Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
Elozo haza p400 volt. Ha dobalod valoban deformalodik. Ha osszeszereled es lerakod az asztalra nem fog. Vedd nyugodtan.
Adapternek gondolom a fan hubot ertik, ha sok ventid van es nincs eleg csatlakozo az alaplapodon. En vettem hozza egy phanteks fan hubot, azzal hibatlanul ment 5 venti benne.
vedd meg nyugodtan a hazat. -
TIT
veterán
Sziasztok!
25-30 között keresek ATX-es házat ami jól szellőzik,az elejét és a tetejét könnyen le lehessen venni és ne ilyen vacak műanyag pöckök legyenek mint a silent base 600-nál,hogy letört már 2 és 1 év mire lerúgom az oldalát+a tetejét és olyan műanyag vacak,hogy pattog ha melegszik,nesze neked német minőség,az eleje is olyan gagyi műanyag a rekeszeknél,mozog ide-oda.A Coolermaster elite 330-am 10 -ért jobb volt arányában mint ez 30-ért.
Cooler Master MasterBox MB520 RGB tényleg vacak a hűtése?
Cooler Master MasterBox MB510L néztem még ki,ami elvileg jó lenne.
Köszi. -
Gausz
aktív tag
Estét,
arra szeretnék választ kapni, hogy ha riserrel PCIe4x4-es GPU-t szeretnék beépíteni, akkor elég a házhoz alapból kiszállított 3x16-ot használni? Matek miatt a 4x4 = 3x8 sávszél, tehát azzal elvileg nincs gond. Vagy ezt nem így kell nézni, és tényleg kell upgradelnem PCIe 4-re? -
Mans20
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
Köszi. Úgy tudom egy csatlakozó az 24 voltot bír, akkor három ventit hogyan? Mondjuk fixálni akarom 700RPM-re mindet. Házból a fehéret akarom, csak félek ha rászáll egy porszem, akkor már szürke lesz.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Mans20
üzenetére
A HUB-ba kösd mindet, ha egyként akarod kezelni, a HUB vezetékét kell majd az egyik alaplapi csatlakozóra kötni. Én az első hármat és a felső kettőt kezelem egyként (ilyenkor különösen jó, ha azonos típusúak), a hátsó pedig önállóan megy az alaplapra (ez erősebb, ha izzik a levegő, akkor megy csak fel maximum közeli fordulatszámra, egyébként úgy van beállítva, hogy a többivel azonosan mozogjon, ami kb. 400RPM-et jelent).
-
Mans20
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
Köszi. Ugye van elől a 3 venti, én akarok egy negyediket hátra is, de a lapon 3 ventinek van csatlakozó, a házon meg van fan hub. Ha azokra kötöm a ventiket, akkor hová kötöm a hubot, hogy pl biosban lássan a ventisebességeket? Alaplapon valahova?
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
30k körül kersek jól szellőző ATX laphoz 6800XT-hez és 5800X + Borcken 3 mellé házat. Az oldallap ha lehet legyen edzettüveg. Fekete, letisztult, csillámpóni mentes!
-
Mans20
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
Még érdekelne a P600S-ről, hogy elől a 3 rgb venti milyen hangos, vagy van e morgása a motornak? Kb 700-as fix fordulaton használnám. Hátra lehet egy Arctic P14 megy, vagy Phanteks PH-F140SK.
Az oldallap az mágnessel záródik?
-
Deer76
aktív tag
Első benyomásaim a SilentiumPC Astrum AT6V TG házról:
- nagyon jól szerelhető, életemben először normális kábelmenedzsmenttel raktam össze PC-t
- a táp mögötti HDD/SDD rögzítő alul okés, elég egyszerű, a fentről lefelé lógót már macerásabb feltenni, az nem ez a megoldás (tartanod kell alulról és úgy rögzíteni felülről), táp mögötti kábelek kicsit nehezebben férnek el, de lehet ezért is jó, hogy nem HDD keret van itt
- az üveg oldal jól néz ki, sajnos nálam kevésbé látszik, mert az asztal alatt (pontosabban a számítógépasztal erre kijelölt rekeszében) van. Én rajta is hagytam kívülről a fóliát, hogy védje.
- jó az előlapi USB Type C csatlakozó, csak az alaplapomra nem lehet rádugni
(hátul van rajta ilyen csatlakozó azért)
- a ház levehető előlapja praktikus tisztítás szempontjából, csak nem gondoltam bele, hogy ha eljön a másfél éves unokaöcsém, akkor könnyen leszedheti... erre vigyáznom kell (ha valaki asztalon tartja, ott kevesebb ilyesmire az esély)
- A mágneses porszűrők egyrészt praktikusak, másrészt, ha megemelem házat, akkor akaratlanul is arrébb csúsztatom
Majd később tesztelem hőmérséklet szempontjából. -
MM
őstag
Szerintem nyugodtan maradj a Define R5-nél, ha már úgyis kinézted.
Nálam nagyon jól muzsikál 10700K-val és 6900 XT-vel. (előtte 3070-el), léghűtéssel.Nekem (is) a csönd az elsődleges. Azért lett ez a ház, mert a közé a kevés közé tartozik, ami hangszigetelt, de szellőzik is. (no meg mert 20K-ért tudtam behúzni akcióban 2019-ben
)
Egyébként egy Antec P180B-ről váltottam, ami után anyagminőségben sajnos a Fractal már alacsonyabb liga, de még mindig OK.Nem értek egyet azzal az érveléssel, hogy az ementáli sajt házak alacsony fordulatú ventilátorokkal kiváltják a hangszigetelt házakat, mert sajnos nem igaz. (Bár így lenne!)
Egyszerűen van egy csomó magas frekvenciás zaj, pl ventilátor, HDD, VGA CW, amiből rengeteget felfog. Ennél a házánál ez könnyen tesztelhető, mert ha kinyitom az előlapot, egyből kiszűrődik egy csomó minden, ami csukott előlap esetén nem.Szóval, 1 ODD + a saját front USB-d ebben elfér.
Elöl 2 x 140mm + alul 1 x 140mm ventilátor fúj be nekem, lehetne még egy alsó befújó, de akkor ki kellene vennem a HDD keretet. Annak a felső részét kivettem, így korlátlan méretű VGA elfér, ráadásul CPU hűtő is 185mm magas befér. (pl a D15 első ventilátorát eltolva fel tudtam így rakni, pedig magasak a RAM-ok)
A másik jó még ebben, hogy fent 3 db 140mm ventilátornál egyesével lehet a paneleket ki-berakni. Így hátul és felül/hátul van 1-1 darab kifújó 140mm ventilátor. Mindegyik 400-600RPM-en megy terheléstől függően, a CPU ventilátort is beleértve, VGA max. 1000RPM. A porszűrők (első és alsó) pedig anélkül tisztíthatóak, hogy a házat meg kellene mozdítani.
CPU 230W-ot eszik nyélen, VGA most Silent módban 270-300W, de egyszerre sosem esznek ennyit valós terhelésen. Extrém esetben (ami csak Benchelésnél fordul elő) kinyitom az előlapot, és az alul évő Fractal ventit az előlapi vezérlővel max. állásba rakom (így sem hangos), egyébként közép állásban van, úgy nem lóg a sorból hang ügyileg.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
golfvariant
üzenetére
Max fordulaton mennek? Úgy mindegyik venti hangos.
-
golfvariant
aktív tag
Tudom, lehet nem jó topik, de vettem egy Deepcool MATREXX 40 3FS háat. Az első 2 ventillátornak kicsit kerregős hangja van...
Ez alap, vagy csak én fogtam ki rossz darabot? Lehet velük valamit csinálni? -
minek?:S
őstag
válasz
Haas01
üzenetére
Oh, hát ezt azt hiszem későn vettem észre. Végülis a C3 Plus lesz, meglátjuk mennyire lesz sütő a Bloweres VGA-val, felül egy 14-es és a hátsó 12-es Pure Wings 2-kel.
Igazából egész minőségi a ház.. leszámítva a hátsó lefogatókat, amiktől a hajam is kihullott, illetve, hogy pont ott nincs kivágás, ahol az előlapi USB3 kábelt kell csatlakoztatni az alaplapomhoz, de meg lehetett oldani. Külsőre egyébként még mindig patika. -
laychi
veterán
Mi a véleményetek a Carbide SPEC-06 RGB black házról?
Nem tűnik rossznak.40 euro-t megér egy corsair gyári ventivel+2db bqt silent wings 3 high speed pwm-mel?
-
Hopp egy újabb NZXT ház , úgy látszik észhez tértek a sok szemét üvegház után
A H510Flow mellett már a második jó házuk:
[ NZXT's Best Case Yet: H7 Flow Review (Thermals, Cable Management, & Noise) ]
45k körül jó alternatívája lehet pl a Fractal Meshify(k) / BQ 500DX / Phanteks 400-500A /Corsair 4000D házaknak. -
Haas01
tag
válasz
csakany2001
üzenetére
Talán egy JONSBO C5, ami belefér ebbe a keretbe és megfelel a feltételeknek.
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Gépház után nézelődők:
- Keret olyan 20-25 ezer Ft, ha kicsit felette van nem probléma.
- 2 fő szempont: 3 db HDD(+1 SSD) elférjen és legyen megfelelő hűtési lehetőség, minél kevesebb zaj szűrődjön ki.
- Design nem fontos számomra, nem kell hogy ablakos legyen, RGB sem stb. Persze ha csak ilyen van nem probléma.
- Nincs vízhűtés, radiátor semmi ilyesmi.
- Méret mATX/ATX alaplapot befogadó méret(nincs extra magas CPU hűtő, szóval 99% hogy a legtöbb esetben nem akadály).
- Hazai boltból venném, inkább újonnan.
Természetesen néztem a listát, de az árak duplázódtak sok esetben, vagy eltűntek a kínálatból, pár éve meg nem követem a gépházakat.
Jelenleg NXZT Source 210-m van, ezt váltana.Előre is köszönöm a segítséget!
-
codec
senior tag
Esetleg ez:
Antec P7 Silent -
laychi
veterán
Üdv.
Tudnátok valami házikót ajánlani, ami a Phanteks Enthoo Pro M-hez hasonló kialakítású és méretű?
NH D14 menne bele egyenlőre, max cpu hűtő magasság ezért fontos, kicsivel keskenyebb nem probléma, tudom, hogy marad benne hely rendesen.
Vízhűtő befogadó képessége legyen hasonló, a jövőre tekintve.
Használt is szóba jöhet. max 50 euroig.
Letisztult legyen, rgb nem fontos.Tudom nagyok az igények pici árhoz, de hátha

-
Haas01
tag
válasz
Steve123
üzenetére
Corsair 4000D Airflow
Ez most nagyon jó áron van, múlt héten még 45 felett nem nagyon lehetett kapni. 240-es vagy 280-as mehet fentre és nem nagy. Szellőzése is ott van.
SilentiumPC Regnum RG6V is nagyon jó ház, de most a 4000D nagyon Top áron van 33k-ért. -
Steve123
csendes tag
Hello!
Tervezek gépfejlesztést közeljövőben, amihez vízhűtés is lenne. Ahogy néztem a jelenlegi házam(SilentiumPC Signum SG1 TG) fentre nem tud értelmes radiátort befogadni, de javítsatok ki ha tévedek. Ezért keresek új házat.
- Olyan házat keresek tehát, amiben fentre normálisan elfér a radiátor (nem lóg bele a ram-ba/alaplapba),
- Front panel téren mesh lenne az igényem alapvetően,
- Feleslegesen nagy házat semmi esetre sem szeretnék, tehát akkora legyen, amekkorára szükség van,
- Ár tekintetében olyan 40 ezer környéke lenne a maximum.
Konfig: Ryzen 5 5600x, ROG STRIX B550-F, gpu jelenleg 1660S, hűtésnek főként nzxt x53-at néztem, de ez messze nem fix.
Saját kereséseim során igazából egyet találtam, ami talán megfelelne, ez a SilentiumPC Regnum RG6V EVO TG. (itt elvileg 28mm radiátor+25 venti fér be gyártó oldala szerint)
Fogadok tehát erről is véleményt, valamint egyéb ajánlásokat is természetesen.
Előre is köszi a segítséget! -
Mans20
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
Nem volt ilyen, mindegy ettől még megveszem szerintem. A matt fehér elég drága mondjuk.
-
Mans20
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
Hello
Én is P600S-t tervezem venni, a teljesen fehéret. A bekapcsoló gomb az a kattanós fajta? mert az Enthoo pro házamon csak az zavar, néha többször kell nyomni, hogy induljon a gép.
-
Egon
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Sajnos jobban megnézve kb. az összes ajánlott ház kiesett, mivel egy kib....tt pendrive-ot se tudnék bedugni, lévén egy polc van közvetlenül a ház teteje felett, és egyik ostoba házgyártónak sincs annyi esze, hogy pl. a Silent Base 600-hoz hasonlóan, 45 fokban letört tetőrészre helyezze a csatlakozókat...
A Define R3-ban jelenleg úgy oldottam meg a kérdést, hogy vettem egy "kisfloppy-helyre" beszerelhető USB-bővítőt, így a ház ajtaját kinyitva lehet pendrive-ot bedugni (a billencsemen is van egy USB csati, alapból azt használom, a másikat csak nagy fájlok másolásakor szoktam).
A vége lehet az lesz, hogy marad a csúnyácska R3...
-
Perillustris
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Igaz, a ház kiesik a kérdezőnél az 52cm-es magassága miatt (is), de éppen arról írtunk, hogy a P600S brutálisan jól szellőzik zárt állapotában is. S bár nem írtam, 3070Ti-m van. Idle-ben max. 400-on pörögnek a ventilátorok. Terhelés alatt meg csak akkor várjon valaki nesztelenséget, ha a gép másik helyiségben van.

-
Deer76
aktív tag
Én is lemondtam a belső ODD-ről, mert nagyon beszűkítette a lehetőségeket, így is több hétig válogattam, meg hezitáltam, hogy mi legyen.
Amúgy szerintem semmi gond nincs a szigetelt házakkal, ha olyan a konfig, hogy nem kell neki nagy hűtés, pl édesanyámé Silencio 352 házban van. (Majdnem alapjáraton működő i3-4160 meg passzív Geforce 210.)
Haas01: Szerinted az Astrumba felülre tegyek 1-2 ventilátort?
-
Egon
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Igen, kell a DVD hely.
A videón csak hőmérsékleteket látok (ha jól néztem), zajszint mérést meg nem, ez így elég egyoldalú. Egyébként nem nagyon zavar, ha 10 fokkal magasabb belül a hőmérséklet: beállítok olyan ventiprofilt, hogy ne pörögjön akkor sem ezerrel semmi, ha kicsit melegebb van a kívánatosnál.Haas01: köszi, de ezek egy része vagy túl drága, vagy nincs benne 5.25-ös hely. Egyébként a Silent Base 600 akkor ezek szerint nem ajánlott?
-
Tapasztalatból mondom ,mint 3080 tulaj, ezt nem lehet hűteni még UnderVolt-al sem egy zárt házban.
Amúgy ez jó videó : [ Airflow vs. Silent Case: Noise-Normalized Thermals ] Egy jól szellőző ház is lehet ugyanolyan halk mint egy zajszigetelt . Egyedül akkor van értelme szerintem zajszigeteltet venni ,ha a sok HDD miatt hangos a gép.
Én ezt ajánlanám i7+ 3070-3080 hoz : [PURE BASE 500DX] (45cm magas ) . Alapból 3db baromi csendes max900 rpmes PW2 ventivel adják.
Szerk : ja most látom DVD hely is kell ?! Biztos szükséged van rá ?
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Lecserélném a jó öreg Fractal Desing Define R3 házamat, valami hasonló hangszigeteltre. ATX méretű alaplap, és hosszú vga menne bele, 1 db 5.25-ös és max. 1-1 db 2.5-ös és 3.5-ös meghajtó. Nem kell plexi oldal meg RGB-csicsa, úgysem látszana.
A lényeg, hogy minél kevesebb zaj jöjjön ki belőle, és maximum 49 cm magas legyen (ennyi fér el: 50 cm-es helyre kell bepasszintanom).
50K-nál többet nem szívesen költenék házra, így a Define R5-öt és a Silent Base 600-at (a 601 sajnos nem fér el) néztem első körben, de természetesen más ötleteket is várok, illetve ha kicsivel drágábban van jobb ajánlat, akkor az is jöhet...
Vélhetőleg egy 10700K + RTX 3070/3080 fog benne menni, 1 NVME + 1 SATA SSD-vel, 1-2 halk házszellőztető ventivel. -
-
válasz
lipi67
üzenetére
Én fentre nem szoktam ventiket rakni(max dísznek ) ,ha van 3db a fronton . De hogy nem változik a hőfok egy 250Wot zabáló 10850K-n levett előlapnál ez érdekes, biztos jól pasztáztad /raktad fel a LF420 at ?
Szerk ja most látom, belülről kifele fúj elöl ? Annak semmi értelme . 420 AIO elöl befúj / hátul 140mm ki és kész vagy. Tetőlap maradjon fent , front meg levéve . -
lipi67
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Megnéztem. Hááát.. Vagy a tányér görbe, vagy a leves nem egyenes nálam!
Fed és előlappal:
24°-os szoba CB R23 78°
Fedlap nélkül : 78°
fed és előlap nélkül : 76°Számomra érthetetlen. Az mert azt vártam, hogy ha kevés friss levegőt szív be felül, sokkal melegebb lesz. A sorrendet meg azért csináltam így, hogy ha csak az előlap van rajat majd az se, tudjam, az oldalsó részeken képes -e annyi levegőt fújni / szívni ki.
Ennyire nem lehet jó a konstrukció, vagy a felső ventik kb semmit se érnek...Még sztem azt kipróbálom majd, hogy egy hosszabb terhelésnél nő -e a különbség. Mindenesetre nagyon meglepett
-
lipi67
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Ezt majd letesztelem én is! Érdekes és meglepő. Nálam 10850k-n van a LFll 420-as. Előre fért be. Belülről fúj kifelé. Mivel kell a "hideg levegő" ezért felül és hátul össz. 3db 140-es szív be kintről. Szerintem ha én egy komolyabb tesztnél rajta hagynám a tető és előlapot.. sokkal nagyobb lenne a különbség mint nálad!
-
Perillustris
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Ami érdekesség, hogy levett elő- és fedlappal csak 1 fok a különbség. Elől és felül 5 db BQ BL040 van, hátul ezek 1600-as változata (utóbbi csak 85 fok felett pörög ennyivel, egyébként 60%-ig van elengedve, hogy azonos zajszintű legyen, mint a többi).
A 11700K procin Fuma 2 van.
Fura. Arra gondolok, hogy a három első (800-on mennek) zárt állapotban is beszívja a kellő levegőt a kétoldali réseken, a hátsó meg ilyenkor 1600-on kitolja a meleg nagy részét (a többi meg kimegy a többi résen, pl. a hátsó rácsoknál), s emiatt a két felső már nem tud hozzáadni semmit akkor sem, ha leveszem a tetőt.
Még az is lehet, hogy a felsőket inkább kiveszem, mert így tetővel csak feleslegesen kavarja a szelet házon belül (bár az is igaz, hogy azok nélkül is mértem és nem zavart be a hőfokok alapján, ezért úgy tűnik, nem ártanak semmit).
-
Deer76
aktív tag
Végül egy SilentiumPC Astrum AT6V TG (nem RGB) házra esett a választás. Nekem tetszik a design, valamint, hogy az előlap mágneses, könnyű a tisztítása. Most nincs rá szükség még, de van előlapi Type C csatlakozó is.
Szerintetek felülre érdemese 2db Pure Wings 2-t felszerelni? -
lipi67
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Maximálisan meg vagyok elégedve vele, csak... Egy aprósággal szembesültem. Tettem be a 2,5" -mindenes- 1vinyómat és.. A sata csati kvra nem megy rá ha "pipás" a csatija. Ok, hogy a jobb oldali takarólemez alatt 3at is kialakítottak, csak még legalább 5-8 mm-t emelték volna ki a helyét, hogy pipás sata csatit is be lehessen dugni. Ezt leszámítva szavam se lehet rá!
-
ADAM1337
nagyúr
Végül hosszas varia után egy corsair 4000x rgb mellett döntöttem, ami váltotta az entho pro m-emet.
Elsőre nem rossz ház, bár a vga kábel lyuk hiányát nem értem, illetve képekről nagyobbnak tünt, meg tesztekből, utána jöttem rá, hogy a legtöbb tesztbe csak 2060/2070 vga-kkal tesztelték és azok szépen elvesznek benne. -
Haas01
tag
válasz
üzenetére
Szia!
SilentiumPC Signum SG1 TG (SPC230)
Ez sokkal jobban szellőzik az általad írtaknál, olcsóbb és a porszűrés is rendben van. -
Perillustris
senior tag
válasz
norbertinjou
üzenetére
Friss péhaccázes tulajként csak bátorítani tudom a döntést.

-
őstag
Üdv!
20k körül szeretnék valami kompakt, letisztult házat venni ennek:B550M Mortar, Ryzen 5 3600, be quiet! Pure Rock Slim, GTX 1060 FE
Jelenleg van egy Thermaltake Toughpower Grand RGB 650W tápom, amit nem szeretnék lecserélni. Ami nagyon fontos, hogy a lehető legjobban védje a portól a gépet. Amiket eddig kinéztem:
Jonsbo - C3 Plus - 22k
Jonsbo - U4 - 22k
NZXT H500 - 20k
A mérete miatt a C3 Plusra hajlok talán a legjobban, de az U4 zárt teteje por szempontjából előnyösebb. Valamint nem nagyon ismerem ezeket a házakat, megéri gondolkodni rajtuk?
Előre is köszönöm. -
Rebelf
aktív tag
Igazából nem is tudom hogy melyik topikba kellene ezt megkérdezem mert fogalmam sincs hogy mi okozhatja a következő problémát. már másodjára fordul elő hogy a számítógépet alvó állapotba tettem és mikor egy vagy két nap múlva felébresztettem akkora a Corsair házam négy darab ház ventilátora nem működik, nem pörög ,és nem is világít. a gyári Corsair programjába pedig nem jelenik meg a ventilátorral kapcsolatos beállítások, egyszerűen nem látja mintha nem is lenne. ezt már másodjára csinálja a gép legelőször az hozta rendbe hogy a biost reseteltem. És akkor is azt hiszem a második reset után villantak fel a ventilátor fények és pörögtek a ventilátorok. onnantól lehetett állítgatni a programjába is, és felismerte. szerintetek mi okozhatja a problémát mit kellene megnéznem. Corsair 4000D airflow a ház.
-
agaron
tag
Sziasztok!
Van egy regi, nem tul nagy gephazam, szoval jo lenne nagyobba koltozni. Ahogy nezelodtem, a Phanteks Eclipse P500A talan jo lehet nekem. Kerdes, hogy van-e esetleg olyan alternativa, ami meg ha dragabb is, de megeri a felarat (nem irok konkret arat, de ha +10-15 ezer a fenti hazhoz kepest, cserebe annyival jobb, legyen, hosszu tavra nezek hazat).
Config:
- MSI B450 TOMAHAWK MAX
- Ryzen 7 3800x
- EVGA 1070 OC, kesobb csere 3080-ra
- max 2 HDD, 2 SSD
- Vizhutes nincs es nem is tervezek
Ezen felul ha marad ez a haz, ajanlott venti csere/boviteni?
Koszi elore is! -
UserX
addikt
Sziasztok! Bocs az OFF-ért, betettem a 'Léghűtés' topicba, de hátha itt hamarabb kapok választ.
Zalman S4 házban van fölül egy ilyen:
[link]
A venti még bőven garanciális. A probléma, hogy a fehér LED nem világít folyamatosan, időnként random fel-fel villan. Kitakarítottam ma az egész házikót, ellenőriztem a csatlakozást, de nem oldotta meg. Szerintetek érdemes megpróbálkozni a gariztatással? Csak az, hogy felküldöm Bp.-re, min. 1.500. Ha jól látom, a bolt (ahol vettem) már nem is forgalmazza ezt a modellt. Mindenkép fehér LED-es, PWM-eset szeretnék.
Javaslatok? Előre is köszönöm!
-
Deer76
aktív tag
Haas01, Gyuffa: köszönöm a választ. Közben rájöttem, hogy az alzás az nem RGB, de az mindegy is.
Kár, hogy ez a tag eltűnt a youtube-ról. -
Deer76
aktív tag
Továbbra is nézelődöm azért és közben eléggé megtetszett a SilentiumPC Regnum RG6V EVO TG ARGB ház (a kistesó nem jön be). Pozitívum, hogy alzánál van kuponom is, így olcsóbban meg tudnám venni. Ugye jól látom, hogy 2db 3,5" HDD-t be lehet tenni? Ennyim van meg 2 SSD (az alaplapon).
-
Haas01
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én látom pár helyen több verzióban is:
Lian Li LANCOOL II DRGB
Lian Li LANCOOL II Mesh C DRGB
Lian Li LANCOOL II Mesh C Snow
Lian Li LANCOOL II Mesh C
Lian Li LANCOOL II Mesh PerformanceNyilván az áruk is tükrözi, hogy nem lesznek annyira masszívak, mint a fentiek, amelyek 11 és 15 kg között vannak.
De azért nem fogja elfújni a szél a 7 kg-os súlyukkal (azért kicsit kisebbek is). Ár/érték arányban teljesen rendben vannak, a Deepcool-ban is van acél bőven. -
Haas01
tag
válasz
norbertinjou
üzenetére
Top: 120/240mm (35mm max motherboard component height) - ilyen magas lehet a VRM max
Ezeket lehet érdemes megnézni:
[link]Az a baj, hogy ami jól szellőzik és belefér 4 HDD + felső AIO, az eléggé túl van árazva.
Lehet érdemes elgondolkozni 1 NAS-en.
-
norbertinjou
csendes tag
válasz
Haas01
üzenetére
Megneztem sok videot a CM-NR-600- rol , de biztos vagyok benne ,hogy nem fer el benne felul a vizhuto! 4cm ventillatorral egyutt. Nagyon kozel van az alaplap a tetejehez alig van valami hely . Es az en alaplapomnak magas a VRM-je . Olyan haz kellene amin boven van hely felul . Felulre szeretnem tenni a vizhutot nem elore.
En pl.a Phantek Eclipse P600s- neztem ,valami ilyesmi haz kene , ha nincs mas akkor maradok ennel. -
Haas01
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Szia!
Mind a 3 nagyon jó ház azok közül, amiket írtál. Esetleg a 215 helyett érdemes megnézned a Lian Li LANCOOL II DRGB-t.
Egyéb gazdaságos megoldás lehet:
DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F
SilentiumPC Regnum RG6V EVO TG ARGBPontos felső radiátor és alaplap korlátoknak érdemes utánanézni felső radiátornak.
-
ADAM1337
nagyúr
Gondoltam lassan 2-3 év után lecserélném a gépházamat, egy entho pro m ház kicsit kinőttem.
ideiglenes felállás, pont ventire várok garanciáztatás miatt:

Az alapvető preferenciáim:
-Az alaplap felett elférjen bármilyen aio ventivel együtt is, ne logjón rá a lapra és takarja ki a hátsó 12 v 14cm-es ventit.
-Az alsó kábel rendező teljesen zárt legyen, mint mostaninál
-TG lehetőleg argb
-normális anyagminőség
-Airflow orientált házakat lestemAmiket én találtam és a kinézet alapján rendszereztem:
#1 lian li lancool 215 argb
#2 Phanteks P500A TG
#3 CM Mastercase h500 (Őt csak a szellőzés miatt rakom be, valamint ennek nem tudom-e van olyan verziója ahol az alsó rész egybe fedél, és van vga assist hozzám, mert CM-nak van)Ti melyiket zárnátok instant ki vagy bármelyik jó vétel lehet, esetleg hasonlókból tudtok valami jót ? (ryzen 7 5800x a konfigom, nzxt x53 aio amit később 360asra cserélnék, illetve rx 6900xt vga)
-
Tumisz95
csendes tag
Sziasztok!
A Signum SG1 gépház front paneljére rögzíthető 2 db 140-es venti? A hivatalos oldalon csak azt látom, hogy 3 db 120-as fér el. Úgy vannak elhelyezve a furatok, hogy 2 db 140-es is rögzíthető legyen?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Perillustris
senior tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
"Ha asztal alá rakod, akkor szvsz nem érdemes felülre is rakni ventit. Kivéve ha van bőven hely a felfelé áramló meleg levegőnek a ház teteje és az asztal alja között."
Szerintem, ha felülre is rakunk, segítünk a hátsónak a melegebb levegő kipörgetésében, tehát nem tartom feleslegesnek asztal alá rakva sem. Továbbá úgy gondolom, még erősebb érv a felülre is tevésre(sic!), ha nincs nagy hely az asztal alja és a ház teteje között, ugyanis így mindenképpen kimegy az adott ventilátor által szállított légtömeg felfelé, míg anélkül megrekedhet a ház fölött a kiáramló meleg levegő.
-
-
-
Haas01
tag
válasz
norbertinjou
üzenetére
Szerintem ez a legjobb ár/érték arányban:
https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/masterbox-nr600-without-odd/
Bele lehet trükközni a 4 HDD-t, jól szellőzik, 240-as elfér fentre és bőven van hely bővítésre (SSD, VGA).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-roller topik
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(hátul van rajta ilyen csatlakozó azért)
)

Busterftw