Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Kérnék szépen ház ajánlást! Előre is köszönöm a segítséget!
:
Szeretném a CM H500P Mesh Gunmetal házam lecserélni. Szerettem ezt a házat a morcossága, porszűrői, rugalmas hdd tálcái, a gunmetal színe és a 2x20cm-es ventilátorjai miatt, de ráuntam.
Amit a gépbe tervezek tenni:
- Asus Strix Z690-A vagy más ATX méretű lap,
- i7 13700k/kf
- 2db 3,5" HDD
- hűtésből vizet szeretnék tenni, ARCTIC Freezer II A-RGB 280-asat, de, ha lehet, akkor 420-asat szeretnék bele tenni.
- 3 ventis vga(pontos méretet és típust nem tudok).Szeretem a meshes kinézetet, főleg, ha porszűrők is vannak.
Szeretném, ha az alkatrészek minél jobban éreznék magukat a házban hőmérsékletileg, nem szeretnék visszalépést a mostani házam után. Sőt! Fázzanak!
Ne búgjanak a HDD-k (valamennyire gumis vagy rugalmas tokban legyenek, eddig az bevált), alergiás vagyok minden ilyen fura zajra, szeretek csendben csattogni a billentyűzeten és közben azon agyalni mit nem b*sztam még el az életben eléggé.
Igyekszem megbékülni a 280-as vízhűtéssel, ha azon múlik egy jó ház. Főleg, hogy mondjuk a Fractal Design Torrent, amibe beleférne a 420-as így elsőre és nagyon tetszik is, az a majdnem 100ezer forint. A keretem 50-60k a házra.
A Lian LI Air Mini szimpatikus egyelőre(annó abridabri is ajánlotta nekem priviben), ami pénzben is megfizethető számomra. Ha jól látom csak előre férne be a 280-as radiátor? A hőfokok nem lesznek így sokkal rosszabbak? Mert a ventilátor tolná be a friss levegőt a radiátorra és a meleg levegő áramlana tovább az alaplapra és a vga-ra.
Más ház is szóba jöhet persze és jöjjön is szóba (!!!), csak ez a 2 kamrás berendezés megfogott kicsit, mert újdonság számomra. -
smiti
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Volt valami beszerelős videó linkelve pont erről a kombóról, kis noszogatás árán be lehet szuszakolni éppen....
-
Celithrandi
addikt
-
Kro
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Csak kicsaptad a deákokat akkor...
Csak kicsit kéretted magad.
-
pigatt
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy a 420 mennyire "kényelmesen" fér majd be.

-
IzI
senior tag
Phanteks g500a [link] Nem rossz,de kicsit drágának tűnik.Elvileg annyiba kerül mint a lancool 3.
-
HdRew
őstag
válasz
Aquanauta
üzenetére
Egyetértek #78480forguet hozzászólásával.
Corsairt nagyon sok helyen ajánlják, tényleg jó vétel.
Gyors kérdés, ha már van itt házventikről is pár hsz, a topikjában nem túl aktívak.
Noctua NF-A14 PWM-et tervezek venni az eclipse p500a drgb házba, csak azt nem tudom, hogy 1-et vagy 2-t vegyek. Hátra exhaust lenne, és felülre is gondolkodom azon, hogy legyen egy exhaust. Ti mit gondoltok? Jó az elgondolás, de ne ilyen ventit vegyek?
Köszi előre is a segítséget.
-
forguet
senior tag
válasz
Aquanauta
üzenetére
Mind nagyon jó ház, nem lősz mellé egyikkel sem.
Nyilván fontos h melyik design tetszik.
Ha mind tetszik, én szubjektíven ilyen sorrendet állítanék:1. Corsair 4000d airflow
Nagyon jó hűtési potenciál, jó építési minőség, egyedi design. Most 44e-ért vihető az egyik nagy webshopban a 4 ARGB ventivel szerelt változat.
Sztem bomba vétel.2. Pop Air
3 ventivel, jó hőmérsékletekkel out of the box. Illetve van benne 5.25-ös slot, tehát ha van optikai meghajtód, akkor gondolkodni se kell.
Ez a legolcsóbb most, 40-ért sztem ez is marhajó vétel.
Ha viszont kell előlapi usb-c akkor nem ez lesz a házad.3. PB 500DX
Jó minőség, jó hűtés, a designja sokaknak tetszik, nekem annyira nem.
Viszont ez messze a legdrágább, úh akkor venném csak, ha kifejezetten a designja miatt ezt akarnám. -
Aquanauta
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a lentebbi 3 közül ti melyiket vennétek? A fenti ajánlásokban mindhárom szerepel, de hátha ti tudtok olyan tapasztalattal szolgálni ami segít a döntésben.1.FRACTAL DESIGN Pop Air RGB Fehér ablakos
2.BE QUIET! Pure Base 500DX ablakos fehér
3.Corsair 4000D AirflowElőre is köszönöm a segítséget.
-
Ha már P12 . Hosszútávú tapasztalataim : eddig kb 1.5 /2 év alatt 35db P12 pwm PST-ből 2db lett csapágyas . 15 db Arctic P12 RGB/ARGB ből 3db lett csapágyas nálam .
-
DravenMoral
senior tag
Csak azoknál hümmögnek, akik 5cm távolságról direkt akarják hallani.
Van egy nagyon kicsi kattogás hangja alacsony fordulaton, de alig hallható.
Mondom ezt én, akinél már 6éve sorozatosan csak p12 ventik járnak, és van sok, ami már 3éve itt roskadozik nálam, vagy baráti körben a gépekben.
1000/1200rpm-ig pedig egyáltalán nem hangosak. -
xAttilaxB
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg egy CM haf912+-ban van a masina ezt szeretném lecserélni.
Ryzen 5-3600 egy CM 212 evo+ black
Sapphire Radeon 6700xt nitro + vidkari
1 HDD 2 SSD.
ATX alaplapNézegetem itt a lancoolokat, de használtan nem találtam még II mesh-t újonnan meg drága számomra. 30k körül költenék. Maximum airflow a lényeg, vannak itthon Noctua ventik nem feltétlen kell gyári venti. Valamint egy kis hangszigetelése is legyen. Mit ajánlanátok?
-
zseko
veterán
Vásárláskor annyira nem is foglalkoztam vele, de amióta megvan a ház (Dark Base Pro 900), a tetején lévő QI töltő lett az egyik, de inkább a leghasznosabb dolog aminek örülök a házon
Nyilván mindenkinek más a prioritás, és ez nekem is a legutolsó dolgok közé tartozott volna (ha egyáltalán feltűnt volna hogy ilyen is van rajta, de nem is emlékeztem rá), viszont már így egy hét használat után is nagyon hiányozna ha hirtelen nem lenne
Elmondhatatlanul kényelmes, hogy csak leteszem a házra és tölt, nem kell kábelt, konnektort dugdosni, és fix helye lett a szobában a mobilnak (eddig is volt QI töltőm, csak azt még ugye kábelezni kellett, ráadásul most épp azt se tudom hol van, hová kevertem el). -
smiti
veterán
Sziasztok!
Még mindig félkész az állapot, még várom az EK-tól a maradék légkeverőket. De ma már megérkeztek Merlintől a PWM elosztók, arra jó volt a mai nap, hogy minden működik a gépben.
Majd még egyszer nekiugrok, hogy normálisan el legyen igazítva minden, meg lehet inkább cserélek alaplapot, mert ez így nagyon gáz.
Nme ide rakom a képeket, de ezen a linken meg tudjátok nézni a jelenlegi állapotot.Még nem hajtottam meg a rendszert, de idle úgy néz ki, hogy kb. 5 fokot nyertem az előző házhoz képest és még csendesebb is összességében.
pigatt : Majd dobj már fel Te is képeket légy szives, hogy neked mennyire sikerül majd a kábelek eltüntetése!
-
pigatt
őstag
Szerintem is teljesen rendben van ez! Igazából tényleg az mATX miatt néz ki furán, amúgy szuper!
Ha minden igaz holnap érkezik hozzám a fekete non-RGB változat, megpróbálok át is költözni bele én is!
Én az összes gyári ventit alapból cserélem majd Noctua NF-A14 Chromax-ra a jelenlegi Define 7-ből. Arctic LFII 360 lesz felül, alul pedig a VGA alatt 3db Arctic P12. -
MaddeNNNN
addikt
Ha azok EK Vardarok akkor nyugodtan daisy chaineld őket egybe. Úgy akár 3 venti is mehet egy alaplapi venti csatira. Az AIO teljesen jó így, csak EK-nál nem gondoltak arra, hogy teljesen forgatható legyen a belső vízcső csatlakozó és így kifelé áll mindkettő. Nekem is ez az egyetlen problémám az enyémmel. Majd 1-2 külső képet is lőjj légyszi. Szerintem itt többen kíváncsiak vagyunk rá.

Meg az mATX sajnos nem néz ki szépen egy ekkora házban. Ha lejjebb lenne a lap alja akkor a venti kábeleket is szebben el lehetne rejteni. -
smiti
veterán
válasz
pigatt
üzenetére
Megjött.... Összedobtam ( igénytelenül ), nem jöttek meg Merlintől a PWM elosztók. Azért összeraktam, de majd újra neki kell esnem, ha minden ventit be tudok majd üzemelni.
Vannak nagyon jó újítások, igényes az anyagminőség, érdekes házikónak sikeredett...
Én nem szerettem már ezt szerelni, ilyenkor jövök rá, hogy öreg vagyok én már ehhez.
Ha meglesz mindenem hozzá, majd még nekiesek, kellenek pl. PWM elosztók, 10 venti lesz a házban össz, de az alaplapomon 3 aljzat van.Szerintem inkább léghűtéshez jobb, de lehet csak az én AIO-m nem illeszkedik bele normálisan. De az sem kizárt, hogy inkább egy ATX lap kellene bele.
Hőfokra szerintem jobb lesz mint a Fractal Design Meshify S2, de árban is van azért különbség.
-
Crus
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Köszönöm! Vész esetén jó lehet, de tényleg feketét szeretnék, más márka is lehet... nem is értem ezt a fura narancsos akármit rajta. Ez tényleg tetszik valakinek?
-
Crus
addikt
Valaki tudna nekem mondani sötét színű, ablak nélküli, jobbos (jobb oldala levehető és onnan teszed be az alaplapot) házat? Nyilván az sem gond, ha a tálca áttehető balról jobbra, a lényeg, hogy jobbról legyen szerelhető!
Gyakorlatilag a Be Quiet! SILENT BASE 801 Fekete BG029-es házat keresem, de nincs sehol
Köszönöm!
-
Celithrandi
addikt
Lian Li Lancool III nál a porszűrő szett mennyire ajánlott? Nem tudom, hogy maga a rostély mennyire fogja meg a port vagy a szűrő szett a légáramlást. Köszi.
-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
DravenMoral
üzenetére
-
DravenMoral
senior tag
Sziasztok, sziasztok!
Jöttem a nagy szakértő fejemmel újabb segítségért koldulni hozzátok, kedves társaim!Röviden:
Eladtam a régi, túl drága gépem, szóval most valami kis visszafogottabb egérlakta házikóban gondolkozok.
Lényeg, hogy legyen fehér!! Ugye, a nőknél is így működik.
Fehér? Az jó!Keret: ~25.000ft körüli max!
Lehet használt, illetve új is.Igények:
•Min. 158mm cpu hűtésnek rendelkezésre álló magasság,
•Kártya hosszt hiába írok, igazából csak egy Rx 580 fog bemenni,
•Min. Atx alaplap támogatás,
•Elfogadható tér a kábel elvezetésére,
•Alsó tápos, zárt megjelenés,
•Üveg oldallap,
•Min. Elől 3x120, fölül 2x120, hátul 1x120mm hely rendszerhűtésnekRendszerhűtő ventik nem kellenek bele, úgyis eladnám őket. Van itthon 6db Artic P12 PWM RGB venti, bőven tökéletes.
De ha csak hűtéssel van értelmes ház, jöhet az is!Köszi!
-
Celithrandi
addikt
az s leggyorsabb, valakinel számíthat ha sokat másol pendire vagy külső ssd re. De én még alaplapon nem láttam házcsatlakozást hozzá. Tehát esélyes hogy nem fogja tudni a szabvány sebességet s házon lévő csak a megadott usv port sebességét egy c aljattal, de át kell túrni az alaplapok manuálját
-
MaddeNNNN
addikt
Céges telefon, céges iPad, saját telefon, saját óra töltése egyszerre. Nem mindig, de van amikor mind a négyet kell gyorsan tölteni egyszerre. Ez egy kényelmi funkció, nyilván nem létszükség.
Gondolom a kérdező is ezért kérdezte, így nem kell munkahelyre cipelni töltőfejet hanem csak bedugja a gépbe elől, nem kell hátra dugni. -
pigatt
őstag
Én rendeltem egyet, [link]
-
MaddeNNNN
addikt
-
Celithrandi
addikt
válasz
laca500
üzenetére
Nálam is alap. Ha el akarod adni vagy költözöl akkor nagy szükség lehet rá. Én most a 42es monitor dobozával szívok, mert akkora nagy batár, hogy nem tudom hova elsuvasztani rendesen, de nélküle meg kb szállíthatatlan a monitor
Az igazán mókás amúgy az lesz amikor a most vásárolt 75collos tv-ket el akarják majd adni a tulajok. Mókás lesz teherautót keríteni és doboz nélkül szállítani őket 
-
laca500
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Az igen!
Sokaknak ez a mániája, hogy a dobozokat egyből kidobja!
A garázsban meg van minden dolognak a doboza, benne a számla, kb. 15 évre visszamenőleg. -
degec
senior tag
Tiszteletem !
Elnézést a láma kérdésekért de egy kis segítség jól jönne, amit köszönök előre !
1. usb-c nem várható el egy házon mostanság ?
vagy csak a legteteje márkáknál..
2. elmondaná valaki, offiszos gépbe miért beszélnek le a felsőtápos házakról.. jelenleg alsót ápos gépeink vannak, takarítónő rendre kiveri a dugajt, delejkábelt belőle.. nem túl jó... -
Helo,
tanacsot szeretnek kerni. A kovetkezo parameterekkel kellene haz (+tap+huto):
- a leheto legkisebb mini-ITX
- Ryzen 7950X
- 2 vagy 3 slotos eros GPU
- legyen nagyon csondesOtletek:
- Fractal Design Torrent Nano + leghutes (Be Quiet Dark Rock Pro 4) + valami ATX tap
- Cooler Master NR200P Max + hozza adott 240 mm-es AIO + hozza adott tap
- Lian Li A2H2O + valami 240-es AIO? + Phanteks 750W SFX tap -
Celithrandi
addikt
válasz
pigatt
üzenetére
Hát ha valakinek teljesen mármilyen házra van szüksége mint a Lancool III annak jobb lehet
Nekem pl egyik paramétere sem felel meg kb.Visszaérve a Lancool III-ra:
"Sajnos a beszállítónál teljesen kifogyott a készlet, így jelenleg nem elérhető a termék.
Azt az információt kaptam, hogy van egy érkező szállítmány aminek előreláthatólag decemberben meg kellene érkeznie, de ez még nem visszaigazolt dátum sajnos." -
Sziasztok,
Alábbi házzal kapcsolatban valakinek van tapasztalata? [link]
Tudom, nem ajánlott típus, zárt, hangszigetelt, légmozgás is gyenge és most magam ellen is beszélek, mert az egyik kollégával pár napja kardoskodtam a meshes ház mellett. Ugyanilyen márkájú házam van, csak egy régebbi modell. Magyarországon alig lehet kapni, ami van, azt sem olcsón.
Van benne egy rakás ki-be építhető tárhelykeret, hátul kényelmesnek mondható kábelmenedzsment, 3 db 140-es venti, nyitható előlap, USB C a tetején, két kamrás megoldás a tápegységnek, meg egy 5,25", ami ma már senkinek nem kell, csak a fanatikusoknak.
Anyag van benne bőven, üresen 11-12 kg. -
pigatt
őstag
Néztétek az új "kistesót", a Lancool 216-ot? Akinek elég a "Compact méret" (E-ATX is belemegy ebbe is), megkockáztatom, hogy jobb választás a Lancool III-nál!
-
válasz
Celithrandi
üzenetére
-
forguet
senior tag
válasz
Abrion
üzenetére
Akkor még egyszer, ha csak max 2db 3.5-os hdd-d lesz, a tobbi meg m.2-es es/vagy 2.5-os ssd, akkor egesz nagy meritesed lehet.
Ha 40e-es nagysagrendben gondolkodsz, az alabbiakat ajanlom (zarojelben a max cpu huto magassag - ha nem vmi extrem hutot valasztasz mindbe be lehet ferni kenyelmesen)Phanteks p360a (cpu huto max 162mm)
Lian li lancool 215 (166mm)
Fractal pop air (170mm)
Corsair 4000d airflow (170mm) -
smiti
veterán
Valakinek van már itt Lian Li LANCOOL III Mesh?
-
Moki2
aktív tag
Magyar embernek génjeibe vannak kódólva a káromkodások , csak annak kombinálását tanulja
. Amúgy témához is , működik az a fine mesh dolog , egy cm h500-om van . Időnként le kell a frontot pórszívózni , mert tényleg megfogja a port . Múltkor nézem , hát büdös kölke nem belefirkálta a nevét a porba..
-
zseko
veterán
válasz
laca500
üzenetére
Akkor te jobban jártál
Ismerősnek raktam össze pc-t, megvettük a cuccokat, elkezdtem összerakni nála, kicsomagolás és stb, egyik hardver nem volt jó. Kerestem a dobozát hogy visszavigyük kicserélni, de nem találtam. Amíg én pakoltam a gépet, elégette a kazánban a dobozokat... Csomagolással, számlával, garanciapapírral, mindennel... 
Szerencsére csak egy 1-2 ezer forintos tétel volt, és doboz, számla nélkül is kicserélték másnap

-
MaddeNNNN
addikt
válasz
laca500
üzenetére
Persze fogd az asszonyra
nyugi en nemreg az uj tapommal jartam igy. Mar vissza akartam kuldeni garanciaztatni mert nem indult vele a gep. Aztan kiderult hogy az alaplapi 24 tus mellett a masik 6 vagy 8 tus felig kicsuszott a tapbol. Visszadugtam rendesen azota noncs baja
-
-
forguet
senior tag
válasz
Abrion
üzenetére
Lehet használni gyári ventivel, de nem túl hatékony, és elég hangos.
Viszont nem egy forrófejű proci, ID Cooling SE 224 XT pl halkan és olcsón lehűti, de látom megkérdezted a léghűtés topikban, biztos ők is fognak ajánlani vmit.Viszont ha csak 2 HDD-d van, akkor minek kell a 4db 3.5-ös slot? Tennél bele még többet?
De ha igen, akkor is én inkább dobnám a 400GB-ost...2db 3.5-ös slot minden ajánlott házban van, így sokkal több közül választhatsz.Még azt megkérdezem a biztonság kedvéért, hogy ugye az SSD-t vagy cseréled, vagy teszel mellé egy nagyobbat is? A rendszer elketyeghet a 128-ason de a játékoknak én mindenképpen vennék egy nagyobbat. Mondjuk egy m.2-est, hogy helyet ne nagyon foglaljon.
#78401 laca500
Bizony, sajnos annak tényleg a ház dobozában kellett volna lenni...
Én nem hinném h szívóznának, de biztos nem egy pillanat lesz a várakozás
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automobilista 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:
De kizártnak tartom.
Vagy csak én nem olvastam figyelmesen.

Ott a 802 is, az full fekete, cserébe drágább (de újabb modell).
, valószínűleg olyan alaplap lesz amiben 2 m.2 fér be
Busterftw