-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
Fishor #57074 üzenetére
Ja hogy az a gond, hogy kijelzi a NumLock ikonját az OS az értesítési területen?
Jobb egér gomb a Tálcán, a feljövő Tálca és Start menü nevű ablakban a Testreszabás gombra kattintva be tudod állítani, hogy megjelenjen, vagy eltűnjön, legalábbis Windows 7 alatt, de gondolom, Windows 8-on is kb. hasonlóan megy.
Vagy ez valami Ideapad-specifikus változata akarna lenni a Thinkpad-es OSD-nek? Akkor biztos le lehet tiltani a futását, de gondolom, akkor a hang- és fényerő növelését stb. sem fogja kijelezni.
-
btudos
nagyúr
válasz
Fishor #56985 üzenetére
Lenovo B590 120-ért i3-mal, esetleg valamelyik Fujitsu, ami belefér a keretbe. Egyébként egy Pentium 2020m is bőven elég alap dolgokra, inkább költsd az i3 felárát SSD-re, sokkal többet nyers. B590-ből van 100 k körül Pentiumos verzió, amellé belefér egy 120-as SSD is, és nem lesz problémád egy darabig.
Uzi74: Valamelyik 14-es üzleti kell neked, a Thinkpad, Elitebook, Latitude hármasból nézz valami kedvedre valót. RAM-ot és SSD-t utólag vennék bele, garanciavesztéssel nem jár, de sokkal olcsóbb, mintha eleve ilyen konfigot néznél.
-
btudos
nagyúr
válasz
Fishor #56974 üzenetére
Komolyan, legalább egy rohadt árkeretet írjatok már le, hogy tudjuk hogy 100, vagy 400 k a vége, mert így tényleg semmi értelme idejönni kérdezni.
Bocsánat a kirohanásért, de 1 hét alatt szerintem legalább 50 ember jött úgy ide, hogy árat sem írt, így egyből visszakérdéssel indul a dolog. A téma összefoglaló sem dísznek van ám, de azt már meg se merem említeni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Fishor #19660 üzenetére
Még jó hogy írtuk az i3-as bőven elég...
De ha ragaszkodsz hozzá akkor vedd azt....
juuzer: Jelenleg ennyi pénzből az elvárásaidnak megfelelően ennél nem fogsz jobbat találni. Ha ragaszkodsz a 6-8 GB-hoz meg kérhetsz bele, de arancia vesztés nélkül olcsóbban tudod magadnak is bővíteni, nem kell hozzá nagy tudomány kicserélni.
choco01: Szerintem fejezd be tényleg az ide írogatást, engem személy szerint nagyon idegesítesz, egyrészt azért mert még 15 éves vagy, és sose volt géped, 0 tapasztalatod van, illetve azt se tudod mi merre meddig. Másrészt ez egy szakmai topik, nem érünk rá arra hogy még téged javítgassunk ha éppen hülyeségeket szólsz hozzá. De ezt már elmondtam neked, ha nem érted meg akkor majd máshogy megfogod.
-
Borote
addikt
válasz
Fishor #16891 üzenetére
Háát nem tudom, a Toshiba nekem nem a szívem csücske.
Most így játékon kívül, valaki mondja már meg nekem, hogy miért kell 500GB vagy 1TB a filmeknek? Annyi filmet folyamatosan állandóan néznek? Én úgy vagyok vele, hogy letölt, megnéz, töröl. Ha kevés az 500GB, ott az 1TB is tele lesz szemetelve olyan filmmel, amit senki sem néz.
(#16904) rAY.BAN: az i7 muszáj?
-
andrisbandi
őstag
válasz
Fishor #16893 üzenetére
"...duál core procit kicsit gyengének tartom..."
Pentium Mobile, Core i3, lényegében ugyan azt veszet drágábban filmet nézni, meg netezni. [link]Jelenleg egy 4 gb ram, C2D, 2 Ghz-es Asus notit használok ilyen netezős filmnézős gépnek. Saját képernyőén (1366x 768 talán) a 720as filmek simán mennek, 1080as youtubok is. Külső full hádés (1920x 1080, DVI) monitoron használom ahol a 720asok szintén tökéletesen lejátszahóak, a 1080as youtubok már akadoznak. Ez a gép 2007es.
- Úgyhogy a duál core proci ilyesmire több mint elég kell legyen.A Pentium Mobile-os integrált video karik mozizáson kívül alkami, nagyon alap játékra is megfelelnek.
-
margithid
veterán
válasz
Fishor #16893 üzenetére
Dell mellett szól a 3 év garancia, viszont lenovo is jól össze van rakva.
Pentium nagyon jó általános dolgokra, i3 teljesen felesleges, annyi, hogy plussz 2 szállal többet kezel, a windows 4 amgosnak látja. Ja meg erősebb az igp az i3ban, de ha nem játszol akkor teljesen jó a HD2000 is, filmezni tökéletes. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Fishor #13692 üzenetére
Na ezzel nekem is újat mondtál, azt hittem csak elég leszedni a hátulján lévő reteszt, nem tudtam kikel belezni hozzá, így érthető is a garivesztés. Biztos nem véletlenül rakták akkor olyan helyre...
G.Peter: Nem is néztem, de mind1 mert nem sok különbség van közte, a lenovo minőségibb gép, illetve a benne lévő alkatrészek is minőségibbek, azaz amin a Lenovo alkatrészei nem mennek át bizonyos kritériumokon, ott az Aceré lazán...
-
GrooveHero
addikt
válasz
Fishor #13690 üzenetére
Köszi, ha tudok, maradok a Lenovo-nál, oszt veszek bele egy 64 gigás SSD-t, nagyobb nem kell.
Szeretnám kihangsúlyozni, hogy a gép NEM játékra kell, hanem melóhoz CAD-re, amihez igazából Quadro kártya kellene. Ha azzal szerelt gép van 300 körül, akkor nem kíméljetek.
A 3d-s tervezőprogram nem szereti a játékra tervezett vidokártyákat. Tegnap előtt "csak" egy kört rajzoltam, és a 2d-s "skiccet" megforgatva már darabos volt a kép. Egy GTX 560Ti szalad most az itthoni gépben 6giga ram és egy C2D E8400 alapon. A prog eszméletlenül fogasztja a videokártyát. Ha olyan napja van, még a fognyomokat is lehet látni a kártyán -
darvak
senior tag
válasz
Fishor #13493 üzenetére
Avast maradjon, többi mehet kikapcs! (nekem mindenre van ikonom, vagy ott a gyorsindítótár).
Meg a linkkel, amit 2szer elküldtem, állíts le sose használt szolgáltatásokat!!!
Akármi, ami kellhett, visszaállíthatod+kézi indításon is hagyhatod.Minek menjen bármi is, ha nem használod? Én azt szeretem, ha csak az fut, amit éppen használok (persze a minimális szükséges mellett)!
-
GrooveHero
addikt
válasz
Fishor #13493 üzenetére
Szuper, így már kicsit átláthatóbb a dolog. Lévén egy laptopról van szó, nem tudom, hogy kellenek e hozzá kiegészítő progik, hogy menjen pölö a táccspad, miegymás. Ha nem, akkor én legyalulná az összes felesleges cuccot. Amit meghagynék, azok a következők:
MSN
u torrent
Avast
ha kell facebook, akkor maradhat
virtual clone drive gondolom olyan akar lenni mint a Dameon Tools, tehát ISO és hasonló képfájlok mountolására való. Nekem indul a winnel, mert bármikor kellhet egy progi és telepíteni kell, akkor ne kellje keresgélni az ikont, hogy elindítsam, csak jobb klikk a tálcán és már mehet is.A többire én azt mondanám, hogy nem kell indulniuk. De tényleg jó lenne, ha utána néznél, hogy melyik progi mire jó, és csak úgy felrakni őket, hogy van e vmi hasznuk, különben hulljon a férgese
Az általam leírtakat NE vedd szentírásnak, várj meg még egy-két kollégát, ők is mondanak majd vmi okosságot -
darvak
senior tag
válasz
Fishor #13477 üzenetére
Csapó 2!
Ha nem tudod mi az, akkor google!
Akár egyenként, de akár innen: FISHORNAK WIN7 szolgáltatások!!!Chaser
Tényleg elég rossz
Ez a mindenre a tovább-tovább-tovább kattintás, és készen vagyunk.
Nem szekálni akarlak Fishor, de elég kusza na!
-
darvak
senior tag
válasz
Fishor #13092 üzenetére
Mint már írtuk, leállítod a háttérben futó alkalmazásokat és kész
Attól,h kiveszed a boot-ból pl. az GPU progit, attól még a driver betöltődik, attól,h kikapcsolod a hangkátya alkalmazását, még lesz hangod stb.. Semmi köze a működéshez, általában udpate-re jók ezek az alkalmazások, különben is gyakorlatilag mind elérhető manuálisan a vezérlőpulton keresztül is.
Ha kiveszed az msn-t, akkor majd kézzel dupla kattal elindítod később amikor szükséged van rá, ennyi az egész, nem veszik el semmi a gépedről.Kicsit utánanézel, máris gyorsabb rendszered lesz.
[link]Persze a CCleaner a legegyszerűbb, kezdetnek az is jó.
Amúgy 1 vírusírtó induljon és kész, ennyi kell.
SSD berakásához annyira kell megbontanod a géped, mint a memória bővítéssel.
(#13095) szasanyi
Nm!
Tilla i5 4530s gépe is megfontolandó, amit Pocok linkelt.
Sok sikert! -
GrooveHero
addikt
válasz
Fishor #13087 üzenetére
És az említett programokat bekapcsolás után egyből használod is, vagy külön elindítgatod, amikor szükséged van rá? Mert ha nem kellenek ezek a progik, akkor fölöslegesen indulnak win-nel együtt. Amúgy meg a géphez kapott driverek feltelepítése sztem a legnagyobb hülyeség. Használj CClenaer nevű progit, magyar, sokat tud, és nagyon jó kis progi. Abban be tudod állítani az automatikusan induló progikat.
-
darvak
senior tag
válasz
Fishor #13037 üzenetére
Rengeteg háttérben futó Asus szolgáltatás lehet, a manualba látható, mi mit csinál. Alapban biztosan mindegyik be van kapcsolva. Ezen kívül valószínű az összes telepített progi autostartba indíthatja magát, aminek semmi értelme.
1000 cikket találhatsz a neten a speed up win témában.
Ha nekilátsz, készíts dokot róla, h miket állítottál le, vagy biztonsági másolatot.
Alapvető dolgokat úgyse enged lekapcsolni a rendszer. El lehet szórakozni ezzel.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Fishor #13037 üzenetére
Ott valami program bekavarhat, de így látatlanba nehéz megmondani mi lehet. Amúgy max rakd újra a rendszer, és vegyél bele SSD-t, ezt a kis tesztet nemrég csináltam...
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fishor #13037 üzenetére
Töredezettségmentesítés mikor volt utoljára? Ha start menübe beírod, hogy msconfig (és nyomsz egy entert), akkor előjön egy rendszerkonfiguráció nevű ablak. Ennek az Atomatikus indítás fülén tudo kilőni az automatikusan induló progikat. Gyanítom, hogy van egy vagonnal, olyanból is, amit nem nagyon használsz. Próbáld meg a nem használtak elől a pipát kivenni.
Milyen régi a windows telepítés? -
Borote
addikt
válasz
Fishor #12844 üzenetére
Melyik része lassú a betöltődésnek?
Míg az alaplap és a BIOS (UEFI) betöltődik? Utána míg megjelenik a Win logó? Vagy mire megjelenik a bejelentkezési képernyő? Vagy az, hogy bejelentkezz?
BIOS/UEFI beállítások között nincs olyasmi, hogy gyors bootolás?
Az Ultimate-től olyan nagyon lassabbnak nem szabadna lennie... Próbálj meg szerintem egy OEM, hekkelés nélküli, Home Premiumot is, hátha.
Linux-ot is lassan bootol?(#12845) Traxx: röviden - C855 = NEM
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Fishor #12080 üzenetére
Hát ha nem számít hogy dög nehéz akkor G55-öt vennék, nekem most az a játékos noti jön be a legjobban, bár úgy beszélek mintha olyan sok lenne ilyen kategóriában.
De szerintem jól néz ki nagyon, anyaghasználata is teljesen rendben van, én azt venném ha nem lenne vele nagy mászkálás.
-
Fishor
senior tag
válasz
Fishor #11512 üzenetére
Hát ezek szerint nekem tényleg nem annyira szükséges ilyen fullos gép. Nekem a lényeg ezek után a stabilitás, megbízhatóság, és hogy csendes hűvös legyen. Erre tudtok valami alternatívát? A lenovot nem nagyon ismerem, inkább asus, dell, samsung párti vagyok, persze ez változhat.
-
Tikakukac
titán
válasz
Fishor #11512 üzenetére
Amiben van mSata hely, abba lehet rakni, értelemszerűen.
Játék szempontjából a proci másodlagos, elég ritka, hogy a proci legyen a szűk keresztmetszet, jelen esetben i5 is elegendő bőségesen.
A ram meg marhaság. Ha nem tudná kihasználni, akkor miért lehetne 4 giga fölé bővíteni? Ki tudja, de ehhez kell majd 64 bites oprendszer, meg fotoshop és egyéb progi, amiben 50 megpixeles képet vagdalsz meg effektelsz. Na akkor kell a sok ram. Meg mondjuk 20 virtuális gép elindításához is kell a ram. Hétköznapi gémingelés során a 4 giga fölötti mennyiség nagyon-nagyon ritkán hoz érdemi változást. Hacsak nem fullhd és ultra beállításokon tolod. Na akkor talán. De ahhoz meg a notik gyengék. -
thomeef
őstag
válasz
Fishor #11497 üzenetére
Röviden annyi hogy a hagyományos ssd-t csak a hdd helyére tudod tenni. Az msata ssd-nek van külön kiképezve hely a gépben. Így néz ki egy msata ssd, így néz ki egy msata foglalat, ami pl a G55-ben is van. Itt pedig egy kép, amin bal oldalt egy msata ssd-van, jobb oldalt egy 2,5-ös notivinyó. Ezt hívják hdd+msata rendszernek.
-
thomeef
őstag
válasz
Fishor #11489 üzenetére
Megéri, de nem 417k-ért, árkategóriájában a legjobb gamer laptop az alapverzió 310k körüli árral.
A G55-ben msata ssd van, mivel csak 1 teljes értékű hdd foglalat van benne. Szerintem vedd meg az alap verziót, 310k-ért , és vegyél bele egy jó minőségű msata ssd-t, így max 350k-ból kijössz, és van egy baromi jó géped -
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 27% Számlával! HP EliteBook 845 G8! Ryzen 5 PRO 5650U, 16GB RAM, 256GB SSD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest