Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zippofcy

senior tag

válasz El Kebir #48947 üzenetére

1. Haverom monitora 1 éves, TVje kettő. Tehát nem csak a 10 éves IPS paneleken szürke a fekete hanem még a tavalyin is.
    2. Fejlődési történetről van-e fogalmam vagy nincs, indifferens. Ha tudod mitől szar az IPS feketéje akkor kevésbé lesz szar mintha nem tudod?
    3. "akár azt is ki lehet hozni, hogy a tn-nek szürkébb a feketéje, csak beállítás kérdése" - nagyon kétlem hogy egy TN panelt el tudsz kalibrálni annyira, de kíváncsian várom a bizonyítékod.
    4. "jobb a feketeszinje és a kontrasztaránya, ez a két dolog egymásból következik, kalibrált állapotban, ezzel sem voltál tisztában" - bemásolhatnád te miből jutottál erre a következtetésre mert ezt már 2006-ban is tudtam. :P Viszont te azzal nem vagy tisztában hogy a "rossz a feketéje" ezt IPSnél nem a feketeszintre vagy kontrasztarányra mondom, hanem arra hogy nincs feketéje csak vmi szürke szar.
    Tehát nem a kontrasztaránya a gyenge hanem szürkés-kékes a feketéje.

Ha ezt tudnák mérni a kalibrátorok akkor az IPS panel kontrasztaránya borzalmas gyenge lenne, tehát nem tudják. Szemre látszik. Kamerával is rögzíthető.
    Ha nem lenne a környezetemben több IPS monitor is, akkor biztos elhinném a reklámdumát amit ti is szajkóztok. Vagy ha nekem lenne IPSem akkor már hozzászoktam volna és nem tűnne fel. Vagy nem szólnám le a saját cuccom.
    De attól a tény még tény marad. Az IPSen nincs rendes fekete.

"a mai ips-ek kb ugyanolyan kontrasztarányt tudnak, mint a tn-ek, feketeszintjük is hasonló, ha kalibrálva vannak." - tehát a TNel szembeni előnyük a láthatósági szög, hátrányuk a response time.
    De aki gamer monitornak TNt vesz az hülye. Értem. Mr. Szakértő :P

[ Szerkesztve ]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák