Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz snake1977 #69416 üzenetére
Szerintem se melegítsd hajszárítóval, de én a maradék foltba sem nagyon nyugodnék bele. Lehetőségeid:
1. Jóárasítva eladod valakinek (ekkor ugye vesztesz egy már bevált monitort, majd újat kell venned jó pénzért).
2. Te magad veszed a bátorságot, hogy szétszedd és kitisztítsd (ha nem tudsz labor körülményeket teremteni, akkor esélyes, hogy a végeredmény rosszabb vagy működésképtelen lesz).
3. Elviszed szervizbe, hátha tudnak Neked segíteni és talán aprópénzből megúszod. Ez talán egy kérdést mindenképpen megérne, a kérdés még nem kerül pénzbe.
De az kifejezetten bosszantó, hogy ez a rohadt kis dög, pont a 3 év letelte után indult útnak... indulhatott volna hamarabb és akkor a garanciális javítás oka az lehetett volna, hogy milyen sz@r a szigetelése a képernyő olyan alkatrészeinek, amiknek elvileg légmentesen kellene zárnia.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz snake1977 #69403 üzenetére
Hogy a viharba tud bemászni egy pók az LCD és a háttérvilágítás közé? Ennyire jó volna a két réteg közötti lezárás? Milyen típusú a monitor pontosan?
Egyébként érzésem szerint ez a takarítás elég tiszta (labor?) körülményeket igényelhet, mert itt magát a kijelzőt kell szétszedni és miután ki lett takarítva, úgy összerakni, hogy garantáltan lég-, por- és pókpete mentes legyen.
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #69129 üzenetére
No, megjött a Philips 200V4QSBR, teljesen vállalható 27e Ft-ért, a 19,5" képátlón is jól mutat a 113 ppi képpontsűrűség. Pixelhibám szerencsére nem volt, ééééés a háttérvilágítás nem PWM-es. A panel kicsit ugyan lomha, szóval nem egy gamer darab, de a teljesítmény felvétele max. fényerőn is csak 19-20 W körüli, min. fényerőn viszont már csak 7-8 W. Szerintem szeretni fogom.
-
cinemazealot
addikt
válasz musli26 #69365 üzenetére
Több webshop is hirdet feláras pixelgaranciát, de érthető okokból. Hiszen ha a vásárló talál egy beégett subpixel-t, akkor mivel ez még a 2-es pixelhiba osztály alatti jelenség, kártérítésre nem számíthat sem a bolttól, sem a gyártótól. Ezért -- egyéb lehetőség híján -- ha pl. online vásárolta, akkor 14 napon belül eláll. Ez azonban a boltnak veszteség, hiszen a bontott és egyszer már beüzemelt monitort (ami ráadásul subpixel hibás) csak csökkentett áron tudja továbbértékesíteni. Ezt a veszteséget pótolja a pixelgarancia felkínálásával.
Más boltok, mivel tudják, hogy az online vásárló élhet a subpixel hiba miatt a 14 napos elállás jogával, inkább drágábban adják 1-2 ezer forinttal a monitort és odaírják, hogy "ingyen" pixelgarancia. Ami persze nincs ingyen, de ha a vásárlót ez megnyugtatja, akkor mindkét fél nyert.
És igen, van olyan márka, aminél a gyártó még a subpixel hibát is benyeli, de most nem tudom pontosan megmondani, melyik az.
A pixelhiba egyébként szerintem a kezdet kezdetén ki szokott jönni, nem hinném, hogy huzamosabb használat után előjöhetne újabb meghibásodás. Csak akkor az első 72 órában alaposan meg kell hajtani a cuccot.
-
cinemazealot
addikt
válasz musli26 #69363 üzenetére
A pixelgarancia gyártótól és eladótól is függ. Én pl. nemrég rendeltem meg egy 27e Ft-os Philips monitort az ED-től, amire 72 órás subpixel-garanciát adtak.
Az pedig, hogy mikor lesznek tömeges akciók, sok mindentől függ. Iskolakezdésre sokan mondanak akciózást, ami igazából nem is biztos, hogy árcsökkentés, csak annak tűnő lehúzás. Októberben persze előfordulhat, hogy kisöprik a sulikezdésről megmaradt termékeket. Novemberben lesz black friday, karácsonyra meg megint várható egy kis emelés (akciónak álcázva), hogy januárra aztán megint indulhasson a készlet kisöprés. Én már nem hiszek semmiben, csak az árfolyamváltozás/természeti katasztrófák okozta árváltozásban.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Mr Dini #69340 üzenetére
Neked van a legegyszerűbb dolgod: odamész a PCX weboldalára és bepötyögöd a paramétereket. Az eredmény 4 db monitor lesz (7:52-kor), ebből 1 db LG. Nagyon nem lőhetsz mellé, mert 3 év garival adják. A pixelgaranciára esetleg még kérdezz rá, mert az ördög nem alszik.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz llacee #69324 üzenetére
Az 1680×1050 22"-en 90 ppi, az 1920×1080 27"-en 81,5 ppi, a pixelsűrűség tehát kicsit kisebb lesz (10%-kal). Az 2560×1440 27"-en viszont már 108,7 ppi, ami jelentősebb ppi növekedés (20%). Kérdés, melyikre vagy érzékenyebb, illetve hogy az "alig nyerek pár pixelt" vagy a jóval kisebb betűméret olvashatósága a nagyobb probléma számodra.
Szerintem ha fix dpi-s GUI-val működő OS-t használsz (vagy aminek az "átméretezése" nem túl tökéletes, mint pl. a Windows) és nem szeretsz mütyűr betűket kibogarászni a képernyő sarkából, akkor a 27" Full HD felbontással egy ideális kombináció lehet. De a legjobban akkor jársz, ha valahol kipróbálod, és nem látatlanban vagy mások véleménye alapján döntesz.
-
cinemazealot
addikt
válasz llacee #69318 üzenetére
Amikor böngészőben CTRL+egérgörgő fel/le (vagy CTRL+numerikus plusz/mínusz) kombinációval nagyítasz vagy kicsinyítesz, az kizárólag a böngészőben látható tartalomra vonatkozik, az operációs rendszer felületére nem. A böngészők viszont a nagyítást/kicsinyítést igen szépen végzik el: a betűk és vektoros grafikák veszteségmentesen (böngésző beállítástól függően élsimítással), a raszteres képek pixelesen fel/leskálázva (nyilván némi minőségromlással), maga a webes tartalom pedig adott esetben reszponzív módon átstrukturálódva.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz mpierre #69291 üzenetére
Simán előfordulhat a pixelhiba. Én februárban pont a fent említett román székhelyű webshop-tól rendeltem újracsomagolás miatt értékcsökkentett monitort (tévét). Az újracsomagolás oka ugye általában az, hogy az ügyfél eláll a vásárlástól. Tippelj, ezt miért vitte vissza a korábbi gazdája...
A felkészültebb webshop-ok eleve odaírják, hogy Class-2 pixelhibáig bármi előfordulhat még a bontatlan termékeknél is, és addig a mértékig egy szava sem lehet a vevőnek.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Van valakinek tapasztalata a Philips 200V4QSBR típusú monitorral?
Ez egy 19,5"-es MVA paneles Full HD monitor, és érdekelne a fogyasztása. A használati útmutatója 23 W körüli "tipikus" teljesítmény felvételt ír, az online adatlapja viszont 15 W-ot. Melyiknek hihetek?
Illetve tudja valaki, hogy ez is PWM módon villog, amikor a háttérvilágítás fényerejét változtatják?
Előre is köszi.
-
cinemazealot
addikt
Házi megoldás a PWM lebuktatására:
1. kiraksz a képernyőre egy fekete háttér előtt pici fehér ojjektumot (pl. egy pöttyöt),
2. leveszed a fényerőt, amennyire csak lehet,
3. besötétítesz,
4. fogsz egy fényképezőgépet, majd relatíve hosszabb záridővel lefényképezed a képernyőt úgy, hogy közben elmozdítod a ojjektívet.Ezzel a képernyőn lévő fehér folt egy csíkot fog húzni a fényképen. Ha ez a csík szaggatott, akkor a monitor PWM-es.
-
cinemazealot
addikt
válasz abydos #67084 üzenetére
Szubjektív vélemény: Nem vagyok monitor guru, de elég sok rajz és videoszerkesztés áll mögöttem, ezért én lebeszélnélek a görbített képernyőről. A kép geometriáját szerintem eléggé haza tudja vágni, főleg, ha közelről nézed... persze ez ízlés dolga, nyilván vannak, akiket nem zavar, de munkához én nem tanácsolnám.
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy mobil(abb) PC konfigurációt összerakni, aminek szerves része lenne egy szintén mobil(abb) méretű monitor. Ez utóbbival vagyok gondban, ugyanis LED háttér-világítású IPS panellel egyszerűen nem találok 14-17" képátló tartományban olyat, aminek lenne DVI vagy HDMI bemenete. Első körben 16:9-es oldalarányút keresek. Ez tényleg ennyire piaci rés, vagy csak én vagyok vak?
Gondoltam már ledobott laptop képernyő megbuherálására is, de azt sem nagyon tudom, hogy ilyet hol és milyen áron lehetne beszerezni, főleg valamilyen DVI/HDMI illesztővel.
Ötlet? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest