- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Mérni nem tudom őket, de az N751-nek jó kijelzője volt, ott nem tűnt fel a lila szín. Ezen egyből kiszúrtam, első bekapcsoláskor. Annó volt egy Lenovom, ami a legrosszabb TN panellel pont így lilult, vissza is akartam küldeni. Ebből gondoltam, hogy ez is TN.
Az N751 visszaveszi az órajelet rendesen játék alatt is. A Nitrot csak benchmark programokkal lehet rávenni a throttlingra, de olyankor is tartja az átlag 2,6-2,7 GHz-et.
-
Khelben
nagyúr
Ha egy thinkpadet felemelsz a sarkánál fogva, akkor nem hajlik meg kiflibe, mint ez.
A kijelzőről szóló részt visszavonom, utánanéztem a specifikációban: ez nem egy jó TN panel, hanem egy szar IPS
Abból gondoltam, hogy TN, hogy oldalról a fekete simán lila, ilyet eddig csak TN-nél láttam. Aztán most nézem, hogy AH-IPS LG panel van benne. Akkor marad a remek hűtés, mint egyetlen előny.
-
Khelben
nagyúr
A beépített akku nem azt jelenti, hogy nem lehet cserélni, hanem hogy le kell hozzá venni a gép hátulját, amit 8 csavar tart. Azt nem állítottam, hogy profi a kijelzője, ebben a kategóriában már az is csoda, hogy szemből nézve nem torzulnak a színek. A Nitronak meg egész jók a függőleges betekintési szögei is.
Azért ha egymás mellé tennéd az Asus N751-et meg a Nitro V7-et, egyből az Asusért nyúlnál, hidd el nekem. Én teszteltem mind a kettőt, az Asus háza két kategóriával van feljebb. A Nitroban a hűtés lett nagyon jó meg a TN kijelző, de a ház a leggagyibb műanyag (mondjuk legalább nem hazudik, mint a Lenovok, ahol ugyanezt a műanyagot fémszínűre festik). -
Khelben
nagyúr
Asus N551-ből egy IPS kijelzős darab. De az továbbra sem munkára való gép, tehát nem lesz az igazi. Ha lemondasz az IPS kijelzőről, akkor van Asus N751, ami ugyanaz 17-es méretben (lehet, hogy van belőle IPS is, de az már szerintem nem fér bele 300k-ba).
Van most nálam egy Acer Nitro V7, az is 17-es, egyetlen baja a gagyi műanyag ház, amúgy korrekt gép, a hűtést is megoldották benne úgy, hogy elbír a 4 magos I7-tel és a kijelzője sem az a gagyi elszíneződő vacak, pedig csak TN. De azzal megint ott vagy, hogy sem hordozásra, sem intenzív munkára nem alkalmas. De mondjuk asztalra külső billentyűzettel akár jó is lehet.
Tényleg komoly Photoshopra (munkavégzésre) amúgy mindenképp külső monitor kell, mert a notebookok IPS kijelzői messze nem olyan jók, mint egy rendes monitoré. -
Chaser
legenda
Én kihagynám. Ennyiért minden nem jöhet össze, pláne nem IPS. Gar is rendben legyen. Legközelebb az elképzeléseidhez az M4700 áll 290-ért. Nem IPS, de van 3 év gar és erős vga, i7. Viszont ha van zsetonod későbbiekben rakhatsz bele IPS panelt. Alfa156 mesternél is van egy M4700 talán, abban quadro van, lassabb valamivel meg a gar is kevesebb mert nem új, de 250k körül adja. Vagy ott az y510p. Nekem nemrég volt e6520-am FHD panellel, eléggé közelítette az IPS szintet színvisszaadásban, betekintési szögekben persze nem.
-
Chaser
legenda
Ha a 128 számolóegységes, 256 bites ddr3 verzióról van szó világmegváltást azért ne várj tőle FHD-ban. Ha végzel olyan jellegű dolgot ami igényli a quadrot akkor viszont nem rossz. De ez már régi cucc, pl DX11 sincs. Elég sokat zabál és fűt, tehát ilyen gépet úgy vegyél ha van rá sok gari, egyébként ne.
-
Chaser
legenda
Ha ritkán játszol is, a játékoknak akkor se lesz kisebb gépigénye mintha napi 10 órában tennéd
Tehát a kör erősen leszűkül.
Első körben mondanék egy lenovo y510p-t újan 250k körül. DDR5 GT750 v 755 már benne a vga, elvileg matt FHD kijelzős - lehet már csilli -. TN de ahhoz képest jó. K_vad haswell i7, backlit bill, 3 év gar.
Kicsit drágábban M4700 apróról újan 290-ért FHD-ban.
17-es gépeket nem ismerem, abból nem tudok ajánlani. -
Jazz
veterán
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- utolsó szempont, tudok várni
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
- 250k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
- minden
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
- használnám, ritkán. natívban 1920x1200 vagy 1920x1080
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
- az ár/teljesítmény mutató
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
- nem árt ha van benne, de tudok élni nélküle.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
- 1920x1200 vagy 1920x1080 és matt mindenképpen. Lehetőleg IPS, vagy valami nagyon fejlett TN, ne 256k színmélységgel....
(8) Notebook tömege?
- jó ha 4kiló alatt van
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
- ha lehet nélküle, nem szempont. egy format semeddig nem tart.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
- 500giga 8gb ram jó lenne, de ne ezen múljon egy jó vétel. Nem fontos bele az optikai meghajtó.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- hdmi mindenképpen. esata jó ha van.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
- hajjaj
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
- HP 8740w elitebook, i7 940XM, dream color 1920x1200 17" matt, 16Gb ram, 500Gb hdd, nvidia quadro 3800fx 1Gb
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
- preferált a használt a jobb ár/teljesítmény mutató miatt -
Jazz
veterán
Ahogy nézem, ami szóba jöhet, az a Dell Precision M6500, és a HP 8740w. Viszont mindkettő nvidia quadro-s. Ez cad-hez rendereléshez nagyszerű, minden máshoz nem.
1920x1200 akkor kilőve. Marad az 1080p.
Matt kijelző feltétel, minél erősebb proci, vidkari, ssd ha lehet, és az se baj ha nincs benne dvd lejátszó.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged