Új hozzászólás Aktív témák
-
mhorvat
senior tag
-
mhorvat
senior tag
válasz Recon666 #4415 üzenetére
Azt néztem a Xonar DG dobozán, hogy külön kiemelik: amennyiben a frontpanelra kábelt dugsz, automatikusan arra küldi a hangot. Ezek után csak azt nem értem, hogy ha valaki megvesz egy dedikált hangkártyát, gondolom jobb hangminőséget szeretne az alaplapi integráltnál, de ha rádugja a frontpanelra a fülest/hangszórót, elég sokat veszít az előnyéből a dedikált kártya.
Ez a kártya, ahogy korábban is ajánlottátok nekem is megfelelne (árban és technikai paraméterekben is), de a kábeldugdosással nem vagyok kibékülve. Hozzáteszem, ajánlották, hogy vezessek ki egy hosszabbítót és csak az asztalon kell dugdosni a jack-eket. Ez nem rossz, de én még jó hangminőségű 3,5mm-3,5mm apa-anya jack hosszabbítót sem találtam eddig sehol. -
mhorvat
senior tag
Köszönöm a tippeket és tanácsokat!
Ilyen alaplapom van. 2 PCI, 1 PCI-Express slot és egy Mini PCI slottal. A felállás pedig a következő: a videokártya egy PCI slotot teljes egészében eltakar, az alatta lévőnél pedig hely még csak csak lenne más kártyának, de akkor a videokari ventilátora alá tenném, nem hiszem jót tenni a szabad levegőáramnak. És most nézem, hogy a Mini PCI slot is elég közel van a videokarihoz... ilyen banális rossz konstrukciót.
-
mhorvat
senior tag
Üdv,
régóta szeretném már megoldani a hangminőség problémákat a PC-men is, ugyanis ha gép előtt vagyok, szinte mindig hallgatok zenét is. A következő a jelenlegi felállás:
- Alaplapi integrált hangkártya, előlapi audio-out (jack) kimenettel
- Egy régebbi, de elég jó minőségű, csak már haldokló jack hosszabbító kábel
- Logitech Z-2300 2.1 hangfal
- Sennheiser CX400-IIZenét leginkább a fülhallgatón hallgatok, ami a jack hosszabbító kábelen keresztül csatlakozik az előlapi jack kivezetésbe. Több gond is van: egyrészt a kábel már megy tönkre, szakadozik néha a jel, másfelől az alaplapi hangkártya hangminősége gyatra, közvetlenül rákötve a fülest is gyengébben szól, mint az MP3 lejátszóm. Harmadrészt pedig az előlapi jack kivezetéshez tartozó belső 20-25 cm-es kábel nyilván gagyi sz*r.
Most jön a dolog pikantériája. PCI slotom nincs már (videokari letakarja a másikat), csak mini PCI slot, tehát abba illő hangkártya szükségeltetne. A másik probléma pedig az, hogy a hangfal is és a füles is állandó jelleggel rá van kötve a gépre (hangfal hátsó kimeneten, füles első kivezetésen), hogy ne kelljen mindig cserélgetni a kábeleket. Namost, ha veszek egy valamirevaló hangkártyát, hogy tudnám megoldani ugyanezt az elrendezést minimális hangveszteséggel.
Remélem mindent leírtam és érthetően fogalmaztam meg mondanivalóm. Árban lennék arra kíváncsi, hogy egy alaplapinál jobb hangminőséget mennyiből lehetne kihozni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest