- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
válasz
El Kebir #48947 üzenetére
1. Haverom monitora 1 éves, TVje kettő. Tehát nem csak a 10 éves IPS paneleken szürke a fekete hanem még a tavalyin is.
2. Fejlődési történetről van-e fogalmam vagy nincs, indifferens. Ha tudod mitől szar az IPS feketéje akkor kevésbé lesz szar mintha nem tudod?
3. "akár azt is ki lehet hozni, hogy a tn-nek szürkébb a feketéje, csak beállítás kérdése" - nagyon kétlem hogy egy TN panelt el tudsz kalibrálni annyira, de kíváncsian várom a bizonyítékod.
4. "jobb a feketeszinje és a kontrasztaránya, ez a két dolog egymásból következik, kalibrált állapotban, ezzel sem voltál tisztában" - bemásolhatnád te miből jutottál erre a következtetésre mert ezt már 2006-ban is tudtam.Viszont te azzal nem vagy tisztában hogy a "rossz a feketéje" ezt IPSnél nem a feketeszintre vagy kontrasztarányra mondom, hanem arra hogy nincs feketéje csak vmi szürke szar.
Tehát nem a kontrasztaránya a gyenge hanem szürkés-kékes a feketéje.Ha ezt tudnák mérni a kalibrátorok akkor az IPS panel kontrasztaránya borzalmas gyenge lenne, tehát nem tudják. Szemre látszik. Kamerával is rögzíthető.
Ha nem lenne a környezetemben több IPS monitor is, akkor biztos elhinném a reklámdumát amit ti is szajkóztok. Vagy ha nekem lenne IPSem akkor már hozzászoktam volna és nem tűnne fel. Vagy nem szólnám le a saját cuccom.
De attól a tény még tény marad. Az IPSen nincs rendes fekete."a mai ips-ek kb ugyanolyan kontrasztarányt tudnak, mint a tn-ek, feketeszintjük is hasonló, ha kalibrálva vannak." - tehát a TNel szembeni előnyük a láthatósági szög, hátrányuk a response time.
De aki gamer monitornak TNt vesz az hülye. Értem. Mr. Szakértő
Új hozzászólás Aktív témák
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AOC AGON PRO PD49 - 49", OLED, 5120x1440, 240Hz, 1800R, 0.03ms, HDR400 - Új - Eladó!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest