- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
válasz
El Kebir #48947 üzenetére
1. Haverom monitora 1 éves, TVje kettő. Tehát nem csak a 10 éves IPS paneleken szürke a fekete hanem még a tavalyin is.
2. Fejlődési történetről van-e fogalmam vagy nincs, indifferens. Ha tudod mitől szar az IPS feketéje akkor kevésbé lesz szar mintha nem tudod?
3. "akár azt is ki lehet hozni, hogy a tn-nek szürkébb a feketéje, csak beállítás kérdése" - nagyon kétlem hogy egy TN panelt el tudsz kalibrálni annyira, de kíváncsian várom a bizonyítékod.
4. "jobb a feketeszinje és a kontrasztaránya, ez a két dolog egymásból következik, kalibrált állapotban, ezzel sem voltál tisztában" - bemásolhatnád te miből jutottál erre a következtetésre mert ezt már 2006-ban is tudtam.Viszont te azzal nem vagy tisztában hogy a "rossz a feketéje" ezt IPSnél nem a feketeszintre vagy kontrasztarányra mondom, hanem arra hogy nincs feketéje csak vmi szürke szar.
Tehát nem a kontrasztaránya a gyenge hanem szürkés-kékes a feketéje.Ha ezt tudnák mérni a kalibrátorok akkor az IPS panel kontrasztaránya borzalmas gyenge lenne, tehát nem tudják. Szemre látszik. Kamerával is rögzíthető.
Ha nem lenne a környezetemben több IPS monitor is, akkor biztos elhinném a reklámdumát amit ti is szajkóztok. Vagy ha nekem lenne IPSem akkor már hozzászoktam volna és nem tűnne fel. Vagy nem szólnám le a saját cuccom.
De attól a tény még tény marad. Az IPSen nincs rendes fekete."a mai ips-ek kb ugyanolyan kontrasztarányt tudnak, mint a tn-ek, feketeszintjük is hasonló, ha kalibrálva vannak." - tehát a TNel szembeni előnyük a láthatósági szög, hátrányuk a response time.
De aki gamer monitornak TNt vesz az hülye. Értem. Mr. Szakértő
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (34WR50QC-B.AEU) 34" QHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged