Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
ktommy91 #33196 üzenetére
Hát csalódtam a Lenovo-ban.
Egy FS-nél vagy Acernél még elnézném (az olyan minőségben is...), de Lenovo-nál.Hát nemtudom, nekem mindenképp kéne kártyaolvasó egy laptopba. Főleg, mivel filléres dolog belerakni a gyártónak, ezért is várom el.
Sajnos CF nincsen rajtuk, a PDAmba pedig még az való. -
atesss
addikt
válasz
ktommy91 #33191 üzenetére
Amit a #33130 -ben írtam a G550L-ről, hogy nincsen benne kártyaolvasó, és ExpressCard, akkor ez most nem igaz ?
Mert én egy kártyaolvasó nélküli laptopot 2009-ben nem igazán ajánlanék.
Oké, hogy tudsz külön kártyaolvasót rárakni (de az is +3000 ft kb.), de ez akkoris milyen dolog már. -
Dzsiforsz
tag
Végülis úgy döntöttem hogy az 5536G-t megrendelem iponból +1 év garit rendelek hozzá amihez jár a táska. Namost egy gyorskérdés, aki rendelt már ilyen gari kiterjesztést amihez járt eza táska, megtudná nekem mondani, hogy milyen ez a táska, ? Megfelelőle, véd eső ellen, vagy nagyon gagyi és inkább rendeljek hozzá még egy rendes táskát. Egyelőre Én úgy gondolom megelékszek egy válltáskával. Másik kérdés, hogy megéri adni +7 ezret a +1 giga ramért megy kb 70 gigával nagyobb vinyóért, mert lenne egy 5536g 136k-ért? Ipon megbízható? Vagy esetleg tutdok ajánlani más boltot, ahol olcsó a gari is meg a noti is(esetleg ingyen kiszállítás is jó lenne). Még ma megrendelem a notit. Kösz.
-
ktommy91
addikt
válasz
Waczkor #33189 üzenetére
Ennél nagyobb tudásút nem fogsz kapni ennyi pénzért,de:
Az msi notiknak következetesen alul van méretezve a hűtése és sorra romlanak el.
A szervizük "híresen" lassú és rossz.A helyedben sokkal inkább vennék egy szerényebb képességű,de sokkal megbízhatóbb toshiba l500-at(+2gb ramot) vagy egy paviliont. Esetleg gyűjtenék még egy toshiba a500-ra.
-
ktommy91
addikt
Az s-video kimenet az elég ritka manapság, inkább vga és hdmi van a notikon. Igazán hosszú készenléti idővel szerelt notit nem kapsz ennyiért,de amiket linkelek azok is bírnak 2-2,5 órát.
lenovo g550l
acer5536g
Vagy hardverapro-n lehet elég faxa üzleti gépeket kifogni hosszabb akku idővel és 1-2 év garral
pl.:[link] -
Waczkor
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Új laptopot szeretnék venni,szeptember,október környékén.
Kérdezősködtem itt-ott,nézegettem ezt-azt,kinéztem az MSI GX623X-028HU laptopot.Igazából filmnézésre,netezésre és játékra(CoD4,L4D,GRID,DIRT) használnám,crysist meg gta 4 et nem akarok rajta futtatni.Youtube-on nézegettem pár videót elég jól futottak rajta ezek a gémek.
Kérdésem az lenne,hogy 200-230 000FT körül van e olyan laptop,ami tudásban ráver erre,megbízhatóbb,jobban megérné stb.
Ez lenne a második laptopom,most egy régi acert nyüstölök,semmi bajom nincs vele,de nem igazán tudom milyen márkákat kellene néznem,mert nekem sose volt bajom az acerrel,de olvastam már róla rosszat.Ha valakinek esetleg volt már a keze ügyében ilyen msi laptop,vagy hasonló és leírná a véleményét,azt nagyon megköszönném.Természetesen ha mondtok pár alternatívát,annak is örülni fogok.Létező összes tesztet elolvastam,amit találtam.
Előre is köszi! -
Peetr86
tag
Üdv,
2 laptop közt vacilálok, kellene egy kis segítség.
Adott: [F8TR] és [M51A].
Szövegszerkesztésre, zenehallgatásra, filmezésre lesz főként esetleg régebbi játékokra. M51-ben több a ram, jobb a processzor, nagyobb a tárhely az F8 azonban kisebb, praktikusabb. Ki mit választana, esetleg egy 3. versenyző?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Bazs-
tag
válasz
ktommy91 #33186 üzenetére
Főleg xvid lejátszás. HD jelenleg felesleges, ahhoz kellene egy normális TV is. Szóval így kimenetnek elég az S-video is. Játékban semmi komoly, tehát nem kell erős videokártya. Inkább az a lényeg, hogy jó minőségű, csendes, valamint hosszú készenléti ideje legyen.
De ha tudsz, akkor szívesen fogadok HD képes alternatívákat is ( hátha a jövőben lesz hozzá egy TV is ), de nem ez a fő szempont.
Köszi előre is. -
Bazs-
tag
Sziasztok
Milyen notebookot tudnátok ajánlani 125 ezer Ft környékén ? Főleg filmezésre, netezésre lenne. Játék nagyon ritkán. Előny, ha van rajt olyan kimenet, amivel össze tudom kötni TV-vel.
Köszi előre is a válaszokat. -
T-unit
őstag
válasz
loki22 #33179 üzenetére
Alapból teljesen más árkategória a 2.Am csak is belső vga-s notival szabad foglalkozni: nem elég h egy dög nagy graphic booster kell játékokhoz,de még külső monitorra is szükséged lesz,magyarán akkor már sokkal inkább noti+PC,szvsz.
Az a K50AB amúgy vehető annyiba,vagy ha kell hdmi is esetleg acer 5536g. -
atesss
addikt
válasz
zannor #33176 üzenetére
Szerinted mennyire működhet ez az asztali gép belassításos + 1 mag letiltásos "kipróbálási" megoldás ?
Elméletben minden stimmelne vele, a gyakorlaban mégis az az érzésem valahogy, hogy valamiben gyorsabb lesz azért mégis az asztali gép így.
Winchesterben biztos, de azt is meg lehet oldani, mondjuk az úgy már elég körülményes dolog.A Win7-ben az "egymagosítást" elvileg megvan hogyan kell csinálni: [link]
Neked lenne lehetőséged egy ilyesmi asztali gépet kipróbálni valakinél ?
A DDR3 ram viszont gondolom nem stimmelne, főleg E7xxx-hez nem szokás DDR3-at rakni.
Szerintem a DDR2 vagy 1066 DDR3 nem befolyásolná nagyon a sebességet.(#33177) eBeni Sajnos ezt a notit (vagyis egyenlőre ilyen "tipusú" CULV-s notit úgy egyáltalán ) csak ezzel a VGA-val együtt lehet kapni. PH tesztjében is lehúzzák, hogy fölösleges bele a diszkrét VGA. Nemsokára jön majd a többi gyártó is a hasonló gépével, és akkor remélhetőleg lesz majd X4500HD-vel is ilyen könnyű, vékony, de mégis viszonylag olcsó gép.
-
loki22
tag
+Erről mi a véleményetek ?
-
loki22
tag
Sziasztok!
Szemezek a fujitsu SA 3650esével amibe graphic booster van.
Mi a véleményetek tapasztalataitok róla??
Illetve mit ajánlotok játékra max 15,6colig abban az árkategoriában vagy alattaElőre is köszönöm!
-
T-unit
őstag
válasz
zannor #33176 üzenetére
Net sebesség csak is a nettel kapcsolatos dolgokban gyorsíthat(pl. torrent,25db megnyitott weblap betöltése stb.).Amúgy meg OS-től is igencsak függ gyorsaság,sokszor vírusok/kémprogramok igen csak belassítanak,és sajnos az ezek ellen védő antivírus progik is lassíthatnak.Amúgy nálam is ha 10dolgot próbálok épp letölteni/feltölteni torrentről kis 1-2megás nettel,hiába van erős 2magos c2d-m mellette akkor meg a net sávszél a szűk keresztmetszet,és igen ilyenkor nálam is tetű lassú winrar is,firefox is,zabálja ramot is proci mellett,szóval rendesen belassul.Az a tuti ha 2magos erős proc is van,4gb ram meg 8megás net,csakhát egybe ugye meg túl drága mulatság szal mindig csak a kompromisszum a megoldás.
(#33177) eBeni : -2órát nem hinném akkor csak a vga miatt csökkene üzemidő...meg gondolom csak van nagyobb akksi is akkor,mármint lehet venni +ba. -
zannor
tag
válasz
T-unit #33172 üzenetére
Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy inkább megveszem a SU3500-as procival szerelt gépet, mint a kétmagosat 50k-val drágábban.
Lényegében a azért nehéz a döntés, mert nem szeretem azt várni, hogy egy egy program mikor tölt be. De ha ez a kis egymagos proci hozza az elvárt szintet és nem fél óráig tart, míg az említett 3-4 program futása mellett meg akarok nyitni egy újabb excel-t és fél percig várok míg betölt. Igazából azt nem szeretem.A másik kérdésem pedig az, hogy ha tölt a gép 5-10 megával netről, akkor tudok még mellette netezni, filmezni, szöveget/excelt szerkeszteni stb...?
Tavaly a volt szobatársamnak a fél éves gépén nem lehetett netezni akkor, ha ment a torrent, egyszerűen a firefox alig töltött be kb 5 perc alatt, de más program sem igazán akart elindulni utorrent mellett. Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem egy 2 Ghz-es újabb Celeron volt. Talán az 550-es szériából.
-
lauer
csendes tag
válasz
T-unit #33149 üzenetére
Köszi szépen!
Remek kis gépnek tűnik a leírás alapján a HP-Compaq 6910p. Más kritikák, észrevételek a géppel kapcsolatban?
Esetleg más ötletek? Ismét brain stormingot hirdetek az ár-érték arányban legütősebb egyszerű, megbízható, "irodai munkára" használatos notebookra. Köszi! -
T-unit
őstag
válasz
zannor #33165 üzenetére
Azt mondom 4gb ram-al, és a hd4330-al jó kis hardware kellék ezekhez az alkalmazásokhoz,ha meg 1080p-s filmek is kellenek,megfelelő lejátszó szoftverre+HD anyagra lesz szükséged(H.264, VC-1) ahogy a tesztben is írták,és semmi gond.
2év meg hamar lemegy,addig időtálló lesz,utána meg úgyis cserére igényesek előbb utóbb. -
atesss
addikt
válasz
zannor #33169 üzenetére
Hát mint egy 1,4Ghz-es 45nm-es Core 2 Duo, 4-es sorozatú chipsettel.
Ez is ugyanaz az arhitektúra.
Még a cache ami különbség lehet, de az alapvetően nem túl sokat számít.Szerintem nagyjából ki lehetne ezt úgy tesztelni, hogy egy asztali gépet lassítasz be ennyire.
Pl. egy E7xxx-et kéne 7*200-ra, P45 / P43 chipettel.
A vinyó még ami jóval gyorsabb lesz, mint a laptopban lenne, azt nemtudom hogyan veszed észre, de azt is ki lehet próbálni akár egy notivinyóval a gépbe.MOD: bocsánat, benéztem, azthittem hogy az SU3500 a kétmagos proci.
Én az Intel Core 2 Duo SU 9400 (1,40 GHz, 3 MB L2 cache, 800 MHz) -re gondoltam !Hát így már neccesebb a kérdés, esetleg úgy lehetne tesztelni, hogy az egyik magot leterheled valami tesztprogrammal teljesen.
Vagy lehethogy van olyan boot-opciója (boot.ini-be beleírható) a Win-nek ami erre jó.
Illetve ezek (pl. /maxmem=...) XP-nél vannak, de szerintem Win7-ben is benne lehet.Tényleg 50e-el drágább a kétmagos procival az Acer ? Azért az elég szép különbség.
-
Tomekk.
aktív tag
Hátizsák témához hozzászólva, énis most néztem egyet [link], azért tetszik ez nagyon, mert ha jól látom csak akkor lehet kivenni, ha nincs rajtad a hátizsák, így jobban biztonságba van. De erről a márkáról nem is hallottam még, de azt gondolom 15,6"-os noti biztos ebbe is befér. Nem vett valaki ilyet véletlenül?
-
atesss
addikt
válasz
zannor #33165 üzenetére
Ez a proci nekem is feltűnt, hogy végre egy életképes megoldás, kis súllyal, és mégis mérsékelt árral.
Igazából nekem az lenne a lényeg, hogy egy "normál" Core 2 alapú mobil procihoz képest (2-2,4Ghz) mennyivel lenne lassabb, hol venném ezt jobban észre ?
Az X4500HD-vel elvileg lehet HD videót dekódolni, de ez szoftveresen nem egy túl stabil megoldás, most sem működik nekem csak néhány filmnél, újra kell raknom az XP-t...
Mert az 1,4Ghz-es proci az a legjobb minőségű (1080p H264 13-15GB / film) HD filmekhez már kevés lehet, nem ?
Vagy mivel ez 45nm-es, az erősebb ebben a 65nm-eseknél ?Támogatja a VT-t az SU3500 ?
Bár én biztosan várnék még a többi gyártó hasonló CULV-s notijára (mindenképp ezzel a kétmagossal), remélhetőleg az árak is lejjebb mennének.
Mert hasonló súlykategóriában pl. a Lenovo X200-as lenne, ami min. 250e, és az még nem is 13,3" csak 12 !
Mondjuk minőségben más kategória, mint ezek a CULV-sek lesznek (Acerhez - mint márka - képest meg szerintem méginkább).Vagy a Lenovo SL300, az is 200e felett van, az 13,3", de 2,1kg, mondjuk ODD-vel.
Az lenne a legjobb, ha az üzleti szériás ultrahordozható notik ára is kicsit lejjebb menne a CULV-sek hatására, de ez ellen gondolom eléggé próbálnak védekezni a gyártók.
adm:
Köszi, majd kipróbálom ezt a progit is, meg megkeresem amit én is használtam egyszer (win távasztalon / VLC-n kívül). De játékot azon se próbáltam. -
adm
őstag
válasz
atesss #33164 üzenetére
a programok egy részénél valószínűleg nincs is ilyen igény, nagy részük egyébként programként fut, így csak virtuális vga-t használnak.
én ezt próbáltam. itt akár több másik gépet, illetve notit lehet használni a kiterjesztett asztalhoz. ennél az alapgép erőforrásait lehet használni, a noti csak a kliens programot futtatja. ez a megoldás most pont jó lenne, de 3d-s játékokkal szerintem esélytelen játszani.
-
zannor
tag
válasz
T-unit #33157 üzenetére
Köszi a választ!
Teszteket egyébként már olvastam iponon és itt a prohardveren is a prociról, csak hát nehéz még így is a döntés.
De akkor jelen pillanatban az az állás, hogy akár win 7-el, a legújabb office-al és a korábban említett programok egymás mellettti futtatásával sem fog kifogyni a szuflából a kis SU3500-as?
A win 7-et meg a legújabb office-t csak azért említettem, mert nem szeretném 2 év múlva megbánni, hogy de lassú a gép. Egyébként 3-4 giga ram és egy Radeon 4330 lenne mellé.
-
T-unit
őstag
Hát nagyon nem,vagy ha valami átalakító akármivel megoldható is lenne,tényleg úgyse érné meg anyagilag,mert azt ipari áron is mérnék az egyszer fix(elég csak matrox asztali vga árakból kiindulni),nem halandó embernek való.Gyűjts akkor egy nagyobb LCD tv-re,vagy köss kompromisszumot még mindig az is sokkal jobb/olcsóbb megoldás,szívesen.
-
eBeni
tag
konzolra én is gondoltam, de az nem pc... a vezetéknélküli bill és egér amire eddig én is jutottam és a képet projektorral vetíteném ki, de az igazi az notebook képernyője lenne. Azt hittem megoldható... Köszi a segítséget!
-
adm
őstag
lehet drágán gányolni különböző külső vga dobozokkal, de nincs értelme. meg van rá pár szoftveres megoldás, hogy az asztali gépet használd a notiról, de nincs 3d támogatásuk.
vegyél egy konzolt és/vagy egy hdready lcd tvt 120k, meg egy vezeték nélküli billentyűzet egér párost 20k, és ha nem is ágyból, de fotelból tudsz kényelmesen játszani az asztali géppel is.
-
T-unit
őstag
válasz
zannor #33155 üzenetére
Önmagában nem,de egy hd3200-vel már elégnek kellene lennie 1080p-s filmekhez is.Ezek a progik meg ráadásul még chipset+ramtól is igen függhetnek.Ramból nem árt minimum 2gb ehhez,de a 4 csak jobb,gyorsabb.De h lényegre válaszoljak,arra 3-4progira ez is elég,sok rammal,neted is elég gyors,szal az tuti nem lesz szűk keresztmetszet.
(#33156) eBeni : Hogy lehet egér+bill kombóval ágyból játszani?Ágyból játszáshoz találták ki pl. a konzolokat,amihez van 1db gamepad azt csókolom.Bár igaz azt PC-hez is lehet már csatlakoztatni,de akkor is pc-s játékok 90%-a igényli egeret+billt mivel más platform.
-
eBeni
tag
válasz
zannor #33155 üzenetére
ez engem is érdekelne. Gondolom Te is az Acer új Timeline sorozatában gondolkodsz.
Engem is egy hasonló gép érdekel, ami könnyű, de használható, ha játszani szeretnék akkor meg rá tudom kötni az otthoni pc-t és az ágyban is tudnék játszani. Esetleg vmi PCMCI kártyával vagy vmi más okossággal se lehet szerintetek ezt megoldani? -
zannor
tag
Üdv!
Arról szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy az Intel SU3500 (1,4 Ghz-es) processzora elegendő lenne-e a mindennapi office+msn+ filmnézés (általában sima xvid filmeket nézek de kíváncsi lennék, hogy a proci elég-e egy 1080p-s film lejátszására is) + winamp + firefox + torrent + acrobat programok futtatására, esetleg egyidejő futtatására is? Általában kb 8-10 lap mindig nyitva van firefoxban, megy mellette a utorrent + több word vagy pdf + esetenként egy film vagy egy winamp. Ezt bírná a proci megakadás nélkül vagy inkább vegyek 50k-val drágábban egy SU9400-as procis gépet?
+ megjegyezném, hogy 100 megabites net mellettt töltök, tehát, ha megy a letöltés akkor a firefox+ office+acrobat+winamp programokat kb 5-10 megás töltés (azaz gondolom ez erős leterhelés) mellett kéne bírnia.
Továbbá az egymagos procival miylen különbséget éreznék a mostani 3000+-os (@2450MHZ) Athlon 64-emhez képest?
Sürgős lenne!!!
Köszönöm!
-
T-unit
őstag
Magyarán téged csak amúgyis maga a monitor érdekelne.Akkor ez nem is igazán notis kérdés,annál inkább monitor téma.Tudom ajánlani a 15,6"-os tft-ket vagy ha annyira nagy netalán,akkor pl. samsung U70 ha már minél kisebb annál jobb elven vagyunk.
-
eBeni
tag
Sziasztok!
Olyan gépet keresek (nem is biztos, h létezik ilyen) amibe van valamilyen videó bemenet, azaz meg tudom azt oldani, hogy az itthoni pc-t rákötöm és a notebookot használom monitorként. Ezt meg lehet oldani valahogy? A gép maga nem is nagyon számít, h milyen, minnél olcsóbb legyen és 13"-nál ne legyen nagyobb.
Köszi a segítségeket előre is. -
adm
őstag
válasz
jorden06 #33136 üzenetére
újban egy thinkpad R400/R500 (érdemes a konfigokat alaposan megnézni hatalmas kavarás van ezekkel: garancia-wifi-oprendszer), hp-compaq 6530b/6730b (renewként is), toshiba tecra-k indulnak 200k körül. ezek valószínűleg megoldhatatlan gond nélkül kiszolgálnak 3-4 évig. az új dell vostro-t lényegében el lehet felejteni.
de éppen csak használtként vagy külföldről behozottként is lehet nagyon jó vételeket kifogni. jellemzően 0,5-1 éves, világgaranciás T400/T500-ak, esetleg hp elitebook 6930p/8530p, vagy dell E4/5/6xxx-ak.
-
lauer
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Tesómnak szeretnék notebook-ot venni. Sajnos nincs nagy keret rá, de egy teljesen átlagos kis gépre lenne szükségem. A tesóm nem gamer, nincsenek animációs programjai stb. Egy egyszerű, megbízható gép kell irodai használatra, filmnézésre ilyesmi, ami nem megy tönkre egyhamar. Nettó 130-150 fölé nem szeretnék menni. Fujitsu Siemens gépet nem szeretnék venni!
Előny, ha masszív, strapabíró nem recseg-ropog a gép.Előre is köszi mindenkinek!
-
buherka
addikt
-
T-unit
őstag
válasz
tejesember78 #33143 üzenetére
Milyen játékhoz kell, kell-e hdmi,milyen méret?Mert ha új játékok,akkor beugró az acer 5536g.Ha régiek meg renew hp 6910p is elég lehet és sokkalta jobb minőség,könnyebb.
-
mate0217
aktív tag
válasz
tejesember78 #33143 üzenetére
-
tejesember78
tag
Sziasztok notebook-ot szeretnék venni 140k körül gondoltam mit ajánlanátok.Lehet esetleg használt is kb ennyiért?Mindenre használnám net film játék stb.mi lenne a legtutibb ennyi pénzért?
-
buherka
addikt
A Logitech Kinetik táskát én teszteltem, egy cseppet... szakadó esőben
Én meg azt mondom, hogy ez biza vízhatlan, mert hazafelé a melóból elkapott az égi áldás és kb. 15km-t tekertem bringával, úgy hogy ömlött az eső. Nem azt mondom, hogy hajítsd be a Dunába és úgy teszteld, de azért a képek alant...és magukért beszélnek.
A képek nagyíthatókAbban biztos lehetsz, hogy ezzel a cuccal rosszul nem jász.
Ha noti hátizsák, akkor Logitech. -
SirKero
őstag
Sokan szidják a FuSi laptopokat. Én ezt Pa3515 a típust használtam nyolc hónapig minden gond nélkül. Régebbi játékok / COD FarCry / és a full HD filmek tökéletesen mennek rajta. Csak ajánlani tudom ebben / 120 000FT / az árkategóriában. Az enyémben + 1GB RAM és 250Gb vinyo volt így 125 000 forintot fizettem az EW-ben.
-
g.gergo
senior tag
válasz
7Heads Drago #33137 üzenetére
Szinte egyforma képességű. Lsd.: itt.
-
7Heads Drago
veterán
Hi
Melyik az erősebb: ATI Radeon HD3410 512MB vs nVidia GeForce 8400M 256 MB -
jorden06
senior tag
Igen, ez a hardveraprós dolog tényleg egy jó alternatíva.
És ha a mégis a noti mellett döntök (nem gamer, erősebb irodai), akkor milyen komponensekre kell még figyelnem? Memória mérete? Chipset? HP, IBM / lenovo gépeknél melyik az amelyeket kifejezetten kerülni kell, mert pl. nem olyan jó az anyaghasználata, csuklópántja stb?
-
Hikomat
csendes tag
Sziasztok, már elég sok hozzászólást olvastam és az ASUS K50AB (4GB) mellett döntöttem. Ha lenne rá több pénzem biztos jobbat vennék, de hát a keret az vékony. Láttam valamelyik oldalon egy leendő jelöltet, csak se az árát, se a kis hazánkban való megjelenését nem tudom: ASUS K51AB. A paraméterei elég jók.
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #33132 üzenetére
ebből a szériából ez volt az utolsó elfogadható ár/érték arányú proci.
játékon kívül bőven elég az együttes futtatásra is. valószínűleg még az órajelből is vissza lehet venni (-> kisebb feszültség-> kisebb fogyasztás-> hosszabb akksis üzemidő). játékoknál a szűk keresztmetszet valószínűleg a vga (és az akksi) lesz.egy értelmes méretű (60-80gb) ssd boltban még mindig 50k fölött kezdődik. azért ez még nem az az ár, amit erre feladatkörre mindenképp érdemes lenne kifizetni.
nekem 200k-ból p5q pro, c2q q8200, 4gb csx ddr2-800, 250gb vinyó, ati 4850, cooler master ház, 450w chieftec táp és egy 22" Tn monitor jött ki a bazárban is elérhető, de egyébként webshoppal is rendelkező forrásból. ha ezeket összevásárolod az aprón bp-n garanciás használt alkatrészekből kijössz 150k-ból. psp-re+kiegészítőkre bőven, netbookra majdnem elég a megspórolt pénz. kaptál egy 3x gyorsabb gépet, amit akkor bővítesz amikor pénzed meg kedved van.
legalább az első év az alapozó/általános tárgyakról fog szólni, aztán ha kicsit is korrekt a képzés először megtanítanak analóg eszközökkel dolgozni. aztán ha digitális prezentáció már alapkövetelmény, akkor biztosítanak eszközt hozzá. egyrészt nem várható el, hogy mindenki vegyen notebook-ot meg projektort (ettől senki nem lesz jobb szakember), másrészt ha 20 emberre van 1,5 óra, akkor nem lehet azzal tölteni az időt, hogy minden gépnél beállítgassák külön a projektort. -
jorden06
senior tag
2,4GHz? Az azért már tényleg elég tökös egy notiba
A szoftverkörnyezetről annyit, hogy eddig amiket néztem gépeket, azok Vista-val voltak felszerelve, viszont upgradelhető Win 7-re később, egyébiránt Firefox, msn, uTorrent, Office és némi media player az állandó társai a gépemnek. Plusz ugye némi játék. Szóval ezekre akkor 2 magos ~2GHz-es proci bőven sok ugye? Szerk: 3-4MB L2 cache és 800Mhz FSB társaságában
Olvastam még, hogy a másik szűk keresztmetszet a HDD. Ezzel lehet valamit variálni, azon kívül, hogy SSD van benne horror áron?
Otthon szeretnék elsősorban játszani de ott sem elsősorban egész nap csak azt tolni, a házon kívüli game már csak extra. Sokat számolgattam, egy jobb gamer asztali gép, ami még jó ideig megfelel nekem, 190K körül lenne (P5Q lap, E8200/E8400, HD4770, 4GB ram, táp, monitor, vinyó, ház, tv-tuner etc.). Viszont így nem tudok suliba gépet használni, pl. ha olyan vizsga van ahol prezentálni is kell. Egy jobb netbook pedig megint csak benne lenne egy 60-70K-ban, az már az asztali géppel együtt 250-260K. Plusz ha gondolkozok még egy PSP-ben is, az még egy 20K (használtan). Egy elég jó pavilion vagy Lenovo pedig megvan max. 200K-ból. Persze javítsatok ki ha tévedek, és szívesen várok más ötletet is
-
adm
őstag
a kérdésem a szokásos... (lassan az aláírásomba is betehetném)
használt nem jöhet szóba? csak mert 1-1,5 éves, de még 1,5-2 évig garanciás 3-4 kategóriával jobb üzleti gépeket kapnál ennyiért.egy emachine gép helyett, amit még a költséghatékony gépeiről ismert acernek sem volt pofája saját nevén elnevezni...
-
atesss
addikt
Hát ha igaz az, amit itt írnak a G550L minden, csak nem jól felszerelt: [link]
A közepes felszereltséget a G550G elnevezésű modell jelenti. ... A G550L-hez képest a mellékelt felszereltség kibővült, itt már HDMI, kártyaolvasó, és Express Card is található a gépeken. Ezek mellé a speciális, kívül-belül csillogó fekete festés is jár.
2009-ben kiadni egy laptopot ExpressCard de főleg kártyaolvasó nélkül.
Az X4500 a korábbi integrált Intel megoldásokhoz képest sokkal jobb már, de azért így is csak 2-3 éves játékokkal használható álltalában.
Még márciusban (mielőtt egyik barátom egy Lenovo N500-ast vett) az egyik topicban visszaírt valaki egy jópár játékkal végzett teszteredményeket. Ha megtalálom belinkelem.MOD:
ktommy91 utolsó linkjében ezt írják a G550L-ről:
Termék összegzés: Lenovo IdeaPad G550L (59-022717) - 15.6 LCD HD, Intel Core Duo T4200 2,0GHz CPU, 3GB DDR3 RAM, 320GB HDD, DVD-S Multi, 2 év magyarországi Lenovo garanciávalEz most azt jelenti, hogy nincs a G550-re világgarancia (vagy legalábbis európai) ?
Mert akkor az kapásból kiesik, barátom huga akinek kéne a laptop, Olaszországban fog tanulni...
Vagy csak ez a bolt ad rá ilyen szarul garanciát ?
Vagy esetleg a G550G-re meg világ / európai gar. lenne ? -
Tim82
félisten
válasz
jorden06 #33124 üzenetére
Hidd el, a Neptunnál nem a géped lesz a szűk keresztmetszet.
Figyelj, a "gigahertz" utoljára a Pentium 4-eknél számított komolyan, mert azok a processzorok nem nagyon tudtak egyéb pozitívumot felmutatni.
Azóta sok egyéb tényezőn is múlik egy rendszer sebessége: az adott processzor L2 cache-mérete, RAM, vinyó sebessége... De ezt Te is tudod.
A HP 500 pedig egy ipari hulladék, de - ha csak nem volt valami szoftveresen elcs*szve rajta, amit mobilnetnél egyébként simán el tudok képzelni - azért a fent említett feladatokkal bőven meg kellett volna birkóznia.
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #33124 üzenetére
egyrészt a hp 500 3-4 éves laptop (nem kis csoda, hogy még egyben van). rosszabb esetben egy elég szerény celeron, jobb esetben a második leggyorsabb dothan magos proci van benne, ami nem (volt) olcsó, sem gyenge.
másrészt írtam, hogy számításigényes feladatokra érvényes. az operációs rendszer és a szoftver környezet nagyban meghatározza az adott gépen a műveletek sebességét. ráadásul, ha valamihez intenzív lemezhasználat, vagy internetkapcsolat kell, akkor teljesen összevethetetlen. ezt a részét a legerősebb procival sem tudod gyorsítani. a powerpoint középszinten sem igényel erőgépet. bármelyik proci T3xxx fölött, 2-4gb ram, vinyó, meg vga ha játékra is kell...
a neptunhoz megveheted a neptunt futtató gépparkot is, akkor sem lesz meg a 10mp év elején vagy évvégen. ezért kár jóval többet költened.
unalmas, de kötelező előadásokra, akarod a notit játékra használni? ezért megéri egy adott teljesítményű gépért 2x annyit kifizetni? vegyél egy korrekt asztali gépet meg egy psp-t vagy egy netbookot. sokkal jobban jársz
ez gc124ea, így T7700(2,4ghz fsb800, 4mb cache) van benne. a c2q előtt, sokáig egy E6600(2,4ghz fsb1066, 4mb cache) volt az asztali gépemben, és a notival párhuzamosan használtam egy másik E6600-os gépet is. érzésre és saját mérésre sem maradt le a mobilproci.
-
qper
tag
válasz
ktommy91 #33119 üzenetére
Köszi szépen a linkeket, a Teáltalad belinkelt gépek közül most már az abszolut favorit a Lenovo G550L, elég jól felszerelt masina, ráadásul 2 év gari van rá ami abszolut favorit. Nomeg a Lenovo-ban jobban megbízom mint az Acer-ben.
Grafikus verzérlőként egy Intel GMA X4500 van feltüntetve. Egy ilyen graf. maggal milyen játékokat lehet futtatni?
Ezektől a netes cégektől nyugodt lélekkel lehet rendelni?
-
trzi
csendes tag
válasz
Gergő_ #33099 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat Gergő_ és Devid_81!
Elolvastattam pár tesztet és mondtam neki amit írtatok. Megfontolja. Ő elég kcsi és tényleg valami nagyon mobil kellene neki.Azért gondolt ezekere a kis gépekre.Azonkívül valaki nem tudna javasolni valami nagyon jó laptop hátizsákot (szigorúan hátizsák!) ami vízhatlan és jó bele egy 15,6" -os Toshiba L500 -as? Ugyan már néztem egy [Logitech Kinetik hátizsákot] (az usanotebook-nak írtam levelet és ők azt mondták már próbáltak bele 15,6" -os laptopot és tökéletesen illett bele.),de az azt mondják nem vízhatlan. Emellett csak jót írnak róla ,hogy kiváló termék. Esetleg tapasztalat ezzel a termékkel vagy javaslat másikra?
A válaszokat előre köszönöm.
Üdv, -
jorden06
senior tag
Volt "szerencsém" az elmúlt héten egy HP 500-as nothoz (Specifications). Itt nem érvényesül a 10mp helyett 8mp, ugyanis a Web'n'Walk sticket 20 perc alatt telepítette fel. A Firefox szinte el sem indult rajta, a Google Chrome pedig perceket töltött egy google kereséshez, a PowerPointtal meg sem próbálkoztam. Ezért nem tudom milyen erős gép is kell pontosan egy zökkenőmentes rendszerhez, mert prezentációt is sokat kell pl. készíteni, az pedig nem hátrány ha tantárgyfelvételnél a Neptun 10mp-en belül betölt
27-én KKFK gólyatábor Fonyódligeten
A játékot pedig felsőbbévesektől hallottam unalmasabb előadásokra
Látom neked HP-Compaq 8710w van, azért ez egy tökös gép a maga 2,2GHz-ével nem?
-
még egy éves sincs a noti/optikai meghajtó, de az az igazság, hogy nálam 2 évnél tovább amúgy sem szokott noti tartózkodni, azon belül csere!
és a mai optikai meghajtó árak - és a fejlődés - mellett, már amúgy sem nagyon látom értelmét 4 - 5 évre tervezni, olyan gyorsan jönnek ki újabb szériák, hogy szinte normális, amint általában csak 1 vagy maximum 2 évre adnak rá garanciát. -
Theon
csendes tag
Beleolvastam az MSI részlegbe, és valóban egy panaszáradat a szervízzel kapcsolatban.
Ergo tényleg megvan az alacsony ár oka.Köszi az infot az optikai meghajtóval kapcsolatban. Azt esetleg még meg tudnád mondani, hogy mióta használod? Én adatmentésre csak Verbatim lemezeket (esetleg TDK) használok, esetemben a "hosszú élet" a legfontosabb tulajdonsága a meghajtónak.
-
az acer még talán, de a fujitsu siemens semmi esetre sem! utóbbi az erősnek látszó proci mellet a sis chipset/vga mellett problémás széria!
de ha már linkeltél onnan, akkor az adott - szűkös - keretből talán még ez; Asus K50IJ-SX036L (bár azt nem írtad, hogy milyen lenne az a munka, amire kellene...) -
jahatpersze
aktív tag
Tisztelt premete!
Ajánlottad a czink.hu oldalt a laptopomhoz, hogy itt olcsó a világító matrica a billentyűzetre. Regeltem az oldalon beléptem kosárba raktam a terméket mégse tudom megrendelni mert még mindig azt írja ki hogy regeljek, ha meg rákattintok a regisztrációra bejön az adatmódosítás. Rossz az oldal? -
qper
tag
SZiasztok!
Tönkrement az asztali PC-m, ehelyett szeretnék venni egy notit. SAjnos a keretem most perpillanat nagyon kevés, max 120.000-ből szeretném megoldani a vásárlást. Körbenézvén ennyi pénzért nem látok hatalmas márkákat, ami szóba jött az az eMachines vagy mifene ill. a Fujitsu Siemens.
ennyi pénzért ez a kettő nyújtja a legtöbbet szvsz, kérdés z hogy megéri-e szerintetek?:
eMachines:
Fujitsu
A gép elsősorban munkára és netezésre kellene, másodsorban filmnézésre (divX). Játékra én konzolt használok , a párom Sims-ezne rajta, gondolom az 1-2 simán elfut rajtuk, a Sims3-ban annyira már nem vagyok biztos.
Köszi a segítséget előre is.
-
"...jó konfig minőségi alkatrészekkel verhetetlen áron..."
na pont itt a gond; a "minőségi alkatrész" ott ki is fullad, hogy aránylag erős proci, vga...stb, de mindez olcsóbban, mint a nevesebb gyártóknál, és ezt valahol megspórolják; anyaghasználat, hűtés, más - apróbb - alkatrészek, és a végére a lényeg; pocsék szerviz, ahol általában egy apróbb javítás miatt is minimum 3 - 4 hetet állnak a notik! a legtöbb alkatrész nincs raktáron, várni kell rá. olvass bele néha az msi részlegbe is...
a sok panasz miatt az msi saját szervizelést akar megvalósítani, de ez még a jövő zenéje.az optikai meghajtóra visszatérve; az asus mostanság például rendre matshita optikai meghajtókat tesz a notijaiba, az uj870qj a legelterjedtebb, én is használok ilyet, és egy rossz szavam sem lehet rá! minden szükséges formátumot olvas és ír, használom dvd-ram írásra is, valamint néha dvd+r dl lemez is szoktam írni vele, olyan gyengébb minőségű - ritek vagy cmc médiakódos - dl lemezeket is jól megír, amiket a legtöbb asztali író elront, vagy el sem kezd!
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #33114 üzenetére
netre meg winre? ehhez a legolcsóbb egymagos celeron is elég.
nem mindegy, hogy a géped valamit 10mp helyett 8mp alatt, 1mp alatt 0,8mp alatt csinál meg (*)? ezekre nem hogy 800mhz-en járó c2d is elég, de vannak olyan elvetemültek, akik 800mhz-s P3-mal teszik ugyanezt.meglepő de a két magos asztali és mobil procik azonos órajelen, azonos cache-sel, azonos fsb-vel bőven mérési hibahatáron belül vannak.
még el sem kezdődött a suli, de már lekötöd a szabadidőd számítógépes játékokkal?
ismerd meg a csoportod meg az évfolyamtársaidat. ismerjétek meg a sulit, a környéket, a várost. járjátok végig a gólyaprogramokat, klubokat, kocsmákat. látogasd körbe a legjobb haverokat az országban. és kezdjétek elölről. ha már elbukod az első kerditeket () valami értelmessel töltsd az időd.
*számításigényes feladatoknál
-
jorden06
senior tag
És ha ezt GHz-ben nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy egy C2D 2,2Ghz-es CPU már elegendő teljesítményt nyújt? (csak mert az általam nézett HP pavilion ilyen paraméterrel bír). Nekem a gépemben most egy 2,66Ghz-es C2D van, ami teljesen elég netre és Win-re, de nem tudom, hogy egy ~2GHz környékén lévő gép hogyan teljesít, sajnos nem volt még hasonlóval dolgom.
A családokban sem tudok kiigazodni, mi most a legújabb, a Centrino2? Ez milyen erősségnek felel meg az asztali kategóriában?
g.gergo: A Toshibát még senki sem ajánlotta, a Dell pedig nem az én pénztárcámnak való. Egyébként nem tudom miért baj az, ha valaki notin akar játszani
asztali gépemet itthon kell hagynom, fősulira meg nem izom asztali gamer PCt veszek... A szabadidőt pedig el kell tölteni valahogy
-
Theon
csendes tag
Az újakról nem tudok, de ez a modell nem csak nekem okozott sok bonyodalmat, számtalan külföldi fórumban olvastam a rossz tapasztalatokat. De szavaidból úgy veszem ki, hogy ilyesmi a mostani szériákban nem fordul elő. Ha ez így igaz, akkor esélyes, hogy megint ezt a márkát választom.
A gép egyébként nem játékra kell (azt hiszem, ez mostanában valahogy ritkaságnak számít
), illetve amivel én játszok azt egy PII is elfuttatná. Csak azért figyeltem fel az MSI modellre, mert jó konfig minőségi alkatrészekkel verhetetlen áron, de ezekszerint ennek is megvan az oka.
-
csak az minősíti így - általánosítva egy darab után?!?! - a matshita (panasonic) optikai meghajtókat, aki nem ismeri/használja az újabb szériásakat...
#33109; a gamer széria sem kimondottam váltja be a hozzá fűzött reményeket, nem bírja úgy a hajtást, mint sokan elvárják tőle!
-
Theon
csendes tag
Minél többet olvasok róluk, annál inkább igazat kell adnom ennek.
Apropó nem tudjátok véletlenül, hogy a Toshibákban mostanság milyen márkájú ODD-k vannak. A mostani (majd' 5 éves!) Satellitemben valami fos Matshita cucc van, már réges vacakol (egy ideig nem volt hajlandó -R dvdt írni, aztán +R-t olvasni, mostmár semmit nem ír, és olvasásni is jó ha 10 alkalomból egyszer sikerül bármit). De csere helyett szeretnék majd inkább egy új notit venni, csak még nem tudom, hogy milyet meg mennyiért.
-
Theon
csendes tag
-
Tim82
félisten
válasz
jorden06 #33106 üzenetére
A kettő közül a Grid az erőforrásigényesebb, a GTA San Andreas-nak régebbi, Pentium 4 Mobile vagy Pentium M processzorral felszerelt noti is elég. Szerintem bármelyik Core Duo/Core 2 Duo processzorral és nem integrált VGA-val felszerelt noti megteszi, legalábbis a Grid minimumkövetelményei alapján.
Én egy IBM Thinkpad T41p-n (Pentium M 1.7 Ghz, 2 GB RAM, Ati FireGL T2 128 MB VRAM - ~ Radeon 9600pro egyébként), ami kb. 5 éve volt az akkori csúcsmodell, a Fable-t és a Neverwinter Nights 2-t gond nélkül tudtam futtatni 1024*768-ban. Ezeknél újabb játékot nem próbáltam rajta.
-
jorden06
senior tag
Hali!
Szeretnék egy új gépet főiskolára. Azt már tudom, hogy csak a HP illetve Lenovo/IBM háza táján érdemes nézelődni (persze javítsatok ki, ha van még más márkában is nagyon megbízható típus).
A kérdésem az lenne, hogy kb. hány GHz-es proci ill. milyen VGA szükséges egy olyan géphez, amin azért egész jól elfutnak régebbi játékok is (GTA SA, GRID), és mondjuk Win 7 alatt sem fog összeszakadni?
-
Petes
tag
Sziasztok!
150.000 Ft-ig keresem a legjobb notebook vételt, a következő feltételeknek kellene megfelelnie:
- Megbízható márka jó szervízzel
- Akadálymentes 720p lejátszás
- Ne okozzon gondot neki nagyobb erőforrásigényű programok futtatása: Autocad, Catia, Photoshop
- Lehetőleg legalább 1366x768 felbontás
- 15-16 " méretHa tudnátok konkrét tippet adni linkkel megköszönném!
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb:
HP Pavilion DV6-1110EH
Toshiba Satellite A300-1TM
Köszi...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- sziku69: Szólánc.
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- GeForce 8800 GTX - forradalmi nagyágyú
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen3 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest