- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
Tikakukac #154812 üzenetére
Előző céges gépe valamelyik HP EliteBook volt (2016-ban), és emlékei szerint állandóan lefagyott, irtó lassú volt, meg nagyon melegedett. De ha van HP, amit nyugodt szívvel ajánlasz, az érdekelne.
SSD-vel kapcsolatban igazad van, kellene bele legalább egy 256GB-os a terrás winyó mellé (de ez esetben lehet kisebb a HDD). -
dssport
tag
válasz
Tikakukac #154799 üzenetére
Én az említett HP 250 G7 laptopot (ha végül azt rendelem) hetente minimum 4-szer fogom hozni-vinni munkába és vissza. Tudom, hogy ez a modell nem erre van, de most ennyi a keret. Nagyjából vigyázok rá és kész. Majd lesz valami. Néztem használt üzletit is ugyan úgy 200k-ig, de számomra ott soha nem tiszta, hogy ami windows rajta van az hivatalosan használható-e se matrica se semmi. Azt mondják, hogy persze jó az úgy ahogy van ez már digitális licenc... Értem, de én csak annyit látok, hogy a gépen van mondjuk egy win7 matrica, valaha azzal jött ki most pedig árulják hivatalos?!? Win10Pro-val... Jobb esetben a számlára is feltüntetik, hogy az van a gépen eladáskor. Ugyan úgy nem tiszta számomra, hogy ha mondjuk softdirect-nél vagy softwaredeals-nél veszek céges használatra oprendszert, akkor azért egy ellenőrzéskor fog-e bárki sipákolni. Bocs kicsit elkanyarodtam... Lényeg, hogy ha kicsit odafigyel rá az ember akkor 3-4 évet simán kihúzhat egy közönséges laptop is. Középen kell kinyitni és kész. Ha valaki megvesz egy használt üzletit azt sem fogja sokkal tovább megtartani mert mondjuk 4-5 évesen kerül hozzá onnan indul a buli.
10000 éve még tök jó volt pl a hp renew program abba vettem egy 6510b-t újan, olcsóbban mai napig megy, ha kinyitom mondjuk 20fokos szögben, fel tudom úgy emelni a fedlapnál fogva, hogy nem nyílik ki jobban.... 10+ évesen években mérhető üzemórával.
Vagy másik példa van egy EliteBook 820-am. Tegnap letettem a táskában (nem laptop táska csak egy vékony táska) a lépcsőre... Sajnos van egy olyan hülye szokásom, hogy a lépcsőn is csinálok dolgokat. pl lefelé menet öltözködök, olvasok stb... Most éppen olvastam és ráléptem a laptopra. Aztán gyorsan visszahúztam a lábam, ezzel pedig lelöktem. Zuhant 3 lépcsőfokot.Meg sem néztem, siettem, gondoltam majd ha legközelebb kell akkor ez lesz a meglepetés, hogy hány darabban van
Jelentem kutya baja...
Párom annak idején fősulin: Asus A6000. Végén darabokra volt törve, nem komázta, hogy a kóteros vonatozásban sokszor a legtöbbet dobált legjobban megtömött bőrönd aljára volt bedobva natúrba... Ha huzat volt a szobában billegett a kijelző annyira gatya lett. Nem lehetett úgy kinyitni, hogy ne potyogjanak belőle műanyagdarabok... De egy célra vette, a célt kiszolgálta. 4 év abból 1 már kompromisszumos. Egyszerre múlt ki a géptest és avult el a tudás. -
tutis
őstag
válasz
Tikakukac #154711 üzenetére
Szolgáltatás alatt pl terméktámogatást értesz? Vagy hardver/szoftverezettség?
Amúgy nekem eldőlt, hétvégén beugrottam a media marktba és ki volt téve egy ACER A315-41G-R0TY gép akciósan. (ryzen 5-2500u, fullhd, 4GB ram, 1terra hdd)
125ezer volt, mivel utolsó db volt, nem hagyhattam ott. Plusz ma vettem bele egy m2 ssd-t, plusz 4 giga ramot. Szerintem ez jópár évig kiszolgál majd. -
zachary
tag
válasz
Tikakukac #154671 üzenetére
Tehát ha jól értem, az U verzió a laptopokba szánt energiatakarékos csoda? Ha az (akkus) üzemidő és a teljesítmény között kell dönteni, akkor elég neki ha egy órát kibír telepről, tehát ilyen szempontból inkább a teljesítmény a fontos, mint az üzemidő.Bármilyen i7-es csoda, amint elfut az Archicad meg az Archline megfelel szerintem. Bocsi, hogy ilyen körülményesen sikerül összehozni ezt az egészet
-
zachary
tag
válasz
Tikakukac #154647 üzenetére
Amire azt mondta, hogy létfontosságú az a minimum 8 GB RAM, ami bővíthető, i7 vagy ennek megfelelő AMD és egy normális kijelző (ha lehet IPS) SSD (+HDD, bár tudom ritka). Árban olyan 330 körül lenne a max, ha megoldható, ha nem akkor szóba jöhetnek a megbízható használtak. A korábban linkelt Asus akkor felejtős ugye? Remélem ennyiből el tudunk indulni, sajnos harapófogóval kell bármilyen infót is kiszedni emberünkből..
-
Pano
addikt
válasz
Tikakukac #154652 üzenetére
Köszi szépen, akkor ezek alapján elkezdek körülnézegetni.
Újabb indok arra, hogy nem szabad eladóktól kérdezni. Kiveszett már a szakmaiság/termékismeret rengeteg helyről, sajnos.
Pontosabban nem fizetik meg akinek van hozzá gógyija és nem mennek ilyen helyekre dolgozni. Tisztelet a kivételnek. -
zachary
tag
válasz
Tikakukac #154641 üzenetére
Sikerült elérnem az illetőt, a Cinemát annyira nem fogja használni, az csak egy oktatás erejéig kell majd. Az oktató centerben egyébként ilyen gépeket szereztek most be. Gondolom innen is jött a 4 GB VGA. A baj igazából, hogy fogalmam sincs mi a különbség egy ilyen olcsó lenovoba dobott VGA és egy normálisnak mondott között. A ThinkPadem alapján Lenovot viszont nem tudnék jó szívvel ajánlani neki.
-
zachary
tag
válasz
Tikakukac #154639 üzenetére
Köszi a segítséget! Próbálom megtudakolni, hogy ez a 4 GB VGA mennyire létfontosságú, ha ezt sikerülne elengedni, akkor tervezéshez rendereléshez Archline, Archicad és Cinema4D használatához mi lenne az ajánlott? Ahogy látom csak a Cinema4d, ami VGA igényesebb, a többi inkább jó sok RAM-ot és i7-et vagy valami hasonló AMD-t kér.
Ha ennél van jobb választás, ami akár csak fele ennyire ronda is azért ezer hála
Amúgy 230 + 20ezer a +8 GB RAM, amit ajánlottak.
-
válasz
Tikakukac #154629 üzenetére
Ez nem igaz amit írsz. A ragasztott kijelző úgy van ragasztva, mint a telefonban az akku. csere esetén kel venni ragacsot (horror áron) vagy kevésbé igényeseknek megteszi a kétoldalas ragasztó.
Egyébként semmi köze a vékony kávához az új gépek már többnyire így készülnek pl.P52 P53, egyes zbook-ok -
-
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
Tikakukac #154538 üzenetére
Na összeszedtük amik tetszenek
Ezek közül esetleg mit választanál?
Asus X555LB
i3 5010u
ssd
fhd
80ezerAsus X540L
i3 5005u
ssd
felbontás?
80ezerHP ProBook 650 G2
i5 6200
ssd
fhd
70ezerHp 650 G1
i5 4200
fhd
ssd
70ezerHP ProBook 650 G1
i5 4210m
fhd
60ezerHP 8560w
i7 2630qm
fhd
ssd
74ezerDell E7450
i5 5300u
felbontás fhd?
65ezerDell Latitude E7440
i5 4310u
ssd
fhd
75ezerIgyekeztek kultúrált állapotban lévőket nézni
Ram mindegyikben 4 vagy 8Gb, de ez könnyen bővíthető
Ahol nem írtam ssd-t abban nincs, így arra még 5-6 ezret költeni kellEzek közül valamelyik vállalható típus, vagy rossz felé haladok?
-
karlop
csendes tag
válasz
Tikakukac #154496 üzenetére
Köszönöm a választ, aktívan keresgélek tovább. igazáből a a G3-ra azért esett a választás, mert könnyű. naponta többször hozza viszi az ember... (ugyanemiatt 15,6") persze a helyemen +monitorral használom
az ár természetesen nem mindegy, de max 500eFt-ba bele kéne férni. (G3 konfig 420 körül volt)
igények pontosítva:
mérnöki munkára kell 3D CAD
500Gb ssd
min 16gb RAM
dedikált GPU (minél több cuda)
2,5kg körüli súly, illetve ne menjen 3kg fölé!sztem nincsenek nagy igényeim :-)
-
Beri78
őstag
-
-
Livius
őstag
válasz
Tikakukac #154448 üzenetére
Valahogy ez nálam úgy nézne ki, hogy az egyszerű hozzászóló irányárának meglefelő legjobbat visszaírnám ajánlottként, és utána le lehet írni a negatív vélemenyeket, miben kell engedni. Te ebből sokat itt nem valósítasz meg, csak a nagyképüsködés, és a másik lenézése megy ezerrel.
Gratula ehhez a magas minőségű segítséghez. És ha amúgy téged ez zavar, hogy ilyen igények jönnek nap mint nap, és nem tudod kezelni és fikázás mentesen véleményt írni a nem létező ajánlataid után, szerintem hagyd az egészet másokra, nem neked való ez a közösségi munka.Speciel én se azt várnám el 150 ezer forintért, hogy fémburkolatos legyen egy notebook, de azért azt elvárnám, hogy a műanyag burkolata ne recsegjen-ropogjon, vagy épp már gyári állapotába a csavarok ne lazulva legyenek benne.
-
-
Livius
őstag
válasz
Tikakukac #154445 üzenetére
Én is egy kérdező voltam, és a leíársomban mindegy volt hogy IPS vagy nem, még is csak a demagóg dumádból kaptam egy adagot, úgy, hogy gyakorlatilag még azt se linkelted be, ami az összefoglaló szerint ajánlott lenne ebben az árkategóriában. Amit így itt művelsz ez nem segítség, csak nagyképüsködés.
-
Livius
őstag
válasz
Tikakukac #154427 üzenetére
Valahogy nem értem, hogy az összefogalóban minek van ez kiírva.
"Otthonra / Kisebb irodába kellene gép, játék nem lesz. 100-150k Ft
HP 250, HP 15, Dell Vostro 3-as sorozat, Dell Inspiron 3-as sorozat"Szerintem nem fikázni kéne a kérdezők elképzeléseit, hanem linkelni azokat a notebookokat amik abba a pénzbe bele férnek, és esetleg utána megírni a negatív véleményeket, ha vannak. Ennek így semmi rételme amit így itt kap az átlag hozzászóló.
-
flashpointer
őstag
válasz
Tikakukac #154423 üzenetére
Az az acer tetszik amit irtal, pont valami ilyesmire gondoltam. Itt talaltam is egy jo kiepitest. Ja igen az afa meg a forint arfolyam nem erint. A masik ami tetszetos a HP 15 szeriabol egy darab kicsit tobbert. A ketto kozul melyik kepvisel jobb minoseget vagy ezen az arszinten ilyesmirol meg nem lehet beszelni?
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Tikakukac #154333 üzenetére
De ha gyári garancia van rá nem bolti akkor még mindig nem értem hol a probléma ebben, mert lényegében a gyártó szervízébe viszem be vagy küldik be ha gond van. Ha bolti lenne a garancia mint pl sok telefonnál akkor persze számít a bolt megítélése de ha a gyártó vállalja akkor szerintem mindegy. Vagy nem jól gondolom?
Amúgy a korábbi x260 notebookban (500 felett volt az ára újonnan) 2x cseréltek alaplapot tehát mondhatni manapság már teljesen mindegy hogy olcsót vagy drágát vesz az ember. Vagy kifogja az ember vagy nem.
-
RobbeV0201
tag
válasz
Tikakukac #154273 üzenetére
A játék mellékes, kb hétvégente lenne időm rá,pár órára, nem kell a fullhd,sem az ultra beállítás,csak ne akadjon.
A felsorolt programok használata(itt számít,hogy fullhd monitoron "dolgoznék"),és a tanulás az elsődleges, ezért hordozhatóság szempontból sem valami gamer notebookot nézek. -
blue_23
senior tag
válasz
Tikakukac #154238 üzenetére
Nálam úgy nézett ki, hogy tápra kötve is zabálta az akksit egészen 0%-ig, csak olyankor töltötte, ha gép kikapcs, akksi ki/be, bekapcs után 100%-ig töltötte az akkut, utána ismét zabálta. Idővel pedig ki kellett vennem az akkut, mert játék közben kikapcsolásokat okozott. Sajnos elég sok ilyen sztorit olvastam N551/G551 kapcsán, ezért gondolom típushibának. Elhasználódással semmi bajom, legyen 80% 3 év után, de ez más sztori.
-
Firehand
tag
válasz
Tikakukac #154200 üzenetére
5 év eltelik gyorsan :-)
Igazából 2 megoldás van:Vagy veszek 300-350 között egy laptopot ami bírja a Wow-ot, esetleg 2 év múlva csere. Kisebb kompromisszumokkal.
Vagy veszek 550-ért egy komolyabb gépét, nincs kompromisszum de kérdés hogy kibír e
5-6 évet.A wow grafikai igénye nem változott akkorát, sikerült a Lenovomon is elindítani....
Csak minden Low, mindenAzért kezdtem újra hogy élvezzem újra a Classicot, de most ne közepes meg low grafikán, hanem minden maxon.
Persze jobb és olcsóbb lenne egy asztali, de kell munkára is egy laptop szóval 2:1-ben kell.
Csak ez sok pénz és jól szeretnék dönteni
-
Wizard1
csendes tag
-
-
Firehand
tag
válasz
Tikakukac #154143 üzenetére
Plusz a meglepő hogy ott van egyedül még 144 Hz frissítésű g5, máshol nem is láttam még.
Ha a 3 év garancia és magyar billentyűzet szerepel a leírásban akkor sem magyar a gép?
Mert látom hogy sok gépnél nincs oda írva a 3 év garancia, plusz a leírásban is angol billentyű szerepel.Acer Predator gépek tudnak annyit mint egy Dell?
-
Müszi
senior tag
válasz
Tikakukac #154129 üzenetére
Szerintem te pályát tévesztettél. Rendőrnek kéne lenned mert ott aztán kiélhetnéd a kötözködési hajlamod. Tulajdonképp mindent meg lehet cáfolni és ezt meg is teszed. Ha azt mondanám hogy a száradó fű halvány zöld te azt mondanád hogy az fakó szürke. Mindegy is mert mint írtam én a témához nem kívánok itt többet hozzáfűzni.
-
Müszi
senior tag
válasz
Tikakukac #154125 üzenetére
Nincs itt semmiféle csúsztatás. Tisztában vagyok vele, hogy sok tulajdonsága messze nem lesz kihasználva. A nagy tárhely kell nekem a rack-ba, ebbe meg megy egy 500-as SSD. Az I5-ös proci és SSD sebessége jól jön alap felhasználáskor is. Meg kellene érteni azt is, hogy nem mindenki fog 60k-val többet adni egy gyengébb konfigért csak azért mert néhányan itt elégedettek vele. Erről a konkrét típusról egyébként én nem olvastam semmi rosszat tehát a fikázók sem lehetnek biztosak abban, hogy ez annyira szar. Ha valamit olcsóért mérnek kis hazánkban akkor a tömegek azt fogják venni és a magasabb példányszámból következik, hogy több lesz a meghibásodott darab is .Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az a termék kukába készült alapból.
Suzuki nagyon is rendben volt eladáskor. Az átlagnál sokkal jobban vigyáztam rá és a karbantartása sem lett elspórolva soha. Közel 160k km-rel adtam túl rajta maximálisan nyugodt lelkiismerettel.Ezzel a témával én nem kívánok itt tovább foglalkozni.
-
t.imi
addikt
válasz
Tikakukac #154118 üzenetére
Látod, az néha nekem is. Bár jobban bejönne, ha nem csak a top gépek lennénk terítéken az 1-5%-nak, hanem a pórnépnek is leesne némi infó a megfizethető kategóriából. Mivel sem a hűtés, sem a kijelző nem egyforma, olcsóbb gépre vágyónak totál felesleges olvasni azokat a teszteket.
Csöppet többen lehetnek/ünk, mint ahogy írták már, akik az intelmeitek ellenére sem tudnak, akarnak 2k+ összeggel beülni a hintába.
Ahogy nézem a HP, Dell sem remekel sokszor, széteső képernyő keret, stb, ez dühít.Namindegy. Béke, megyek tovább fellatiozni, max marad a "régi" Lenovo, játék meg itthon.
-
Müszi
senior tag
válasz
Tikakukac #154073 üzenetére
Tehát akkor a linkelt gép 130k-ért nem ajánlott? Nem éri meg? Egy ismerősnek van egy 320-as előd Lenovo kb 2 éve ami ugyan jóval gyengébb eresztésű konfig de nagyon elégedett vele hasonló használat mellett. Nem kizárólag tanuláshoz kell majd és a cipelés is csak módjával elvétve.
Természetesen tudom hogy a 330 is belépő szint.
Te mit ajánlanál? -
SkiDev
őstag
válasz
Tikakukac #154024 üzenetére
Köszönöm a segítséget Neked és Khelben-nek is! Írtam neki, egyelőre holnap benéz a Telekomhoz. (Gondolom a könnyebb részletrendezés miatt) Jelenleg 21 laptop van ott, egyáltalán nincs ajánlható abból? Legalább tanácsként, hogy mit ne hozzon el onnan. Annyit tudtam segíteni neki, hogy az Asus X szériát kerüljék a melegedés miatt.
Mod: ingyen semmi sincs. kivéve a magentánál, de ugye ők nem is bankolnak
-
mcdennis
tag
-
capulet75
addikt
válasz
Tikakukac #153975 üzenetére
A gari az elég jó itt kb mindenhez. Ha romlott tejet vennék ( 0.00000001% ) blokk nélkül visszaveszik. Mindent kicserélnek, kb azonnal, szal ez nem szempont. Asszony eddig az én régi notimat hordta ( i7,gtx780M, 16RAM ), de az egy rendes hűtéssel ellátott 17-es Clevo, szal nem 2kg, főleg táppal együtt, ő meg nem testépítő. Arra azt mondták hogy "elég" a feladatokhoz, szóval teljesítményben az az alap.
Nem kell itt őrült gépelésekre gondolni,meg amikor nem kell a páwör, akkor egy egy szimpla filléres HP hord magával, de most végzős, és ez az év erről fog szólni, ezért kell egy új noti.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest