénre szabva, és hát ugye ez nehéz. Amit meg noticsekk mondd, az legalább magukhoz képest okés, a valóság meg olyan amilyen. A különbség nem tudom miért van.
Miamiquake: Közöm nincs a Mac cuccokhoz, Minit ismerem közelebbről meg ugye a szifonokat. De notikban azért volt minden, az nVidia féle graf kari elszállástól kezdve a burkolat repedésen át minden megvolt ott is a repertoár. Keresned kell egy szakosodott embert, vagy felbújni a netet a hibák után.
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #20271 üzenetére
Szerintem nagyon megéri, ha árban nem vészes a dolog. Egyszerűen összehasonlíthatatlanul jobb egy normális ips képe egy laptop tn-hez képest(bár ez is lehet jó, de ilyet még csak rgb-ledes xps-ben illetve macbook proban láttam, és azoknál is jobb egy átlagos ips monitor).
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #20271 üzenetére
Hát attól függ. Ha mondjuk a színeket nézzük, akkor az sem kutyafüle, mert tényleg olyan színei vannak annak az 1050p-s T60 IPS-nek, hogy a bokámat fosogatom lefele, pedig tényleg itt használgatom azért az AFFS moddolt gépet is egy ideje.
Ha mondjuk nem olyan hatalmas az árbeli különbség, akkor én cserélném, de ugye az sem mindegy miben cserélsz és miről mireHa nagyon szeretnéd akkor próbálok lőni egy képet amin van TN és AFFS és SXGA+-os IPS noti és jó minőségű TN monitor egyben
Vagy ugye összesen van az albiban most 5 notesz, tehát kisebb szalont tudnék nyitni
GLevi91: Korcs gép, ULV proci meg viszonylag erős kari, könnyebb, de igazándiból nehéz. Ez így egy baromi kompromisszum, mert semmire sem lesz jó igazán. A játék az, ami tönkreteszi ezt a választást is.
-
spammer
veterán
válasz
premete #20220 üzenetére
Cégek esetében igen (mert ott üzletszerűen, haszonszerzés miatt dolgoznak vele), de megnézném, hogy a magángépemen a személyes dolgaim között turkáljon akárki is, a saját lakásomon...
Na meg hol van erre kapacitásuk, hogy embereket ellenőrizgessenek? Pistike összeszarja magát, mert letorrentezte a Doktor Houset
Na mindegy, nem akarok offolni, elhiszem, hogy valódi az idézet, és hogy van, aki ezt komolyan gondolja, csak hát nagyon rosszul gondolja
-
spammer
veterán
válasz
premete #20215 üzenetére
Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mivel használja a gépét. Ha fogom és kidobom a kutyának a laptopot, hogy rágja szét, ahhoz sincs senkinek semmi köze, milyen alapon kérné számon akárki is rajtam, hogy mit csinálok vele, mivel használom?
Amúgy én sem látom sok értelmét a FreeDOSnak, ennyi erővel dobhatnának fel rá valamilyen linuxot, az legalább már használható is valamire.
-
po1son
addikt
válasz
premete #19780 üzenetére
Mitől lenne kevés?
Komolyan nem értem, hogy miről beszélsz... Az én elvárásom, hogy azok a tervező programok, amiket megadtam azok fussanak a gépen és ezen felül egyetem végig húzza ki... Amit ajánlottak a kollégák az ennek a célnak teljesen eleget tesz én szerintem...
-
-
Fishor
senior tag
-
spammer
veterán
válasz
premete #18993 üzenetére
"Windows 8-nál kamu a bootidő, a csempék megjelennek gyorsan, de még kb. fél perc, amíg betöltődnek a cuccok és lesz net, ssd-nél is."
Én erre írtam. Nálam bejönnek a csempék, rákattintok a desktopra és addigra már van net (wifi routerről). Böngészőt és extra programokat nem indítok automatikusan, kivéve egy uTorrentet. Szóval ez a "clean boot". Ha automatikusan indítasz 20 programot, akkor persze lehet fél perc, de egyéb esetben a csempéktől számítva fél perc (főleg SSD-n) ahhoz, hogy net legyen, az valami durva gebasz.
(szerk: jelszókérés nálam sincs, azonnal csempékre megy.)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #18983 üzenetére
A chip magazin normálisan letesztelte ezeket ("csúcs" gépben, régi gépben, notiban), és ott néztem ezeket a valós értékeket notikra vonatkozóan.
Win7 felállás:
HDD: 47 mp
SSD: 25 mpWin8 felállás:
HDD: 29 mp
SSD: 17 mprooland: Nem nézegettem, de szerintem 8gb-al 130-ért jó ár érte ott.
-
spammer
veterán
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
premete #18365 üzenetére
Ennyire "legalja" kategória lett az olcsó asus? Asztalinél általában ragaszkodtam hozzá sokáig (pl. asztali: alaplap, vga) de a mobil kategóriában ennyire más lenne a helyet? Kezdem rosszul érezni magam, hogy eddig Asust ajánlottam, minden noti vásárlónak, aki megkérdezett...
-
Chaser
legenda
válasz
premete #18340 üzenetére
Azóta eltelt pár év
én is idegenkedtem tőle. De aztán jött az x200 amin ugye nincs pad, csak trackpoint. És rájöttem hogy lám, ez jobb mint a pad. Azóta pad-es TP-ken is csak pöcközök
Annál gyorsabb/pontosabb csak külső egér lehet. Na ugyanezt dellekről nem tudom elmondani, némelyiknél a pad is tragédia.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #18141 üzenetére
Most, hogy mondod, valamelyik gépen már csináltam ilyet. Hmm. Használtaknál mondjuk én stressz meg mindenféle más tesztekkel a pendrive-on tolom, ott muszáj belogolni
salieri. : Ennyiből nem lesz csoda. Ha jó gépet akarsz akkor dobj rá még ugyanennyit. Na az jó gép lesz
Ha azt nézem, hogy ennyiből kapsz max 2 másik gépet, amik eleve throttlingolnak, akkor máris előrébb vagy. Ha idesorolom az összes G6, 630 meg kitudja milyen gépet akkor főleg. G580-nál még nem hallottam széthulló padról meg lekókadt kijelzőről, míg az említettek ezt tudják 1-2 hét után is -
mutyi
senior tag
válasz
premete #18124 üzenetére
Na ettől nem lettem okosabb
Akkor konkrét példát írok:
6420 vagy 6430 sima HD meg HD+.
Igazából itt keresem a különbséget.
Az a durva,hogy az én Elitebookom sima HD és olyan érzése van az embernek,mintha pár évvel visszamennénk az időbenMost itt van nálam egy Pavilion DV6 és kifejezetten szép a kijelzője, oldalról egész jó a betekintési szög, alulról meg felülről már gyorsan csúnyul.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #18027 üzenetére
Passz, szerintem elvileg van, de sose néztem. Elitebook bios jelszó miatt nem tudom miért cseréltek alaplapot, enyémen már én is basztam el, vagyis elfelejtettem, és van egy jó kis leírás 5 perc alatt kilehet szedni vele.
-
Dannalyno
csendes tag
válasz
premete #18005 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ, de ez gondolom 1edi ajánlat,
+nekem áfás számla is kell,
Én nem nagyon értek hozzájuk, tudtok mondani még típust, vagy fogy mire figyeljek,
mondjuk erre az asusra is mondták hogy ,keményebb anyagú, de akkor felejtős.
A méretét tekintve könnyebb lenne kisebbel, de ha 15.6os ba van jó az is érdekel.(szoval , nem zárok ki semmit?)
Köszi szépen. -
GaborGh
őstag
-
buci30
addikt
válasz
premete #17715 üzenetére
Na a szappantartó
Ezt mondták az S3-ra is és az elejétől van nekem és semmi bajom vele ott is szidták a Samut ,hogy szappantartó..., szar anyag stb. stb.S garancia téren: Ismerősömnek lett baja de mivel regisztrált az oldalukon ezért kijött a futár 2napra rá a bejjelentéstől és megcsinálta háznál.
Na de ez nem ide tartózik teljesen.
De nekem a Samuval semmi bajom a belsőre értettem most ,hogy az elvileg ugyan az szóval ha az jó játékra akkor az is szerintem. -
BalaNce87
addikt
válasz
premete #17700 üzenetére
Szia konkrétan átlag felhasználásra lenne hordozná is be magával, videózás, net plusz néha játék, fifa/pes esetleg cod. Más ajánlatok is jöhetnek a felsorolt kritériumokhoz, anno ugyanitt kaptam egy lenovo g580h-s ajánlatot ha jól emlékszem, ezeket küldte haver még hirtelenjébe lenovo ideapad g780/z380. A z380-nak jobbak a tulajdonságai, kivéve hogy kisebb a felbontás/kijelző, szerintem ez a tulajdonság feláldozható pláne ha hordja is magával az ember. Az összeg nagyon max 150k akkor ha korrekt a masina, persze árához mérten.
-
stifi
senior tag
válasz
premete #17675 üzenetére
magyar lokalizációval vetted őket?
remélem azt tudod, hogy ha külföldre volt konfigurálva a gép, akkor itthon nem biztos hogy érvényesíthető rá az NBD garancia... a Dell ügyfélszolgálaton le kell jelenteni hogy máshová költözött a gép mint ahova konfigurálták, és ők megmondják hogy az új helyen milyen garanciát tudnak rá vállalni..más egy helyszíni garancia németországban vagy kambodzsában
-
btudos
nagyúr
válasz
premete #17644 üzenetére
De a 20-as szériával nincs előrébb, az csak Sandy Bridge, ahhoz nem jár HD4000
Persze ha kisebb gépet akar akkor jó, csak dGPU-s E6420-ról kisebbre váltani ugyanabból a szériából. Nem látom sok értelmét
szerk.: Az a Zenbook alsó hangon 245 k, az előbb mintha csak a Dell áráról lett volna szó mint keret
-
Borote
addikt
válasz
premete #17557 üzenetére
A TPFC-s kollégák megcsinálták 4530s-re is
Egy próbát talán megér az EliteBook-nál.
Nekem ThinkPad-en baromira hasznos.(#17562) premete:
-
baro32
aktív tag
válasz
premete #17474 üzenetére
Helló jaj ne haragudj hogy nem pontosan írtam meg a proci típusát i7-3610QM-es prociról van szó aszthittem egyértelmű na mindegy jó a te procid is igaz a 44 és a 21 helyezés közt nemtudom hogy gyakorlatman mennyi a különbség nekem ez előtt csak egy i3-380m-es volt na az nagyon pörgött játékoknál 99-100%-on értem én a komolyabb gamek-nél mint pl.batlefield-3,rage stb az sem volt gyenge csak már nem volt TARTALÉK teljesítmény de az i7-el nyugodt vagyok mert ha kell plusz akkor van ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged