Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz Mate #11654 üzenetére

    Van sok igazság abban, amit leírtál, de azért néhány dolog azért sántít.

    A túlhypolt Daikin klímákkal kapcsolatban: Nos, négy-öt évvel ezelőtt a Daikint még a szerelők fele sem nagyon ismerte, mert egyrészt drága volt, másrészt meg elég nehézkes volt az értékesítésében részt venni. Nem volt könnyű - ellentétben más márkákkal - 35-40 százalékos árrést kapni abban az esetben is, ha egy évben csak öt darabot vásárolt az adott vállalkozó. Szinte minden szegmensben a konkurenciánál 20-30 százalékkal drágább terméket meg nehéz volt rábeszélni az ügyfelekre úgy, hogy az átlag ember fülének a Daikin néz egyáltalán nem csngett olyan ismerősen, mint a Panasonic, vagy Fujitsu.
    Azon lehetne most vitatkozni, hogy mennyire gyárt jobb minőséget, mint a többi, de mi, akik behatóbban foglalkozunk már több, mint tíz éve ezzel a márkával, pontosan tudjuk ezt. Egyébként meg nem csak a minőség volt a Daikin mellett szóló fő érv, hanem, hogy gyakorlatilag az egyetlen japán márka volt, amelyik hivatalos magyarországi képviselettel rendelkezett, ez pedig a viszonteladók számára igen komoly érv volt. Itt nem feltétlenül a kisgépes, lakossági szintű berendezéseknél előforduló problémák számítanak, mert az a többi japán gyártónál is elenyésző, hanem a nagyobb rendszerek VRV-k, folyadékhűtők, hőszivattyúk esetében nagyon fontos, hogy legyen komoly support, mérnöki segítség, stb, amire számíthat a telepítő cég. Ez pedig csak a Daikinnál volt, van.

    Az utóbbi három szezonban belapátolt olcsóbb lakossági gépek a Daikin esetében is pontosan azt a minőséget hozzák, mint a többi gyártó alap, belépő modelljei. Az pedig, hogy kínai szinten lennének - hát azért itt a fórumon van pár ember, akinek Daikinja van, és van összehasonlítási alapja is, mert esetleg volt kínai gépe, ők azért tudják, hogy még mindig ég és föld a különbség. a jelen piaci helyzetben, amikor viszonylag nehézkes hozzájutni a Daikin gépekhez a viszonteladóknak, ellenben Nord, meg Midea, meg Gree, stb van rogyásig, persze, hogy azt nyilatkozzák, hogy a kínai ugyanolyan jó.

    Szerintem egyébként már jó párszor leírtam, hogy a kínai gépekkel a legnagyobb probléma a magyar importőr. Ha szar az importőr, akkor nem lesz alkatrész, nincs normális garancia, magára marad a kiskereskedő, és az ügyfél sem jár túl jól. Dehát, aki kockáztatja az olcsó gép vásárlásával ezt, annak nem árt tisztában lenni a dologgal.

Új hozzászólás Aktív témák