- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kront
tag
az első kettő egy és ugyan az: a panel háttérvilágításának villódzásmentes megoldása. 3-4 elterjedtebb megoldás van rá, egyik sem küszöböli ki teljesen a villódzást, csak javít rajta. (tipikusan más kitöltési jellel operál, arrább teszi a ledek optikai nullpontját, magasabb frekire tolja el a frissítést, ahol már kevésbé látod, foszforos utánvilágítást használ, a led feszültséget változtatgatja a villódzással szinkronban, illetve ezek kombinációja) ha alapvetően nem zavar a panelek villogása (nem észleled, nem fájdul meg tőle a fejed), akkor nem kell vele foglalkozni. ha észleled/zavar, akkor célszerű a flicker-free adatbázisokban lévő monitorokból választani.
eye-care: divatos marketingszöveg olyan monitorokra, melyeken egy gombnyomásra csökkenthető a kék szín mértéke. talán az ASUS vezette be ezt a nevet (én náluk láttam először), de ma már több gyártó monitorán is láttam. sok értelmét nem látom:
1. egyáltalán nem új dolog, nekem már a 10+ éves eizo monitoraim is tudták.
2. valójában minden monitor tudja, ami profilozható, mert az egyik profilra ráteszel egy "kékmentes" kombinációt.
3. amelyik monitor nem tudja, ott kézzel "letekered" a kék színt. és már is ugyanott vagy.
4. elrontja a színeket. értelmetlenné teszi a kalibrációt.valódi orvosi kutatást nem nagyon fogsz fellelni, ami alátámasztaná, hogy a fenti technológiákból bár melyik is "egészségesebb". viszont marketingkutatást rengeteget. olvastam már olyat is monitorgyártó oldalán (talán pont ASUS?), hogy a kék színtől egyenesen megvakulsz, kiég a makulád. (remélhetőleg az ibolyanemesítők nem olvassák, mert nézhetnének más szakma után)
-
De igen, viszont ha nem használod komolyabb grafikus munkára, akkor a P-széria is tökéletes. Olvasnivalók:
Új Dell IPS monitorok, kipróbáltuk őket (Professional Series)
Dell IPS monitor áttekintés 2013
Dell P2417H monitor: az új kiskedvenc?A lényeg,hogy ne vibráljon a kép és több órai böngészés pedig kényelmes legyen,ne fáradjon a szem el.
P2717H-t használok, megfelel ezeknek a kritériumoknak, és játékra is szuper! -
stranger28
addikt
-
raziel01
veterán
2 millió az 1-hez?
Hú az jó sok, elég lesz az.
Asus tényleg büntet 80 millió az 1-hez. xd
Válaszidő meg nem sok, mert ez IPS. Tökéletes játékra is.
Kontrasztarány meg 1000:1-hez hivatalosan ami teljesen jónak számít.Az LG-vel nem tudom mit akarsz. Most akkor TV-monitor kell?
D-sub mindig is rosszabb volt mint a digitális HDMI/DVI. -
Nem lehetne inkább egy 1000Ft-os asztali hangszórót venni? A monitorba épített marha drága, mivel ott még a DAC-ot is ki kell váltani. 30-35-ből nem ismerek a paramétereknek megfelelő monitort.
Ez van hangszórós az árkategóriádban, de ez nem fullhd, és még az ellenségemnek sem ajánlanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest