Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pocketpairpp

csendes tag

válasz pocketpairpp #141185 üzenetére

Közben találtam egy Philipset is (ezeket meg sem néztem, mert az előző is egy gyengébb Philips volt és elég hamar kellett szervizelni).

Philips 40B1U6903CH esetleg?

• pocketpairpp

csendes tag

Sziasztok!

Tegnap tönkre ment a régi 40"-os monitorom. Nézegettem mivel pótoljam, de nem igazán tudok dönteni. Eddig amire juttottam az az LG 40WP95CP, és a Dell U4323QE. Agyaltam a Dell Ultrasharp U4025QW -n is, de itthoni beszállító 2 hét alatt tudná szállítani, ami elég késő. Ha van más alternatíva, akkor szívesen veszem, de ahogy nézegettem a lenti tulajdonságokkal max 3-4 monitor jöhet szóba. A lenti dolgokon kívül fontos, hogy könnyen beszerezhető legyen (nem akarok kiesni munkából 2-3 hétre), sokáig bírja a strapát (ha ennyit költök ne menjen tönkre 3 év alatt).

1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?

Max 800k körül, de ha ár-érték arányban nincs nagy különbség, akkor szívesen spórolnék rajta.
    2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?

40" körüli kellene és minimum 3840 x 2160. Hz mindegy, de nyilván jó lenne minél több, mert az sosem árt.

3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)

Nincs preferenciám, de az OLED-től félek, mert nagyon sokáig vannak egy helyben bizonyos ablakok, stb a munkám során és tartok tőle, hogy beég.

4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?

Mindegy, de lehet kipróbálnék egy íveltet.
    5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)

Online poker, szóval nem kellenének extra dolgok színminőség,csatlakozások,stb terén. Sok számot kell leolvasni a képernyőről, valamint naponta 12-14 órát is fogom használni elég gyakran. Ha esetleg van valami extra funkciós szemkímélő feature (ami valóban hasznos,nem csak marketing), akkor az plusz pont lehet.

Igazából az abszolút prioritás a felbontás és hogy ne menjen tönkre rövidtávon, valamint a szemem ne mondja be az unalmast túl hamar. :)

köszi!

Új hozzászólás Aktív témák