Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor már inkább ezt: [link]
-
szabonagyur
félisten
Szia
Megírtam, hogy nem éri meg se azt se semelyik Lenovo-t megvenni, csak üzleti Lenovo ami jó. Maga a gép még el is menne, bár visszalépés lenne neked, de a garancia eléggé gyenge jelenleg.
HP Probook 450-et nézegesd i5-el kb 180e + SSD + RAM ha kell és 220 alatt megállsz. -
OrLiX
tag
Srácok!
Elvesztettem a fonalat.
Az általam linkelt laptopot ismeri valaki? Találkozott már valaki vele?Nem akarok mellé nyúlni. ..
-
Khelben
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Itt van nálam egy B50-70. 1 forintot nem ér, nem hogy ennyi sok ezret. A legbelépőbb X-es Asusok szintjén van kb. mindenben, nem hogy ajánlani nem szabad, de mindenkit el kell tiltani attól a géptől.
(#81191) paul911012 : ennyiért kapsz N551-et, ami egy jó gép. Azt is most tapogatom, elsőre teljesen rendben van, egyedül a hangszórója olyan béna, hogy a Bang&Olufsen egészen biztosan elírás rajta, de a többi része nagyon oké.
-
ivana
addikt
válasz
paul911012
üzenetére
Miért X550? N550-t vegyél az jó gép, az X-nem az. Igaz, kicsit drágább a HQ i7 verzió, de hiddel megéri, az X gagyi kategória turbózott hardverrel (kályha), az N pedig normális gép, normális hw-val. Mondjuk dolgozni nem biztos, hogy ajánlott a gamer gép, szóval a menjen 200-al és húzzon el 3 tonna földet lehet ütközik.
-
szabonagyur
félisten
válasz
paul911012
üzenetére
Azt kihagytad, hogy fűteni is ezzel a géppel akarsz...
X szériás nem ajánlott Asus.
Helyette Asus N550/N550 ami ajánlottabb...(#81195) ivana: egy lépéssel mögöttem vagy mindig, de hagylak kicsit érvényesülni, na meg a hülyeségeket meghagyom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szabonagyur
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
Csak gépet nem azért ajánlunk mert egy dologban jobb a gép mint a többi, minden másban meg hulladék....
Amúgy meg megírta, hogy a felbontás nem kell FHD szóval ne erőltesd... hobbi szinten dolgozik PS-el meg Autocad... ha komolyan PS-ezne akkor oda FHD ide vagy oda, egy színhelyes monitor kellene neki.
-
tibbike01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem rásózni akarom hanem ajánlom.
Illetve a felbontást ő miatta írtam... -
paul911012
csendes tag
Sziasztok.
Ezt néztem ki, ASUS X550JK-XO031D csak ahogy látom ez kifutó modell :/
Ehhez hasonló teljesítményűt szeretnék lehetőleg 4710HQ vagy hasonló procival,
min. GTX 850M GPU val min. 4gb ram.
250ezret szánnék rá, melóhoz kellene, programozáshoz, illetve játszani is lehessen vele persze nem elvárás a full hd ultra beállítás. Nem vagyok biztos benne hogy ebből az összegből lehetséges találni ilyet de ha tudtok ajánlani köszi
-
szabonagyur
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
Te most komolyan ezt a sz@rt akarod rásózni? Ez a gép akkora visszalépés neki, hogy a HP nx gépe működésképtelen módban is elveri...Erre a gépre a Lenovo is használhatatlan szinte
HD kijelző eltűnik? Hát persze.... Levett felbontással használni munkára? Hát persze....
-
tibbike01
addikt
Hamar megszoknád.
Amúgy meg egy full hd-s kijelzőt használhatsz hd felbontáson...de pl a filmeket nézheted full hd-be.
Na meg szerintem ez év végére már nem is fog létezni olyan hogy HD, mert jön a 4k és társai.
Mindenképp előremutató, értéket képviselő gépet javaslok.
Pl. EZ szerintem tökéletes választás. Vagy ha mindenképp 200-ért akarsz akkor talán EZ. -
ivana
addikt
válasz
maci25
üzenetére
A matt kijelző az pozitívum mindenen, próbáld ki jó az felső kategóriába csak az van.
(#81181) OrLiX Inkább valami üzletire cseréld le mert ezek a consumer izék nem túl jók. Probook az jó lesz, igaz az is gyengébb szerintem mint a mostani géped mármint összeszerelésben.
-
OrLiX
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Az a helyzet, hogy 1280x800 a mostani felbontásom a HP nx7400-on és elégedett vagyok. Csak az a baj, hogy haldoklik a laptop.
Láttam az nx8220-ast (talán) kollégámét, aminek nagyobb volt a felbontása (13xx..) és nem igaz tetszett, hogy olyan picik az ikonok.
Attól félek, hogy a FHD egy 15,6"-os kijelzőn olyan kicsi lesz minden, hogy nem fogom látni.
Szemüveges vagyok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Bitpalace
üzenetére
A kérdés első részét nem értem egyáltalán... FHD kijelző nem elterjedt úgy 220e Ft-ig.
Ha lenne más leírtam volna hidd el

(#81184) tibbike01 : jó fej vagy... megnézted a piacot amúgy, hogy milyen FHD-k vannak?
van már 150ért is FHD.
Egyetlen gép aminek garanciája is alig van... és nem 130 mint amiért a kolléga keres gépet, amire meg neki kell felesleges pénzkidobás. -
Bitpalace
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm!
De ha nincs olyan gép, akkor azokat miért adják úgy?
(Esetleg más helyen más alternatíva ennek a keretnek megfelelően?)
üdv!
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a HP nx7400-as laptopomat.
Amilyen feltételek szerint keresgetek:
15,6" matt kijelző (eddig fényes kijelzőm volt, de úgy gondolom a matt jobb lenne)
Core i5, vagy i7
4-8Gb memória
nem alaplapi videókártya (Néha használok AutoCAD-at, PhotoShop-ot.)
op. rendszer nem szükséges
64bit
új legyen
keret 200.000.-230.000.- HUF(Igazából a a hdd-t szeretném kicseréltetni még vásárlás előtt egy 128Gb-os SSD-re, ha sikerül.)
Eddig ami megfelelt a fentieknek az a
Lenovo M5400 Silver 59-409075 FDMit gondoltok erről a gépről? Esetleg ismeri valaki? Vagy tudnátok a fentieknek megfelelő másik gépet ajánlani?
-
Bitpalace
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
130k keretig tudnál ajánlani új gépet? Lehetőleg laptopszalonból, és jó lenne ha full hd felbontás matt lenne.
A config hogy milyen, azt rádbízom, csak ezek a kritériumok vannak.üdv!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gergosz2
üzenetére
Lehet az eladód szidni érte, kérdés, hogy mondjuk mennyire ez a munkaköre neki...
Aki már képzettebb informatikus nem megy el a tescoba műszakisnak szerintem... illetve nem tudom a pontos rendszert, de németországban, saturban ez teljesen jutalékos rendszerben megy, veszel valamit és az eladó már adja a kis kódját tartalmazó cetlit, hogy akkor a pénztárnál add oda, és sajnos minden eladó, ő ebből él...És igen van a képzettebb eladó van a képzetlenebb, ez szerintem mindenhol meg van... bemész venni egy öltönyt, lehet sz@rul áll rajtad de az a drágább az ott levő eladó csak rábeszél, hogy vedd meg mivel milyen király...
-
Gergosz2
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze , mert a vásárlók döntő többsége belibben a legkőzelebbi Tescoba , Media Marktba, Auchan stb.... ahol a rendkívül jól képzett eladók felvilágosítanak arról, hogy igazából best buy gép az összes, csak jót kaphatsz.
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Ez a config 3ev garral meger 135k-t?
Lenovo B50 70
Intel® Core™ i3-4005U Processzor / 4GB / 500GB / AMD Radeon R5 M230 / DOSUdv!
-
szabonagyur
félisten
válasz
milanmylo
üzenetére
Hiába írtad le te is... a végeredmény az lesz, hogy megveszik amit találnak mert, hogy P3 után előrelépés szerintük... Hidd el ha egy P3-as gépet adnának el picit más névvel a boltban akkor is megvennék csak mert más a neve, menőn hangzik. Meg ugye majd jön mindneki, hogy ő nem viszi sehova, csak az asztalon áll attól mi baja lenne stb stb..
De nem baj, kell munka a szervizeseknek is. -
milanmylo
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Teljesen igazad van. Barátnőm édesanyja vett megának 90-ért egy Acer ipari hulladékot 3 hónapja. Ma láttam először, kézbe fogtam és csak a tartástól olyat hajlott az egész ház, hogy többet hozzá sem mertem nyúlni. Arról nem is beszélve, hogy semmilyen alkalmazás nincs rajta a chrome-on és a vlc-n kívül, de már most használhatatlan a sebessége. Az N550 után legszívesebben frizbizve dobnám ki a negyedikről. Ez tényleg 90 ezer forint nettó pénzkidobás, majd 2 év hajtépés után, újabb 90 ezres pénzkidobás lesz. Mert addigra elfelejti, hogy 90-ért vett ipari hulladékot. Ez a mai konzumer társadalom. Gyorsan, olcsót, amit letolnak a torkunkon. Barátnőm gépét és 2 havonta rakom rendbe, mert 2 éve vettek neki egy packard bell-t 120-ért és folyamatosan megmakkan.
Szóval fiúk-lányok. Vagy használt üzleti, vagy dobjatok rá pár tízezret. A saját idegrendszereteket fogjátok megkímélni.90-ért vegyetek egy androidos erőgépet vagy iPadet. Nexus 7,10, galaxy Tab S, Xperia tablet és társait. Azok a legjobbak netezésre, filmnézésre és nem fogsz hosszú tízmásodperceket várni mire betöltenek a fájlok. Ezekre is van már használható office (iPadre, meg kifejezetten jó is). Ha meg gépelni akartok, vesztek hozzá max 10-ért egy bluetooth billentyűzetet és minden igényetek ki van elégítve.
-
szabonagyur
félisten
válasz
alpihun
üzenetére
Merész ugrás? Kb 90e Ft-ot szán a gépre amiért itthon sem lehet gépet venni, kint sem. Amik vannak 90-ért se hardverben, se minőségben nem érnek semmit. Ha jót akar magának akkor áldozzon rá pénzt, 123e Ft egy belépő, de minőségi gépért nem sok. Ha nem hajlandó többet adni ki érte később a gép be fogja hozni majd a pénzt amit megspórolna most...
De ha nincs igény arra, hogy a gép bírjon ki mondjuk 2 évet legalább akkor hajrá, vegyétek bármelyiket.
-
alpihun
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az azért már merész ugrás. Pentium 3-ról vált, kvázi nincsenek igények...
-
korpicschess
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na most nekem nem talán infó kéne, de a HP holnapon nem találok erre semmit, csak annyi van, hogy add meg a széria számot és megmondjuk van-e garid.
Viszont ez most nagyon fontos lenne nekem, de még telefonszámot se igazán (pontosabban eddig nem sikerül) találok a honlapjukon, hogy felhívjam őket. -
alpihun
senior tag
Innen lenne rokonnak 1300 román pénzig el általános használatra és hosszú távra valami. 4 gb ram és 15.6 alapnak beállítva, tovább majd' ugyanaz mind, csak tudom, hogy gyártók s fajok s bogarak mindenhol.
-
ivana
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
A delete helyén kívül nagy gond nincs vele, érzésre ugyan az mint a régi, ugyan az van alatta csak szigetes, laptop billentyűzetnek simán jó. A fő baj a géppel a trackpoint gombjainak hiánya, de ha nem nagy TP user az illető akkor ez simán elviselhető.
(#81160) premete Attól függ mi kell neki, de a leírásból kell az M-s proci, esetleg T440p az könnyebb szintén belefér a keretbe sőt olcsóbb, de ő írt 15". A tabom meg 50 deka
Sok köze nincs ezekhez... -
premete
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Azért a "Naponta cipelem, és elég sokat utazom is vele. Jó, ha könnyű" az végképp kizárja a cuccot.

-
ivana
addikt
válasz
premete
üzenetére
Ha 15"-os gépet szeretne ami strapabíró, akkor nem egy másfél kilós 12"-os gépre gondolt U-s procival. Írta, hogy eddig is 15"-os gépe volt, és továbbra is olyat szeretne. Illetve futtat számítás igényes programokat, szóval nem árt egy M-s proci, könnyebb ez nem lesz.
-
MilkaTibi
csendes tag
válasz
Khelben
üzenetére
Na, légyszi, srácok, hiszen Karácsony van! Szomorú, hogy a XXI. századi ipar nem tud megfelelni a reális vásárlói igényeimnek. Se az informatikai, se a pénzügyi… Palacsa, az a Dell gép egész jó volna, kár hogy pinkbe’ nem árulják…

Köszi a tippeket! Most keresek egy borotválkozótükröt, és átszabom a fogyasztói profilomat. Kicsit kisebbre…

-
szabonagyur
félisten
válasz
MilkaTibi
üzenetére
hello
Sokat akarsz kevés pénzért... de kezdjük a hibákkal:
-5 évre gépet akarsz ahhoz azért sok esetben 5 év gari sem ártana
-80% páratartalom már önmagában is gyilkos tényező
-könnyű is legyen meg strapa is
-ODD a kis és könnyű gépekben nincsen...Ja és Win12 lehet nem is lesz már
-
MilkaTibi
csendes tag
Szervusztok! Le szeretném cserélni a kiöregedett laptopomat egy korszerűre, ehhez szeretném kérni a tanácsotokat. 4-5 nem fogok évig újat venni, de most rá tudok szánni nagyobb összeget.
1) Mikor? Mostanában, legkésőbb január végén tervezem a vásárlást.
2) Mennyiért? 200-250eFt körül. Ha indokolt, lehet több is.
3) Elsősorban munkára kell, irodai szoftverekkel, powerpointtal, prezivel, Corel-lel és egy-két nagyobb számításigényű egyedi programmal. De otthon is használnám youtube-hoz, skype-hoz, nethez. Átlag napi 8-10 óra üzem simán összejön majd neki. Időnként 80% feletti páratartalom mellett is használnám órákon át. Van rá pici esély, hogy ráborul valami, bár eddig még sose történt ilyen. Sokat gépelek, nem árt, ha jó a billentyűzet.
4) Játék: Sátoros ünnepeken néhány régi repülőszimulátor.
5) Megbízhatóság.
6) SSD igen. Valójában most luxus, de így talán még a Win12 is eldöcög majd rajta.
7) Kijelző: Matt, szabadban is használom majd. A mostani gépemé 15.5”-os, és azt szeretem.
Fontosabb, hogy jól olvasható legyen, mint hogy szép. A betekintési szög nem fontos.
8) Naponta cipelem, és elég sokat utazom is vele. Jó, ha könnyű és strapabíró.
9) Oprendszer: win7 (Win8-asok kíméljenek!)
10) Memória: nyilván a több jobb, de talán SSD mellett ez kevésbé fontos. HDD: néhány száz GB, de inkább archiválok, mint gépen tárolok. DVD író.
11) VGA csatlakozó (projektorokhoz), legalább 4 USB csatlakozó, nem baj, ha az egyik USB3. Soros port nem akadály. Naaagy aksi, minimum 2-3 óra üzemidő hálózati áram nélkül wifivel, de a több jobb. Könnyen ki lehessen fújni a port belőle. Jó hűtő. Kamera, mikrofon.
13) Kinézett típus még nincs. Melyiket ajánlanátok nekem?
14) Nincs elvi kifogásom a használt ellen se, de legyen megbízható.Előre is

-
duronx
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mi a baj a másik kettővel? Amúgy a Fujitsu nekem is tetszik, már van egy a családban.
A kedvességed hihetetlen,de legalább őszinte
De érthető, hisz naponta 100 ilyen jön a kérdéseivel mint én. Köszi a tippet. -
duronx
senior tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 140.000 Ft
(3) Felhasználási kör? Film. net. office
(4) Játékra használnád-e? Max face-en futó játékok
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? mindkettő
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6 matt vagy fényes az mindegy
(8) Notebook tömege? mindegy, de ne 15kg legyen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
500 GB-1Tb/4GB Ram/Igen, de ha nincs bent az sem baj
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!
1. Dell inspiron 3542
2. Fujitsu Lifebook A544
3. Toshiba Satellite L50-B-1DL
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? NemKöszi
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy szerintetek max 300-ezer forintból ki tudnék hozni egy jobb laptop egpu párost mint egy g75vw?
-
korpicschess
veterán
válasz
Gergosz2
üzenetére
Ne is mondd, én azért hagyok benne potenciált, de még nyáron sem játszottam, amióta egyetemre járok egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor indítottam el a CS-t. Ebből a szempontból szerencsés vagyok azért, nem kérek túl sokat, CS, GTA IV esetleg, BF3-mat meg megvettem régebben, de fel sem raktam, mert nem volt gépem, talán az is elfut a 8750m-en.
Mindenesetre játékra szerintem is rossz döntés a noti, vagy ott vannak a használt Alianware gépek, elég jók, árban is, csak számomra nagyon csúnyák.

-
Tikakukac
titán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Hát laptop. Amire azt mondom nem gyenge, na az 7 számjegy. Csoda még mindig nincs. A 600-as táppal verető 30 kilós asztaliból nem lesz 3 kiló és kb. ugyanaz. Hanem töredéke ugyanannyiért.
A mi mire elég és meddig, te érzed, az internet segít tesztekben. GTAV brutál gépgyilkos lesz, merem kockáztatni, hogy FHD-ra is vastagon 870M és felette fogunk ajánlani.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Annyira gyenge az a VGA? Azért szeretnék egy kompaktot, mert nem lenne rajta rossz dolog modellezni. 2 napot vagyok itthon és 5 napot egyetemen, így lehet nem tudnék kihasználni egy asztalit idehaza. Úgyértve hogy ráköltsek 250-et azért a 2 nap használatért. Elvégzem az egyetemet ~1,5 év múlva kb addig talán megfelelő lesz ezen gép, de azért tervezek 3-4 évre mert addig vannak fontosabb dolgok is azért. Persze ütősebb egy asztali, viszont így hozta most a helyzet. Majd ha heti 40 órában fogok dolgozni akkor lesz asztali is, addig meg egy ilyen megoldásban reménykedek. Vagy esélytelen szerinted az a szint amit szeretnék? Jelen esetben egy gta 5 szintje.
-
Tikakukac
titán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Lehetne 8GB is, kopp ugyanaz, nuku eltérés.
VGA limited van leginkább, nem a proci dönt.
4-5 év múlva a 300k-s géped olyan lesz, mint most egy integrált. Totál elavul, 100k ráköltéssel ennyi idő múlva elérsz majd 1 fps-t kb.
Totál megoldás: asztali+használtból egy T400-T500 50k-ért.
albert8: Inkább N551JK. Abban IPS van, ebben meg szutyok. Minden más ugyanaz.
-
albert8
veterán
Erre a gépre véleményt kérhetnék?[link]
Ez túlságosan melegedik esetleg?
-
imyourfriend
őstag
[link] Ő lehet gondolom az ASUS megfelelője a Y50 70-nek, az mit befolyásol hogy "2GB-s" a videókártya és nem 4 a felbontásban van szerepe? Nehéz megállni amúgy, hogy 1-2 játékot ne próbáljon ki az ember. De költök rá 100-al kevesebbet és akkor már az lesz a gondom, hogy miért nem azt vettem néha játszhatnék keveset (pl nyári hétvégéken) szóval emiatt szeretnék egy drágábbat ami jobb. Gondolom én nem a 2 vagy a 4gb-s videókártya dönt majd, vagy az hogy i5/i7 a processzor ugye? Mondjuk tesztekben jókat írnak a lenovo laptopjairól főleg az általam kinézett darabról, de ha nem igazán használható illetve széthullik akkor más lehet a befutó. Esetleg kérdezzem meg vásárlás előtt 2 héttel, úgy többet lehet mondani róla?
Gondolom a játék miatt nem kell aggódjak, de inkább 4-5 évre venném ezen gépet, oda meg nem tudom elég e ha most 200k-ért veszem akkor mi lesz belőle.. 
Köszönöm a véleményeket!

Asztali azért nem jön szóba, mert már botladozik az sl500-as lenovo és kellene hogy hordjam egyetemre, meg itthon is használni. Nameg ha veszek egy olyan nagy dobozt hát nem tudom, oké hogy brutál erős és többet tud egy azonos árú notinál. Viszont nem tudom cipelni, és ha meghal a mostani noti akkor káosz van kb..

-
Gergosz2
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
egyetem alatt ne a játékra koncentrál. Jó persze nekem is becsúszott néha, főleg nyáron de töredékét játszom/játszottam mint annak idején egyetem előtt. Pl most is fent van a borderlands pre sequel a gépemen, direkt megvettem coop miatt de egy hónapja időm se volt elindítani :S
+1 az ASUS-ra de ha 2-3 hónap múlva esedékes akkor lehet becsúszik valami újabb versenyző is.
-
Tikakukac
titán
válasz
garga pista
üzenetére
de garin belül (ha nem gyári hibás) nem hiszem, hogy szervízbe kellene vinni
Elnézést Uram. Küldöm a HP-nak a levelet, hogy dugják fel a marha drága garikiterjesztésüket amit majdnem ingyen kapsz most, mert ha nem gyári hibás a gép, akkor az nem tojik be.
Ez amúgy valami trend mostanság, hogy mindenki ennyire hisz 2015 felé ezekben a kupac gazdaságilag összeollózott vackokban? Nem értem mire fel.
imyourfriend:
Volt 4k-s Y50-em 1-2 hétig. Menekülj. Brutál backlight, kegyetlen apró natívon, méretezve hullik széjjel minden, a hardver pedig ami ez alá kellene asztaliban is vagyon.Y50-et semmiképp sem vennék, nagy G Asust igen, ahhoz viszont rakni kell. Ami 300k körül van N és G 551 hát, nem tudom. Olvass vissza, nézz teszteket, menj el és nézd meg őket. Jobbat nem tudok.
-
imyourfriend
őstag
Laptopot szeretnék venni, amolyan 2-3 hónap múlva tervezem a vásárlást. 310-320ezer forint környékére gondoltam, persze picivel lehet emelni a költségeken viszont ennyivel szeretnék kalkulálni jelen pillanatban. Felhasználási körnek megadnám, creo 3.0-ban végzett komolyabb műveletek illetve 3d studio max-ban modellezés. Illetve jól jönne ha egy gta 5 szintű játék elfutna rajta a későbbiekben. (egyelőre nem tudom mit szeretnék, van hogy elkap a játék kedve van hogy rá sem tudok nézni egyetem mellett a játékra). Jelen pillanatban egy lenovo thinkpad sl500-as laptopot hajtok, így valamelyest fontos a minőség de kompromisszumot kötök. Legyen olyan minőségi mint amilyen a teljesítménye, tehát ne legyen kirívóan megbízható és ne legyen kihegyezve a teljesítményre sem a megbízhatóság rovására. Kijelző mérete legalább 15" legyen, ennél kisebbet nem szeretnék és néztem pl lenovonál van 4K-s felbontás, ez pontosan mit is jelent? (elnézést, zöldfülű vagyok a témában.) Tömege nem számít túlzottan, nyilván 3,5-4kg fölé ne menjen mert kell cipelnem azért időközben a mostani gépet is. Operációs rendszer nélküli laptopot szeretnék, az egyetemen megtudom oldani eme kérdést. Tárhelyben nem gondolkodtam, 512GB elegendő. Ha nem számottevően drága egy 8-16GB-s ssd-vel akkor nem bánom ha kerül bele. Ramban úgyszint, 8GB esetleg 16GB, számottevő pl egy gta5 szintű játéknál hogy mennyi ram van benne? Lenovo Y50 70-et néztem ki első körben, laptopszalon.hu-n [link] egy ilyen darabot. Viszont nem zárkózom el más gyártók laptopjaitól sem, csak legyen rá megfelelő garancia. Valamint ennél a lenovo y50 70-nél olvastam a 4K felbontást úgy emlékszem. Köszönöm a mielőbbi választ!

Más kérdés: asztali és laptop között ilyen szinten milyen különbséggel kell kalkuláljak, egy hasonló tudású asztali gép mennyivel kerül olcsóbba?
Gondolok itt arra, hogy a videókártya és a proci visszafogott egy laptopban a hűtés miatt? Vagy már megszűntek ezek a dolgok régebbről. -
szabonagyur
félisten
válasz
garga pista
üzenetére
Ha nem kell az ajanlat a jo geppel miert kerdezel? A szervizes nezeteid meg kifejthetned szerintem..masoknak is tetszene..
de tudom volt egy geped igy mindent tudsz a kovetkezonek sem lesz baja evekig.Na meg 5 ev garit nem tudom mire fogsz kapni masra... hamarabb avul el ez a gep mint alkatreszt vennel "aranyaron"
-
ivana
addikt
válasz
garga pista
üzenetére
Szerintem nem drágább mint bármi máshoz, simán lehet aprón, meg ebayen bontott cuccokat szerezni mindenhez. A probook meg ilyen belépő üzleti gép azzal nem lesz baj, a mostani géped alsóbb kategória.
-
garga pista
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem rajongok a hp-ért, elhiszem hogy jó a szervíz, de garin belül (ha nem gyári hibás) nem hiszem, hogy szervízbe kellene vinni. Gari után meg aranyárban van minden, főleg hp-nál. A mostani Dell gépem 5 éves, 1x se volt szervízbe, garancia lejárta óta 3-4x ventillátort takarítottam, meg 1x újrakentem a hűtőpasztát.
-
Tikakukac
titán
válasz
korpicschess
üzenetére
Sikeresen nem tudom ki írta le priviben hova kell vinni és mit hogyan, hogy papír nélkül menjen, sorry.
Egyébként kérnek papírost, számlát talán.
Pixelhibára meg soha sehol, csak amennyit feltüntetnek gyárilag. ISO class, vagy ha über brutál géped van akkor 1-re is akár. De a fehér holló.
-
korpicschess
veterán
Nem teljesen ide vág, de még megkérdezem, mert nem látok nagyon pörgő topikot ezen kívül:
HP-nál a garancia érvényesítéséhez mi szükséges? Serial alapján megy, és kész?
Igazából talán ez lenne a legfontosabb, amit ellenőriznem kéne, illetve kijelző, pixelhiba, stb.
Pixelhibára érvényes a garancia egyáltalán, vagy csak bizonyos számú felett? -
szabonagyur
félisten
válasz
garga pista
üzenetére
Az egyetlen használható garis, minőségi gép nem kell... értem én...
-
brumi1024
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Ha úgy nézzük a 15" is kevés, de összességében nekem nem kéne a 13 helyett más. Filmet nézni változö, hogy min szoktam, de ha nagyobb felület kell, akkor ott a 23"-os monitor, vagy az 55"-os TV.
runner 125: A legújabb "facelifttel" jöttek be ezek a minimumok, talán szeptember tájékán. Amikor a párszár MHz-es pluszt kapták prociban.
-
runner 125
nagyúr
válasz
brumi1024
üzenetére
Egy ideje megvan mér, úgy rémlett volt akkor 4gb-val szerelt is, ezek szerint az Air-re emlékeztem.
Dhampir
Számomra sokkal inkább a megjelenített kép minősége számít, mintsem az, h 13 vagy 15"-on nézem.
Nyilván az egyik legjobb laptop panelről beszélünk, remek élmény számomra ezen is filmezni. -
brumi1024
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
A 13"-os retinánál a legkisebb modell is 8 GB RAM-mal szerelt, a nagy 16-tal.
-
smallmer
őstag
Srácok tudtok nem apple gépet ami thunderboltal szerelt? minél többet ha lehet

-
garga pista
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi a választ. Az AMD-vel nincs gond, azzal is mennek, viszont hp-t nem akarok venni semmiképpen.
-
szabonagyur
félisten
válasz
garga pista
üzenetére
hello
Ezek a játékok ha jól tudom annyira nem vga igényesek, a L4D2 az tuti, hogy nem az, a többit nem ismerem nagyon, de a másik kettőt megnézve azok sem vészesek. A HP455-öt mondanám ha csak a játékot nézzük, de mivel van CAD is így ott nem tudom menynire szeretik az AMD procikat.
-
runner 125
nagyúr
-
Headless
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-közeljövőben
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
-250 de mozoghatunk
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
-Média, üzleti számítógép lenne
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem nagyon, de nembaj, ha tudja.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség, előny fém, vagy fémes kinézet.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Mindenképp kéne.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6", fullhd, matt, lehetőleg ips.
(8) Notebook tömege?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Sajnos kell legális, vagyis igen.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
120-as ssd elég, legfeljebb bővítés kivitelezhető legyen hdd caddy-vel. 4 vagy 8 GB ram,
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak új -
garga pista
őstag
Sziasztok! Az új évben szeretnék magamnak egy új laptopot venni, összegyűjtöttem a terveket hozzá:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? elkövetkezendő hónap (nem sürgős, de még január-februárban)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150-170k
(3) Felhasználási kör? Játék, CAD ( Autocad, Inventor)
(4) Játékra használnád-e? Igen, pl. Portal2, L4D2, Ghost Recon
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minsőég
(6) Szeretnél bele SSD-t? Csak akkor ha HDD+SSD kombó ( DVD meghajtó mindenképpen kell)
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15" körüli, jeleneleg 15,4-est használok, ez megfelelő
(8) Notebook tömege? nem lényeges, nem gond ha nehezebb
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Tárhely min. 500 GB, RAM min. 4 GB, DVD író legyen mindenképpen, esetleg SSD is
(11) Egyéb kívánság? legalább egy db. USB3.0 vagy eSATA és összesen min 3 USB, de jobb ha 4 db van, VGA kimenet, SD kártyaolvasó
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? igen, Autodesk Inventor, videovágás is néha
(13) Eddig kinézett notebookok? nincs konkért, de elsősorban Dell, Lenovo, Fujitsu jöhet szóba
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak újEgy jópár Dell gépet megnéztem már, de felbosszantott, hogy VGA csatlakozót mindenhol lespórolják, csak HDMI. Ez szép és jó, csak van 3 monitorom, mind VGA-s, a legtöbb projektorrol nem is beszélve (egyetemen, stb..)
-
Viper26
nagyúr
Megérkezett az A544 nagyon gyors (i3, és SSD), anyaghasználat is teljesen rendben van, így pár nap után azt mondom ezért az árért bestbuy.

-
Dell XPS
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
Megéri a felárat a rMBP, főleg ha ki is használod, viszont egyáltalán nem bővíthető. Vásárlás előtt kell eldönteni, ill. felmérni, hogy milyen komponensekre lenne igény (Ram: 4, 8, 16GB - SSD: 128, 256, 512GB CTO). MacBook Pro -nál találkozni alaplap problémákkal (cserékkel), ezért én pl nem vennék garancia nélkül semmiképpen MBP -t, de mondjuk más típust sem. Komoly kockázat ez, sajnos nem hibátlanok, úgyhogy nem érdemes bevállalni szvsz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
albert8
üzenetére
De azon van a hangsúly, hogy mennyit szánsz rá mivel nincs értelmes 17es gép 200 alatt egyáltalán még ha játszani nem is akarsz. Ha meg van pénz akkor monitor otthonra meg koliba aztán le van tudva a dolog és lehet venni értelmes notit. Monitor meg jó befektetés, nem pénzkidobás.
-
albert8
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem cipelem sokat max havi 1x 2 alkalom, de kocsi vagy vonat , busz elviszi tehát nem para a cipelés, meg am se vagyok egy szalma szál tudod.

Jah láttam, de nem tetszik am se.
szabonagyur: Nem azon van a hangsúly, hogy mennyi, mert ha akarnék egy alient is megvehetnék, de nem akarok feleslegesen pénzt költeni rá, ami benne áll, mert másra is el tudnám költeni.....
Mikulásbá: Onnan jöttem, olvasgattam, de oda is berakom akkor.

-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na pont az Apple cucc amit semmi pénzért nem vennék meg használta, garancia nélkül. Lehet, hogy a minőségben jobb egy átlagtól valamivel, de a baj ott is ugyanúgy megtörténhet, nem is beszélve a sok lopott példányról. Még az újonnan vásárolt gépre is bővíteném az 1 év garit, hiába sokba kerül.
Meg ahogy néztem mondjuk az egy generációval régebbiek sem annyival olcsóbbak, hogy megérje használtazni.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Persze nem úgy értem hogy xy ugorjon bele vakon bármilyen üzletbe, itt lényeges hogy megbízható/ellenőrizhető eladótól, minimum próbagaranciával vásárolja a terméket. Ha jobban megnézed, mivel az almás márka eléggé felkapott, ezért elég sok is van belőlük, tehát nagyobb részben fordul elő kókányolt példány. Ez sajnos benne van a pakliban minden terméknél. Bár ha minden papírja, service tag stimmel, nincsenek nagy rések, csavarhiányok, akkor valószínű hogy nincs nagy gond.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mondjuk én pont tudok 2 gépet ami retina volt aprón ment el, és az egyik vízkárból mentett a másik pedig romra törésből. A nyugodtan nagyon erős túlzás, a legtöbb mutyis meg javított és trükkös gép/telefon az Apple. Érdemes nézni, hogy ki javít és vásárol fel ilyet és ad el cuccokat. Na az ott kiírt gyári meg semmi baja is olyan, hogy na...
-
Tothgera30
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Köszönjük Emese:

Arra lennék kiváncsi, hogy a te általad ajálnott kategóriában tehát az üzletiben mit ajánlanál?
...kicsit körülményesebb, mivel egy 15,6-os noti szállítására alkalmas tatyóba se tudom belenyomni a böszme gépet, jobban hajlik a váz (nyeklik-hajlik), ölben pedig nem egy élmény használni, ha úgy alakul, és még sorolhatnám.
#81100 premierpark: Retina kijelzőset nézz. Használt gépet bátran vehetsz ebben a kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

Mi előtt idejössz osztani az észt utána nézhetnél kicsit a dolgoknak. Ez kb. a semmikép nem ajánlott kategória 

Sok köze nincs ezekhez...

Pyttawrx