Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #33852 üzenetére
1: Nincs
2: Több mint valószínű,amúgy csak úgy magától nem szokása leszakadni.
dolog : Ha árban is szinte tök ugyanaz,akkor az RM-74-es a jobb +100mhz miatt amúgy ennyi a különbség is. -
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #33850 üzenetére
Látom guglival se ment a dolog,szóval árkereső: [link]
Iponba is ugyanúgy átlehet venni személyesen, Francia út 40/b vagy 10x ott vettem át cuccaimat,és így h garifutár is van árba benne egyáltalán nem sok a +2,5k és utazásra se kel. költeni/időt fordítani.Én meg kb. egy 50Ft-os mezei kendőt használok,és port,újlenyomatot gyönyörűen le lehet azzal is vakarni. -
footwear
csendes tag
válasz
jahatpersze #33634 üzenetére
Pont ilyen gépet vettünk barátnőmnek nemrégiben. Majd meghallgatom, honnan jön a hang belőle.
Egyébként mi a gondod azzal, hogy mindkét hangszóró egy oldalra került?
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #33277 üzenetére
1. nem jobb, az intel x3100 egy alapszintű integrált vga, az ati x2300 egy belépő szintű diszkrét vga. a név hasonlóság csak véletlen, az x2300 jóval erősebb lenne
2. valószínűleg spanyol, de ennek és a franciának, németnek, svédnek fizikailag ugyanaz a kiosztása mint a magyarnak. ezért a 2000 ft-os jó minőségű 1-1-ben illeszkedő matrica jó megoldás.
3. insert + fn [prt sc]
4. hp.hu -
atesss
addikt
válasz
jahatpersze #33061 üzenetére
A kinézet alapján valoszeg ilyen volt nővérem céges notija. Csak már nem dolgozik ott 2 hónapja.
Az valami szar SpeedStep nélküli Celeron M-el volt szerelve, pedig valami olyasmit olvastam le az aljáról, hogy nincs több egy évesnél (asszem valamikor 2008 közepén gyártott).
Pedig azért nem egy olyan szegény cég volt, külföldi multiMOD: ahogy nézem, tud azért ez pár elég hasznos üzleti dolgot !
• Ambient Light Sensor (beépített külsõfény érzékelõ)
• opcionális elõkészített, vagy beépített 3G, EVDO-A vagy HSDPA szélessávú kapcsolat
• tovább fejlesztett biztonsági megoldások, mint a HP Fringerprint Sensor (ujjlenyomat olvasó), TPM 1.2 modul, opcionálisan beépített Smart Card olvasó, HP ProtectTools merevlemez kódolás funkciója és a HP 3D DriveGuard fizikális merevlemez védelem
• Magnézium ötvözet kijelzõ burkolat, HP DuraFinish karcállóbb mûanyag elemek és HP DuraKeys cseppmentes és kopásállóbb teljes méretû billentyûzet
• kettõs mutatóeszköz (beépített touchpad és stick egér megoldás)Az utolsó nekem nem rémlik, de lehet hogy csak elkerülte a figyelmemet, nem nézegettem annyira a gépet, a vállalati rendszerbe belépéshez volt valami "véletlenszám generátor" szerű kis cucc folyadékkristályos kijelzővel.
Az elsőt se említette nővérem, pedig biztos észrevette volna működés közben.
Az is lehet, hogy a Celeronos modellből ezek is kimaradtak...
IRDA nem rémlik, azt biztos észrevettem volna (hacsak nem annyira el van dugva), mert az kuriózum manapság.
De mihez kellene az neked ? USBset lehet kapni szerintem olyan 2000 körül már... -
atesss
addikt
válasz
jahatpersze #33056 üzenetére
Nem a márka számít, hanem a csatoló lehet 2 féle, de az IDE már kihalt, csak régi notiban lehet.
Csak nem írtad le, hogy miről is van szó...
Vagyis lehet IDE (~ 2,5-3 évnél régebbi kiadású notiknál), de újabban gyakorlatilag már mindegyik noti SATA vinyóval van szerelve.
Kivétel lehet ezalól az ultrahordozható üzleti subnotik (kb.: >400e árban, és <1,5kg súlyban), azokban nemhogy IDE, hanem 2,5" helyett 1,8" vinyó van álltalában.
Még esetleg egy lehet amire oda kell figyelni: álltalában a normál notikban 9,5mm magas HDD-nek van hely. Létezik néhány ennél vastagabb darab (de csak a nagy kapacitásuak közt, pont azért vastagabb, hogy még egy tányért bele tudjanak rakni), amit csak néhány notiba lehet beszerelni. De ez nagyon ritka, kicsi az esélye, hogy ilyennel találkoznál.Rázkódásvédelem lehet a notiba építve, ehhez talán tudnia kell valamit a vinyónak (/ a firmware-ének) is, azaz ha egy ezt alapból tudó notiban kicseréled a vinyót, lehethogy nem marad meg ez a funkció.
De ezt kérdezd meg mástól, mert ez csak egy ötlet, könnyen lehet hogy hülyeség.Vagy lehet a vinyóba építve, ezt ha tudja, a gyártó oldalán típusszám alapján rákeresve biztosan írják. Pl. WD Scorpio Black (7200rpm-es)-ból létezik rázkódásvédelmes is, egy éve amikor néztem ez (320GB-os esetén) kb. +2000-2500ft volt. A típusszáma asszem csak az utolsó betűben tért el a "simától".
RAM-nál sem számít így a márka, de azért nem árt valami jobbat venni.
Rosszabb márkáknál esetleg inkompatibilitás is lehet, bár mostanában már ritka.
Az viszont számít hogy SD / DDR / DDR2 / DDR3, és a Mhz is (bár gyorsabbat akár lehet berakni, ha ugyanannyiba kerül).De írd meg konkrétan milyen gépről is van szó !
-
premete
veterán
válasz
jahatpersze #32991 üzenetére
olyat még nem láttam.
-
premete
veterán
válasz
jahatpersze #32989 üzenetére
a windows kezelné a 2x4-et is, de a laptop nem. Mellette a 2x4 GB ram többe kerül ma még (2x 87000), mint a 6910p.
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32986 üzenetére
-
radamsky
senior tag
válasz
jahatpersze #32986 üzenetére
mit szeretnél cserélgetni??
elvileg a ramot tudod böviteni, meg a winyotesetleg ha akksit akarsz, másnak sok értelme nincsen
ez nem asztali gép
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32966 üzenetére
Látod én is figyelmetlen voltam,mert nem is néztem a kisebb procis rendes dvd írós,és bevalllom nekem is rohadtul nem mindegy lenne,mai világba alap a dvd író még notiba is.Az a -150mhz meg sokat amúgyse dobna latba,jó kis vétel az,akkor azt fogom ajánlani másnak is ha még lesz belőle egyáltalán.
És így rendes 2-2,5év garival sokkal jobb vétel a bolti változat mint az a használt,így 1 kicsit már kapásból sokallom is amit árul aprón.Matricát meg billre gondolom boltba is adnak rá.
szerk: Amúgy meg le is vették a dvd író nélküli változatot szerencsére oldalon,ezek szerint pár darab még lehet kisebb procisból. -
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32952 üzenetére
Igen utána még aznap észrevettem adm véletlen rosszat linkelt,ő se vette elsőre gondolom észre az csak sima dvd olvasó 5k-ért,én meg lusta voltam hsz-t szerkeszteni.
Ja bolti rendes HP dvd író az meg valóban kemény 25k.
Esetleg más gyártótól lehet még 10k-ért kapni slim dvd írót bele,csak nemtom garit hogy érintené...mindegy az a használt 6910p is jó,én mondjuk mai napig nem értem h nem kell el egy olyan jó gép 4hónap alatt,ár is korrekt +1gb ram-al dvd íróval.Amúgy notebookstore-ból most tudnak akkor végülis 6910p-t dvd rw-vel adni olcsón vagy sem?
Tothgera30 : Akkor neked tökéletes vétel a már linkelt gép.
Frenky89 : T500 elég bestbuyosnak néz ki. -
premete
veterán
válasz
jahatpersze #32952 üzenetére
Matekkal hogy állsz? mert az a majdnem 3 év inkább 1.5 év, ettől függetlenül ezek nem szoktak elromlani, ha nem vágják földhöz, nem ágyban használják. gondosan elzárva minden szellőzőnyílását. Szóval, ha nem törött, akkor jó vétel, amit linkeltél, igaz, 2 hete adtam el ennél komolyabb kiépítésűt ugyanott (25 hónap Care Pack, T9300), stb. 130-ért, szvsz ezt is odaadják annyiért.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32948 üzenetére
Valóban létezik tudtommal matt és glossy is ebből a típusból,gondolom a drágább verzók matt képernyősök.Ha van a kisebb procisból is akár 1db,azt mindenképp,ha még abból sincs meg igen,ph aprót ajánlom például,itt egész korrekt vételek szoktak lenni,pl. az a dell amit előbb linkeltem se rossz annyiért,így h garis +jó procis.Kérdés konkrétan menniy rá még gari..én még azt venném pl.,esetleg business class thinkpad,hpq-kat nézegetnék ha már fontos minőség+14,1".
Esetleg meg átmeneti laptopnak T42. -
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32945 üzenetére
Így máris más a helyzet,akkor vagy várjál,vagy ha annyira sürgős aprón 1-2 6910p van fenn azokat is meglehet próbálni...én azért csak várnék.Vagy ha annyira sürgős még van Dell D630 vagy HPQ 6510b.
Am a kisebb procis változat is elfogyott egész országba?
Ha meg ebből sincs,igazán frissíthetnék online készletet,elvileg egy komoly bolt akar lenni. -
radamsky
senior tag
válasz
jahatpersze #32945 üzenetére
jaja elfogyott
pedig szemeztem én is ezzel a géppel -
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32941 üzenetére
Tudtommal 11boltjuk van az országban,hívd fel esetleg mind,hátha van még pont 1db raktáron,ennyiért én nem hagynám meg másnak.
Napfénysüti : Igaz-igaz,bár én nem tudnék megmaradni DVD író nélkül.
golyani : Lenovo-nak van,és már mondtam a véleményem akkor már sokkal inkább G550. -
ktommy91
addikt
válasz
jahatpersze #32869 üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
jahatpersze #32804 üzenetére
Akkor vedd a Dellt. Ennyi.
-
T-unit
őstag
válasz
Asszem (#32807) adm hsz-e mindent részletesen elmondott.
Ezután is problem van géppel,az csakis te bajod,és továbbra is ajánlom figyelmedbe az 1-el újabb 6930p árát viszonyításul milyen kategória/minőségről is beszélgetünk most.
(#32812) jahatpersze: Ottvan(már megint)5k+ beszerelési díj,ami hasra ütéssel legyen bónusz 1-2k. -
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32809 üzenetére
wlan annak a hálózatnak neve, ami a 802.11(a/b/g)/N) szabványú komponensekből épül fel. mellékesen elírták az adatlapon, mert a pre N szabványt is ismeri, ami a legfejlettebb wlan szabvány.
dvd-író akciósan 5000ft.
-
adm
őstag
válasz
1. valóban jobb lesz a 16:9-es, fényes kijelző, mint a 16:10-es matt? nézz meg egy fényeset élőben, látod magad és a helyiséget a képernyőn. nem igazán ideális cad és képszerkesztési munkára...
kisebb képernyő méreten, nagyobb felbontás -> több információ. ha nem beteg a szemed pár óra alatt hozzászoksz. ráköthető külső monitor.
2. 800-ast is bele lehet tenni. ha 300-as vagy 1200-as lenne azt sem vennéd észre. ezekben a programokban nincs a ramoknál sebességkülönbség.
3. egyrészt egy munkára szánt laptopba bőven elég. bőven elég ha elhagyod, ellopják, üdítőt öntesz bele.
másrészt egy közepes mérnöki iroda féléves munkaanyaga ráfér. az irodába vagy otthonra veszel egy külső vinyót.
4. ezért is 150k, egyébként 250k lenne. mellesleg cserélhető.
5. az előbb még mindened volt a biztonság.
ujjlenyomat-olvasóval/smartcarddal a windows van levédve, tpm chippel a vinyó, bios jelszóval a gép. ennél jobb védelmet emberi áron nem lehet elérni egy notebooknál.
6. ugyanaz...
7. van és kész. 500ft-nál nem kerül többe
8. van és kész. ha digitális videokamerához kéne akkor tízenezerbe kerül egy külön. így meg 500ft-nál nem kerül többe.
9. (otthon/)irodában ahol egér, billentyűzet, scanner, nyomtató, külső vinyó, monitor, hálókábel, táp és kitudja mi van még egyszerre bedugva egy mozdulattal lehet csatlakoztatni és leválasztani a notiról.
10. van és kész. 500ft-nál nem kerül többe.
11. van és kész. ezt ajánlja hozzá a gyártó. használható, megszokható + jár hozzá xp pro
12. 3év lesz az is, csak lejön belőle az az idő amíg renew programban volt. max félév de inkább 2-3 hó.
13. van és kész. ezt ajánlja hozzá a gyártó. használható, megszokható + jár hozzá xp pro
14. ennek a notinak intenzív használat mellett is van esélye túlélni az 5 évet, a belépő konzumereknek nem annyira. -
ktommy91
addikt
válasz
Hogy te milyen buta vagy.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32801 üzenetére
Amúgy had kérdezzem már meg,mért is nem a már tárgyalt hpq 6910p-t nézegeted, e helyett,mikor vga-n kívül mindenben jobb?
Vista SP1-el meg egyáltalán nem kudarc,hangyányival több ramot eszik,na és?+ 2gb ddr2 ramot bármikor vesz az ember kemény 6k-ért,szal ez a problem is megoldva.Mellesleg meg télleg ott van az is cikkben h felmegy rá minden xp-re is, csak idő kérdése...
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32797 üzenetére
wlan: "kb. 15.-re sikerült az XP számára értelmezhetővé tenni a Dell új wlan kártyáját."
egy megoldás van. figyelmesen el kell olvasni a tesztet/kapott anyagot/support oldalt, a jó drivert kell letölteni, azt az ost kell használni, amit a gyártó támogat. egyébként ha ilyen kérdések merülnek fel, akkor az xpt már most érdemes elfelejteni.autocadben csak simán zavaró, de ps-ben agyérgörcsöt fogsz kapni a tükröződő felülettől. lehet majd bogarászni, hogy mi tartozik a képhez és mi a helységhez. egyáltalán nem erre találták ki ezeket...
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32797 üzenetére
Nem gond,csak azt nem tudom felfogni amikor linkbe levan írva ugyanaz amit kérdezett az illető is,és csak elkéne olvasni.És xp már kezd igencsak elavult OS lenni,vista,vagy win7 a megoldás,de ezt még a cikkíró is oda írta.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32792 üzenetére
Direkt linkeltem is ne kelljen örökké kérdezősködnöd...oda van írva:
tovább fejlesztett biztonsági megoldások, mint a HP Fringerprint Sensor (ujjlenyomat olvasó), TPM 1.2 modul, opcionálisan beépített Smart Card olvasó, HP ProtectTools merevlemez kódolás funkciója és a HP 3D DriveGuard fizikális merevlemez védelem
Ez egy komoly üzleti gép,ilyen szinten alapszolgáltatások ezek,ár ne tévesszen meg,rendes new változat az új 6930p-ből bőven 300k felett van. -
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32789 üzenetére
Ahogy mondják+ cpu-ban is azért sokkal jobb: [link] +matt kijelző+vista...nagyon jó vétel mobil célra.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
jahatpersze #32789 üzenetére
14,1-es méretű fémvázas, könnyű üzleti gép. Meg minőségi is ebből adódóan.
-
asadasad22
őstag
válasz
jahatpersze #32776 üzenetére
általánosságban nagyjából igen, de azért nem teljesen. a Dell vitathatatlanul a legjobbak között van, a HP is elég jónak számít, viszont ott van még az IBM/Lenovo, sztem a HP felett.. megemlítendő még az Asus, az is viszonylag ott van a toppon, de azért az esetek döntő részében nagyon sokat számít, hogy melyik konkrét modellről beszélünk, nem lehet csak azért vakon ajánlani valakinek egy HP-t/Asus-t, mert az egy HP/Asus. meg ugye ott az Apple, de az már más kategória kicsit.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32779 üzenetére
Ezt lehet venni,jó vétel,ha azért ember többre vágyik egy gma4500-nál.Minden csak attól függ mire használjuk,esetleg ha játék konkrétan mire kell, mert gta4 is játék meg 2d-s flash játékok is.
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32776 üzenetére
ha azt mondjuk hp, akkor megveszed az összes hp modellt, ha dellt, akkor az összes dellt? vásárláskor nincs értelme márkákat összehasonlítani. konkrét modelleket, supportot, felszereltséget, árat, boltot viszont igen.
kiindulásnak:
szerencsés esetben tudod, hogy miért és mire veszel notebookot. ha ez belefér keretbe, akkor remek. ha mégse akkor kell kompromisszumot kötnöd.
kevésbé szerencsés esetben a keret a meghatározó. a meghúzol egy értékhatárt és azalatt próbálod kiválasztani a legkevesebb kompromisszumot igénylő modellt.a kérdéseid egy részének nincs sok értelme. vagy nem kéne hallgatni arra, aki az eddig információkat adta, vagy érdemes lenne kicsit utána olvasni.
azért nem ekkora ördöngösség a notebook vásárlás. a garanciának semmi köze a mérethez, akkora notebookot érdemes venni amekkorára szükséged van és nem a méretek gyakorisága alapján dönteni. -
Gergő_
őstag
válasz
jahatpersze #32579 üzenetére
-
Gergő_
őstag
válasz
jahatpersze #32575 üzenetére
laptopinfo.hu
hadverapro.hu
[link]
találtam egy ilyet is :[link]
de bármit is veszel használtan, legalább 3-6 hónap garanciát kérj adásvételivelegyébként mennyi felső határ?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
jahatpersze #32573 üzenetére
-
Gergő_
őstag
válasz
jahatpersze #32573 üzenetére
egyiket sem, el vannak szállva az áraik
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32527 üzenetére
fogalmam sincs. erre találták ki a monitorok témakört.
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32525 üzenetére
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32523 üzenetére
És mégis mennyivel rosszabb a használt?
Link/leírás sokat segítene.Meg gari pontosan mennyi egyikre,másikra.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32520 üzenetére
PH apróról is ugyanúgy vehetsz garis notit,sokkal olcsóbban mint boltból...ha esetleg számla úgyse kellene.
-
TOZ
addikt
válasz
jahatpersze #32517 üzenetére
Lehetoleg meg gyari garis uzletit vegyel. Ibm, HP,Dell. Szeriaszam alapjan mindegyik garancia statusza megnezheto neten.
Ha kevesebb a keret, akkor is valami biznisz klassz hasznaltat.
Tudom, most megint le leszunk sznobozva... De hat ilyen kerdesre mi mast lehet irni?(keretet nem ismerve ajanlom mondjuk a notebooksystem T61 kinalat a figyelmedbe.)
-
amol
addikt
válasz
jahatpersze #32228 üzenetére
"írtam hogy a piac Acer-ekkel meg ASUS HP MSI FUSI TOSHIBA -val van tele, nem akarok olyat venni amibe nem kapok megfelelő alkatrészt, csak biztosítva akarom tudni magam hogy legalább 10 évig kapok hozzá akkut."
A Toshibához például pont kapsz alkatrészt a 10 éves modelledhez. Acernél az 5 éveshez sem biztos.
De amit most megveszel ahhoz 100% hogy nem akarsz majd 10 év múlva venni semmit függetlenül attól hogy kapható-e.
"a DELL notik ára mostanában csökken vagy nő? és ebben az inspire típusban mik azok az alkatrészek ha van egyáltalán ami ha elromlik ki tudják benne cserélni? (akkut leszámítva)"
Tegnap nőtt, ma csökkentMindent ki tudnak cserélni, ezért szerviz és nem bontó.
-
amol
addikt
válasz
jahatpersze #32217 üzenetére
"Egy hónap múlva Budapesten leszek, vegyem meg ott vmelyik boltban ezt a modellt? vagy rendeljem a webshopból? tudsz Bp.-n nekem egy jó olcsó boltot ajánlani?"
Rád bízom, lényegében mindegy. Ha meg tudod nézni valahol akkor a webshop is jó lehet (8 napon belül elállhatsz). Nem mindig az a jó ami olcsó.
"Ha webshopban rendelek akor hova kell visszavinnni szervízre? és ha Bp. n veszem akkor ugye az adott boltba?"
Kapsz a géhez egy jótállási jegyet, elolvasod és kiderül. Többnyire márkaszervizbe. -
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32270 üzenetére
Azért nem 3,de 5év múlva tuti elavult darab lesz.Nézz körbe itt aprón 5éves p4-esek milyen messze vannak teljesítménybe már a mostaniakhoz képest.És pláne ha embernek ettől függ a keresete esetleg, nagyon nem mindegy milyen gyorsan dolgozik az a gép.Viszont sima netre,office-ra,dvd-re tökéletes lehet egy 5éves darab is akár.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
jahatpersze #32270 üzenetére
A mai gépeket sajnos nem egy örökkévalóságnak tervezik. Konzumer gépeknél szerintem is kalkulálhatsz 3 évenkénti cserével. Mellesleg addigra már úgyis elavultnak fognak számítani a 3 éves gépek.
3 évente 150k szerintem még nem is vészes. De sajnos ez a hordozhatóság velejárója. -
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32232 üzenetére
pontosan azokra gondoltam amiket napfénysüti írt. az inspiron alapszintű gép. a 3 éves garanciával tulajdonképpen a becsülhető élettartamot maximálisan ki lehet használni. a hibás alkatrészeket addig cserélik/javítják, de a kopó, fáradó, törékeny alkatrészek amortizációjával egyszerűen nem lehet sok mindent kezdeni. ha nagyon vigyázol és asztalon használod esetleg meg lehet valamennyire kímélni, de akkor meg maga a "notebook-ság" fölösleges.
akadnak olyan 7-8 éves modellek (pl thinkpad T20) amik még ma is rendszeresen használhatóak. a rossz hír, hogy még az aktuális thinkpadeknél sem biztos, hogy intenzív használat mellett ennyit fognak bírni. ma már nem szempont, hogy 5-6-7-8 évig kitartson egy adott gép. a cél hogy az ársávhoz igazodva minél gyakrabban vegyél újat.
az ár alakulását nem nagyon lehet megjósolni. valószínűleg lesznek "iskolakezdési akciók"
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
jahatpersze #32234 üzenetére
HP-nél b,p,w széria. Toshibánál talán a Portege, Tecra.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
jahatpersze #32232 üzenetére
HP-nak vannak minőségi jó szériái. Meg még esetleg a Toshiba egyes típusaira gondolt szerintem.
-
adm
őstag
válasz
egyrészt a felsorolt márkák közt van olyan ami minimum egy szinten van a dell-el, és vannak olyan szériái amik magasan verik az inspiront.
másrészt miért érdekes, hogy mik vannak még a piacon? csak adott számú alkatrész kapható és ha más márkákból többet adnak el, akkor a dellekhez nem lehet majd alkatrészt kapni?
harmadrészt inspiron-hoz 10 évig? azért nagy dolog a 3 éves alapgarancia, mert a belépő modellek megjósolható max élettartamára szól. nem érdemes sokkal többre számítani.
azokat az alkatrészeket tudják kicserélni amit egyszer beépítettek, tehát mindet. a garancia időn belül biztosítaniuk kell az alkatrész ellátást. más kérdés, hogy a dell, hp, lenovo valószínűleg a toshiba talán? a garancia időn bőven túl is biztosítja.
-
válasz
10 évig?
az nagyon sok idő egy notinak...
-
adm
őstag
válasz
jahatpersze #32221 üzenetére
meglepő de egy iparág épült a notebookokra. saját alkatrészekkel, szolgáltatásokkal. vehetsz gyárit, után gyártottat, használtat, bármilyet. viszont a típusnak mindenképp egyeznie kell.
az egyedileg, ilyen-olyan néven konfigurált modelleken kívül minden notebookhoz márka vagy szerződéses szervizes garancia jár. van olyan márka amit az országon kívül szervizelnek (sony,acer,asus), van olyan is amit itthon, de nem túl hatékonyan (msi).
a dell, hp, lenovo hármasnak az országban tucatnyi helyen van szervize, átvevőpontja, így debrecenben is pl. nem kell ide kavarni egy kisker garanciafutárját, mert nem foglalkoznak vele. (a disztribútoron keresztül) a gyárt(at)ó a garancia vállaló. a dellnél viszont gyakorlatilag helyszíni garanciát kapsz.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32221 üzenetére
Utángyártott Dell szaküzletből kell h legyen hozzá.Am meg jók már ezek az új típusú akksik,sztem 2-3évig legalább bírnia kell üzemidő romlás nélkül.Én acerembe is 2éves a gyári akksi,és még semmit nem vesztett gyak. üzemidejéből.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32219 üzenetére
Ha a hozzávaló típust veszed akkor elég kompatibilis.
Am elég általában a 6cellás akksija is,vagy ha ennyire fontos üzemidő meg használt hpq 6910p-t kell venni 12 cellás akksival.
-
amol
addikt
válasz
jahatpersze #32200 üzenetére
Szerintem cipőt cipőboltban, ahol fel tudod próbálni. Minden bolt másban/más márkában jó. Nem akarok kampányolni senki mellett vagy ellen, de azt jó tudni hogy pld. pixelhibára általában nem cserélik a gépet sehol (illetve nem kötelesek, én nem szeretek sem könyörögni, sem fenyegetőzni), így vagy érdemes vásárláskor ellenőrizni (tehát legyen rá lehetőség), vagy netes rendelésnél 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól. Viszont netes rendelésnél nem látod, érzed, hallod a gépet és lemaradsz pár olyan információról ami hasznos lehet. Csak a ph! alapján nem érdemes vásárolni.
A projektorhoz pont olyan csatlakozó kell a notin amilyen a projektoron van
Tudtommal a legtöbbön van VGA, az pedig minden gépen található.
-
amol
addikt
válasz
jahatpersze #32188 üzenetére
A Dell az egyik legjobb márka, az Asus meg jó esetben középkategóriás. Ha nem kell szervizeltetni, mert akkor nagyobb a különbség. Még egy csomó gép jótállási jegyén az NSE szerepel aminek már a száma sem kapcsolható.
Ha megbízható notebookot keres az ember jó szervizháttérrel akkor Dell (Inspiron, Vostro felett), Lenovo (Thinkpad), Toshiba (Satellite Pro és afelett), HP (b, p, w) és bármily meglepő Fujitsu (Amilo ill. Esprimo V felett). Jelentősen leszűkül a kör, főleg ha valaki játékszert keres.
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #32188 üzenetére
Feltételezem az elírás, összes Dell-re 3évet szokás adni,és sokkal jobb márka asusnál,minőségre,szervízre is általában.Mondjak 1 példát, asus asztali alaplapban nagyon jó,notiban van jobb márka is.És oda szerkesztettem direkt egy 150k-s változatot is belőle OS nélkül,ati vga-val,rendes 3év garival.
-
válasz
jahatpersze #32167 üzenetére
miért pont sis chipset által vezérelt noti kell neked?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest