- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Cub3
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Kb. 47nm-es nappali+konyhába keresek 3,5kW-os klímát, maximum 200eFt-ig.
Egy Daikin FTXV35AB volt amit kinéztem, de kifogytak. Helyette egy Nord Nubian NWH12QC vagy egy Midea Blanc MSMAAU-12HRDN1 típust ajánlottak.
Ezek vállalható modellek?
Esetleg más javaslat? (lehetőleg Debrecen környéki) -
Kalozman
tag
Köszi a választ.
A toshiba ismerősön keresztül került be a képbe. Jómagam ezeket a klímákat nézegettem:
-GREE GWH09QB
-GREE GWH09YC
-GREE GWH09KF
Néztem még jó pár mideát is, csak abban az árkategóriában egyikben sincs wifi modul. Ez az eszköz pluszba 40 K ami sok. Pedig ismeretségi körben a legtöbb helyen midea van.35m2 panel nagyobbik szobájába lenne. az se baj ha a hideg kijut a folyosóra
Azt tanácsolták, hogy ne vegyek 2,5-nél nagyobbat, fölösleges. Én mondtam, hogy a különféle szűrők a fontosak mert nemsokára gyarapodunk, továbbá hogy használat után kiszárítsa magát, illetve a wifi. Még annyi, hogy panel közösség lévén hangterhelés sem utolsó szempont.A bolt ahol érdeklődtem csak a Japán darabokat ajánlotta, pl: Daikin FTX35KM, de ezt nagyon. Ezzel csak az a bajom hogy a+/a-s besorolású, meg nincs benne wifi. A japán darabokkal az a baj, hogy ugyan annyi pénzért kevesebbet tud. (megjegyzem, hogy a lakás albérlet, és az hogy 10 év múlva működik-e az annyira nem befolyásol, nekem legyen szipi szupi erre 2-4 évre amíg itt lakom)
Várom a javaslatokat
Előre is Köszönöm. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Új vagyok a témában, és mondhatni kívülálló is. Szeretnénk a lakásba klímát, mert nyáron dögmeleg szokott lenni. A szobánkba gondoltuk, mert ott tartózkodunk legtöbbet. Ez kb. 15 m2, tehát ide ha jól sejtem elég egy kis teljesítményű, 2,5kW alatti. Amennyit olvasgattam, látom, az ajánlott márkák a Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Panasonic esetleg Midea. Tudtok nekem konkrét típust, esetleg Bp-en megbízható, nem horrorárú boltot ajánlani, akik be is szerelik. Ja, és persze maga a gép se a több száz-ezres kategória legyen. Mondanám, hogy olcsón szeretnénk megúszni, de az agyon marketingelt, nem ajánlott kommersz márkákat (LG, Samu, Whirlpool stb) kerülném. A minőségnek meg sajna ára van.
Kell esetleg még valami infó, vagy így tudtok ajánlani valamit?
Még annyi, hogy azért a zaj sem elhanyagolható szempont. -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
4. emeleten lévő apartmanomba keresnék olcsó klímát. 2 hálószobát, ami egymásból nyílik kellene lehűteni. Ezek alapterülete kb 35 m2.
Az lakásban új nyílászárók és redőnyök vannak, fekvése azonban dél-keleti.
Kérdésem az lenne, hogy mi a lehető legolcsóbb olyan klíma amit még mertek ajánlani(Midea,Gree , Daikin, minden jöhet)? Egerben van az ingatlan, aki vállal beszerelést az is írhat privátban is akár.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zeki
nagyúr
válasz
bobace #15679 üzenetére
A legutolsó kérdéshez kérdezd magát a jó Istent! Mert élő ember nincs a földön, aki megmondja, hogy nálad melyik lesz a tartósabb.
Az A+ meg A++ meg egy bazi nagy kamu. SENKI ismétlem SENKI sem ellenőrzi!
Van egy független labor,ahol klímákat tesztelnek, de ott noname szarok nincsenek. Igen, a WH is az. De még Gree vagy Midea sem viszi oda beméretni a klímáit. Csak a japánok, meg még 1-2 gyártó.
Szóval az hogy kinél mit bír el a prospektus, azaz mennyire halk, meg mennyire energiatakarékos, vagy milyen egyéb parasztvakító dolgokat mesél a klímájáról, az egyéni döntés kérdése. SENKI SEM ELLENŐRZI!Vegyél Polar klímát, ahhoz legalább van support a (talán) legnagyobb hazai klímás importőr személyében.
-
bobace
addikt
Sziasztok! Szeretnék végre ma döntést hozni klímaügyben. Elég sokáig olvasgattam a topikot, de akárhogy csűröm-csavarom, japán klíma nem fog beleférni most.
A következő két lehetőség közül melyiket válasszam?
MDV RAF-035A-SP - 140e
vagy
Whirlpool SPIW412L - 100eElőbbiről nem tudok semmit, csak hogy Midea termék, tehát valami kínai, gondolom abból is valami gyengébb, ha már nem Midea. De 5 év gar, A++...
A Whirlpoolról már ezerszer lebeszéltem magam az itt olvasottak miatt, azonban mindig azt írjátok, hogy 100e forintért bestbuy. Mellette csak az ára szól. Mert csak 3 év gar, és sima A+ amúgy is.
Ami tehát azonos, hogy mind a kettő egy gyengébb kínai lehet. Ha Whirlpoolhoz veszek még két év garit mondjuk, akkor van 5 év rá, de akkor már majdnem azonos az ár is.
Melyik fog tartósabb lenni szerintetek?Szóval nehéz döntés, legalábbis nekem. Ezért kérném a segítségetek. Köszi!
-
-
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, lejött hogy a Whirpool klímát nem igazán ajánlotta itt senki. Az airfel nevezetű csodáról már nem teljesen ugyanez a kép, bár tény hogy nem egy csoda masina, de olcsó. Azt már meg lehet venni, vagy csak a gree vagy midea szinttől. Netről esetleg tudok venni olcsón valahonnan, van ajánlott webshop?
-
sunnyogó863
újonc
Sziasztok!
Egy 62nm panellakáshoz szeretnénk klímát felszereltetni a legnagyobb szobába (4,8*4,2*2,7). Hűtésre kellene csak. Hogy érdemes gondolkodni, 2,5 kW nagyobb SEER értékkel, vagy 3,5 kW kissebbel?
Csak a párátlanítás, azt hogy oldja meg a, hogy a hőfok a szobában ne essen le?
Érdemes-e most olyan készüléket vásárolni amire 10 év teljes körű garit adnak, pl Hitachi? Gondolok itt arra, meg lesz-e még az a cég 10 év múlva is aki feltette nekem a klímát.
Amúgy mi Mideaban gondolkodtunk elsőre, mert errefelé 50%-ban azokat a kültérieket látom az utcán. -
duti No1
tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék vásárolni, az alábbi két típust néztem ki, de teljesen tanácstalan vagyok..
Ezért is gondoltam kikérem pár szakértő véleményét..
Gree-ről már sok pozitív véleményt hallottam, de a Midea nem tudom milyen tartós lehet..
Mondjuk azt most egész tűrhető árba 158e ért plusz beszerelés be tudnám szerezni.
És a két jószág amit kinéztem..
Midea MSMABU-12HRDN1-QRD0GW Blanc
Építő jellegű hozzászólásotok előre is köszönöm
..
-
athomi
veterán
válasz
.:Kristian:. #15439 üzenetére
Ha Airfel LTXN35UV1B/LRXN35UV1B, akkor szerintem bevállalhatod, az előtte lévő modell viszont lehet hanyagolandó, hangos. Amúgy nekem a 2.5kW-os van.
Midea gyártmányú gép, külsőleg megtévesztésig Midea Blanc, de a specifikációi alapján is nagyon hasonlít. Hűtésnél nem zörög, nem rezonál, nappal a hangja nem zavaró, éjszaka alvásnál viszont egyeseknek tolakvó lehet a 29db. A távkapcsolója masszív, kellemes fogású, logikus konstrukció, de nincs háttér világítás a gombokon, valamint a kijelző betekintési szöge felülről háttér világítás esetén siralmas.
-
-
b.lajos
tag
Üdv Szakik!
Adva van egy legfelső, 4. emeleti 50nm-es lapos tetős tégla (samott tégla) lakás, Ablakokat csak délelőtt éri napsütés, a konyha középen, előtér és konyha egy légtérben (elválasztó fal lebontva), szobák egy jobbra, egy balra. A keret szereléssel együtt 300, max 330 ezer lenne. A sok utána olvasás közben, szokás szerint még nagyobb a zavar, és pár dolog nem hagy nyugodni.
Pl van allergiás a családban ezért az lenne a kérdésem, hogy érdemes pár tízezerrel többet áldozni a plazma szűrös készülékekért, vagy ez csak marketing.
Kértem és kaptam ajánlatot, mind 3.4-3.5KW-sak, és érdekelne, hogy például egy Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA megéri a felárat egy Midea Blanchoz képest?
Illetve kérném tőletek is készülék ajánlatokat, figyelembe véve a fentieket.
Köszönöm előre is! -
Zeki
nagyúr
válasz
tlaci72 #15300 üzenetére
Windy irta az előző oldalon, 4-én:
A Gree és a Midea kínai gyártmányok, mindkettő hozza az alap elvárható szintet, ami szerint már vállalható, megvehető. Bár szerintem inkább a Gree az, amivel jobban jársz a kettő közül, bár mondjuk ott is az alap szerintem a Comfort inverter, a Home és a Trend - hát őszintén szólva, hat-hét éves modellek....
Ehhez képest a Daikin lényegesen magasabb színvonalú gép. Csendesebb, kisebb a meghibásodási arány, tartósabb. Nem egy kategória a Midea és Gree gyártóval. Árban alig van különbség, tehát mindenképpen azt érdemes venni. Jelenleg alig van rajta árrés, annyira lenyomták az árát a neten, hogy nagykereskedelmi áron lehet hozzájutni. Ezért ajánlja a szerelőd inkább a másik kettőt, mert azokon van némi árrése.A Samsung kb. Gree kategóriában játszik.
-
windy
tag
A Gree és a Midea kínai gyártmányok, mindkettő hozza az alap elvárható szintet, ami szerint már vállalható, megvehető. Bár szerintem inkább a Gree az, amivel jobban jársz a kettő közül, bár mondjuk ott is az alap szerintem a Comfort inverter, a Home és a Trend - hát őszintén szólva, hat-hét éves modellek....
Ehhez képest a Daikin lényegesen magasabb színvonalú gép. Csendesebb, kisebb a meghibásodási arány, tartósabb. Nem egy kategória a Midea és Gree gyártóval. Árban alig van különbség, tehát mindenképpen azt érdemes venni. Jelenleg alig van rajta árrés, annyira lenyomták az árát a neten, hogy nagykereskedelmi áron lehet hozzájutni. Ezért ajánlja a szerelőd inkább a másik kettőt, mert azokon van némi árrése.
-
^Boss
őstag
sziasztok!
mit ajánlanátok egy 25nm-es szobába, amiből nyílik még 2 szoba, amik nem baj, ha kapnak egy kis hideget?
ami nem érdekel: fűtés
ami fontos: halk legyen, és ne legyen gond vele.
ár: 200+ szerelés a max, de nem baj, ha kicsit olcsóbb.kínai Daikin belépőmodellek nem játszanak, sem a Midea, Gree és társai.
köszi
-
StLui
veterán
válasz
tibibi #15034 üzenetére
Én is pont ezt szúrtam most ki, dobta elém az reklám ördöge.
Eddig van nálunk 2db belkin, kb 10 évesek, 60eFt volt /db, árban az akkori akciókban benne volt a szerelés is. Ezekkel lehet fűteni valamilyen módon, nagyon ritkán próbáltuk, de csak az elmúlt 2 évben.
Van egy db régen drága volt klíma, LG G12AH, ez állítólag nem tud fűteni.
Végül van egy Midea, ez a legújabb, 4-6 éves, hűt-fűt, állítólag akkor jó volt, fogalmam sincs milyen hatékony, erről nem tudtam elolvasni a pontos típust.
Pár hete beüzemeltünk egy szándékos túlméretezett napelem rendszert, gondoltam a felesleget elfűtjük majd.
Két beko-t és az lg-t biztos cserélni kéne. Nagy, valamint tartós hidegben menne a kondenzációs kazánnal a padlófűtés, tehát tényleg csak kisegítésnek kéne, amikor amúgy is nyűgös a padlófűtés lomhasága.Tehát minimum 3, esetleg 5 klíma kéne fűtésre hosszabb távon. Hűtésre eddig csak max évente pár napot használtuk őket. Beruházás szempontból viszont nem mindegy, hogy 3x110 és a 3x50 beüzemelés, összesen 480 eFt, vagy 3x350 és a 3x50 beüzemelés, összesen 1200 eFt.
Kültérik nem lesznek zavaró helyen, -7-ig szerintem elég ha használni tudjuk, ott már a rendes fűtés menne bőven. Ilyenkor is azt mondjátok csak a drága fűtőket szabad megvenni, mert pl ez az olcsó csak pénzkidobás, vagy elfogadható ez is?
-
imis
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek Midea Blanc légkondija?
Kérdésem, hogy tudja-e az automata öntisztító funkciót? (én a 2,6-os verzióval szemezgetek, de nem egyértelmű) -
légkondit
csendes újonc
Mivel vezettem félre az olvasót?
Volt matricázott gree daikin? Volt
Zörög a mostani? Előfordul. Mint ahogy más gyártóknál is van szériahiba. Klímanagykerben dolgozok tudom miről beszélek. Matricázni, meg matricázik szinte mindenki, de gondolom ezt Te is tudod. A noname gépek nagy része valami legalja lebutított gree, vagy midea. Ugye senki nem hiszi, hogy a whirpoolnak van klímagyára? Vesznek valamit megy rá a matrica, és kész.
Azt Te is tudod hogy a daikinnál régen a professional széria volt az alap, aminek 300+ a nettó listaára, csak úgy döntöttek hogy magukévá teszik a lakosságot is ezért van alacsony kategória. Nem néztem még, de nem hiszem, hogy 300e-es gépnek ugyanaz a műszaki tartalmi mint egy 150e-esnek -
DeFranco
nagyúr
járok kelek a városban, környéken, nézem a klímákat...
azt megmondhatnátok, hogy ha itt ennyire népszerű a daikin meg ennyire ésszerű választás, akkor miért nem látok egyet sem
szinte kivétel nélkül csak dzsunka kültériket látok, midea, akg, stb. nyomokban lg és samsung de tényleg csak nyomokban...
(semmi bajom a daikinnal, sőt, csak tényleg megdöbbentő, hogy szinte mindenhol a legalját látom, mást szinte egyáltalán nem)
-
windy
tag
Nézd meg a beltéri egység műanyagjának minőségét, vastagságát, hogy mennyire stabil, mennyire lifeg. Iszonyat minőségű anyagból van, két-három év alatt már megsárgul, kb. mint a Midea-k, csörög-zörög az egész. Persze a magasabb árkategóriában ez már nem igaz, de az alapmodelljeik sajna ilyenek.
-
windy
tag
válasz
gergely001 #14731 üzenetére
A Gree és a Midea azért nem ugyanolyan minőség. A Greenél lényegesen kisebb a meghibásodási arány, és az importőr is megbízhatóbb. Ez a tapasztalat. Szóval, ha kínait akarsz, akkor inkább Gree-t vegyél.
A prémium minőség sem a Fujitsu. A Fujitsu erős japán közép-felső-közép kategória. A prémium a Toshiba, Mitsubishi, Daikin, és persze ezekből sem kimondottan a belépő modell. Az kb. ott van, ahol a Fujitsu is.
Tudom, hogy sokat jelent tíz-húsz ezer forint is, de azért azt gondolom, hogy eléggé lenn vannak most a japán gépek árai, alig magasabbak, mint az említett kínaiak, tehát én jól meggondolnám, hogy nem érdemesebb-e jobb minőségű, csendesebb, energiatakarékosabb gépet venni....
-
válasz
gergely001 #14731 üzenetére
Ha prémiumot akarsz akkor Mitsubishi vagy Daikin. Gree vs Midea közül inkább előbbit választanám ha nincs más, de 200-ért igen jó (nem belépő) Daikint is kapsz.
-
gergely001
csendes tag
Sziasztok!
Klíma beszerzés/beszerelés előtt állunk.
Kb 20 nm nappali + étkező. Alapból egy gree-ben gondolkodtam, mert barátomnak olyan van és szereti. De ugye 1 emberes statisztika, az nem igazán perdöntő...
Volt kint klímás kérdeztem, hogy mit ajánl. Azt mondta, hogy a teljesítmény a lényeg, ekkora helységbe kb 3.5 kw kell. Eddig ok.
A márkákra azt mondta, hogy a Gree, Midea kb ugyanaz a minőségi szint, megbízható mindkettő. Ha prémium minőséget akarok, akkor Fujitsu.
Nézegettem a Fujitsut, ott a basic sorozat van 200 körül, a compact már 300 körül ezzel a teljesítménnyel.
Gree, Midea van bőven 200 alatt is.
Szóval kicsit elbizonytalanodtam, egy kis felárat fizetnék a jobb minőségért, de dupláját már nem szívesen.
Gree, vagy Midea tényleg mindegy?
Fujitsu belépő modell kicsit drágábban mint egy szuper "okos" Gree megéri a jobb minőség miatt?A másik kérdés a wifi. Ez csak annyit jelent, hogy a távirányító helyett telefonnal is tudom vezérelni, vagy több funkció is van benne, mint a hagyományosban? (pl programozható időzítés, vagy akár API, szoftveres vezérlés, ilyenek)
Előre is köszi a válaszokat!
-
blackydan
senior tag
Sziasztok!
Párommal klíma berendezés megvásárlása előtt állunk és kissé elveszve érezzük magunkat.
A felsorolt modellek közül ki melyiket venné egy 28nm-es helység hűtésére (belmagasság 2,6m)?
Ami fontos:
-energiatakarékosság
-legyen halk
-garancia/megbízhatóság/szervizNem fontos:
FűtőteljesítményÉrdekes lehet:
Egyéb extra tulajdonságok pl: légszűrő – valós marketingfogásokSzerintetek melyik 5 modell lenne releváns?
Daikin FTXV35AB inverteres klíma 3,5kw
Daikin FTXB35C Inverteres klíma 3,5kw
Daikin FTX35KM inverteres klíma 3,5kw
Daikin FTXJ3 Inverteres klíma 3,5kw
Panasonic UE12RKE 3,5kw Inverteres
Panasonic UZ12SKE 3,5kw Inverteres (új modell)
Fischer FSAI-SU-121AE2 Inverteres (3+2 év garancia)
Midea Blanc 3,5 kw INV MSMABU-12HRDN1( 5év garancia)
Lg E12EM 3,5kw Inverteres új modell 2016-os.
Mitsubishi MSZ-DM35/VA 3,5kw-os Inverteres
Midea MDV 3,5kw INV RAF035A (5év garancia)
Gree Comfort GRSO121E 3,5kw INV (3 év garancia)Válaszokat előre is köszönöm!
-
SZULTA
tag
Sziasztok
3.5kw midea vagy a gree a jobb ar ugyanaz melyiket jobb/javasolt venni? Koszonom -
_Petya_
őstag
Én is ugyanabban a cipőben járok mint Vesztor87 kolléga, szintén panel, és a kültéri zaja ugyanúgy szempont. 3,5 kW-os kellene, szigetelt panelbe, főként a nyári kánukulában használnánk, tapasztalat hogy nyaranta összesen 2-3 hét ami kritikus, a többi egész vállalható a szigetelés, és a jó ablakok miatt. Fűtésre pedig az őszi-tavaszi átmeneti időszakban használnánk, amikor még/már nem megy a távfűtés, de este hűvös van.
A szerelő akit hívtam a Midea Mission-t, meg a Fisher-t ajánlja, de én nem nagyon szeretnék kínait, a Fisher-ről meg nem is nagyon hallottam még.. Daikin FTXB-t néztem, elég szimpatikus, de itt fentebb írtatok valami zörgés problémáról a kültériben, erről írnátok bővebben? Épp a zaj miatt szeretnék minőségi japánt, nem szeretném ha zörögne... Nem akarok spórolni, inkább kiadok többet de jó minőség legyen, és ne legyen vele évekig probléma. Mit javasolnátok?
A másik probléma a kondenzvíz, sajnos második emelet, alattunk meg egy járda van, tehát nem elég a "kidugom a csövet és kész", rendes megoldás kell. A fűtés miatt kint is képződik kondenzvíz, tehát a szerelőm azt javasolta, vezessük a beltéri vizét a kültéri tálcájába, és onnan együtt tovább. Én azt kértem, vezessük le a járdáig, így csak tócsa lesz ott, nem csöpög senki fejére, ez így jó lehet? Illetve, a szerelő említett valamilyen kondenzvíz "porlasztó" cuccot, amivel elvileg nem kell csövezni, gondoltam utánanézek, de semmi hasonlót nem találtam. Állítólag 35 ezer körüli összegbe kerül. Ti hallottatok már ilyet?
szerk: és mégegy: a szerelőket hogy lehet leinformálni a klímagáz adatbázisban, hogy van-e megfelelő engedélye? Nem akarok kóklerbe belefutni. Akit hívtam, ismerős ajánlotta, ő elégedett, de sajnos ez nem garancia a szakértelemre. Esetleg ha valaki Szegeden vállal szakszerű klíma szerelést, írjon privátot (remélem nem tilos itt ilyet írnom, ha igen, akkor moderáljátok ki, és bocs)
köszi,
Petya -
head-
csendes tag
Sziasztok,
Próbáltam keresgélni a fórumban, de nem találtam semmi releváns infót.
Árajánlatot kértem egy 52 m2-es panelhoz, ezeket kaptam:
MIDEA Mission 2,6 kW Inverteres, plazmaszűrős, wifi-s ára: 212.000 Ft A++ hűtő-fűtő 2+3 év garancia
MIDEA Mission 3,6 kW Inverteres, plazmaszűrős, wifi-s ára: 221.000 Ft A++ hűtő-fűtő 2+3 év garanciaMIDEA Blanc 2,6 kW Inverteres, normál szűrős ára: 164.000 Ft A++ hűtő-fűtő 2+3 év garancia
MIDEA Blanc 3,6 kW Inverteres, normál szűrős ára: 180.000 Ft A++ hűtő-fűtő 2+3 év garanciaNord Nubian 2.6 kW Inverteres, plazmaszűrős, wifi-s ára: 200.000 Ft A++ hűtő-fűtő 5 év teljes körű garancia
Nord Nubian 3.6 kW Inverteres, plazmaszűrős, wifi-s ára: 214.000 Ft A++ hűtő-fűtő 5 év teljes körű garanciaVan valamelyikről rossz tapasztalat, esetleg ellenjavallat?
3,6-osban gondolkodom.Köszi előre is.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
baloghgabor #14166 üzenetére
Persze, próbaképp és másik fűtő készülék mellé rásegítésnek!
Amúgy a kompresszora Gree gyártmány... talán jól össze van azért rakva.
A klímát arra az esetre gondoltuk, amikor már a vegyes kazán melletti köbös puffer is kifogyott, mert olyan zord idő volt az éjszaka, akkor ne legyen reggelre 17 fok a házban.... vagy nem vagyunk itthon nem fűt be senki... hazajövünk akkor is 20-21 fok legyen. Biztonság kedvéért.
Gáz bevan vezetve a pincébe, de órám nincs, egyenlőre nem is lesz... amikor mondták hogy kb 2 millió lenne az egész kóceráj .... haha na nevicceljenek már.
Úgyhogy csak villany van meg fa
Villanyból is H tarifa! Szerintem nagyon jó dolog! Igaz októbertől áprilisig. De pont az az időszak mikorra kell.Visszatérve a márkákhoz. Azért döntöttem emellett mert minőség ide vagy oda... bármi el tud romlani.
Oké szerviz hálózat, meg alkatrész utánpótlás. Ott is csak reménykedik az ember hogy lesz hozzá...Konkrét tapasztalat, 2éve. Midea klíma. Valami vacak elromlott benne.
-Klímás oké, rendelem az alkatrészt, mert épp olyanom nincs. 3 hét.
-Ja? 3 hét múlva vége a nyárnak....
-Sajnálom, ennyi idő amig megjön a cuccPersze 4 és fél hét volt. Mind1 is... Lehet csak ő "nem ért hozzá".
Működjön sokáig megfelelően! A sz@r márka is lehet néha jó
Bízom benne. -
ricsi0307
senior tag
válasz
Sirandrish #14144 üzenetére
Majd jön a szakember és elmondja mi a helyzet, de azt még én mint egy álag felhasználó is tudom, hogy a Samsung és LG klímákat kerülni kell, ha használod a keresőt Windy leírta miért. Nekem is meg volt kötve a kezem árban, mert nem egy hosszú távra kell a klíma és nem saját lakásba így lett Gree Comfort Plusz. Szerintem az alsó kategóriában két opciód van az egyik a 100.000-es Airfel és társaik, ahol talán a Whirlpool a legjobb vélényem szerint, meg a 150.000 környékiek ahol Midea, Nord meg egyebek vannak itt a Gree nyerő, és adott esetben a nem tudom milyen tipusú Daikin ezt is le fogják írni, hogy miért. Ez saját vélemény, én csak a fórumon olvasottakra tudok alapozni, meg fél év klíma használatra.
-
csabeszpiere
csendes tag
Sziasztok!
Midea Blanc-hoz kapható Wifi modulról van valakinek tapasztalata?
Ha segítene valakinek a klímaválasztás során:idén szereltettük én (eddig) meg vagyok vele elégedve, csendes gyors. 20 nm-es szobát megfelelően kiszolgál 55nm-es lakás többi helységében kb 2 fokot tud hűteni (27-ről 25-re). összességében: nekünk jó lesz
-
athomi
veterán
válasz
Nerazim #13397 üzenetére
Az hogy 79,-EFt volt (kiárusítás). Egy belépőkategóriás kínai Midea gyártmányú gép, külsőleg megtévesztésig Midea Blanc, de a specifikációi alapján valószínűleg a bele is sokban hasonlít. És pont úgy nem lesz hozzá alkatrész 10 év múlva, mint a 150,-EFt-os szintén belépőkategóriás kínai Sinclairod-hez. Egyébként szépen hűt az Airfel, nem hangos, nem zörög, nem rezonál, nincs semmi gondja, de 1 hónap alatt nem lehet korrekt kritikát írni. Majd 3-4 év múlva visszatérhetünk rá. A távkapcsolója masszív, kellemes fogású, logikus konstrukció, de nincs háttérvilágítás a gombokon, valamint a kijelző betekintési szöge felülről háttérvilágítás esetén siralmas.
A Dainkon-hoz mint olvashatod 15 évre visszamenőleg is van alkatrész és ritka a meghibásodás, amit egy olyan szerelő mond, akivel itt a fórumon sokaknak van tapasztalata és magasztalják (gondolom nem véletlenül). A te leendő szerelődről van tuti infód? Mert szakmunkásnak sokan nevezik magukat, de egyébként a munkájukra igényes, hozzáértő szakmunkások nagyon kevesen vannak az országban...
-
Nerazim
őstag
Na megvolt a nagy klímás felmérés. Kijött megnézte, mondta, hogy klímánál fűtésben csak egy helyiségben kell gondolkodni, hűtés az más tészta ott tud áramolni a hideg, de a meleg nem. Kétfajta klímával foglalkoznak: Daikin meg Sinclair. A kettő között 40-50 e különbség van hasonló teljesítménnyel, ugyanúgy 3év gar. van mindkettőre. Annyit mondott ami kicsit elgondolkodtat, hogy ha a Daikinba vmi tönkremegy 3 év múlva az jóval költségesebb mint egy Sinclair-nél. Pl: távirányító ha besz@r akkor az 60e, míg Sinclairnél ennek a töredéke (talán 8e). És azt is mondta, hogy elég jó az alkatrész utánpótlás a Sinclair -nél is. Természetesen a Daikin-é a legjobb ezt nem vitatta, viszont a Midea-t köpedelemnek nevezte
-
bb0t
őstag
Midea Blanc, az idei modell, elvileg inverteres.
Csináltam egy kis videót remélem hallatszik rajta.
Sungoo: nem csak automatán csinálja.
-
madgie
titán
Nincs olyan, hogy über gyártó. Vannak ilyen, meg olyan szériák. Van olyan klímás ismerősöm, aki már csak cégeknek javít, meg néha telepít. Ebből megél. Nem azért, mert sz*rt rakott a gyárakba, hanem mert rengeteg cucc van és rengeteget mennek, természetesen valami mindig elromlik. Ha kínai, ha japán.
Meg japánban sincs szerintem érezhetően jobb QC a mai világban.
Elhiszem, hogy minőségibb komponensekből állhat egy Mitsubishi, mint egy Midea, de messze nincs akkora különbség, mint amit itt egyesek megideologizálnak.
-
alázógyík
addikt
Szia!
Nekem szintén Midea van.
A Self Cleaning nagyon fontos, és használd is.
Én is mikor kikapcsolom a klímát, csak benyom a gombot, a többit megoldja a készülék.
Nekem idén tavasszal volt 4 éves a gép, és mikor kihívtuk a klímást egy nagy takarításra, elmondása szerint patyolat tiszta volt, semmi szag se volt érzékelhető. -
Szilu
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni.
Nemrég vettünk egy (két) Midea Blanc klímát.
A beépítő szerint az állandó üzemmódváltás (hűtés/fűtés) csökkenti az élettartamot, így nem tanácsolja az "auto" beállítást. (Azóta elolvastam a service manualt is, és szerintem nem tud az olyan könnyen túlhűlni, hogy aztán fűteni kezdjen, de mindegy.)
A leírása szerint, ha kikapcsolom, ő magától leszárítja a hőcserélőt a beltérin (anti-mildew), de ilyet én nem tapasztaltam. A távkapcsolóval ugyanakkor el tudok indítani egy öntisztítást (self cleaning), ami tisztít majd kikapcsolja a gépet, de ez egyrészt macerás, másrészt pedig átkapcsol fűtés üzemmódra egy percre.
Kérdéseim:
- Ez a két funkció egy és ugyanaz vagy valamit nem veszek észre?
- Mennyire fontos ez az öntisztítás, milyen gyakran alkalmazzam, alkalmazzátok?
- Tényleg figyelnem kell a fűtés/hűtés kapcsolások számára?
Előre is köszönöm a választ. -
athomi
veterán
válasz
Nerazim #13044 üzenetére
A héten jönnek beszerelni, de gondolom ugyanúgy hűt mint a többi. Meghibásodás esetén vannak nagy különbségek, egy Gree-hez, de főleg egy japán klímához lesz alkatrészed, ezekhez az olcsó noname-khez meg vagy lesz vagy nem. Ilyen szempontból én ha már gagyit veszek, akkor már a legolcsóbbat veszem, ami most a metro-s kiárusítással az Airfel. Az Airfel is by Midea, aztán biztos nem csak a név miatt van köztük több 10.000,-Ft különbség...
-
Quqesz
nagyúr
Ott kezdődik milyen kábeled van:réz v alu. Az sem mind1, hogyan van összetoldva(wago,csoki,sodorva). Nekem egy Midea 3,5kw megy alu kábelen(vastagabb 2,5mm²) és elmegy a 10A-es kismegszakítóval. Biztonságból én cseréltem le 16A-ról.....szóval a réz 1,5mm²-es kábel 3-3,5 kw-ig jó(felvett teljesítmény a hálózatból) 16A kismegszakítóval, aztán kevés.
-
bb0t
őstag
Igazából ezt szeretném kérdezni itt a topikban, hogy megoldható-e. Mert, hogy motoros. Hívtam a Midea hazai forgalmazójának a szerelőjét, ránézett a gépre megerősítette, hogy mind ilyen de azt mondta kézzel nem lehet állítani mert motoros. Persze ez semmilyen leírásban nincs benne, hogy nem egyenlő szögben mozgatható, pedig releváns infó lenne az elhelyezést tekintve.
-
bb0t
őstag
Az a helyzet, hogy egy Midea Blanc típusú gépet szereltettünk be. Erről azt kell tudni, hogy míg az egyik irányba szép nagy szögben befordulnak a lamellák a másik irányba kb. feleannyira. Ha teljesen jobbra irányítom őket akkor kb. a szemközti falra fújja a hideget. A szemközti falon meg pont az én íróasztalom van. Mellékelek egy nem túl jó minőségű képet melyen azért látszik, hogy mi a helyzet.
Mondanom sem kell, hogy természetesen mindkét esetben szélső állásról beszélünk. Ha ugyanez fordított irányban lenne nem lenne gond. Ha tudom, hogy ilyen akkor nem a jelenlegi helyére szereltetjük.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Óvatos #12569 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nem hiszem, hogy a csőhossz miatt búgna. Nálam a fisher klíma kb1-1,5m csővel van, semmi búgás. A midea kb 8-9 méter csővel meg búg. A másik 2 nem búg szintén(egyk kb 3m, a másik szintén 8m). Nem tudom mi okozza, egy különbség van a midea és 3 másik közt:a falnál purhabbal nyomták ki a midea-nál a lyukat. Ez persze nem biztos, hogy oka a zajnak.....
-
Quqesz
nagyúr
válasz
EQMontoya #12553 üzenetére
A csend van az csak metafóra volt. Ha megy a kompresszor azt hallani vmennyire, de semmi nem megy azt észrevenni. Az sem mind1 hova van felrakva. Ha ki a semmibe "szól", akkor csendesebb,mint mikor van vele szemben egy ház/fal, ami visszaveri a hangot. Momentán nem érdekel a zaj, bent oké, kint meg a kert van. Egyedül a midea hozza be a kompresszorzajt vmiért(8m csövezés), de a másik három tuti. 2 fallal szemben,2 meg szinte zárt teraszon(nem üveg, hanem tégla falú, mint egy doboz)
-
Leslie67
tag
válasz
xxxjjjkkk #12522 üzenetére
Már régóta figyelem az emberi írás-viselkedés formákat a fórumokon. Gyorsan ki lehet szűrni, hogy ki a bértollnok, csak figyelmesen kell olvasni!
Egyéként CD-nak igaza van, hogy inkább a japán klímákat ajánlja! A klímások szerint azokkal kevesebb a probléma, főleg a granciális időszakon belül! Úgy olvastam, hogy a garanciális idő alatt hibásodó készüléket, a klímás árrése fedezi. Ha sok el nem romló klímát tud felszerelni akkor az jó befektetés a klímás oldaláról IS! Ezért nem szeretik pl. a Samsung-Midea klímákat.
Nálam a FUJITSU LECA kültéri motorjában lévő egyik csapágy kb. ugyan annyi üzemóra múlva kezdett el hangoskodni mint az LG-nél. Ettől függetlenül, ha valamikor klímát cserélek az valszeg csak japán lesz! Lehet, hogy placebó, de annyival nem drágább egy japán, hogy ne érje meg azt az árkülönbséget kifizetni értük!
Jajj most én is leírtam párszor, hogy japán!baloghgabor
Az LCD tv-knél nem a fő alkatrész(LCD panel) szokott tönkre menni mert az örök életű, hanem a tápegység! A táp egészen biztosan kihúzza a garanciális időszakot majd egyszercsak behal. Három LCD tv-nket javíttattam Pesten úgy, hogy megvártam amíg kicserélik a fél tenyérnyi alkatrészt. 20e Ft-ért cserélték ki a tápot és beszélgetéssel együtt 20 perc múlva, már vihettem is haza a tv-t!
Nincs baj a tervezett avulással! Ha örök életű termékeket gyártanának a gyárak, rengetegen lennénk munkanélküliek ... -
Goose-T
veterán
Gyors kérdésem lenne: van egy két beltéris, inverteres Midea klímaberendezésem otthon, 2013-ban szerelték be. Az egyik beltéri mostanában elkezdte azt csinálni, hogy csak lassan vagy sehogy sem reagál a hőmérséklet-változásokra. Egyszer olyat is csinált, hogy egész éjszaka egyes fokozaton ment, és reggelre a beállított 26 fok helyett 24,5 fok volt a szobában. Az a gyanúm, hogy a legutóbbi takarításnál megpöckölhették a hőérzékelőt, és nem mér rendesen. Midea Vida típusú a beltéri (ms9vi-07hrdn1 talán). Van valakinek tippe, milyen hőérzékelő való bele? TC 10K esetleg jó lehet?
-
petroczi
csendes tag
Sziasztok!
Vidéki nyaralóba a nappaliba kellene egy 3.5 kw klíma, csak hűtésre.
A MIDEA Blanc MSMABU-12HRDN1-QRDOGW és a Galanz Arcus AUS-12H53R150P között vacillálok.
Az Arcus picit olcsóbb, elvileg modernebb 3D DC inverteres, és több szolgáltatása van, viszont kicsit zajosabbnak tűnik a gyártók által megadott adatok alapján, de fene tudja ezek mennyire megbízható adatok.
A Galanz-ról nem látok nagyon tapasztalati infót a neten. Merjem, ne merjem, vagy jobban járok a midea-val, esetleg valami mással ebben az árkategóriában?
Köszi!
Attila
-
silver-pda
aktív tag
BBéci: Ez a vásárlás érdekelne, mert így mindjárt meg lenne oldva a gondom, sőt elég lenne akkor a 2,5-2,7KW is darabonként.
Ilyen áron, akkor már 3 beltérim lenne. Hogy lehet ennyire lealkudni??? Melyik cég, mert megyek és rendelem is.Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Ha "BBéci féle vásárlás" nem jön össze, akkor a 3 helyiséget 1 klímával kell hűtenem folyosóról, tudom nem optimális, de ez van. Pár fok is jobb a semminél.Hisense ellen egy szavazat volt support miatt, így akkor az kihúzva.
Amik szóba jöhetnek ár szempontból 3,5 KW körül:
[Mitsubishi MSZ-DM35VA]
[Midea Blanc MSMABU‐12HRDN1‐QRD0GW]
[Midea NRF MS12FU-12HRDN1-QRD0GW]
[Panasonic UE12-RKE]
[Daikin FTXB35C/RXB35C]Vélemények a felsorolt klímákról?
-
dosailord
tag
Sziasztok!
Klímavásárlás előtt állunk, a bevált szerelőnk egy Midea Blanc klímát javasolt (3,5kW, 176k+beszerelés).
Mivel most hallottam először erről a márkáról, érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata, véleménye a márkáról? Fura, hogy a neten nincs sok vélemény. -
aximcore
csendes tag
Sziasztok, egy kemény 20 négyzetméteres lakásba kéne vennem egy mobilklímát, Tosot mivel gree azt néztem ki elsőnek de szerencsére már nincs készleten, viszont orion van, igaz kisebb teljesítmény de az is elég lenne ide valószínűleg...
Meg van a comfee ami Midea viszont csak hűt... Szóval várjak hátha lesz készleten Tosot vagy másik kettő is jó mobilklímák ?
https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet-futes-hutes/klima-leghuto/mobil-klima/299909-fnj-proimpex-tosot-mobilklima-hutes/futes-3-5kw
https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet-futes-hutes/klima-leghuto/mobil-klima/302243-comfee-helyi-legkondicionalo-berendezes-3-5kw
https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet-futes-hutes/klima-leghuto/mobil-klima/303409-orion-orion-mobilklima-omac-1690h-hut-fut-hutes-2-6-kw-futes-2-4-kw
-
Badcraft
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök klímát vásárolni és kaptam pár ajánlatot a szerelőtől. Szerintetek melyik lenne a jó választás? A lakás kb 45m2, két szoba ajtó egymással szemben van, közéjük szeretném tenni (tudom h ez már ki lett tárgyalva, hogy nem lesz eleg a 2 szoba hűtés fűtés megoldására, de találkoztam már pont ugyanilyen lakás elosztásával és jó volt.)
1. Midea (tipust nem tudok de a fullos verzió) 160+afa
2. MITSUBISHI MSZ-DM35VA3,5kW 143+áfa
3. DAIKIN FTXB35C-RXB35C3,3kW INVERTER 150+áfa
4. ASG12LMCA (ha jól tudom ez egy Fujitsu) 180+áfaSzempont volt számomra hogy legyen normális szűrő benne illetve hogy a fűtési szezon megkezdése előtt fűtésre tudjam használni költséghatékonyan.
Köszi a hsz.eket
-
válasz
Shodan #12023 üzenetére
Szia!
Nekem is úton van kettő, majdnem olcsóbb mint egy tanítható távirányító.. (sőt, egy komolyabbnál olcsóbb is).
Viszont pont ebből fakad a kérdésem, ha betanítasz neki egy távirányítót, el tudod menteni valahova az "adatot, profilt", hogy később, ha mondjuk megpusztul a távirányító, akármikor be lehessen neki tölteni.
Nem feltétlen klímához lesz.. van egy Sencor "led" tv-nk, amihez eddig semmilyen android app-ban, univerzális távban sem találtam "profilt" ami kezelné. Arra gondoltam, hogy ennek betanítom, és ha gond van, ott a mentés..Más, ami inkább ON:
Voltak felmérni nálunk, de még nem tudtam dönteni.
- MITSUBISHI MSZ-DM35VA/MUZ-DM35VA vs
- DAIKIN FTXB35C+RX35KÁrban egy tízessel a Daikin drágább! (ez ami kicsit "zavar") ha jól rémlik, jó egy hónapja még max. 180 körül volt, most 209 ezres árajánlatot kaptam rá.
Néhány webáruházban találok 178 körül, meg akarom kérdezni, hogy valóban van-e. (van ahol írják, hogy raktáron, és július 4 re várható a kiszállítás).Azért egy 30 ezer az 30 ezer. Pláne hogy két helyre lenne klíma, egy anyumhoz, aki pláne érzékeny az árra, egy hozzánk (ez már 60 ezer ft).
Anyu ugyan benne van a 200 ezres klímában is, de éreztem rajta, hogy kicsit sok neki.. (de ugyanakkor egy Polar, vagy Midea-t nem merem "bekockáztatni" hosszú távon..Ugyanakkor ott van, hogy nem tudom, az ajánlatot adó cég, hogy áll a máshol vásárolt készülék felszerelésével, mert amúgy szeretnék velük dolgoztatni, mert egyrészt nagyon ajánlottak itt (gondolom ki lehet találni kik ők), illetve szimpatikus volt a "főnök" úr
Majd megpróbálom elérni őket, csak gondoltam addig is , kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Este vagy fél órán át csak ezen kattogott az agyam, alig tudtam elaludni (jó, mondjuk van 2-3 másik dolog amin szintén filóztam, ezért volt vagy 1.5 óra mire elaludtam.. no meg a meleg miatt)
Szóval az én gondolatom, hogy ha be lehetne szerezni 175-180 ért a Daikint, akkor nem kérdés, az lenne mindkettőnkhöz.
Ha viszont maradna 209 ért, akkor nagyon filózok a Mitsun.. csak az idei model, feltételezem nincs annyi tapasztalat róla..szerk: jah..és ami még eszembe jutott, lehet, hogy mondjuk egy olcsóbban árusított klímánál valami ki van spórolva?
Nem tudom mit adnak hozzá gyárilag. Teszem azt mondjuk x méter csövet, konzolt (ezt gondolom nem), szóval olyasmire gondolok, amit egyik helyen mondjuk kispórolnak, így olcsóbbnak tűnik a csomag, másik helyen meg benne van, azért "drágább"? -
bb0t
őstag
Midea Blancot néztük, mozognak a lamellák jobbra és balra le föl, de azt vettük észre, hogy jobbra-balra nem egyenlő mértékben mozognak, és nem is ugyanolyan szögben állnak a jobb oldaliak mint a baloldaliak. Ezt lehet valahogy manuálisan állítani? vagy miért van így?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
theballa32 #11884 üzenetére
Akkor addig mosom, míg nem hígul fel a sár és tisztul ki. Ha ebből indulsz ki, akkor eső se essen rá, bár sztem az se mind1 hol van a készülék. Nálunk pl (lakópark pest mellett délen) az 1mm por is soknak mondható, ami rárakódik. Persze ez a belvárosban más.....amúgy sztem a magas nyomású levegő nem tisztítja meg rendesen, porszívó motort tisztítottam azzal.
Más
Aki olcsóbb gépeket keres, az sztem nézelődhet midea,fisher fronton is, talán még jobb is, mint pl a whirpool(sajna kommersz márka bizonyos termékeknél). Nekünk van Nu Style is, van rendes forgalmazója , pana/hitachi kompresszoros, nekünk bevált. -
Radioactive
tag
Sziasztok!
Volt nálam egy nagyon kedves szerelő, a PannonKlíma ajánlotta, mivel ők már nagyon el vannak havazva, így nem vállalnak lakossági szerelést. Kék kártya, minden stimmel, korrektnek látszik nagyon. A Pannon két klímát ajánlott nekem, egy Comfee és egy Midea gyártmányút, mindkettő 2,5kW-os, de a szerelőm 3,5-öst ajánlott, hiszek neki. Ő viszont a Midea mellett Samsungot ajánlott, 5 év gari (2+3, utóbbi csak a kompresszor), vadi új gyártmány. Állítása szerint az új típusú Samsungok már nem olyan minőségűek mint a régebbiek. Nekem a figyelmeztetések ellenére is Samsung mosógépem van, kettő is, és mindkettő gyönyörűen mos, műszakilag hibátlan - de ez még mindig csak két minta a gyártó háztartási termékeiből, így sokat nem vonhatok le belőle. Szerintetek a Samsung klímák, az új típusúak milyen minőséget képviselnek? Itt a 150-160kFt-os Midea-val egy kategóriában levőkről lenne szó.
(A lakást nem tervezem hosszú távon megtartani, így a japán klímák sem jönnek szóba a borsos ár miatt.)Pl. Samsung klíma:
[link]Előre is köszi a választ!
Radioactive -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy 5 kW körüli split klímát szeretnénk venni. Fel van már mérve, kell ekkora. Az lenne a kérdés, hogy mennyire ajánlott a két alábbi model: LG ECO E18EM (wifi-vel) vagy a Gree GWH18QD? Esetleg Midea is van még a kínálatban. Vagy mit ajánlotok? 300.000 ft alatt kellene maradni készülék árban, erre jöhetne rá még a beszerelés ára.
Panelbe kell, pluszban nincs körbe szigetelve a ház, legfelső szint, lapos tető, nappali+konyha (egybe van nyitva, egy légtér) amit hűtenie kellene, kb. 25-30 m2. -
Zeki
nagyúr
válasz
csibor #11814 üzenetére
Biztos kihagyta hogy a többi japán gyártó...
mert:
Az pedig, hogy kínai szinten lennének - hát azért itt a fórumon van pár ember, akinek Daikinja van, és van összehasonlítási alapja is, mert esetleg volt kínai gépe, ők azért tudják, hogy még mindig ég és föld a különbség. a jelen piaci helyzetben, amikor viszonylag nehézkes hozzájutni a Daikin gépekhez a viszonteladóknak, ellenben Nord, meg Midea, meg Gree, stb van rogyásig, persze, hogy azt nyilatkozzák, hogy a kínai ugyanolyan jó. -
gg72
veterán
Mobilkímával kapcsolatban kérném a hozzáértők tanácsát.
Műemlékvédelem alatt álló házban lakunk BP-en a belvárosban, így sajnos csak nagyon drágán lenne kivitelezhető egy normál klíma, erre jutott a napokban nálunk járt klímaszerelő. Ráadásul a lakás bérlalkás, a tulajdonos az MNV, így a különféle engedélyek kijárása is egy végtelen történetnek tűnik. Ezért sajnos csak egy mobilklíma hozhatna felfrissülést a lakásunkba (jelenleg 27 fok van 70% páratartalommal). Tudom, hogy gyakorlatilag ez a legrosszabb megoldás, de ennél jobb csak lényegesen drágábban és komplikáltabban lenne kivitelezhető.
Mivel a nyílászáróink is ősrégi dupla üvegezésű fakeretes abalkok, így azt gondoltam, hogy a kétszárnyú bejárati ajtónk bal felének kinyitható ablakán lehetne kivezetni a flexibilis csövet:
Ez járható út lenne? Ha igen, mobilkímából mi az ajánlott típus? Ezeket találtam most hirtelen:
-
Zeki
nagyúr
válasz
Dealer95 #11775 üzenetére
Az addig jó, amíg nem kell alkatrész. A supportja állítólag nem baba. Amúgy valami midea gyártmány a kültérije, a beltéri meg passz.
Windy írásait keresd vissza, írta melyek azok az olcsó klímák, amiknek legalább van normális supportja.
A Daikin annyiért eléggé bestbuy. Ha tényleg van. -
BBéci
legenda
válasz
Asztii #11747 üzenetére
Ez esetben nem az alapterületet kell figyelembe venni, hanem a légköbmétert. Bizonyára ferdék a falak és alacsonyan van a plafon, mert az átlagos belmagasság a 2 métert sem éri el.
Ennek ellenére a nagyobbik javasolt, mert a tetőterek hőterhelése sokkal nagyobb, mint a normál lakószobáké.(#11748) kentucky
Van élet a Daikinon kívül is, de azért a Midea sokkal lejjebb helyezkedik el a ranglétrán. Valami japánt vennék: Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic. -
Killer01
őstag
válasz
Krisz1000 #11708 üzenetére
Daikint nem fogsz találni, hetek óta nincs..... A többi japán is kétséges, de még a Midea-ra is 3 hét várást mondtak nekem 1 hónapja
webshopok kínálata nem valós, ha valamit kinézel hívd fel őket tényleg van-e.
Windy-ék Mitsut biztos szerelnek, de nem tudom vállalnak-e még ügyfelet (pannonklíma). -
Mtbsrác
senior tag
Ma volt szerencsém látni működés közben egy tavaly várásolt és beüzemelt Airfel klímát egy ismerősnél boltban. Igaz csak gyorsan rálestem megnéztem de a beltéri tényleg nagyon halk alig hallani még közelről is, a szélzaj elnyomja a hangját szemből, oldalról meg minimálisan hallani. Kültériben a kompresszoron meglepődtem mert szinte handja nincsen csak odahajolva hozzá lehet hallani hogy dolgozik a kompi benne. Egy 2,5kw-os szerkezet volt. Akkor ezekszerint Midea gyártás és nem Daikin mint ahogy eddig hittük. Nekem még egy onn/off-os HD klímám van amire és amennyit én használom arra bőségesen elegendő.
-
Násbec Andre
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan döntési helyzetben szeretnék tanácsot kérni, ahol már adott két beltéri egység, amikhez kültéri egységet szeretnék venni. Körülnézés után azzal szembesültem, hogy a multi kültéri egységek tulajdonképpen drágábbak, mintha külön-külön vennék a beltériekhez egyet-egyet. Pl egy 7kw körüli kültéri Daikin klíma már horror áron van (900k). Eközben meg két darab Daikin RX35K kültéri egység olyan 400k körül jönne ki, ha jól látom.
Ilyen 7 kw körüli teljesítményt nyújtó multi egységet, ami nekem kéne, egyedül Mideából vagy más gyengébb márkából látok olyan 300k környékén. (pl: Midea MOU-24HFN1 )
Mi a véleményetek, melyik irányba érdemes menni?
-
windy
tag
Van sok igazság abban, amit leírtál, de azért néhány dolog azért sántít.
A túlhypolt Daikin klímákkal kapcsolatban: Nos, négy-öt évvel ezelőtt a Daikint még a szerelők fele sem nagyon ismerte, mert egyrészt drága volt, másrészt meg elég nehézkes volt az értékesítésében részt venni. Nem volt könnyű - ellentétben más márkákkal - 35-40 százalékos árrést kapni abban az esetben is, ha egy évben csak öt darabot vásárolt az adott vállalkozó. Szinte minden szegmensben a konkurenciánál 20-30 százalékkal drágább terméket meg nehéz volt rábeszélni az ügyfelekre úgy, hogy az átlag ember fülének a Daikin néz egyáltalán nem csngett olyan ismerősen, mint a Panasonic, vagy Fujitsu.
Azon lehetne most vitatkozni, hogy mennyire gyárt jobb minőséget, mint a többi, de mi, akik behatóbban foglalkozunk már több, mint tíz éve ezzel a márkával, pontosan tudjuk ezt. Egyébként meg nem csak a minőség volt a Daikin mellett szóló fő érv, hanem, hogy gyakorlatilag az egyetlen japán márka volt, amelyik hivatalos magyarországi képviselettel rendelkezett, ez pedig a viszonteladók számára igen komoly érv volt. Itt nem feltétlenül a kisgépes, lakossági szintű berendezéseknél előforduló problémák számítanak, mert az a többi japán gyártónál is elenyésző, hanem a nagyobb rendszerek VRV-k, folyadékhűtők, hőszivattyúk esetében nagyon fontos, hogy legyen komoly support, mérnöki segítség, stb, amire számíthat a telepítő cég. Ez pedig csak a Daikinnál volt, van.Az utóbbi három szezonban belapátolt olcsóbb lakossági gépek a Daikin esetében is pontosan azt a minőséget hozzák, mint a többi gyártó alap, belépő modelljei. Az pedig, hogy kínai szinten lennének - hát azért itt a fórumon van pár ember, akinek Daikinja van, és van összehasonlítási alapja is, mert esetleg volt kínai gépe, ők azért tudják, hogy még mindig ég és föld a különbség. a jelen piaci helyzetben, amikor viszonylag nehézkes hozzájutni a Daikin gépekhez a viszonteladóknak, ellenben Nord, meg Midea, meg Gree, stb van rogyásig, persze, hogy azt nyilatkozzák, hogy a kínai ugyanolyan jó.
Szerintem egyébként már jó párszor leírtam, hogy a kínai gépekkel a legnagyobb probléma a magyar importőr. Ha szar az importőr, akkor nem lesz alkatrész, nincs normális garancia, magára marad a kiskereskedő, és az ügyfél sem jár túl jól. Dehát, aki kockáztatja az olcsó gép vásárlásával ezt, annak nem árt tisztában lenni a dologgal.
-
Zeki
nagyúr
És egy idézet:
Igen, Midea gyártás az AirFel ... a kültéri annak is tűnik, nem szedtem szét csak ami látszik belőle, az talán a Midea gyárban készül.De hogy a beltéri egység az nem, abban majdnem biztos vagyok. Az valami beszállítói verzió ...
Ezek után nem egyszerű megmondani milyen minőség, meddig bírja majd...
-
Zeki
nagyúr
válasz
ricsi0307 #11631 üzenetére
Nézd, a 100 ezres Airfelre, meg az egyre dráguló whirlpool klímákra én is kíváncsi lennék, de sajnos sehova sem írkál olyan szerelő, aki ezeket telepíti. Mert ugye ha elromlik, akkor azt a szerelőt fogják hívni.
Az Airfelre eddig az volt hogy török, közben a Midea csinálja Kínában...Tényleg az ember már azt sem tudja mi merre hol készül, mert olyan összefonódások vannak.
Az biztos hogy brutál olcsón készül az Airfel, ha kint a Mideának is van haszna, ha a török megrendelőnek is van haszna, ha bekerül az EU-ba és vámolódik, ha 27% Áfa is rámegy az árra, ha a Praktikernek is van haszna... és 100-ba kerül a 3.5kW-os. -
gabenn4241
tag
Sziasztok!
Nos pár hetes olvasgatás, három szaki után, jelenleg kezd valami talán értelmes körvonalazódni bennem, de azért kikérem a fórum véleményét is, hátha....
Adott egy kb 130nm2-es kétszintes (második szint tetőtér) családi ház. A főleg hűtendő (legfeljebb ha időm időben tüzet rakni, akkor besegítő jelleggel fűtendő is) alapterültet 110nm2, a belmagasság a ferde falak miatt átlag max 2,3m. Nagyjából hasonló a lenti fenti elosztás, talán az alsó szint kicsit több olyan 60-70nm2. Elvileg a két fenti szobába a ház két ellentétes oldalára egy-egy 3,5kw körüli mono split menne. Szerintetek márkától függetlenül az alapelgondolás jó lesz-e. Tehát mindkét klíma az emeltre egymástól a legtávolabb és a két szoba között pedig van egy egybe nyitott folyosó lépcsőház, ahol a hideg elvileg úgyis szépen le fog szökni az alsóbb szintre. (leglábbis ez a terv...)
/Egyelőre ezek maradtak bennt nekem, a kassza miatt/
A következő ajánlatokat kaptam 2 klímára, beszerelve, garival cakk-pakk:
2x Gree Home Plus GWH12QB-K3DNB8D 3,2kW 400.000,- (3+2év gari, évi 1 karbantartással)
2X Gree Comfort Plus GWH12KF 3,5kW 420.000,- (3+2év gari, évi 1 karbantartással)
2x Midea Blanc MSMABU-12HRDN1 3,5kW 420.000,- (5év gari, évi 1 karbantartással)A panasonic nem tom pontosan milyen típus az plusz 60k tehát plusz 30ezer/db (3év gari)
A fujitsu ami szintén nem tom milyen típus mert bevallom őszintén, hogy már drágák kicsit az +120k 60k/db (10év gari, évi 2 karbantartással)Adatok alapján elvileg a Gree Home Plus semmivel sem rosszabb mint a comfort plus... Annyi hogy egy picit gyengébb, de az energetikai besorolása meg jobb, és ugyanazokat a hipe-okat tartalmazza mind2, elvileg. (Plasma szűrö, silver ionizátor, aktívszenes szűrő, automata tisztítás, G10 inverter, blabla.... de elég sokmindent tud látszatra...
SCOP 4, míg a SEER 6,1 Szóval elvileg télen akár mehetne H tarifára is..
Szerintetek milyen lehet ez a Home plus? Be lehet rakatni, vagy inkább az adatok alapján roszabbnak tünű comfort plus legyen?? Vagy egyik sem...? Nem egy két évre tervezek, de azért 500k már nagyon sok pénz. Nem mintha 400 nem kevés, de na.
Szóval kiváncsi vagyok a véleményetekre.... úgyhogy ne kíméljetek.
Üdv Gabi -
bb0t
őstag
Meglett a klíma, legalább is itt van nálunk de még a felszerelés várat magára. Midea Blanc MSMABU‐12HRDN1‐QRD0GW inverteres split klíma van még másnak is ilyen?
-
Nerazim
őstag
Na ma volt a fickó, meg is nézte a házat ami kb 100-110 m2. Erre azt mondta egy klímát tenne be egy 3,5kw. Amit ő első körbe ajánlott az a Midea és az LG, de tud szerezni elvileg daikin, mitsubishi stb. Garit kérdeztem, a midea-ra van 3+2év (de vhogy úgy h évente megvizsgálják és elküldik a gyártónak a papírt erről aszem talán ez kb 7e/év) az lg-re talán 1 évet mondott.
-
bb0t
őstag
Sziasztok!
Tudja-e valaki a gyakorlatban, hogy Midea Blanc 3,5-ös kondinak mi a legalacsonyabb zajszintje. Hálószobába lenne, és érdekelne mennyire hangos. -
spiky03
veterán
Ezeket a klímákat ismeri valaki, mert elég jó áron vannak most.
Midea Luna 3,5 kW MS9AU-12HRDN1-QRC8W oldalfali beltéri klímaberendezés
LG MS09SQ.NB0 NOVA Inverter multi beltéri klíma A 2,6 kW fehér
-
Nando36
tag
És szerintetek egy Midea Fairwind MS12FU-12HRFN1 felveszi a versenyet a Gree comfort Plus-al?
-
Quqesz
nagyúr
Azt meséljétek már el miez a nagy para, hogy úgy is el fog romlani?! 4 klímám van(1 hatéves,2 ötéves,1 kétéves), egy sem japán és a tisztításon kívül nem kell vele foglalkozni. Sokat számít milyen közegben és mennyit használod. Nálam mindég röhög a szerelő, hogy szinte por sincs a készülékeken és akkor megy, ha meleg van a szobákban. Nem törvényszerű az elromlás. Előző lakásban vmi noném kínai volt, 5 évig nem látta szerelő és hiba nélkül ment(utána is). Nyaralóban meg 9 éves a midea és megy......persze aki napi 24h-ban járatja télen/nyáron annak nem mind1, de ez a ritkább.....
-
mr.tamasbiro
őstag
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Most szeretnék klímát venni.
Tégla lakás, 2 szoba , 55nm, erkély van, a ház szigetelése elég rossz. Az erkélyen lenne a kültéri a nappaliban a beltéri.
3.5kw-osat ajánlanak.
Japánra nem lesz pénzem. 3 klíma szerelőből eddig 3 a Gree-t mondta.
A Trend meg a Comfort Plusz között kb 20eft különbség van. Megéri a Comfort Plusz a magasabb árat?
Mert a szerelők nem nagyon tudtak válaszolni rá. Az egyik annyit mondott, hogy ha télen fűtök vele a Comfort jobb mert van benne párologtató tálca meg nem 3,2kw ha nem 3.5kw. Kicsit izmosabb. Ennyi.
A Comfort Plusz szereléssel 210eft lenne. Egy másik helyen 220eft. A Trend kb 20eft-tal olcsóbb.Észrevételek? Tényleg jobb a drágább? Tényleg ennyiért a Gree a legjobb? Oda kell valamire figyelnem vásárlásnál valamire?
(egy haver cégén keresztül megpróbálom Áfa nélkül elintézni ha lehet. 30-50eft a különbség)
Most egy szerelő a Midea Aurorát ajánlotta. Szerintetek ha választani kellene a Gree Comfort Plusz és a Midea Aurora között akkor melyik a jobb? Árban kb ugyan annyi.
-
Mtbsrác
senior tag
0-24-ről jut eszembe csak beírom kis érdekesség képpen, hogy a kis városunkban az orvosi rendelőben van egy Midea klíma ami idestova 4,5éve megy totál non-stop, szerencsétlen talán csak akkor van lekapcsolva ha éppen takarítják azonkívül télen "fűt", nyáron hűt egy kb 5m2-es kis server termet. 2 vagy 2,5kw-os. Napfény neméri a kültérit egyáltalán mert olyan helyre lett telepítve, az eső ugyan éri de sose telibe. Azért dícséretes
-
gabor9991
addikt
Midea on-off klímánál most vettem észre, hogy ennyire deresedik az egyik cső ami megy a beltéribe.
Ez normális vagy nem? -
Pacee90
tag
Sziasztok !
Az alábbi klímákra kaptam árajánlatot,azt szeretném megkérdezni,hogy melyiket javasoljátok ezek közöl ?GREE COMFORT PLUS GWH09KF 2,5 kW oldalfali split 127.980,-Ft+Áfa
GREE OFFICE PLUS GWH09MB 2,5 kW oldalfali split 136.720,-Ft+Áfa
MIDEA BLANC MSMAAU-09HRDN1-QRD0GW 2,5 kW oldalfali split 129.900,-Ft+ÁfaElőre is köszönöm !
-
Killer01
őstag
Sziasztok,
klímásoktól kaptam ajánlatot 2 klímára szereléssel együtt, ezek a készülékek:
MIDEA Aurora
- 2,5 kW-os (MIDEA MSABAU-09HRFN1-QRD0GW(B) Aurora oldalfali split)- 3,5 kW-os (MIDEA MSABBU-12HRFN1-QRD0GW(B) Aurora oldalfali split)
gari 5 év, 410.000.- HUF + áfaTOSHIBA AvAnt
- 2,5 kW-os (TOSHIBA AvAnt RAS-107SKV-E6)- 3,5 kW-os (TOSHIBA AvAnt RAS-137SKV-E6)
gari 3 év, 510.400.- HUF + áfaMITSUBISHI
- 2,5 kW-os (MITSUBISHI MSZ-DM25VA)- 3,5 kW-os (MITSUBISHI MSZ-DM35VA)
gari 3 év, 478.000.- HUF + áfamelyiket javasolnátok?
Mideára 3 hetet kéne várni, Mitsura is kb annyit (június első hete), Toshiba 1 hét alatt beszerezhető (bár a szerelésre is 2-3 hét a várakozási idő).
-
windy
tag
Kicsit megpróbálom helyretenni, árnyalni ezt a Gree dolgot. Sokan tényleg azt hiszik, az, hogy valamire odaírják, hogy Gree gyártmány, akkor az már valamiféle garancia a minőségre. Hát ez egy kicsit nem így van. A Gree gyártó igazából semmiben nem különbözik a többi kínai gyártótól, úgymint a Midea, Haier, Hisense, stb. Pár évvel ezelőtt mi azért kezdtünk el vele foglalkozni, mert a magyaroszági képviselet az egyik legtisztességesebb importőr volt az összes kínai terméket behozó közül, és a garanciális feltételek, amiket nyújtottak, elég alapot adtak arra, hogy letegyük mellettük a voksunkat. A gépeik minősége egy centit sem volt jobb, mint pl a Mideáé, csak a garis hibák kezelése volt zökkenőmentesebb. Akkoriban egyébként még a Genex is importálta a Gree-t A készülékek minősége egyébként akkortól javult jelentősen, amikor a Daikinnal szorosabb együttműködést kötöttek, és a minőség-ellenőrzést megerősítették. Vannak nekik is sikermodelljeik, mint pl. a Comfort inverter, ami a japánokhoz közelítő minimális meghibásodási aránnyal rendelkezik. De azért vannak gyengébb sorozatok is, pl. a Trend, vagy a multi gépeik sem olyan színvonalúak, mint pl. egy Toshiba. Ezek a dolgok kizárólag a Gree nevű saját márkás gépekre igazak. A mindenféle más néven forgalomba hozott gépek csak annyira jó minőségűek, mint amennyit a megrendelő kifizet. Tehát hiába döngeti a mellét bárki is, hogy az ő gépe Gree gyártmány és ezért biztosan jó, ez messze nem így van. Mág akkor sincs így, ha mondjuk Daikin csoport tagja (pl. Airfel) nemhogy a Gree-é. Elég logikusan gondolkodni: Miért lenne drágább a Gree név alatt futó termék, mint mondjuk a Nord, ha ugyanazt a minőséget és adatokat tudná. Vajon miért nincs egyik noname gép sem fenn az Eurovent honlapján, hogy az adatok, amikkel forgalomba hozzák, tényleg igazak-e? Így ellenőrizhetetlen az egész, olyan gépet sóznak rá a vásárlóra, amilyet akarnak.
Szóval meg lehet venni az olcsó név nélküli klónokat, csak ne várjuk tőlük ugyanazt a minőséget, mint az eredeti gyártó márkanévvel ellátott termékétől.
-
tartlev
csendes tag
Sziasztok,
Pannonklíma tapasztalat (ajánlották őket nekem is ismerősök, több is, azért kerestem őket):
- múlt hét hétfőn telefonon beszéltünk, kérték, hogy küldjek emailt a paraméterekkel és adnak ajánlatot, ami ha kb. oké, akkor kijönnek, elküldtem még aznap
- csütörtökön kerestem őket, de már valószínűleg nem voltak bent, rá 1-2 órára visszahívott egy fickó, és mondta, hogy oké, majd neki küldjem el mi kellene direktben, megbeszéltük, hogy küld SMS-ben egy emailcímet, de azóta se küldte...
- másnap felhívtam őket ismét, megígérték, hogy az ajánlatadó kolléga hétfőn biztosan ad ajánlatot
- ismét csütörtök van, se ajánlat, se telefon, se semmi...
Elhiszem, hogy sok a munka meg minden, de akkor is
Legalább mondják azt, hogy nem vállalják (más is mondta, nem volt gond, elbúcsúztunk).A-klíma tapasztalat (szintén ismerős ajánlotta):
- hétfőn írtam nekik
- kedden reggel hívott, hogy bocs, ő nem tud vállalni, mert sok a munka, de a kolléga igen, majd keressem
- nem kerestem, de a kolléga hívott pénteken és véletlenül összekevertem a Pannonklímással és mondtam neki, hogy már ígértek hétfőre ajánlatot, ne rugózzon ezen
- hétfőn újra hívott, hogy biztos, hogy valakivel megbeszéltem-e már, mert ő nem tud erről, ekkor kiderült, hogy félreértés volt, de mondtam, hogy ki kéne jönni megnézni, mert pont aznap 6-kor ott leszünk (még nem lakunk ott), megoldotta, ott volt...
- ma kaptam ajánlatot isSzerelést még nem csináltak, szóval nem tudom milyen lesz. A felmérésnél az jött ki, hogy a tetőre megy mindkettő, egy teljesen sík részre, az ablaktól nem messze, zaj miatt aggódom kicsit, de ha megy a klíma, akkor úgyis be lesz csukva az ablak, remélem nem lesz hangos. A klíma HD vagy Comfee lesz, kb. erre van pénz és nem is nagyon akarunk sokáig itt lakni, azt a pár évet remélem kibírja
Egyébként a Gree és a HD/Comfee között van kb. 30e különbség (2 db split klíma kell, 1-1 szintenként), a HDWI-123C / Verve12 és a GWH12MA között van szerintetek valami oltári különbség, ami miatt érdemes Gree-re menni?
Árban a Hamilton Digital és a Comfee ugyanott van, olvastam, hogy kínai, stb., de ezek között van valami lényeges különbség? Engem a Midea visz a Comfee irányába, bár azt is olvastam itt, hogy az se nagy szám.
-
Drizzt
nagyúr
Megkerestem egy újabb céget, alábbi ajánlat jött:
Szerelés: 60k br.
Klímaválaszték:
Comfee 3,5kw Inverteres VERVE12
(Midea gyártmány, regisztrációval 5 év garancia)
Midea Auróra 3,5 kw Inverteres MSABBU-12HRDN1
(regisztrációval 5 év garancia)
Daikin FTX35J3/RX35K 3,5kw-os Inverteres
Mitsubishi MSZ-DM35/VA 3,5kw-os Inverteres
Gree Comfort Inverter 3,5kw
Panasonic UE12PKE 3,5kw Inverteres
Panasonic RE12QKE 3,5kw Inverteres
Lg E12EM 3,5kw Inverteres új modell 2014-es
Fujitsu ASYG12LMCA Inverteres 3,5kwVan-e ezek között, amire kifejezetten érdemes lehet rámarni, vagy olyan, amit kifejezetten kerüljek?
A Comfee, Midea, meg a Gree lógnak ki lefelé irányban. De igazából bármelyik beleférhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest