- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jim74 #178565 üzenetére
Szia.
Volt matt és fényes kijelzős notim is. Mióta ilyen
OLED Kijelzőm van változott a nézetem is
Jó a matt, de egy ilyen LCD másak színek, nyilván a panel minősége is számít meg hogy OLED, de a matt LCD szerintem egy picit mindig "halványabb" (hirtelen nem jutott jibb szó az eszembe, nem szó szerint kell hogy értsd) lesz.
Grafikai munkánál meg főleg számíthat szerintem.
Nézz meg egyet élőben valahol, lehet meg is fog tetszeni. -
cs.zs.
veterán
válasz
Jim74 #178563 üzenetére
Szia,
épp múlt héten adtunk át egyetemista leánykának egy ilyet:Asus Vivobook S14 M3402QA (szürke színben találtunk)
Ryzen5-5600H,
14" 90 Hz Oled (ez nem matt, de gyönyörű)
70 Wh akku
8GB DDR4-3200 ram, (később bővíteni kell, de szerencsére ebben lehet)Pont abban az árban, amit határul szabtál
-
válasz
Jim74 #166723 üzenetére
Hát gyorsan ránéztem, borzalom 420 ezer környékén látok 5510-es latitude-ot. U procis a 10 végű, a 11 a "rendes" (meg elég nagy plusz ár). Nekem munkahelyen 5411-es van, annak azért vannak gondjai a hűtésben ha meg van terhelve (ilyen irányból ha elég az U-s proci még előny is). Olyan tipikus szódával elmegy gép, elég vacak kijelzővel (üzletiben gyakran ez van), de stabil műanyag házzal. November óta minden nap táskába hajítva (mondjuk tokkal) és bírja.
Probook az elégé passz, amit kb találsz 15,6-ot. Abba bele kell törődni hogy U-s proci és gyengécske kijelző. Speciel nem is nagyon látok készleten (hpshop-ban szoktam nézni, ott van egy kép nélkül, de lehet hogy megint csak hiba).
Használtban nem vagyok otthon sajna...
Mályva: A TUF a klasszikus ne, de az y520-ról is rémlik valami. A gamer topikban kérdezd. Ha jól googliztam és 1060 van az Y520-ban az erősebb mint a 1050 (de notebookban a hűtés az igazán fontos)
-
válasz
Jim74 #166717 üzenetére
Én is probook, latitude irányba indulnék el. Fontos hogy megfelelő kijelző méretet vegyél mert pl. én azzal is szenvedtem hogy múlt márciusi pánikban (mikor a gyerekek lenyúltak minden számítástechnikát) hogy 15,6-ot vettem a megszokott 17,3-as helyett. Jó lesz az alapon. Hát nem bírtam ki, fél éven belül cseréltem (meg hangos is volt, de az másik sztori, egyszerűen nem volt más mint az a helios 300).
-
Scaletta
tag
válasz
Jim74 #166716 üzenetére
Ha bent maradunk az általad megadott ársávban, a Latitude 55** széria, illetve a 850 G* felé nézelődnék garival. Esetleg Probbok 450/650 ami még szóbajöhet, bár a 8-as széria gyakori flottagép néhány cégnél, és azért akad belőlük elég az aprón.
Szerk.: Ezelőtt a pandémia előtt akadt bőven
-
válasz
Jim74 #166705 üzenetére
Szerintem gyenge dedikált vga-val nem érdemes notebookot venni, mert rövid időn belül megelőzik az integrált megoldások és onnan már csak fűt és fogyaszt egy újabb alapgéphez képest...Ez alól kb csak az kivétel ha munkához kell per azonnal és kell neki pl a 4gb-os vga. Ha opció az asztali gépen játszani ami megvan akkor az a megoldás.
Sajna 300-ért dedikált vga nélkül is nehéz jót venni. Borzalmas árak vannak.
-
Dhampir
félisten
válasz
Jim74 #166705 üzenetére
A kompromisszum meghozatala, a helyes döntés mindig nehéz vívódás eredménye.
Lehetségesen a kialakuló árakra jellemzően eleddig a magas áfával (is) volt a baj, most még a pandémia miatt fellépő hiány, a gyártói kapacitás megváltozása, gyártósorok átrendeződése, a kialakuló csipválság, a valutaárfolyam, nemzeti fizetőeszköz értékcsökkenése más valutákhoz képest, stb., vagyis minden olyasmi összessége, ami inkább a szakértői pénzügyi, gazdasági elemzők terepasztala.
-
Dhampir
félisten
válasz
Jim74 #166697 üzenetére
1650 Ti alá valóban nem érdemes menni.
Játékok esetében érdemes lehet itt is megkérdezni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Jim74 #166692 üzenetére
office, net, digitális oktatás, minimálisan játék
strapabíró kialakítás
Ezt csak most olvastam, ha strapabíró kialakítás és csak minimálisan játék (milyen játékról van szó, gépigény?), akkor egy kifejezetten strapabírásra tervezett üzleti gép alkalmasabb lenne.
Az általad kinézett gép túlzottan nem strapabíró szerintem (valamint 40 000 forinttal olcsóbban is kapható a kinézett bolttól eltérően), habár én csak egy üzletben tapogathattam meg a billentyűzetét.
-
Dhampir
félisten
válasz
Jim74 #166694 üzenetére
Közismert, személyesen is felkereshető, több bolttal is rendelkezik.
Az Árukeresőn megosztott vélemények.
Ha a térképen rákattintasz a megjelölt boltokra, Google értékeléseket is olvashatsz.
Plusz információ a géphez:
Product Specifications Reference Model's Configurations, Lenovo Legion 5 15IMH05, Part Number : 82AU005NHVA laptop kijelzője szép. A hivatalos hazai szerviz Google értékelései.
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim74 #154261 üzenetére
Vagy veszel szivargyújtós töltőt vagy marad az inverter. Mind a kettő bizonyítottan jó, a gond, hogy a gyári szivaros töltőt beszerezni nem könnyű használtban sem, újban pedig a géped árának több, mint fele lenne. Inverterből meg vegyél olyat, ami jó. Az már másik szakterület.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Jim74 #148310 üzenetére
Ebből az összegből nagyon nehéz lesz hordozásra alkalmas új gépet találni. Ez a HP 250 jön ki ennyiből. Használtból 80k körül kijön a HP 8470p 1600x900-as kijelzővel, azok elég strapabíró gépek. A maradék pénzből meg ssd bele, hogy használható sebességű legyen.
(#148309) Mandarinn : ennyiért nem fogsz értelmes ips kijelzőt kapni. Se a Lenovo, se a Swift 1 nem ér fel egy Probook 440-nel.
(#148308) Spec : Acer Aspire 5 i5 8250U + MX150 felállásban. Igen, tudom, hogy gyengébb, mint a Lenovok, de legalább van rá garancia és nem fog atomjaira esni egy év alatt.
-
ZGO
tag
Szia!
Osztom "btudos" megerősítését, hogy tuti vétel!!!
Igaz ennyiért Win7-es előretelepített példányt fogtam ki Aqua-ból 3 hete egyik ismerősömnek, és kellemes meglepetés ért minket az anyaghasználat és súly tekintetében. Igaz az AMD-s szívvel mozog, és teljesen kielégítően teszi a dolgát.
Ajánlott vételÜdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Háztartási gépek
- Hegesztés topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest